Olimp wrote:Ali da budemo pošteni mi smo mnooogo napredovali dok drugi nazaduju.
Istina boli nas malo što smo tek treci u regionu ali i oni su se digli. Hrvati do Londona nisu osvajali više od 1 zlata. Nula ili jedno i oko 5 medalja. A onda s krenuli na 3-5 zlata i 10-ak medalja.
Mi 2004-2012 smo imali sramotno malo kandidata za medalje. U Riju u ovdje smo imali baš jake kandidate i nismo ostvarili pun potencijal. Nadam se da cemo nastaviti pozitivan trend u individualnim sportovima. Svakako ocekujem slabiji tim u Parizu ali da se nikad vise ne vratimo na nivo da uz kolektivne imamo 2-3 potencijalna kandidata. Doci ce i igre kad necemo kiksati.
Nazadovali su samo Rumuni i Bugari, pisali smo o tome. Hrvati su jos od Atine 2004. konstantno osetno bolji od nas i po broju medalja i po kvalitetu istih. Nama cak Slovenci disu za vratom.
Ne bih se slozio da smo ih ranije imali malo, mada ih jeste bilo manje nego danas. Ali niko nama nije kriv sto su kosarkasi isli na igre 2000. i 2004. kao zvanicni svetski prvaci, pa dozivljavali debakle, sto smo 2008. imali prvu teniserku sveta koja se povredi dan pred pocetak igara ili sto smo 2012. imali tri ekipe finaliste prethodnih EP koji su ubelezili dve pobede u 15 meceva. Ili sto Novak na svakim igrama bude glavno razocarenje istih.
Mozemo mi u ovih preostalih nekoliko dana da znatno popravimo svoj skor. Ali jedno je vec sada jasno, a to je da ce na kraju tesko opsti utisak iz Tokija biti bolji od onog iz Rija.