Board index Fudbal Reprezentativna takmičenja SP u Fudbalu Katar 2022.

Kvalifikacije za SP 2022.

Re: Kvalifikacije za SP 2022.

Postby Old school » 24 Mar 2022, 22:37

veljkos161 wrote:I to sa prilicno skromnim igrackim kadrom.

Dekadencija fudbala kao Grci na EP ali daje rezultate.

Ruku na srce gledao sam upravo celu utakmicu, ovo je toliko jadno od Italijana da nema šta da traže na SP sa ovakvim fudbalom.
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby veljkos161 » 24 Mar 2022, 22:40

Baxter Stockman wrote:Kapiram da niko nikada u istom ciklusu nije dobio Švabe i Žabare

Nerealno, mislio sam da je naše izbacivanje Portugala najveće iznenađenje, kad ono…

I dalje smo mi neuporedivo bolji utisak ostavili.
Razbijanje Portugala igracki>bunker i srecni prolazak uz 88 suteva rivala na gol.
Ali naravno rezultat se pamti,i iznenadjenje kao iznenadjenje jesu vece,ali meni je opsti utisak vazniji od toga koliko si iznenadio.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Hajzenberg » 24 Mar 2022, 22:42

Makedonija :blue: dobili u gostima Nemačku i Italiju, da vidimo šta će biti u Portugalu.

Italija :puke: ''slučajni'' prvak Evrope iz 2021 (ne bi osvojili da se igralo godinu dana ranije, titula jednim delom zaslužena ali uz mnogo sreće u žrebu i na samom prvenstvu i uz mnogo toga što im se poklopilo) propušta drugi Mundijal zaredom što će kod njihovih žitelja izazvati sigurno teške traume i frustracije, setimo se kolektivnog ludila protiv Švedske pre 4 i po godine, ljudi nisu mogli tada da izbace Švedsku a sada posle onih promašenih penala Žoržinja u oba meča protiv Švice gube na Siciliji na onom raspalom stadionu Palerma od Severne Makedonije, mislim šta reći. Mogli su oni sto puta da budu bolji ali rezultat se piše i pamti. Sigurno bi pedesetak ili već koliko miliona Italijana pre biralo dva učešća na SP u zamenu za tu evropsku titulu, mi Srbi sigurno ne bi tako nešto menjali ali da takva fudbalska velesila napravi pauzu od najmanje 12 godina u učešćima na najvećoj svetskoj smotri fudbala je pravi mali SF.

Ništa, ima i ta LN gde imaju za rivale letos i jesenas Nemačku i Englesku a ima i ta Finalissima :lol: 1.6. na Vembliju gde će igrati sa Argentinom za ''nekakvu'' titulu ''svetskog'' prvaka, džaba je sve to. Neka se sad derendžaju i urlaju k'o neke operske dive kada pevaju himnu, Katar videti neće.

Portugal posle poraza od Srbije i pobede nad Turskom ide na treću balkansku selekciju pa da vidimo mogu li Makedonci do novog čuda ili Ronaldo nastavlja nestvarni niz.
Last edited by Hajzenberg on 24 Mar 2022, 22:44, edited 1 time in total.
Hajzenberg

Postby grobar_Zvornik » 24 Mar 2022, 22:44

Malkovic wrote:Италијани би можда победили да Манћини зна да лопта може и унапред да иде, а не само око центра.

Овако, одиграли су лоше и тако и прошли.

Управо.
Пази измјена... Кјелини, Распадори, Жоао Педро....
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Lester Bo » 24 Mar 2022, 22:46

veljkos161 wrote:Ali naravno rezultat se pamti,i iznenadjenje kao iznenadjenje jesu vece,ali meni je opsti utisak vazniji od toga koliko si iznenadio.

Baš to rezultat se pamti, naši su obezbedili plasman na SP tom pobedom, a Makedonci jesu ostvarili veliku pobedu, ali i najverovatnije samo pomogli Portugalu da dođe do šampionata.
Lester Bo

Postby Hajzenberg » 24 Mar 2022, 23:12

Italija nastavila putem ČSSR iz 1976, Danske iz 1992 i Grčke iz 2004, sve te ekipe posle titule evropskog prvaka nisu videle SP dve godine kasnije.

Imamo i slične slučajeve ali u suprotnom smeru gde trećeplasirani sa SP nisu išli na naredno EP kao Švedska 1994-96, Hrvatska 1998-2000, Turska 2002-2004, Holandija 2014-16, možda je bilo toga još, ovoliko mogu da se setim trenutno.

Statistika je ipak ponekad neumoljiva, jesu i Česi/Slovaci i Danci i Grci bili ''slučajni'' evropski prvaci pa možda nije ni čudo što posle nisu otišli na SP, napisah i da je Italija lane postala ''slučajni'' prvak ali ipak imaju ime, tradiciju i kvalitet i morali su da idu na SP, pre svega i isključivo kao prvaci grupe.
Hajzenberg

Postby Tegi » 24 Mar 2022, 23:38

Italija potpuno zasluženo postala prvak Evrope iako po mom mišljenju nisu bili najbolja ekipa na turniru. To je bila Španija. Retko kada će se naći ekipa koja je osvojila SP ili EP a da u toku turnira nije bila na ivici ambisa. Čak i Nemačka 2014.- Alžir i zicer Palasija u finalu.

Mene ova Italija podseća na Trinkijerijev Partizan. Uigrana ekipa, sa nekoliko jakih i namazanih karaktera i fortunom na svojoj strani u svakoj 50-50 situaciji. Uslede 2-3 korekcije u sastavu, slaba forma nekih koji su igrali iznad očekivanja, sreća okrene leđa i pomisliš da si im ishajpovao ekipu.

Klasičan žabarski mehanizam, ne događa im se ovo prvi put u istoriji. Ekipa iz 1982. se nakon toga skroz raspala, Saki nakon srećnog finala iz 94 kolaps na Euru u Engleskoj i Lipijev debakl sa istrošenom selekcijom u Južnoj Africi. Sa druge strane, u periodu 98-02 imali su sigurno najjaču selekciju u istoriji, ali su spojili ispadanje na penale od kasnijeg šampiona, Viltorov gol u nadoknadi vremena na de Kajpu, da bi ih 2002. sudijske greške protiv Hrvatske poslale na Južnu Koreju gde su pretrpeli najveću krađu u istoriji fudbala.

Šta znam, pre bih gledao Portugal na velikom takmičenju, plus je ne-patetična Makedonija upisala veliku pobedu. Ali u pravu su bile kolege- smešan fudbal u odnosu na Piksijev ART i visoki presing.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby NEDJA » 24 Mar 2022, 23:53

Zanimljivo da je Trajkovski koji je presudio Zabarima igrao 4 sezone za Palermo. Inace, vraca im se za Portugal najbolji igrac Elmas. Meni je se svidela desetka Makedonaca Bardhi igrac Levantea, ima odlicnu tehniku
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Hajzenberg » 25 Mar 2022, 00:06

Da jbt, pa Italijani kao prvaci sveta iz Španije nisu igrali na onom evropskom dve godine kasnije u Francuskoj gde smo mi doživeli neviđeni brodolom, to mi kao dečačiću bilo prvo praćenje nekog prvenstva i imalo se šta videti što se tiče jugoslovenske reprezentacije :lollol: doduše samo sa 8 ekipa taj EURO kao i još dva posle toga, ali... ovo je baš mnogo, da se propuste dva Mundijala zaredom a pre toga su u istoriji propustili jedno prvenstvo pre i jedno posle WW2. A onom ''mom'' spisku trećeplasiranih sa SP koji posle toga nisu videli EP takođe treba dodati opet Azure, slučaj 1990-92 što znači da osvajači bronze od SP '90 u Italiji pa sve do Japana/Koreje 2002 nisu igrali na EP a to je 4 prvenstva zaredom, odnosno 4 ciklusa zaredom.

Povratak u prezent - ako Makedonci naprave novo čudo za par dana u prvi šešir pred žreb upada Meksiko.

A sad da se prate južnoamerikanci pa sutra novi utisci :okk:
Hajzenberg

Postby Eddie Brock » 25 Mar 2022, 08:19

'Talijani, kakvi su to papani i manekeni :lol2:

Uz svo postovanje Severnim Makedoncima, igras 90 minuta kuci protiv S.Makedonije i ne mogu da umuvaju pisljivi gol :laugh:
UPRAVA NAPOLJE!
Eddie Brock

Postby fontaneros » 25 Mar 2022, 08:24

Ispali su jer nikoga iz Juventusa nije bilo u prvih 11
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Baxter Stockman » 25 Mar 2022, 08:38

Falio im je onaj levi bek iz Juvea što centaršutevima skida čavke s krovova
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Hajzenberg » 25 Mar 2022, 09:39

Apropo Italije - sinoć mi u glavi samo dva remija sa Švicom a oni nisu dobili bre ni mrtve Bugare kući u prvoj utakmici posle titule na Vembliju i na kraju u Belfastu.

Kad se kod kuće ne pobede ni Bugarska ni Makedonija ne može da se ide na SP, posle velikih uspeha u istoriji oni su jednostavno propadali, napisano je sinoć na ovoj stranici dovoljno o tome.
Hajzenberg

Postby Hajzenberg » 25 Mar 2022, 11:32

Kako su pokradeni Peruanci na krcatom Sentenariu, pa čemu VAR služi :lollol: bitno da sudija glumi ludilo, sav onako nabildovan i istetoviran.

Tri tima ostala u trci za baraž, Peru dočekuje Paragvaj, Kolumbija juri pobedu u Venecueli i čeka kiks Peruanaca a Čile mora da dobije Uruse i čeka ishode druge dve utakmice, piši propalo.

Kanada konačno izgubila, bezbolan poraz od Kostarike kojoj se sada smeši baraž jer je Panama neočekivano prosula dva boda protiv Hondurasa. Meksiko i SAD miroljubiva podela bodova, u naredna dva kola da potvrde plasman.
Hajzenberg

Postby Monogamija » 25 Mar 2022, 13:05

Jel bre, jel Manćini nije još podneo ostavku?
Borjan - Stojković, Degenek, Savić, Rodić - Jovančić, Krstičić - Srnić, Ben, Marin - Pavkov
06.11.2018. Crvena Zvezda 2 - 0 Liverpul

SINIŠA MIHAJLOVIĆ 20.02.1969.-16.12.2022. Večna ti slava ljudino!
Monogamija

PreviousNext

Return to SP u Fudbalu Katar 2022.