Prvo o Radetu jednom doslednom coveku,nezavisnom koji pliva u ovom mulju,koji stoji iza svojih reci i ne mora nikome da se ulizuje

.
Jedan jadan pokusaj voditelja da od njega izvuku neko izvinjenjel.Covek im je lepo objasnio da je to bilo u fudbalskom kontrkstu,da je pogubno za igrace i njihovu koncentraciju.Cak je kaze i njegova zena se slozila s njim po tom pitanju

.
Znaci nije rekao nista sto je imalo neko konotaciju,prizvuk neceg loseg.
A sada o turniru .Poznat je kostur od 1/8 finala,pa neki utisci za sada.8 Evropskih ekipa i 8 iz ostatka sveta su prosli dalje.Dokaz da se igra svuda dobar fudbal i da vise nema slabih ekipa.Da Evropa nije vise toliko dominantna.
Po meni za sada najvise pokazali Brazilci .Verujem gledajuci kostur da je realno da jedno 1/2 bude Brazil-Argentina.U drugom delu bice dosta tezi put i dosta jakih ekipa.Ipak tipujem na Portugal i aj da kazem Englesku(Francusku) u 1/2 .Verujem da ovsj put turnir osvaja ekipa koja nije iz Evrope.
Najvece iznenadjenje turnira je Australija,odlican nastup ekipa iz Azijske zone (izuzev Katara).Japan,Koreja i Australija su u 16,Saudijci su dobili Gaucose dok je Iran isto bio blizu prolaska.
Velika razocarenja su Evropske ekipe pre svih Danska,Nemacka,Belgija od kojih sam ocekivao mnogo vise.Ameri igraju jako dobar fudbal,kao i Maroko

.
Generalno jedno siromasno prvenstvo,bez nekih velikih utakmica,majstorija,bez nekih novih zvezda imena,bez mnogo lepih poteza.
Jos jedan veliki utisak je po meni Luka Modric.Jedan od retkih pravih majstora na ovom SP.Pravi genijalac ,i recimo kad se poredi sa De Brujneom ili tako nekim igracem onjektivno je za klasu bolji od svih njih Luka.

Uzivanje je gledati njegove igre.
Dobri igraci ,koji igraju jako dobro ovaj turnir su po meni Pulisic,Zijeh igraci koji umeju da naprave neki fudbalski potez.Naravno tu je i ovaj Gakpo iz Holandije
Od navijaca posebno impresioniraju Argentinci koji prave fenomenalnu stmosferu na utakmicama Argentine.Pesma,strast,uzivanje je gledati ih.