Nikola wrote:NEDJA wrote: Od indivindualnih sportova bih najvise voleo da budemo dobri u atletici i plivanju
Mi smo tu, posebno u plivanju bili na iole duze staze bitni retko i kao SFRJ.Koliko se ulaze u njih, toliko i dobijamo. Cavic je odrastao u Americi, Nadji se posrecilo jednom i vise nikad, u atletici smo imali eto Topica (nikad nista nije uzeo) i Bekrica. Kolasinac, ova sto baca motku, svaka im cast, ali od njih nikad ni blizu medalja. Kad Ivana ode i tu cemo biti ona stvar od ovce.
I ne slazem se ovo oko malih sportova. Na OI nema malih sportova, iako bih i ja naravno dao sve da su sad tu i odbojkasi kosarkasi, ali Milica Mandic nije otisla da timari konje nego plakala na konfi.
I sve je stvar licnog izbora, mene recimo zabole za srpski mafijaski fudbal, dabogda se nikad nigde ne plasirali sto se mene tice
Imali smo i Perica u atletici,mislim da ima neko srebro ili bronzu sa Sp.Njega si zaboravio.Topic isto cini mi se ima medalju sa nekog SP.
Mislim da se sada enormna sredstava ulazu u sport u odnosu na period 90 tih i 2000 tih.
Pa pogledaj pripreme ,svi su imali maks.uslove,obezbedjena sredstva.Rezultat toga se i vidi.
Na proslim OI imali smo kajak,tekvondo,sada vidimo dosta takmicara u dzudou,rvanju,u atletici imamo Ivanu,veslace.Objektivno do Rija mi u ovim sportovima smo bas,bas bili losi.
Imali smo N.Janic kojoj nisu hteli ni camac da obezbede,onaj dvojac u veslanju i to je to.
Napravljen je odredjen pomak u individualnim sportovima.
To je cinjenica.E sad sto bi neko hteo da tu ubiramo medalju to je bojim se nerealno,i nema veze sa ulaganjima.
Ima veze sa mnogim drugim stvarima,popularnoscu tih sportova tj.koliko dece zeli da trenira te sportove,struka koja je zaista ocajna u vecini slucajeva,zatim tradicija ,talentovanost itd.
Kod nas su ekipni sportovi,streljastvo i poslednjih 15 god.tenis nacionalni sportovi.
Slicno je bilo i u bivsoj Sfrj.Razumem ja da vi zelite 10+ medalja ali treba biti zaista realan.
Strategija za sportove,strategija za Oi,kao sto neko rece vise bazicnog sporta u skolama,ali opet pre ce deca na fudbal ,kosarku,danas vise nece ni to,vec telefoni,kompjuteri.
Bar da se druze sa knjigom

.
Izuzetno sam zadovoljan nasim dosadasnjim nastupom.
Cetiri medalje u prvih sedam dana je odlican rezultat.
Ostaje zal i tuga zbog Novaka ali sta da se radi.
Ivana moze do medalje u to sam ubedjen.Isto kao sto sam ubedjen da Nina moze da iznenadi.
Citao sam malopre postove ovde u Londonu i Riju posle sedam dana.
Pa to je bila apokalipsa ,smak sveta,sta sam sve procitao

.
Nista niste naucili,a to je ne odustajte nikad tako lako od nasih sportista.
I jos jednom ponovicu nasa zemlja je u top 3 zemlje u Evropi i top 5 u svetu u ekipnim sportovima sto je fenomenalan rezultat.
Na proslim OI mislim da smo bili najbolji u ekipnim sportovima.
Ne vidim nikakav razlog za tugu ili neko razocarenje.
Treba biti ponosan i uzivati u nastupima nasih sportista.