Board index Fudbal Reprezentativna takmičenja SP u Fudbalu Katar 2022.

Grupa G (Brazil, Srbija, Švajcarska, Kamerun)

Које репрезентације пролазе групу?

Бразил
70
48%
Србија
48
33%
Швајцарска
25
17%
Камерун
3
2%

Total votes : 146

Re: Grupa G (Brazil, Srbija, Švajcarska, Kamerun)

Postby Domingoo » 04 Dec 2022, 21:05

milenkovic i Pavlovic bi u sistemu sa 4 pozadi mogli da budu odlican tandem Milenkovic je plivao najvise zbog vetra koji je duvao sa te strane.. Pavlaka je agresivan direktan Milenkovic se pozicionira igra glavom to je u startu dobar tandem koji ne moze da dodje do izrazaja u ovom sistemu.. plus bi se dobio igrac vise u vezi koji bi omogucio Sergeju i Tadicu mnogo vise fokusa na na napad..

Sa Kosticem mora da se igra siroko i to odgovara i Mitru i Vlahovicu qli u sistemu 4-4-2 ne mogu Tadic i Seegej zajedno ,u tom sistemu Tadic moze samo levo usko a Sergej moze samo u 4-3-3 ili 4-2-3-1 ..

Prisustvo Tadica i Sergeja zajedno na terenu iskljucuje prisustvo Vlahovica i Mitrovica zajedno na terenu ..

Smatram da u formaciji 4-2-3-1 mozemo najbolje da funkcionisemo i to tako sto ce iza Vlahovica ili Mitrovica igrati Kostic-Sergej-Tadic tu onda mozes Lukic-Gudelj i to je defanzivno ozbiljnije od ovog sto sad igramo makar nam bekove igrali Gobeljic i Rodic.
Levo moze Ristic Mladenovic Terzic Urosevic desno Boranijasevic a ja bih licno probao i Gacinovica eksplozivan dobar tehnicar koji nema poziciju
Zappa wrote:Previše smo se opekli sa tim "bez imena " igračima, pa bi sad svaki smrdeo na kombinaciju.
Ali možeš zamisliti hajku da mu na klupi sedi SMS ili Vlahović, a Zdjelar, Bogasavac, Grujić u prvih 11.

Inače, nikad slabija baza u našoj državi, već igrači preko 30 nestaju..

Za to se slazem kod nas bi se to odmah povezalo sa kombinacijama ..
Portugalac bek za 200k ,22-28 god tehnicko-takticki pismen..
Od Gaćinovića da se napravi vrhunski desni bek.
Domingoo

Postby Cvele » 04 Dec 2022, 21:23

Џејси Керол wrote:Kljuc lezi u klupiranju ili Sergeja ili jednog napdaca. To je makar moje misljenje.

Tako je.

Sergej da udje kasnije i odradi na foru, kao Norvezane.

A posto je pitanje jos koliko ce Tadic moci, a njegovog zamenika nema na vidiku, Sergej ce biti ta modifikovana verzija.
Cvele

Postby Kreanga » 04 Dec 2022, 21:26

Domingo, Tadic u ovoj fazi karijere da igra na strani jednostavno ne moze.
Kreanga

Postby medjutim » 04 Dec 2022, 21:27

Gerzovo wrote:Po čemu je to Urošević bolji od Mladenovića? Ili Ristića?

Od Mladenovića, po tome što igra odbranu.

Urošević bi sačuvao Šaćirija onako kako nijedan od bekova koji su bili na SP ne bi, i imao bi snage i za preko 90 minuta. Rešava dva ozbiljna problema ekipe.
Sačuvaj me bože srpskog junaštva, hrvatske kulture i legendi Partizana
medjutim

Postby Demokratski rob » 04 Dec 2022, 21:34

Nemoj niko da se ljuti. :beyond:

Осећања увек прођу, љубав према Звезди никада.
Demokratski rob

Postby fontaneros » 04 Dec 2022, 21:38

Zanimljivo

"Mnogi igraci su se zalili sto nema analize protivnika..."

Bice ludilo sutra

https://www.telegraf.rs/sport/katar-2022/3595540-pet-kljucnih-pitanja-na-koja-piksi-mora-da-odgovori-srbiji
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Baxter Stockman » 04 Dec 2022, 21:40

Ja očekujem neki 2005 Željko scenario iskreno.

Mada mi deluje da će odjebati sve i sam podneti ostavku.
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Demokratski rob » 04 Dec 2022, 22:12

Naime, Piksi je poslednji trening pred Švajcarsku napustio posle svega minut - dva, kada je održao kratak govor i napustio odlučujuću pripremu za ključan meč. Sve je bilo prepušteno pomoćniku Japancu Kacušitu Kinošiju, koji je i inače vodio sve treninge u Kataru. Koji je razlog da Piksi pred ključan meč ne bude sa ekipom, ostalo je nejasno.

Ako je ovo tačno onda je sve puklo. :wacko:

Осећања увек прођу, љубав према Звезди никада.
Demokratski rob

Postby Domingoo » 04 Dec 2022, 22:21

Ma Pixi je usao u neki trip da mi samo treba da igramo svoju igru da se ne obaziremo na protivnike itd ..

Covek je rekao da ostaje selektor i nema razloga da to i ne bude tako
Portugalac bek za 200k ,22-28 god tehnicko-takticki pismen..
Od Gaćinovića da se napravi vrhunski desni bek.
Domingoo

Postby Zappa » 04 Dec 2022, 22:28

Nepopularno mišljenje Senegal na papiru i na terenu klasa iznad naše reprezentacije..
Tegi wrote:Deksi-Bojdo-SrbinPG.
U pravu su ljudi koji tvrde da savezna UDBA nije propala.
Zappa

Postby Џејси Керол » 04 Dec 2022, 23:53

Koliko govnarski tekst ovog iz Telegrafa.

Kao ljuti smo sto nas je ispalio za izjavu tamo, imali smo sta da napisemo o njemu a nismo.
Dva pasusa nize krede pljuvacina u 5 tacaka :blue:

Ne daj se Dragane.
proces.
Џејси Керол

Postby ИлићКапитен22 » 04 Dec 2022, 23:57

Па вероватно је у томе учествовала она распала циганска курветина из Телеграфа. Била је у Дохи.
Бранко Нордеус и пријатељи клуба :srce:
ИлићКапитен22

Postby Niko123 » 05 Dec 2022, 05:27

Kada si spomenuo tu kurvu, pogledaj joj instagram, curka se isfotosopirala samo tako, da su dva gola bila jedan pored drugog :laugh: ne bi me cudilo da je i sve ovo bila istina oko Rajkovicke, ta je guska, prva skocila u njenu odbranu.
Niko123

Postby jaRule » 05 Dec 2022, 10:32

Domingoo wrote:milenkovic i Pavlovic bi u sistemu sa 4 pozadi mogli da budu odlican tandem Milenkovic je plivao najvise zbog vetra koji je duvao sa te strane.. Pavlaka je agresivan direktan Milenkovic se pozicionira igra glavom to je u startu dobar tandem koji ne moze da dodje do izrazaja u ovom sistemu.. plus bi se dobio igrac vise u vezi koji bi omogucio Sergeju i Tadicu mnogo vise fokusa na na napad..

Sa Kosticem mora da se igra siroko i to odgovara i Mitru i Vlahovicu qli u sistemu 4-4-2 ne mogu Tadic i Seegej zajedno ,u tom sistemu Tadic moze samo levo usko a Sergej moze samo u 4-3-3 ili 4-2-3-1 ..

Prisustvo Tadica i Sergeja zajedno na terenu iskljucuje prisustvo Vlahovica i Mitrovica zajedno na terenu ..

Smatram da u formaciji 4-2-3-1 mozemo najbolje da funkcionisemo i to tako sto ce iza Vlahovica ili Mitrovica igrati Kostic-Sergej-Tadic tu onda mozes Lukic-Gudelj i to je defanzivno ozbiljnije od ovog sto sad igramo makar nam bekove igrali Gobeljic i Rodic.
Levo moze Ristic Mladenovic Terzic Urosevic desno Boranijasevic a ja bih licno probao i Gacinovica eksplozivan dobar tehnicar koji nema poziciju
Zappa wrote:Previše smo se opekli sa tim "bez imena " igračima, pa bi sad svaki smrdeo na kombinaciju.
Ali možeš zamisliti hajku da mu na klupi sedi SMS ili Vlahović, a Zdjelar, Bogasavac, Grujić u prvih 11.

Inače, nikad slabija baza u našoj državi, već igrači preko 30 nestaju..

Za to se slazem kod nas bi se to odmah povezalo sa kombinacijama ..

Mi mozemo da izadjemo u formaciji 4-2-3-1 ali i tada moras oprezno da biras tim, nacin transformacije, takticki pristup . Sta bi mi dobili prelaskom na taj sistem ako bi bekove igrali recimo Ristic ili Mladenovic sa jedne i Boranijasevic ili Gacinovic sa druge uz Pavlovica i Milenkovica ? Pa nista, samo bi ostavio dva stopera na vetrometini opet. i Ristic i Boranijasevic su stvoreni sa ovu 3-4-3 formaciju .
Ako bi se spustili u blok sa 4 igraca najrealnija opcija je da pokusa dugorocno da resi to sa Pavlovicem i Erakovicem na stoperu, Milenkovicem na desnom beku i da trazi resenje za levog beka, kombinuje, isprobava.

Sto se tice veznog reda, fale nam ozbiljno igraci koji igraju "od lopte" , vise koriste prostor da osvajaju teren. Previse smo pozicioni u veznom redu a premalo agresivni . Videli bi koliko bi jedan igrac kao Belic promenio utisak o veznom redu. Takav jedan pored Saleta Lukica, i ispred Sergej iz vise razloga . Tadic vise ne moze da igra krilo, to zaboravite . Zivkovic i Kostic po strani ...Mada za krilnu opciju ne brinem.

Na pocetku sam mislio da je Piksi veliki mag, cim je uspeo da na teren posalje 11 najboljih igraca u tako ofanzivnom sistemu i da igra ne trpi , ali sam shvatio vremenom da je to bio samo blef. Cim su nas skautirali, videli rupe, postali smo "laka" meta . Imamo mi kvalitet, ali ne da zavisimo samo od nas . Moramo da se prilagodjavamo protivniku.

Ono sto Piksi nije uspeo da uradi je da napravi balans u timu. Vratio je u "zivot" formaciju iz proslog veka sa 5 igraca u odbrani i 5 u napadu bez sinhronizacije i to pre svega izborom igraca za sistem . Dakle ono cemu treba da tezimo , da vrsimo konstantni pritisak presingom, da imamo gipke linije tima, i da se kroz situacije prilagodjavamo protivniku nismo uspeli iz prostog razloga sto smo imali pukotine po sredini koje su protivnici obilato koristili a mi svakako nedovoljno brze vezne igrace koji mogu da pokriju preveliki prostor . To sve moze detaljno da se objasni, ali najprostije receno da je svaki nas izlazak na polovinu protivnika bio takav gde su oni po nasem gubitku lopte slali dubinski pas po sredini i brzom transformacijom uspevali da nam stvaraju visak u polju napada. Dakle njihova transformacija je uvek bila brza od nase zbog naseg loseg taktickom stajanja.

Zasto su Sale Lukic i Milenkovic izgledali lose je bas iz razloga sto su branili previse praznog prostora bez sinhronizovane pomoci . To iziskuje mnogo suvog trcanja i gubljenje snage . Kako u polju napada pravljenjem trouglova, tako i u polju odbrane moras da budes sposoban da pomeranjem linija uvek budes u situaciji da branis sirinu i dubinu u polju , zatvaranjem linija sa tri igraca, spoljnim, jednim stoperom i zadnjim veznim . Time stvaras mogucnost i da prilazis blize igracu, suzavas linije . Suprotno tome, dolazis u situaciju gde moras takticki da stojis daleko od igraca ili da rizikujes.

Sasa Lukic je protiv Svajcarske odlaskom Sergeja u polje napada, ostajao sam u vezi , sto mora da koriguje uglavnom centralni stoper visokim izlaskom na igraca koji po sredini prima pas. Milenkovic i Pavlovic moraju da koriguju prostor izmedju beka, bocnog stopera i zadnjeg veznog sto je izuzetno zahtevno i pametne ekipe znaju da se nasi veznjaci sporo vracaju i onda taj prostor napadaju sa dva igraca i automatski je to situacija koju sam objasnio . Nema tu mnogo filozofije.

Recimo Paunovic je na cuvenom prvenstvu sveta za mlade prepoznao situaciju i eksploatisao kvalitet Sergeja i Zivkovica maksimalno, na sadasnjem selektoru je posao da tu uglavi jos Vlahovica i Mitrovica . Licno , formacija 3-4-3 kao ultraofanzivna mi se izuzetno svidja, ali jednostavno mi nemamo profile igraca u veznom redu za takav fudbal , nije tu stvar u kvalitetu .
jaRule

Postby Baxter Stockman » 05 Dec 2022, 11:35

Šta mislite, može li Kalaba na srednjeg u liniji sa trojicom?
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

PreviousNext

Return to SP u Fudbalu Katar 2022.