Board index Olimpijske Igre Tokyo 2020

Sportisti Srbije na OI Tokio 2020

Re: Sportisti Srbije na OI Tokio 2020

Postby veljkos161 » 31 Jul 2021, 19:37

Ma niko ne odustaje ali nekako mi se ne slusaju price kako nam odlicno ide i kako moramo biti zadovoljni postignutim.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Foteljas » 31 Jul 2021, 19:45

Prekoviceva i rvaci, to je jos pet opcija gde je mogucnost za medalju relativno blizu. Ali nije dobro sto su takmicenja u rvanju sada podeljena u dva dana.
Vaterpolisti i odbojkasice su vec u cetvrtfinalu, valjda ce to sutra uspeti i kosarkasicama.
Kajakasi, Ivana, ovo sto je ostalo od strelaca i Nina nocas.

Ipak bi tu mogao da se napabirci neki realni minimum od jos 3-4 medalje.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Dexi » 31 Jul 2021, 22:11

veljkos161 wrote:Ma niko ne odustaje ali nekako mi se ne slusaju price kako nam odlicno ide i kako moramo biti zadovoljni postignutim.

Sto ne kazes lepo brate Novak je sve zasrao,nego ovako licemerno krivis sve zajedno :biggrin:
Cinjenica je da su svi drugi postigli rezultate u skladu ili cak i bolje od ocekivanja.
Neki poput Mikeca,Milice i iznad ocekivanog.
Treba biti posten i reci da sem Novaka su svi opravdali neka svoja ocekivanja,neki i premasili.(basketasi jesu bili favoriti za finale ali su uzeli medalju ipak :okk: )
Zbog razocaranosti sto Novak nije uzeo medalju ,sad su vam krivi ostali momci i devojke koji su opravdali ocekivanja.
Samo ne zelim da zbog objektivno jedinog kiksa se ovde napravi neka atmosfera neuspeha i tragedije.
Ili zato sto Hrvati bolje stoje.
Ono sto je tema za razmisljanje zasto najbolji teniser sveta u tri navrata ne moze da uzme medalju.Sta je razlog tome?
Dexi

Postby V.M. Varga » 31 Jul 2021, 22:17

Olimp wrote:Ma ljudi mi smo od Hrvata mnogo uspješniji u kolektivnim sportovima, tu je riječ o miljama...
Imamo 11 zlata u vaterpolu, 5 u kosarci, 4 u odbojci. To je 20 zlatnih medalja, a oni imaju 7.
Plus imamo Novaka najboljeg sportistu s ovih prostora svih vremena, najboljeg tenisera svih vremena, a riječ je o tenisu, sporti koji je svakako medu 5 ako ne i među 3 najveća sporta na svijetu.

Ali kad je riječ o OI jednostavno im već pete olimpijske igre gledamo u leđa i to svakako frustrira. Oni očigledno mnogo bolje rade u ovim malim sportovima i sve su jači, prije su osvajali po 2-3 medalje a od Atine 5 i više, od Londona su već na 3+ zlata. Istina imali su Sinkoviće i Perković koji su sigurna zlata i onda je svima drugima lakše plus objektivno stvarno imaju mnogo srece da im svi rivali poispadaju.

Nama se dešavaju ovi raspadi a na ovoj i prošloj olimpijadi smo imali sigurno podjednak OI tim kao oni a imamo duplo gore rezultate. I nama kojipratimo ove sportove svih 4 godine jako teško pada da rivalima tako gledamo u leđa.

Ali na kraju dana svakako niko od nas ne bi mijenjao naše čudesne rezultate u košarci i tenisu, drugom i trećem sportu na svijetu za njihova olimpijska zlata, zar ne?

Tako da jbg, moramo se naučiti da ne možemo biti stalno i u svemu dobri. I šta sad ako budemo losi u vaterpolu 10 godina? Pa jbg dominiramo zadnjih 20 godina. Ej 20!

Ali bode u oci opet ta karma na OI dakle od nasih 20 godina dominacije u vaterpolu u Noletovih 15 u tenisu on ima samo jednu bronzu a vaterpolisti samo jedno zlat. To ako nisu neke mađije ne znam šta su.i nemojte o posebnom pritisku igara. Takvi šampioni idu na zlato na svakom turniru.

Kad si već počeo da patkometrišeš o Hrvatima i njihovom kolektivnom sportu. Oni imaju srebro i bronzu sa svetskih prvenstava u fudbalu. Imaju i ta dva rukometna OI zlata, pa i jedno vaterpolo.

I da, kada se priča o bitnim kolektivnim sportovima, to sigurno nije vaterpolo. Prati se u par zemalja. Pa jbni kriket je hiljadu puta popularniji sport. :biggrin:

Kad se priča i bitnosti sportova na OI, to su atletika, košarka, plivanje, gimnastika, odbojka, rukomet. Nekim tim redosledom.
V.M. Varga

Postby veljkos161 » 31 Jul 2021, 22:39

Dexi wrote:
veljkos161 wrote:Ma niko ne odustaje ali nekako mi se ne slusaju price kako nam odlicno ide i kako moramo biti zadovoljni postignutim.

Sto ne kazes lepo brate Novak je sve zasrao,nego ovako licemerno krivis sve zajedno :biggrin:
Cinjenica je da su svi drugi postigli rezultate u skladu ili cak i bolje od ocekivanja.
Neki poput Mikeca,Milice i iznad ocekivanog.
Treba biti posten i reci da sem Novaka su svi opravdali neka svoja ocekivanja,neki i premasili.(basketasi jesu bili favoriti za finale ali su uzeli medalju ipak :okk: )
Zbog razocaranosti sto Novak nije uzeo medalju ,sad su vam krivi ostali momci i devojke koji su opravdali ocekivanja.
Samo ne zelim da zbog objektivno jedinog kiksa se ovde napravi neka atmosfera neuspeha i tragedije.
Ili zato sto Hrvati bolje stoje.
Ono sto je tema za razmisljanje zasto najbolji teniser sveta u tri navrata ne moze da uzme medalju.Sta je razlog tome?

Zasrali su i basketasi sta god ti mislio.
Pa dobro, posto si danas izjavio da Novak nije najbolji ikad jer nema olimpijsko zlato mene zanima i tvoje vidjenje.
Znamo svi da se ti najbolje razumes u sve sportove od nas ovde.
A mozda Novak nije toliko dobar :question:
Mozda je ekvivalent Jokicu, pa na cirkus turnirima poput slemova dominira kao sto Jokic dominira u Nba a na ozbiljnom nivou kao sto su Euroliga i Eurobasket odnosno teniski olimpijski turnir ne.
Ja mislim da je do toga i da smo ga precenili iako je rang Troickog.
Mada realno, Troicki je doneo odlucujuci poen za Dejvis kup tako da je po meni bolji od Novaka.
Ironiju na stranu,mi o tome i pricamo Deksi a ti zanemarujes.
Da mnogi nasi favoriti na igrama podbacuju a tu cak upada i Novak kao najveci sampion kojeg je nas sport ikad imao.
To nikako ne moze biti dobro i uspesno kao sto nas ti ubedjujes da jeste.
veljkos161

Postby tremi08 » 31 Jul 2021, 22:45

Novak Djokovic bez medalje na OI je nacionalna sportska katastrofa i tu nema price. Bio je apsolutni favorit, sto su i kladionice govorile a i svi mi (u prognozama smo ga skoro svi stvaili kao osvajaca medalje, ne mora ni zlatne na kraj krajeve), tako da ovo jeste ogroman sok za naciju.

Da li mi preterujemo ili ne? Naravno da ne preterujemo, isto pricaju i stranci na menstennisforumu koji govore da je ovo sokantno za srpsku naciju i da su svi cekali zlato.
tremi08

Postby veljkos161 » 31 Jul 2021, 22:54

Da Hrvati imaju individualca poput Novaka, sutra bi im doneo trece ili cetvrto olimpijsko zlato :biggrin:
Pa i Slovenci verovatno.
Zapravo kakvi smo maleri, da je Novak kao klinac prihvatio da nastupa za Britaniju i njima bi do sad doneo par zlata.
Kao ova mala Anastasija sto je donela Americi.
Mozda mi njima(favoritima) stvarno nametnemo previse pritiska na neki nezdrav nacin, kao da je zlato moranje.
Drugacije bi me ovo pogadjalo da tog Novaka zabole da se cima za sve to, nego covek pogibe po terenu na dva fronta po uslovima koji mu nikad nisu odgovarali, izmrcvario se i fizicki i psihicki, i jos ga mnogi opet i pljuju.
Ovde sreca samo par njih.
Evo vec je ludjak najavio novi pokusaj u Parizu :blue:
Mozda mu tada bude vise odgovaralo sto se igra na dva dobijena jer vise tesko da ce fizicki biti toliko spreman.
Mozda mu to bude apsolutna kruna karijere i šlag na tortu.
Ko zna.
veljkos161

Postby Dexi » 31 Jul 2021, 22:57

V.M. Varga wrote:
Olimp wrote:Ma ljudi mi smo od Hrvata mnogo uspješniji u kolektivnim sportovima, tu je riječ o miljama...
Imamo 11 zlata u vaterpolu, 5 u kosarci, 4 u odbojci. To je 20 zlatnih medalja, a oni imaju 7.
Plus imamo Novaka najboljeg sportistu s ovih prostora svih vremena, najboljeg tenisera svih vremena, a riječ je o tenisu, sporti koji je svakako medu 5 ako ne i među 3 najveća sporta na svijetu.

Ali kad je riječ o OI jednostavno im već pete olimpijske igre gledamo u leđa i to svakako frustrira. Oni očigledno mnogo bolje rade u ovim malim sportovima i sve su jači, prije su osvajali po 2-3 medalje a od Atine 5 i više, od Londona su već na 3+ zlata. Istina imali su Sinkoviće i Perković koji su sigurna zlata i onda je svima drugima lakše plus objektivno stvarno imaju mnogo srece da im svi rivali poispadaju.

Nama se dešavaju ovi raspadi a na ovoj i prošloj olimpijadi smo imali sigurno podjednak OI tim kao oni a imamo duplo gore rezultate. I nama kojipratimo ove sportove svih 4 godine jako teško pada da rivalima tako gledamo u leđa.

Ali na kraju dana svakako niko od nas ne bi mijenjao naše čudesne rezultate u košarci i tenisu, drugom i trećem sportu na svijetu za njihova olimpijska zlata, zar ne?

Tako da jbg, moramo se naučiti da ne možemo biti stalno i u svemu dobri. I šta sad ako budemo losi u vaterpolu 10 godina? Pa jbg dominiramo zadnjih 20 godina. Ej 20!

Ali bode u oci opet ta karma na OI dakle od nasih 20 godina dominacije u vaterpolu u Noletovih 15 u tenisu on ima samo jednu bronzu a vaterpolisti samo jedno zlat. To ako nisu neke mađije ne znam šta su.i nemojte o posebnom pritisku igara. Takvi šampioni idu na zlato na svakom turniru.

Kad si već počeo da patkometrišeš o Hrvatima i njihovom kolektivnom sportu. Oni imaju srebro i bronzu sa svetskih prvenstava u fudbalu. Imaju i ta dva rukometna OI zlata, pa i jedno vaterpolo.

I da, kada se priča o bitnim kolektivnim sportovima, to sigurno nije vaterpolo. Prati se u par zemalja. Pa jbni kriket je hiljadu puta popularniji sport. :biggrin:

Kad se priča i bitnosti sportova na OI, to su atletika, košarka, plivanje, gimnastika, odbojka, rukomet. Nekim tim redosledom.

Po cemu je rukomet popularniji od vaterpola?I kod jednih i kod drugih dominiraju Evropljani uglavnom 7,8 ekipa.
Mi smo u najpopularnijim olimpijskim ekipnim sportovima kosarci bili 2 puta svetski prvaci,jednom drugi,i imamo dva srebra sa OI,cure imaju bronzu sa OI.U odbojci koja je posle fudbala i kosarke najpopularniji sport na svetu i sa najjacom konkurencijom imamo na Oi 1 zlato,1 bronzu u muskoj i imamo 1 srebro u zenskoj konkurenciji,zatim imamo 1 svetsko srebro i bronzu u muskoj konkurenciji,1 zlato i ,1 bronzu u zenskoj konkurenciji.
Dok Hrvati u ova dva sporta imaju jedno srebro na OI ,i bronzu sa Sp u kosarci..
Dakle mi 14 medalja,a oni svega 2 medalje.Ovo govorim ne da nipodastavam njihove odlicne rezultate na OI,vec da pokazem kakva smo mi sila u ekipnim sportovima ,ne u odnosu na njih ,vec u odnosu na ceo svet.
A sve to da ljudi ne bi shvatali toliko tragicno ove uspehe ili neuspehe u tekvondou,bocanju,jedrenju,i ostalim malim sportovima.
Ovo sto mi imamo u ekipnim sportovima ne bih menjao ni za 10 medalja na OI u malim sportovima.
I ne slazem se da smo imali duplo slabiji rezultat na poslednjoj olimpijadi.
Uspesi u kosarci,odbojci su mnogo znacajniji od uspeha u streljastvu,tekvondou,strelicarstvu,streljastvu ,jedrenju.
Svi svrsavaju na rezultatima Madjara,a oni ljudi vise ne mogu da uzmu medalju ni u njihovom vaterpolu od ekipnih sportova.
U ostalim mogu samo da sanjaju neku medalju.
Dexi

Postby Dexi » 31 Jul 2021, 23:01

Ovo za Novaka je svakako za analizu.Zasto mu se desava sve ovo na OI.
Bilo je slucajeva da veliki sportisti zabaguju na OI.Ali on je toliko dominantan u tom svom sportu,a u ova dva dana je delovao kao da je on 10 igrac,a Busta prvi igrac na svetu.
Ili da ga resava Delpo na dve uzastopne olimpijade.
Ne znam dal postoji takav slucaj u istoriji sporta da tako veliki sportista,najveci teniser mozda ikada zabaguje na tri uzastopne olimpijade.
Dexi

Postby veljkos161 » 31 Jul 2021, 23:09

Svaka cast nasim devojkama, gledamo i navijamo svako prvenstvo ali gde ces zensku kosarku porediti u kontekstu price da smo najveca svetska sila u kolektivnim sportovima :biggrin:
Sa odbojkom i rukometom je drugacije, kod njih to ne izgleda kao amaterizam ili drugi sport pa tako na primer zenska odbojka uopste ne zaostaje za muskom,stavise igra se bas vrhunski.
Takodje i vaterpolo.
Koliko god ga mi voleli daleko je od planetarnog sporta,sto po kompetitivnosti sto po pracenosti.
Od nasih kolektivnih uspeha vise vrede sve kosarkaske i odbojkaske medalje od vaterpolskih i svih ostalih.
Nazalost, ali je tako.
Kazem nazalost pre svega jer je taj vaterpolo prelep sport, ali kontam da ga mogucnost sudija da rade sta hoce prilicno limitira da bude popularan onoliko koliko je zasluzio.
Sa druge strane,njihovo finale mundijala ne moze da iznivelise ni 55 osvojenih evropskih prvenstava i svetskih liga u vaterpolu.
Mislim,kad nas vec uporedjujes.
A ovo za Novaka, pa prosto mu se ne da.
On je jos 2008. protiv Nadala kada je bio mlad i zelen bio blizu tog zlata. Izgubio je tragicno u finalu pre finala.
2012. je izgubio od Mareja koji je tada na travi bio vrh, a u mecu za bronzu od Delpa koji je vrhunski igrac.
U Riju je em vukao povredu lakta vec, em je dobio naprzenog Delpa u prvom kolu, a on se obicno podize kako turnir odmice.
Muski se potukao ali jbg izgubio.
Sada, videli smo sve.
I ima tu jos nesto. On uvek igra da sve osvoji, i tako je i na igrama.
Kao klinac i jos uvek 3. igrac sveta, bronza mu je bila uspeh.
Kasnije to nije bila cak ni utesna nagrada.
Vidis,u tenisu se inace ne igra za trece mesto, ne postoji ta praksa i navika prosto.
Da se na slemovima uvede igra za trece mesto, Novak posle poraza u polufinalu verovatno nikad ne bi zavrsavao kao treci.
Jednostavno, on je najbolji, njegov cilj bilo je zlato, kada to nije uspeo jebena bronza ga ne inspirise.
To je mozda tebi Deksi "bronza zlatnog sjaja" ali Novaku bas i ne.
veljkos161

Postby Milutinov Tata » 31 Jul 2021, 23:19

Mozda je zanimljivije za analizu kako to u DC ili na ATP Kupu prosle godine izgura do kraja, a na OI nikako. Zvereva je zimus u Melburnu dobio kada smo igrali sa Nemackom, bio je bas tesan mec, ali evo ovde se nekako "slomio" i prelako izgubio. Zanimljivo je i kako je pre 13 godina dobio Blejka u mecu za bronzanu medalju, nakon tragicnog poraza od Nadala posle onog promasenog smeca, dok je protiv Del Potra u Londonu i danas odigrao daleko od svog najboljeg nivoa ocito utucen posle poraza u polufinalima koji na terenu nisu bili toliko bolni kao onaj u Pekingu.

Edit: Evo Veljkos je lepo objasnio pojam treceg mesta u tenisu, videli smo danas Busti koliko znaci, Novak i da je dobio mec siguno ne bi pobedu doziveo na taj nacin.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby veljkos161 » 31 Jul 2021, 23:23

Milutinov Tata wrote:Mozda je zanimljivije za analizu kako to u DC ili na ATP Kupu prosle godine izgura do kraja, a na OI nikako. Zvereva je zimus u Melburnu dobio kada smo igrali sa Nemackom, bio je bas tesan mec, ali evo ovde se nekako "slomio" i prelako izgubio. Zanimljivo je i kako je pre 13 godina dobio Blejka u mecu za bronzanu medalju, nakon tragicnog poraza od Nadala posle onog promasenog smeca, dok je protiv Del Potra u Londonu i danas odigrao daleko od svog najboljeg nivoa ocito utucen posle poraza u polufinalima koji na terenu nisu bili toliko bolni kao onaj u Pekingu.

Pa da, bas sam upravo napisao.
2008. je dobio mec za bronzu i bio jako srecan sto je uspeo.
Tada je sebe jos i sam dozivljavao kao lika iz drugog plana koji se bori da ovu dvojicu dostigne i u skladu sa time bronza mu je bila po meri.
Od Londona je pucao iskljucivo na zlato i sve osim toga mu dodje na isto,katastrofa i neispunjavanje postavljenog cilja.
Da, na Atp kupu je dobio sve meceve i prosle i ove godine i to protiv odlicnih protivnika i na dva dobijena seta.
Eto,tako se zalomilo.
Zato i govorimo da se na igrama namesti da nasi favoriti uglavnom podbace.
Bas tada i gotovo po pravilu.
Evo i dodao je i Tata taj deo.
Kada u borbu za tu bronzu upadne neko manjeg kvaliteta i renomea njemu je to ogromna stvar.
Novaku prosto nije.
Zato i jeste tu gde jeste, upravo jer ga zadovoljavaju samo najveca dostignuca.
Last edited by veljkos161 on 31 Jul 2021, 23:25, edited 1 time in total.
veljkos161

Postby NEDJA » 31 Jul 2021, 23:24

Veliki je minus sto Novak nije uzeo zlato, to je bilo projektovano, bio je veliki favorit, ali mu stvarno ne osporavam zelju. Basketasi su po kladionicama i prognozama bili ogromni favoriti za medalju ali ne toliki za zlato, bile su im gotovo podjednake sanse za zlato sa Poljskom i Letonijom. Tijana Bogdanovic i pogotovo Milica Mandic su ostvarile sjajan rezultat, za taekvondo se ocekivala jedna medalja a oni su premasili. Od Kukolja i Majdova se potajno ocekivala jedna medalja ali nisu bili ni blizu. Od strelaca se takodje ocekivala barem jedna medalja, to je Mikec ostvario, tako da ni strelci nisu podbacili, steta velika za tu drvenu medalju u miksu sa Zoranom. Najvece uzdanice do kraja su Jovana Prekovic u karateu, prvi je favorit, zatim kajakas Strahinja Stefanovic( ima realne sanse za medalju), zatim rvaci Mate Nemes i onaj Gruzijac(obojica prvaci Evrope u svojim kategorijama). Odbojkasice i vaterpolisti nisu favoriti, ali im je 1/4 Dan D i mogli bi da se umuvaju u borbu za medalju. Kosarkasice imaju tezak zadatak, prvo da izbore 1/4, pa da imaju srece da ne izvuku USA. Spanovicka takodje nije favorit za medalju i morala bi da nadmasi trenutne svoje mogucnosti. Mi smo u Riju imali brutalan finis, zlato vaterpolisti, srebro kosarkasi i odbojkasice, bronza kosarkasice. Ovde kosarkasi ne ucestvuju, odbojkasice slabije za rovitu Brankicu Mihajlovic koja je bila u punoj formi u Riju i za Maju Ognjenovic koja je tad imala 32 godine a sad 37, kosarkasice su i tad napravile veliko iznenadjenje izbacivsi Australiju i kasnije uzevsi medalju a sad bi to bilo jos vece iznenadjenje. Imali smo jako dobar start, ali smo mnogo pali zbog Novaka koji je trebao da uzme zlato a to bi povuklo i verovatnu medalju u miksu, zatim su basketasi iako nisu bili veliki favoriti uzeli samo bronzu, a Mikec i Arunovic su bili na korak od medalje. Imamo jos aduta, ali ogromna je sansa propustena, ali Novaku je najteze, bio je u prilici da ispise istoriju ali jbg.
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Dexi » 01 Aug 2021, 03:41

Ivana sa rekordom sezone od 7,00 usla u finale :okk: .Bravo Ivana :okk: Nina ipak izgubila u 1/4.Odlicno se borila ,steta .
Danas jos stonoteniseri,ne ocekujem nista :biggrin: i kosarkasice gde ocekujem pobedu,a onda kako je krenulo i Usa u 1/4 . :biggrin:
Od Ivane ocekujem veliku borbu za medalju i sigurno skok preko 7,00 u finalu,dal ce to biti dovoljno za medalju ,nadam se da hoce.
Dexi

Postby Radonjaa » 01 Aug 2021, 03:46

Svaka čast za Ninu Radovanović, ovako se pristupa OI. Objektivno je za klasu slabija od ove (iako to nisam očekivao), prije svega jer je Kineskinja ogromna, ali se borila kao lav. Nadam se da će je pratiti sreća u nastavku karijere.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

PreviousNext

Return to Tokyo 2020