by Muflon » 02 Dec 2022, 21:54
Imamo mi previše igrača koji igraju u jakim klubovima i jakim ligama da se zadovoljavamo samo učešćem. Mislim da smo 11. reprezentacija na svetu po vrednosti, od Švajcarske smo "skuplji" nekih 80-ak miliona. Problemi postoje, pre svega taktički. Baš smo loše izgledali, konfuzne izmene, nejasna ideja šta radimo kad povedemo, a tek kad krenu kola nizbrdo. U drugom poluvremenu nismo zapretili, e tako se zatvaraju utakmice ovakvog značaja, a ne da se prime 2 ekspresno brza gola i protiv Kameruna i protiv Švajcarske.
Najveće razoračenje Piksi... koliko sam ja očekivao više od njega, posebno posle prvog mesta u kvalifikacijama i prvog mesta u ligi nacija. Definitivno se pogubio. Manite me sklanjanja krivice, priče o Terziću i slično. Ko god da bude na čelu FSS-a će da bude SNS čovek, kao i trener. Dok svevišnji ne da zeleno svetlo ništa ne sme da se radi. Jedino da me ubedite da je Piksi opozicija i da je došao uprkos Vučiću i stranci. I Piksi je dosta dobar sa njim. Ako je stvarno zbog jednog Bjekovića dao ostavku, neka ide. Njegov posao je da bude selektor, ako hoće da nastavi neka radi, ni prvo ni poslednje takmičenje da smo se pošteno izblamirali.
Sve u svemu, ima kvaliteta, i to dosta ali ne igramo, tj. nismo igrali takmičarski fudbal. Totalna suprotnost napad i odbrana, sredina neubedljiva. Imamo igrače, treba samo rad i vreme. I dalje sam za to da Piksi ostane iako je i on podbacio opasno, počevši od onih konfuznih izjava, taktike, izmena... Ali zaslužio je da pokuša i za EP. Ako je stvarno odlučio da ode zbog Bjekovića, sajonara i vidimo se nikad, a čujemo još manje.