Board index Fudbal Reprezentativna takmičenja SP u Fudbalu Katar 2022.

Grupa G (Brazil, Srbija, Švajcarska, Kamerun)

Које репрезентације пролазе групу?

Бразил
70
48%
Србија
48
33%
Швајцарска
25
17%
Камерун
3
2%

Total votes : 146

Re: Grupa G (Brazil, Srbija, Švajcarska, Kamerun)

Postby Dexi » 02 Dec 2022, 21:56

Kad kao narod postanemo realniji mozda i dodju neki uspesi.Ljudi koji su ocekivali 1/2,1/4,finale od ekipe koja nije prosla grupu 24 god.i koja je propustila dva EP u najmanju ruku nemaju pojma o fudbalu.

Objektivno sam plasman na SP je ogroman uspeh,i samo ako uspostavimo kontinuitet ucesca na velikim takmicenjima i kontinuitet selektora mozda i prodjemo grupu na EP i narednim takmicenjima.

Sansa je propustena protiv Kameruna ,gde sml morali da sacuvamo 3-1.

Veceras je objektivno prosla bolja i takticki pismenija ekipa.Kako su samo zatvorili igru u drugom delu.Jasno je da smo sto se tice taktike,defanzive ,snage bas zakazali na ovom prvenstvu,bilo je bas puno gresaka i selektora.Izbor igraca,taktike ,itd.

Cestitke Svajcarcima,mnogo iskusna ekipa i ima taj kontinuitet.Mogu oni i protiv Portugala.

Ne moze se igrati SP ,i ds se igra samo napad,bez odbrane.Ovo je bio lep fudbal,napadacki nesto poput Savinog fudbala :biggrin: ,ali fudbal koji ne donosi rezultat.

Piksi mora da ostane po svaku cenu. :okk: Doneo je autoritet ,veru u fudbal tu neku drskost.Piksi mora da radi i da se usavrsava.Jedan Antic koji je duplo bolji trener bio od Piksija sa boljim timom nije prosao grupu,i ne treba zamerati.

Odlazak Piksija bi znacio korak unazad ,mozda i vise.Jasno je da bi to bio tragican potez.Ako ode Piksi i zavlads Terzic fudbalom u Srbiji ,ja vise necu pratiti reprezentaciju Srbije.

Sramotno je ovo busenje ekipe,cekao se prvi poraz da se unisti i tim i selektor.Ima onih u Srbiji koji se itekako raduju ovom porazu :krsti:

Piksi da nastavi da radi.Mislim da ova generacija jos nije rekla zsdnju rec.Pik ove generacije bi trebao da bude EP 2024.Piksi mora da se nadogradi,i da ispravlja greske.
Last edited by Dexi on 02 Dec 2022, 21:58, edited 1 time in total.
Dexi

Postby Tileoleo » 02 Dec 2022, 21:57

Ја не могу да верујем еј бре шта је било у другом полувремену јеботе. Какве су оно измене?!?
Tileoleo

Postby Гроф Тинторето » 02 Dec 2022, 21:57

Steta sto ce Piksija da oteraju, covek hteo dumre.

Tanki smo kao flis papir u odbrani.

Nas najbolji igrac na prvenstvu je golman, a primio je 8 golova.
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby Bojdo » 02 Dec 2022, 21:57

Muflon wrote:
Spoiler: pokaži
Imamo mi previše igrača koji igraju u jakim klubovima i jakim ligama da se zadovoljavamo samo učešćem. Mislim da smo 11. reprezentacija na svetu po vrednosti, od Švajcarske smo "skuplji" nekih 80-ak miliona. Problemi postoje, pre svega taktički. Baš smo loše izgledali, konfuzne izmene, nejasna ideja šta radimo kad povedemo, a tek kad krenu kola nizbrdo. U drugom poluvremenu nismo zapretili, e tako se zatvaraju utakmice ovakvog značaja, a ne da se prime 2 ekspresno brza gola i protiv Kameruna i protiv Švajcarske.

Najveće razoračenje Piksi... koliko sam ja očekivao više od njega, posebno posle prvog mesta u kvalifikacijama i prvog mesta u ligi nacija. Definitivno se pogubio. Manite me sklanjanja krivice, priče o Terziću i slično. Ko god da bude na čelu FSS-a će da bude SNS čovek, kao i trener. Dok svevišnji ne da zeleno svetlo ništa ne sme da se radi. Jedino da me ubedite da je Piksi opozicija i da je došao uprkos Vučiću i stranci. I Piksi je dosta dobar sa njim. Ako je stvarno zbog jednog Bjekovića dao ostavku, neka ide. Njegov posao je da bude selektor, ako hoće da nastavi neka radi, ni prvo ni poslednje takmičenje da smo se pošteno izblamirali.

Sve u svemu, ima kvaliteta, i to dosta ali ne igramo, tj. nismo igrali takmičarski fudbal. Totalna suprotnost napad i odbrana, sredina neubedljiva. Imamo igrače, treba samo rad i vreme. I dalje sam za to da Piksi ostane iako je i on podbacio opasno, počevši od onih konfuznih izjava, taktike, izmena... Ali zaslužio je da pokuša i za EP. Ako je stvarno odlučio da ode zbog Bjekovića, sajonara i vidimo se nikad, a čujemo još manje.

Који наши играчи играју у по тренутном квалитету ТОП 10 клубова у Европи?
Last edited by Milutinov Tata on 04 Dec 2022, 01:25, edited 1 time in total.
Reason: Quote stavljen u spoiler
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby medjutim » 02 Dec 2022, 21:57

Kad naučimo da poštujemo protivnike, proći ćemo grupu.

Plašim se da se to neće skoro desiti, jer ničim nismo pokazali da smo nešto naučili, čak ni posle Kameruna.
Sačuvaj me bože srpskog junaštva, hrvatske kulture i legendi Partizana
medjutim

Postby black swan » 02 Dec 2022, 21:58

Od 8 primljenih golova 7 pacerskih
Jesmo dali 5 ali kolektivna i individualna odbrana nije ni za obdaniste
black swan

Postby Vlad » 02 Dec 2022, 21:58

Bojdo wrote:Зашто не можемо избацити агилне и истовремено технички потковане на средини терена.

Zbog batadjorizma koji se nalazi u svim porama srpskog fudbala.
Kod srpskih strucnjaka Modric ne bi ni dobio sansu da igra u mladjim kategorijama zato je premalen a zato bi neki duduci od 1,90 redovno igrali.
Vlad

Postby Domingoo » 02 Dec 2022, 21:59

Nenad Milijas igrac koji je 2010 na Sp pljugao kao lud i cepao vopi prica sta nije bilo dobro ..
Slika naseg fudbala u par reci
Portugalac bek za 200k ,22-28 god tehnicko-takticki pismen..
Od Gaćinovića da se napravi vrhunski desni bek.
Domingoo

Postby Demokratski rob » 02 Dec 2022, 21:59

Piksi promašio svaku ali baš svaku izmenu na ovom prvenstvu. Ni jednog beka nije poveo, tu je sve otišlo u pm. Neka Piksija ako hoće i dalje jer i nemamo koga umesto njega.

Осећања увек прођу, љубав према Звезди никада.
Demokratski rob

Postby octopus » 02 Dec 2022, 21:59

Ko može ostati u firmi u kojoj te generalni mrzi, ponižava, laže o tebi i buši te? Niko.
octopus

Postby Dexi » 02 Dec 2022, 21:59

Sve je lakse uz ovu lepu voditeljku :okk:
Dexi

Postby Muflon » 02 Dec 2022, 22:00

Bojdo wrote:

Da se ne naljutiš što ću ti na pitanje odgovoriti pitanjem, a koji to igraju iz Kameruna ili Švajcarske? To je poenta, mi smo završili kao poslednji u grupi gde su 2 reprezentacije objektivno slabije od nas. Imamo 2 igrača u Juventusu, imamo u Laciju, u Torinu 3, imamo u Ajaksu jednog... ukupno oko 20-ak igrača u ligama petica, svi igraju, plus Pavlović i Tadić koji igraju LŠ.
Last edited by Muflon on 02 Dec 2022, 22:01, edited 1 time in total.
Muflon

Postby Bojdo » 02 Dec 2022, 22:00

Vlad wrote:Zbog batadjorizma koji se nalazi u svim porama srpskog fudbala.
Kod srpskih strucnjaka Modric ne bi ni dobio sansu da igra u mladjim kategorijama zato je premalen a zato bi neki duduci od 1,90 redovno igrali.

Примијетио сам да гурамо само физички јаке и високе у млађим категоријама. Понекад се потрефи да играчи и такве коснтитуције имају и технику, али фали брзина експлозивност. Никад нећемо избацити комплетног везњака са таквим обрасцем селектирања.
Bojdo

Postby Produzenisamlekom » 02 Dec 2022, 22:01

John Doe wrote:Kao i svaki put, srce hoće al dupe klokoće. Najnespremnija reprezentacija ubedljivo od svih ekipa.

Nema ovo veze sa fizičkom spremom,nego sa taktičkom.
Prvo Živković i Kostić su ostavljeni sami po bokovi,drugo SMS i Lukić sami u vezi i bukvalno su ta 4 igrači pokrivala više od pola terena.
Ovo je sve do taktike selektora. Ne možeš na SP da izvedes postavu sa 2 kalsicna napadača+ Tadić+SMS.
Lako je jurnuti poslednjih pola sata ako treba,do tada se čuvaš i igraš da ne pogineš.
Nijedna reprezentacija.na ovom prvenstvu nije izašla ovakvo ofanzivno kao mi.
Andrea Trinkijeri
"Evropa ne može da kaže ne klubu koji ima dva miliona navijača. Ali i oni moraju da odluče šta žele da budu"
Produzenisamlekom

Postby Bojdo » 02 Dec 2022, 22:03

Muflon wrote:
Bojdo wrote:

Da se ne naljutiš što ću ti na pitanje odgovoriti pitanjem, a koji to igraju iz Kameruna ili Švajcarske? To je poenta, mi smo završili kao poslednji u grupi gde su 2 reprezentacije objektivno slabije od nas. Imamo 2 igrača u Juventusu, imamo u Laciju, u Torinu 3, imamo u Ajaksu jednog... ukupno oko 20-ak igrača u ligama petica, svi igraju, plus Pavlović i Tadić koji igraju LŠ.

Да, али и даље немамо елитну класу у тренутно најбољим клубовима.

Имају компатибилније играче за своју формацију и као тим су зато квалитетнији.
Bojdo

PreviousNext

Return to SP u Fudbalu Katar 2022.