Domingoo wrote:Jel se samo meni cini ili je Tadic potpuno usporio ? Nazalost deluje mi kao bivsi igrac..
Jeste, ali to se više ogleda u gubitku snage pri šutu, nikada nije umeo da osvaja prostor sa loptom u nogama.
Na Sofaskoru, on je igrač utakmice sa 7,9. Najbolje ocenjeni protivnički igrač je Džaka sa 7,1.
Mi smo Švajcarskoj dali golova koliko je primila u celim kvalifikacijama, sigurno bismo mogli još jedan da smo imali snage za 90 minuta. Pritom smo te golove dali iz trancizione igre. Nismo stajali visoko kao protiv Kameruna, pa da kažeš da se pokušalo da se više postigne nego primi. Ono što je Piksijeva ideja zahteva maksimalnu fizičku spremu i to je ogroman problem kada te spreme nema. Nismo zbog fizionomije tima sposobni da stanemo iza lopte i zatvorimo utakmicu, odigramo pešački pola sata ili celo poluvreme.
A pošto ne možmo da izdržimo tempo koji smo ranije mogli, kao posledicu toga dobijamo ispadanje iz utakmice. Sve golove na prvenstvu smo postigli u serijama, daš poslednji atom snage, pritisneš ih do kraja, rizik ti se isplati, ali nakon toga nije bilo načina da se utakmica zatvori i primali su se golovi u vrlo kratkim intervalima. Tu je možda trebalo biti do kraja pragmatičan i pri prvom pozitivnom rezultatu praviti defanzivne izmene koje bi nam promenile fizionomiju tima i igre. Zato je Piksi na turniru pogodio samo sa jednom izmenom. Grujić umesto Sergeja, ali na 3-3 umesto 3-1.
Ne treba da se menja Tadić, treba nekako da se promeni formacija, ali nemam ideju kako. Ni u domaćoj ligi, koliko sam upućen, niko ne koristi ovu formaciju, tako da ne znam ni kako ćemo proizvesti nove opcije za tako nešto. A kada bismo sada prešli na 4 pozadi, bekovski tandem bi nam bio Milan Gajić-Mihailo Ristić.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.