Board index Košarka Evropsko prvenstvo u Košarci 2022.

Grupa D - Prag (Češ, Hol, Izr, Pol, Fin, Srb)

Koje četiri reprezentacije će proći u drugi krug?

Poll ended at 01 Sep 2022, 08:46

Srbija
38
25%
Češka Republika
35
23%
Poljska
17
11%
Finska
26
17%
Izrael
33
22%
Holandija
4
3%

Total votes : 153

Re: Grupa D - Prag (Češ, Hol, Izr, Pol, Fin, Srb)

Postby grobar_Zvornik » 03 Sep 2022, 23:10

Тек сад видим ову чаролију брата Јама, у ишчекивању великог обрачуна са Јарамазом за прво мјесто..

"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Slavisak » 03 Sep 2022, 23:10

Sani wrote:Cuj ''Jokic igra posle xy godina'', ono kad pogledas, covek igrao na 3 od poslednja 4 velika takmicenja. :biggrin:

Sad kad samo pomislim koliko nas je Sale 2019. ukanalio odlukom da Jokic bude cetvorka, uzas i tragedija za tu ekipu i takmicenje.

Usporite malo braco, igrali smo protiv Holandije i Ceske, posebno protiv ovih prvih, jasno je da postoje ''problemi'' i prazni minuti, neuigranosti, ali sigurno da ne otkrivamo dosta toga, niti nam igra Milutinov koji ce nam biti jako bitan faktor, kao i Nedovic koji moze da donese dosta toga.

Mene jedino sto plasi jeste to da praktivno do cetvrtine finala necemo imati ozbiljnu proveru, a tu lako mozemo na Litvance.

I meni deluje da Micic moze dosta bolje da funkcionise sa Jokicem, ali da ne zurimo, covek je odigrao odlicno ove dve utakmice, preteruje se u kritikama, kao da se raspada i kvari igru...

Nije samo problem bio to sto ga je drzao na cetvorci. Veci problem je taj sto je bio nasa peta opcija u napadu. Mogao se on i onako usvinjen bolje iskoristiti u Kini.
Slavisak

Postby White Mamba » 03 Sep 2022, 23:22

Mitcina ipo
Utakmicu koju smo izgubili je igrao 31 minut na 5
Muceni raduljica i bobi 6 min ukupno. Nikolica uvatio tipa isto 3
Debelom i Jovicu su Kampaco i Luis strpali cetrdeset iz pika
Ko u nerotkinju
Najveci problem te utakmice i prvenstva je sto se Beli raspao kao les, a ne sto je jokic iz kafane i sa skembetom zaseo na krilnog centra
Deb'o. Sujetan. Oce kadrira. Ne vodi treninge. Oce stan u BGH2O. Dov'o asocijalnog Korija
NECE STEFI DA IGRA ZA NJEGA
Stop hibridnom ratu!!!
White Mamba

Postby Гроф Тинторето » 04 Sep 2022, 00:24

Jos ce ispasti da je traktorska guma skoro uvek bio tu za reprezentaciju :D

Jeste on dobar igrac, ali necemo mu valjda sad zaboravljati sve. Uostalom, mi navijamo za Srbiju, a ne za Jokica, tako da nije greh sada ga podrzati kad je tu. Normalno i popljuvati kad odjebe reprezentaciju.
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby Sani » 04 Sep 2022, 00:37

Slozio bih se samo na kratko na to da je bio ''petica'', ali svi ustvari znamo da nije bilo bas tako jer se nije znalo gde bijemo, posebno na toj utakmici, cim je Radule bio starter na pet, a on na cetiri. I ne bih da se vracam vise na to SP... :roll:

Sto se tice Jokica, salio sam se jbt, pa i sam sam ga kritikovao kad nas je odjebao par puta. :biggrin:

Doduse, jedino mu bas zameram ono od prosle godine jer je mogao da igra i objasnjenje sto ne igra je bilo glupo, trebao nam je na jednu ili dve utakmice i to u Beogradu. Za ono iz 2017. ne zameram toliko, jurio je covek max ugovor u toj sezoni, pre toga srebro na OI.

Necu da mu budem advokat ovde, samo kazem da se prelako i prebrzo sudi. Vreme je pred njim, dosao je na kvalifikacije i prakticno nam izneo ove dve bitne pobede, neka nam donese na ovom EP zlato, pa cemo da pricamo za dalje. :biggrin: Bice prilike da se odazove reprezentaciji.
Stephen Curry. 2,974. aka shooting GOAT.
Sani

Postby White Mamba » 04 Sep 2022, 00:44

Sve i da se uvek poklapao sa peticama na parketu a nije, nasa preostala 3 centra su zbirno imala 10 minuta sto bi znacilo da je debeli pola od te utakmice odigrao na 5. Mit. Tu utakmicu je prodala odbrana i beli, ne sale s jokicem na 4
Moze da se prigovori saletu za forsiranje belog, za manjun milutazu nikolici, to da je jokic bio na 4 u grupi je tipa sezdeseti problem
Deb'o. Sujetan. Oce kadrira. Ne vodi treninge. Oce stan u BGH2O. Dov'o asocijalnog Korija
NECE STEFI DA IGRA ZA NJEGA
Stop hibridnom ratu!!!
White Mamba

Postby Radonjaa » 04 Sep 2022, 01:48

grobar_Zvornik wrote:Тек сад видим ову чаролију брата Јама, у ишчекивању великог обрачуна са Јарамазом за прво мјесто..

6 poena Avdije i ova trojka prelomili itekako žilave Holanđane koji su vodili veći dio utakmicu. A i ovaj napad je 2 puta bio na ivici izgubljene lopte, Izraelce već drugi put izvlače sitnice. Čak su bolje izgledali protiv Finaca koje su dobili u produžetku, nego noćas, mada Buskalja radi baš ozbiljan posao.

Sve u svemu, posle gledanja Holandije i Estonije, i podatka da su Bugari igrali 35 minuta egala sa Turcima, definitivno jedino o Britancima i Mađarima može da se priča kao o ekipama koje ne doprinose turniru na bilo koji način - s tim da su i jedni i drugi imali makar po poluvrijeme kompetetivne igre protiv solidnih ekipa i imaju još 3 utakmice da pokažu neki bljesak .

Što se tiče Madara, ne briljira sa loptom u rukama, zato je uglavnom (tj koliko sam vidio, uvijek) u paru sa Mekelom/Blatom, ali je prelomio utakmicu, imam utisak da bi ih okrenuli da ovo nije ušlo
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Milutinov Tata » 04 Sep 2022, 04:08

Pogledah i ja malo taj mec, Holandjani bolji u prvom delu, u drugom su se drzali do zavrsnice, ali na kraju je bas ova trojka prelomila, dok Holandjani nisu bas ubacivali kao protiv nas (De Jong veceras samo 12 poena i 2 trojke).

Deluje mi da protiv Izraela ne bi smeli imati ikakvih problema, Avdija je kljuc, njega ce Lucic ili Kalinic drzati, Madar uglavnom opasan za 3, a i njega dobro znaju nasi valjda pa nece biti toliko problema da se zaustavi.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Dylam Dop » 04 Sep 2022, 07:25

Bogun wrote:Zamolio bih bez Pešić i senilan u istoj rečenici mnogo ružno zvuči, niste ni svesni.

Pešić prije svega treba da nađe ravnotežu u ovom timu, kao dobar deka patronatski/očinski da im podigne duh i suzbije bubičavost. Mnogo je bilo izostanaka prethodnih godina i još uvijek mnogo toga škripi u protoku lopte, tranziciji, odbrani, previše nesuvislih fintiranja, solaža i gnjavaže lopte. (Gudurić prije svega, pa Micić, Jare juče, Kalina koji se gubi pod košem iako mu Jokić dobaci savršen pas, tu i tamo se snađe pa neku frljoku nakon beskrajnog pivotiranja i ubode.. Ali to je on). Utisak je i da su nove generacije reprezentativaca sve razmaženije, a najviše strepim od toga da se Jokić u prolaznom vremenu smori ili štaviše naduri na ostatak tima (na Micića sa svojim soliranjem, dr. igrače koji mu ne čitaju pasove najbolje, ili opet iz nekog trećeg, lijevog razloga ako mu proradi sujeta).

Osovina Micić - Jokić mora prije svega da prošljaka što savršenije, izbalansirano da bi dobili nadu da možemo do trofeja i stoga Karijeva uloga tu je da ih obojicu okupi za razgovor međ' 6 očiju.
Dylam Dop
Guest

Postby Fratelo » 04 Sep 2022, 07:53

Mora da se uspostavi jasna hijerarhija i da to svako zna a ne da Micic glumi prvu zvezdu a Jokic da statira.

Igramo Micicevu a ne Jokicevu igru i to ce nas vrlo brzo kostati.

Ove amaterske protivnike iz grupe necu ni da komentarisem.
Fratelo

Postby Starks » 04 Sep 2022, 09:54

Pored problema na koji ukazujem mjesec dana - nedefinisanosti uloga i jasnog alfa mužjaka koji uzima loptu kad se lomi (što se moglo vidjeti tokom duela sa Grčkom, Turskom i Češkom), kolektivna odbrana ovog tima je krajnje upitna, voljni momenat još više.

Konstantno se zalažu Lučić, Kalinić, Marinković (pozitivno iznenadio) i Gudurić. 4 od 12 reprezentativaca.

Protiv Turske i Češke u jednom naletu te kvalitetom inferiorne selekcije brisale su zaostatak od po 20+ poena i vraćale se u meč, bez reakcije igrača. Grčka slomljena u produžetku na domaćem parketu, ne treba nagađati kakav bi ishod bio u Atini. Slovenija toj famoznoj odbrani ubacila 97 poena (86 do isteka).

Anonimni Vorti de Jong je protiv srpske odbrane djelovao kao treći brat Kari, Holandija nije zaslužila da pukne 24 razlike.

Sve se može zavarati do neke Francuske, Slovenije, Litvanije, čak i Španije u nokaut fazi...
There's a lot of ways to play any game. I play mine on the house percentages.
Starks

Postby NEDJA » 04 Sep 2022, 11:56

Gledajuci sve prethodne utakmice, mi smo solidan period imali jako kvalitetnu igru i protiv Slovenije, Italije, Nemacke, Grcke, Turske, Holandije i Ceske ali isto tako smo dozvoljavali i velike serije protivniku i potpuno prazne minute. Sad se malo i taktizira, dozira se minutaza, isprobavaju odredjene stvari, najbitnije da pobedimo sve u grupi i onda bi imali lagan posao u 1/8 i priliku da svezi i za rastom forme udjemo u 1/4, sve suprotno od 2015. kad smo lose tempirali formu i vec poceli da padamo u formi kako se blizila zavrsnica
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby bukowski » 04 Sep 2022, 13:39

ja više na ovo, možda i sa previše optimizma, gledam kao na neki nastavak priprema, i da od nokauta krenemo nokautom i pokazivanjem prave igre i mogućnosti reprezentacije. u tom svetlu bih i gledao ovo malo veće silovanje vasino i preskakanje jokića, jer će, uveren sam, lopta ići na jokića uglavnom i da će on davati ton igri, ali da nam je važno da se i vasa navikne i uspostavi neku svoju igru. zato je i igrao bez jokića celu poslednju četvrtinu u prvoj utakmici. isto tako i ekipa treba da se navikne na njega. a čovek razigrava, ima blizu dabl-dabla sa asistencijama, nemojte da se zajebavamo.

primetio sam da dosta stvari radimo dozirano, a opet pokazujemo da imamo različita rešenja. niski post krilnih igrača posle preuzimanja i njihova veza sa jokićem, zato jokić igra uglavnom visoko, i prolazilo je svaki put. jokić opalio trojku ušlo. probao da igra čitavu četvrtinu i kusur, prošlo. nisam očekivao da će i da završi utakmicu, ali ispada da je moralo. čim siđe dole pokaže da niko ne mođe da ga zaustavi. ovaj balvan balvin samo što stolicu nije uzeo iz gledališta i nekog opaučio. kao odbegao iz mentalne institucije na trenutke. vanja pokazao kontinuitet, odlično, imamo jednog šutera u formi i sa samopouzdanjem, prvi bek šuter i starter. vidimo, da za razliku od njega, gudurić još uvek se traži, previše pokušava sam sebi da kreira, umesto da juri kroz blokove otvoren šut. nije prošlo, mada je imao solidnu utakmicu. dobro, ima još utakmica da se nađe.

verujem da će kad bude važno lopta ići jokiću, a ne vasi u ruke i igraćemo njegovu igru, ali nema potrebe da u prvim utakmicama sa realno slabijim protivnicima otkrivamo previše. jokiću je potrebno da prepozna navike svojih saigrača, kretnje, stil, a igra možda na 70% mogućnosti. igralo se u ove dve utakmice taman toliko da se lagano dobije, a da isplivaju problemi, kao što su skok i zagrađivanje, mada i to pripisujem delimično jokićevoj ležernosti kad nigde ne gori. s milutinovim, i to će se stabilizovati. krilni dvojac neprimetan, ali radi ogroman posao. dakle imamo startere koji su svi u formi, ali u ovom trenutku, na klupi nema mnogo šta da se nađe, osim milutinova, gudurića i možda kuridže, ali njega treba da vidimo i u ozbiljnijim utakmicama, inače radi baš ono što treba, umeće da pogodi bacanje pod pritiskom, da proda neku foru, pročita neku igru, uhvati neki skok u napadu, i to će biti dovoljno da smisleno ispuni minute sa klupe.

jaramaz večeras previše nervozan iz nekog razloga, kao da je vodio privatan rat protiv ovog sa kojim se čuvao i više štetio nego doprinosio. on i nedović ne mogu nikako u isto vreme na teren, isti tip igrača, nepouzdanog šuta, drve loptu u rukama previše, ali umeju u nekoj seriji da doprinesu i umeju da eksplodiraju na nekoj utakmici u pravom trenutku nekom mini serijom, ali nedovoljno da se pouzdaš u njih. generalno, tanki smo, a moraće i neki doprinos s klupe. kari mi uliva samopouzdanje, zove tajmaute na vreme, i mislim da ima vere u ovaj tim, a da mu mnogo u tome pomaže prisustvo jokića, i siguran sam da će igra, kada bude bilo važno biti mnogo bolja.
Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio. To znači da više nisi vredan moga vremena.
bukowski

Postby Dr. Thomas » 04 Sep 2022, 18:36

Ипак се чуло.
"Привилегија је бити у Партизану у овом тренутку, а ви знате због чега. Али то нам даје морал, нову енергију". - Жељко Обрадовић.
Dr. Thomas

Postby Гроф Тинторето » 04 Sep 2022, 19:16

Jos je falio Strajnic sa onom izbezumljenom facom :D
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

PreviousNext

Return to Evropsko prvenstvo u Košarci 2022.