by bukowski » 04 Sep 2022, 13:39
ja više na ovo, možda i sa previše optimizma, gledam kao na neki nastavak priprema, i da od nokauta krenemo nokautom i pokazivanjem prave igre i mogućnosti reprezentacije. u tom svetlu bih i gledao ovo malo veće silovanje vasino i preskakanje jokića, jer će, uveren sam, lopta ići na jokića uglavnom i da će on davati ton igri, ali da nam je važno da se i vasa navikne i uspostavi neku svoju igru. zato je i igrao bez jokića celu poslednju četvrtinu u prvoj utakmici. isto tako i ekipa treba da se navikne na njega. a čovek razigrava, ima blizu dabl-dabla sa asistencijama, nemojte da se zajebavamo.
primetio sam da dosta stvari radimo dozirano, a opet pokazujemo da imamo različita rešenja. niski post krilnih igrača posle preuzimanja i njihova veza sa jokićem, zato jokić igra uglavnom visoko, i prolazilo je svaki put. jokić opalio trojku ušlo. probao da igra čitavu četvrtinu i kusur, prošlo. nisam očekivao da će i da završi utakmicu, ali ispada da je moralo. čim siđe dole pokaže da niko ne mođe da ga zaustavi. ovaj balvan balvin samo što stolicu nije uzeo iz gledališta i nekog opaučio. kao odbegao iz mentalne institucije na trenutke. vanja pokazao kontinuitet, odlično, imamo jednog šutera u formi i sa samopouzdanjem, prvi bek šuter i starter. vidimo, da za razliku od njega, gudurić još uvek se traži, previše pokušava sam sebi da kreira, umesto da juri kroz blokove otvoren šut. nije prošlo, mada je imao solidnu utakmicu. dobro, ima još utakmica da se nađe.
verujem da će kad bude važno lopta ići jokiću, a ne vasi u ruke i igraćemo njegovu igru, ali nema potrebe da u prvim utakmicama sa realno slabijim protivnicima otkrivamo previše. jokiću je potrebno da prepozna navike svojih saigrača, kretnje, stil, a igra možda na 70% mogućnosti. igralo se u ove dve utakmice taman toliko da se lagano dobije, a da isplivaju problemi, kao što su skok i zagrađivanje, mada i to pripisujem delimično jokićevoj ležernosti kad nigde ne gori. s milutinovim, i to će se stabilizovati. krilni dvojac neprimetan, ali radi ogroman posao. dakle imamo startere koji su svi u formi, ali u ovom trenutku, na klupi nema mnogo šta da se nađe, osim milutinova, gudurića i možda kuridže, ali njega treba da vidimo i u ozbiljnijim utakmicama, inače radi baš ono što treba, umeće da pogodi bacanje pod pritiskom, da proda neku foru, pročita neku igru, uhvati neki skok u napadu, i to će biti dovoljno da smisleno ispuni minute sa klupe.
jaramaz večeras previše nervozan iz nekog razloga, kao da je vodio privatan rat protiv ovog sa kojim se čuvao i više štetio nego doprinosio. on i nedović ne mogu nikako u isto vreme na teren, isti tip igrača, nepouzdanog šuta, drve loptu u rukama previše, ali umeju u nekoj seriji da doprinesu i umeju da eksplodiraju na nekoj utakmici u pravom trenutku nekom mini serijom, ali nedovoljno da se pouzdaš u njih. generalno, tanki smo, a moraće i neki doprinos s klupe. kari mi uliva samopouzdanje, zove tajmaute na vreme, i mislim da ima vere u ovaj tim, a da mu mnogo u tome pomaže prisustvo jokića, i siguran sam da će igra, kada bude bilo važno biti mnogo bolja.
Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio. To znači da više nisi vredan moga vremena.