Board index Fudbal Reprezentativna takmičenja SP u Fudbalu Katar 2022.

Grupa G (Brazil, Srbija, Švajcarska, Kamerun)

Које репрезентације пролазе групу?

Бразил
70
48%
Србија
48
33%
Швајцарска
25
17%
Камерун
3
2%

Total votes : 146

Re: Grupa G (Brazil, Srbija, Švajcarska, Kamerun)

Postby Tegi » 03 Dec 2022, 01:13

Ćoba wrote:Dexi brate sve si u pravu.

Apsolutno.

Dexi maestralno piše o reprezentativnom sportu.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Domingoo » 03 Dec 2022, 01:22

Jel se samo meni cini ili je Tadic potpuno usporio ? Nazalost deluje mi kao bivsi igrac..

Pixi treba da ostane ali mora da osvezi strucni stab sa mladjim i energicnijim ljudima a da i on sam malo porasi na taktici ..

Takodje treba razmisliti o prelasku na formaciju sa 4 pozadi videli smo na primeru Partizana koliko ta formacija moze da bude kontraproduktivna Atletiko se gusi sa njom , to je bio trend neko vreme izvucen iz naftalinw ali ona dugorocno nema upotrebnu primenu pogotovo ako nemas igrace koji 100% se uklapaju trebaju ti brzi spoljni stoperi treba ju ti odlicni wing bekovi a tu ti je rupa sa Zivkovicem plus gubis igraca na sredini gde je mnogo bitnije ..

Ok nemamo kvalitetne bekove ali nacice se neko za rezultat je potreban kontinuitet seca glava nikako ali kritika i prekomponovanje svakako ..

Veliki problem su i Vlahovic Mitrovic ovaj tim moze dobro da funkcionise u sidtemu 4-3-3 ili 4-2-3-1 sto je idealna formacija za igrace poput Kostica Sergeja ili Radonjica u tom slucaju bi Lukic i Gudelj mogli da igraju zadnje vezne ispred Sergej kao AMF levo Kostic desno Tadic i spic Mitar ili Vlahovic ..
Levo ima Mladenovic mali Terzic desno izbunariti nekog ..
I Milenkovic se mnogo bolje snalazi u formaciji sa 2 pozadi .

Ako se nesto ne promeni u strucnom taktickom smislu ovo ce ici samo na gore.
Last edited by Domingoo on 03 Dec 2022, 01:25, edited 1 time in total.
Portugalac bek za 200k ,22-28 god tehnicko-takticki pismen..
Od Gaćinovića da se napravi vrhunski desni bek.
Domingoo

Postby Bogisa91 » 03 Dec 2022, 01:23

Piksi je jednostavno tanak trener nema plan B nekako igra lepo na oko a tako nema rezultata. Nesto kao Savo Milosevic gde sve to na oko izgleda lepo a onda ga pobede neki Napredak, Vojvodina ili što dva puta ne može da zatvori utakmicu sa Az Alkmarom
Meni je Piksi isti Savo jedna filozofija nema promena drugih rešenja prilagođavanja. Još na kraju Piksi sve svalio na igrace slično Zeljku Obradovicu 2005 posle debakla na EP. Treneri prvo uvek posle debakla treba krive pre svega sebe. Mora da menja nesto način igre ne znam ali Krstaja ispade mnogo bolji od njega na SP.
Bogisa91

Postby tremi08 » 03 Dec 2022, 01:24

Tadic igra ocajnu sezonu, ako se ne digne, ocekujem ubrzo i kraj karijere za dve godine. Pritom je ceo turnir bio prespor
tremi08

Postby Dare » 03 Dec 2022, 01:40

Bojdo wrote:Za SMS je to jasno već neko vrijeme.

Jeste jasno, samo to što ne znači da Sergej ne može biti vrhunski igrač u našem sistemu i sa realnim očekivanjima koja ova ekipa može da ispuni.

Da bude naš glavni igrač i da nas dovuče do 1/4 finala. E to je neko moje očekivanje. I bio bih ekstremno zadovoljan tim rezultatom.

Drugo, što sam zaboravio da napišem u prošlom postu, a što sam već pisao na italijanskom fudbalu u više navrata. Klasičan sunovrat Blekija. On je morao da igra u nekom jačem timu, na višem nivou. Godine tavorenja u Firenci, i premještanja sa štopera na beka i obrnuto su uzele danak, i on je trenutno samo prosječan štoper. Da li se to može ispraviti, više nisam siguran.

Nadam se da će Kalaba na vrijeme napraviti iskorak. Tačnije, ne sumnjam u to s obzirom na klub gdje igra i politiku istog.

I kad već ne pišem puno na ostalim topinzima a popio sam i krenuo da serem pretjerano, samo da napišem pa makar na ovoj temi, Joško Gvardiol :blue:
https://www.avangarda.in/forum/viewtopic.php?p=3202743#p3202743
Dare

Postby veljkos161 » 03 Dec 2022, 01:41

I opet taj Tadic spor i star danas Mitra u trepavicu i ni iz cega gurnu loptu Vlahovicu za drugi gol.
Jedini koji nema zamenu kod nas a ujedno i jedini kome cemo brzo morati da je trazimo.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Bogisa91 » 03 Dec 2022, 01:49

Ko god bude na čelu saveza Nedimovic nebitno ko mora da prioritet u radu bude da se svim sredstvima bore za naše igrace u inostranstvu koji mogu da igraju za druge zemlje.
Bogisa91

Postby Tegi » 03 Dec 2022, 01:55

Domingoo wrote:Jel se samo meni cini ili je Tadic potpuno usporio ? Nazalost deluje mi kao bivsi igrac..

Jeste, ali to se više ogleda u gubitku snage pri šutu, nikada nije umeo da osvaja prostor sa loptom u nogama.

Na Sofaskoru, on je igrač utakmice sa 7,9. Najbolje ocenjeni protivnički igrač je Džaka sa 7,1.

Mi smo Švajcarskoj dali golova koliko je primila u celim kvalifikacijama, sigurno bismo mogli još jedan da smo imali snage za 90 minuta. Pritom smo te golove dali iz trancizione igre. Nismo stajali visoko kao protiv Kameruna, pa da kažeš da se pokušalo da se više postigne nego primi. Ono što je Piksijeva ideja zahteva maksimalnu fizičku spremu i to je ogroman problem kada te spreme nema. Nismo zbog fizionomije tima sposobni da stanemo iza lopte i zatvorimo utakmicu, odigramo pešački pola sata ili celo poluvreme.

A pošto ne možmo da izdržimo tempo koji smo ranije mogli, kao posledicu toga dobijamo ispadanje iz utakmice. Sve golove na prvenstvu smo postigli u serijama, daš poslednji atom snage, pritisneš ih do kraja, rizik ti se isplati, ali nakon toga nije bilo načina da se utakmica zatvori i primali su se golovi u vrlo kratkim intervalima. Tu je možda trebalo biti do kraja pragmatičan i pri prvom pozitivnom rezultatu praviti defanzivne izmene koje bi nam promenile fizionomiju tima i igre. Zato je Piksi na turniru pogodio samo sa jednom izmenom. Grujić umesto Sergeja, ali na 3-3 umesto 3-1.

Ne treba da se menja Tadić, treba nekako da se promeni formacija, ali nemam ideju kako. Ni u domaćoj ligi, koliko sam upućen, niko ne koristi ovu formaciju, tako da ne znam ni kako ćemo proizvesti nove opcije za tako nešto. A kada bismo sada prešli na 4 pozadi, bekovski tandem bi nam bio Milan Gajić-Mihailo Ristić.
Last edited by Tegi on 03 Dec 2022, 02:08, edited 2 times in total.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Domingoo » 03 Dec 2022, 01:59

Prioriteti moraju da bude modernizacija trenerske skole bolja i strucnija obuka trenera pogotovo mladjih kategorija , poboljsanje uslova za trening mladih igraca, stavljenja akcenta na formiranje igraca i razvoj njihovih kvaliteta kroz mladje kategorije a ne rezultat ..

Mi igramo staromodan spor fudbal bez protoka indovidualne takticke obucenosti agilnosti kretanja .. Mi smo najvisa reprezentacija na turniru nemamo agilnost u veznom redu ..

pre svega ciscenje saveza od parazita polu strucnjaka koji se na osnovu igracke karijere dilova i burazerskih odnosa odrzavaju u nasem fudbalu ..

Trebaju nam mladost struka inovativnost , potrebna je ozbiljna reforma naseg fudbala i sporta generalno ..

Fss mora da formira radnu komisiju sastavljenu od strucnih ljudi koji ce da se bave ovim pitanjem ..

Treneri mladjih kategorija moraju da uce decu da igraju pas igru da kontrolisu loptu i telo kasnije da takticki usmeravaju svoju igru kod nas se jos uvek uci sutni i trci igra to je prevazidjen i nazadan koncept koji vodu na dno evropskog fudbala.

Nasa sreca je samo enormni talenat za sport kojim kompenzujemo los i nekvalitetan rad ..
Domingoo

Postby Golden Warrior » 03 Dec 2022, 01:59

Palamudite bezveze.

Nasem fudbalu nema spasa.

Ogrezli smo u kriminal, bukvalno smo najsramotnija ekipa na svim nivoima. Tradicionalno najgori odnos kvalitet/predstava imamo.

Mada nam ovo prvenstvo dosta ekipa dise za vrat....
Golden Warrior

Postby Domingoo » 03 Dec 2022, 02:04

Treneri u mladjim kategorinama Dinama imaju 5000 platu procente od prodaje svakog igraca iz omladinske skole redovne seminare u najkvalitetnijim skolama fudbala oni su motor Hrvatske reprezentacije pogledajte ovog Gvardiola bio sam sumnjicav u njegove kvalitete ali decko sabija razmisljanje pas , pozicioniranje anticipacija sve na jako visokom nivou ..
Jednostavno je naucen i obucen na pravi nacin ,treba proveriti koliko imaju treneri u mladjim kategorijama Par i Zvezd ne vise od 700-800 evra i da li imaju obuke i koliko su strucni i po kojoj preporuci rade ?

Steta je jer talenta imamo i mozemo..
Domingoo

Postby White Mamba » 03 Dec 2022, 02:19

Ali kako onda da uhlebis sve kumove sivice, krivice kurce i palce
Subjektivni osecaj je da se u nesretnom ling longu menja dvadeset imena dvadeset godina..
Sve i da ti neko izbaci igraca brzo ce biti upregnut u 7-3-0 valjaj se u blatu udri po kostobranima izlezavaj se do iznemoglosti taktiku
Elem, mi pricamo o nekoj perspektivi, a sadasnjost je da su po selektoru srali nedeljama, pre brodoloma.
Nedeljama dr Robija sa svojim dzukelama jede sto se ne jede, pljuje coveka koji je sasio kvale i sprema se za turnir
Onda izbace neku droplju da zabibere
Nema ovde srece
Nek dodju nakoxani, koji god, da se sprdamo
Pixi jeste prodao takticki, al sve smo dobili kako treba. Po mutavom picicu
Last edited by White Mamba on 03 Dec 2022, 02:22, edited 1 time in total.
Deb'o. Sujetan. Oce kadrira. Ne vodi treninge. Oce stan u BGH2O. Dov'o asocijalnog Korija
NECE STEFI DA IGRA ZA NJEGA
Stop hibridnom ratu!!!
White Mamba

Postby Tegi » 03 Dec 2022, 02:22

Inače, na turniru od igrača u polju nisu igrali samo Eraković i Račić.

Jasno je kao dan, nespremna i ispovređivana ekipa, moralo je mnogo da se menja, ali bez pravog doprinosa. I posle neko napiše da nije trebalo da vodi povređene igrače i da bi nam oni sa šireg spiska pomogli.

Prvenstvo je pokazalo da je odlično što ćemo igrati A diviziju LN, biće to dobro šlifovanje za Euro. Drugi čisto igrački preduslov da bismo postali nivo Švajcarske je da nam igrač postanu hrabriji u vođenju svojih karijera i da iskorače u jače klubove ako se ukaže prilika, koliko god im ne bio garantovan status tamo. Naši igrači su 90-ih išli u najjače evropske klubove dok je postojalo pravilo o 3 stranca gde ako se odmah ne dokažeš padaš rang niže, pa je opet Pančev jedini propao sa takvim izborom kluba. Vidić je u Junajted došao kao rotacioni igrač, morao je da istisne sasvim prosečne ostrvske štopere. Ivanović je u Čelzi došao sa 24 godine, presedeo je na tribima skoro godinu dana. A sada je jaz između 10-15 vrhunskih klubova i ostatka nikada veći, svi imaju ogromne rotacije i nemoguće je zamisliti da neko baštini pomenute "vojnike kluba" kao što je to radio Ferguson.
Tegi

Postby Domingoo » 03 Dec 2022, 02:35

Mi individualno nismo losa ekipa niti smo slabiji od Svajcararske ali stvar je u tome da ni jedan ozbiljan klub ove igrace ne bi okupio u celinu jer oni kao kolektiv sa svojim karakteristikama cine potpuno nezibalansiranu celinu pogotovo na sredini terena koja je uvek i kljuc tima.
U Hrvatkoj recimo imas trio Modric Kovacic Brozovic koji je savrseno kompatibilan Brozovic radilica trkwc koji cuvak ledja ovoj dvojici a ne koci pas igru u Realu smo imali Casemeira koji je bio owigurac Modricu i Krosu u Sitiju Rodri cuva ledja pre njega Fernandinjo..

U Liverpulu taj balans daje Fabiljno ali da bi zadnji vezni koji je po svojoj prirodi igrac postavljanja citanja bio balans na drugoj strani treba da ima igrace suprotnih karakteristika brze agilne direktne..

De Brujne ima izuzetnu slobodu u kretanju koju svojom inteligencijom i znanjem koristi i trazi rupe kroz odbranu da pred sebe nema Bernarda Silvu ili Ginfagona pitanje je koliko bi imao prostora videli smo sad u Belgiji , da bi Sergej zablistao mora pored sebe da ima sgilnok i pokretljivog parnjaka kakav je recimo Kovacic ali Srbija takav profil igraca nema ..

Zato Sergej pati kao De Brujne u ovoj Belgiji ..

Druga opcija je da se prilagodis sli ne trulim kompromisom tako da Sergeja guras na dmf vec stavljanjem iza napadaca ..

Nasa reprezentacija je neizbalansirana i to je njen najveci problem kljucna stvar u narednom periodu mora da bude ta na koji nacin prokrviti nas vezni red kako ga ubrzati ili ga barem defanzivno ojacati a to bez prelaska na 4 pozadi je nemoguce.
Last edited by Domingoo on 03 Dec 2022, 02:39, edited 1 time in total.
Domingoo

Postby Veljkona22 » 03 Dec 2022, 02:37

Fizički smo totalno pali u drugom.
Piksi bi zatvorio utakmicu na 2-1 za nas u to sam siguran. Jedino sto nije trebalo da se desi je da primimo drugi gol u prvom poluvremenu, i mi smo ga primili jebi ga. I to u najgorem trenutku u 44.minutu..
#jesuisPiksi
Mikisha wrote:Helikopter iznad Zr upravo.

pikanterije wrote:Obeliks idi nadji Asteriksa.

pikanterije wrote:Sad ce i Leo bice komplet lepinja na prolece
Veljkona22

PreviousNext

Return to SP u Fudbalu Katar 2022.