by Domingoo » 12 Dec 2022, 14:02
Meni je izusetno drago sto era ove dvojice polako ali sigurno ide u zaborav..
Fudbal moze opet da se vrati korenima a polako se i vraca .. Ta smaracka tikw taka koju je patentirala Barselona sa Mesije i onom dvojicom spanaca je veca dekadencija fudbala od Murinjovog duplog busa ispred gola ..
Fudbal je igra duela ,driblinga , snage ,a ne besumucnih dodavanja koja imaj uza cilj da umrtve igru i dave protivnika ..
Zbog tog debila Gvardiole i njegovog suparnika iz El Clasika Murinja fudbal je postao igra koja vise lici na rukomet sa zonskim odbranama i blokovima a ne igra u kojoj se 1 na 1 resavaju mali viteski dueli na terenu ..
Kazem hvala Bogu da je onaj placljivac folirant i ego manijak na zalasku karijeru pa ko hoce da mu se divi neka nastavi i da ovaj patuljak automatizovanih pokreta Arjana Robena ide polako sa njim u penziju ..
Covek ne koristi desnu nogu svaki gol postize na isti nacin izvezbanim udarcem do savrsenstva pokusava u 35 godini iz 4 pokusaja da osvoji SP kako bi ga njegovi fanovi proglasili najboljim igracem ikada ..
2 odlicna igraca koji su podupreta ogromnom marketinskom pompom da se od njih napravi najbolji ikada nesto slicno kao njihov im kolega Lebron ..
Naravno ima ljudi koji vole da gledaju tika taku i kako jedan tim davi drugi 90 minuta i to je sasvim legitimno .. Meni to nije fudbal nego sadizam i mrcvarenje fudbal sam poceo da pratim pre Mesija i Ronalda prljavog el klasika ..
I mnogo sam vise uzivao u njemu , Bogu hvala fudbal se u poslednjih 2-3 godine vraca svom izvornom obliku a to su nadmetanje i dueli ..
Ronaldo i Mesi ce otici u istoriju bez najvaznijeg trofeja , Murinjo je postao tekrativni trener trecerazrednih takmicenja jos onaj ćelavi smarac da potone i da se fudbal kompletno oslobodi njihobe trenerske dekadencije i ciganisanja na terenu..
Ali trebwce jos vremena da se ocisti smece koje su ostavili fudbalskom svetu u vidu svojih taktickih pomija poput vracanja lopte golmanu i odbrane od duplog bloka.
Nekad sam gledao Blekburn Wigan i uzivao kako se jure bek i krilo klizaju i nadmecu .. Sad gledam kako krilo dodje do beka pa vrati loptu do stopera..
Sterilan fudbal koji ne moze da uzbudi ni zene.
Portugalac bek za 200k ,22-28 god tehnicko-takticki pismen..
Od Gaćinovića da se napravi vrhunski desni bek.