Board index Olimpijske Igre Tokyo 2020

Sportisti Srbije na OI Tokio 2020

Re: Sportisti Srbije na OI Tokio 2020

Postby Lakerit » 31 Jul 2021, 15:51

Old school wrote:
bezvezarije wrote:Da nas utješi Poljska ima samo jednu medalju, Ukrajina ni jedno zlato, Švedska nema medalju.

Poljska je pre par minuta uzela zlato (atletika), Švedska zlato i srebro.

:laugh:
Lakerit

Postby Lakerit » 31 Jul 2021, 15:56

Zappa wrote:Novi naziv teme
Najcrnje je pred svitanje. . :biggrin:

Ajmo malo optimizma :biggrin:

Od sumraka do svitanja.

Lakerit

Postby NEDJA » 31 Jul 2021, 16:35

Jos samo fali da nam Tuka uvali tuki. :biggrin:
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Foteljas » 31 Jul 2021, 16:50

Ivana otvara sutrasnji dan od nasih sportista, kvalifikacije krecu od 02:50, norma je 6,75m. Valjda ce uspeti da je ispuni sa sto manje pokusaja. Sto se mene tice, eventualni ulazak u finale je za nju vec solidan uspeh.

Nina nastupa u 04:15, srcana je, neka se pobije, pa sta Bog da. Vec je napravila lep uspeh.

Kosarkasice pocinju od 14:00 protiv Korejanki. S obzirom na situaciju u nasoj i ostalim grupama, bitno je samo zabeleziti neku laganu pobedu bilo kojim rezultatom, time definitivno obezbediti cetvrtfinale i pokusati da se jos malo odmore nositeljke igre, pre svih Sonja.
O eventualnom porazu necu ni da razmisljam i teoretisem.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Nikola » 31 Jul 2021, 16:53

NEDJA wrote: Od indivindualnih sportova bih najvise voleo da budemo dobri u atletici i plivanju

Mi smo tu, posebno u plivanju bili na iole duze staze bitni retko i kao SFRJ.Koliko se ulaze u njih, toliko i dobijamo. Cavic je odrastao u Americi, Nadji se posrecilo jednom i vise nikad, u atletici smo imali eto Topica (nikad nista nije uzeo) i Bekrica. Kolasinac, ova sto baca motku, svaka im cast, ali od njih nikad ni blizu medalja. Kad Ivana ode i tu cemo biti ona stvar od ovce.
I ne slazem se ovo oko malih sportova. Na OI nema malih sportova, iako bih i ja naravno dao sve da su sad tu i odbojkasi kosarkasi, ali Milica Mandic nije otisla da timari konje nego plakala na konfi.
I sve je stvar licnog izbora, mene recimo zabole za srpski mafijaski fudbal, dabogda se nikad nigde ne plasirali sto se mene tice
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby ExEr » 31 Jul 2021, 16:55

Osnovan Kragujevac brejk dens klub :biggrin:
Kiselinu sipam u oči kakve sve pičke navijaju za Partizan
ExEr

Postby veljkos161 » 31 Jul 2021, 16:57

ExEr wrote:Osnovan Kragujevac brejk dens klub :biggrin:

Sistemska priprema za Pariz 2024 u punom jeku :biggrin:
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby AirBall » 31 Jul 2021, 17:07

Spremamo Lunu Djogani za medalju u Parizu...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby NEDJA » 31 Jul 2021, 17:28

Sto se tice plivanja mnogo vise je se ocekivalo od Velje, ali jbg. verovatno taj hendikep u visini je bio presudan ali i on i Cavic nisu produkti naseg sistema. Pa, i Higl koja je bila svetski prvak je stalno isticala mnogo lose uslove. Bas steta, generalno imamo fizicke predispozicije za taj sport ala dzaba bez vrhunskih uslova i struke
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby grobar_Zvornik » 31 Jul 2021, 17:32

И од Ленђера се очекивало више. За Најдановски и компанију се давно знало да ништа велико направити неће.

Резиме дана би се могао сажети у ----

Најтужнији и најгори дан ових Игара, а приватизоваћу, најтужнији дан Игара које сам у животу гледао.
Од човјека који је био својеврстан вођа националног тима и великог шампиона од кога су се очекивале велике ствари, али и престанак олимпијског поста, испоставиће се, добили смо највећег трагичара српског тима. Просто невјероватно.

Зашто и због чега, кога брига.

Само 4 медаље у првих седам дана су уистину мало за земљу која се назива спортском, а имајући очекивања у виду.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby tremi08 » 31 Jul 2021, 17:35

Od onih koji bi mogli pozitivno da iznenade a nastupaju kao individualci izdvojio bih Zdjelara, decko je odlican vec sada tako mlad.
tremi08

Postby veljkos161 » 31 Jul 2021, 17:36

Pa malo je u odnosu na kvalitet koji posedujemo.
Mnogi su ovde nostalgicni pa stalno spominju kako smo pre bili jos bolji u sportu, a kada pogledas, osvajalo se upravo po 3,4 medalje za cele igre, za sta sad kazemo da je premalo na pola igara.
Basketasi i Novak su morali bolje.
Nije tu mnogo ljudi ili ekipa do sad podbacilo, ali oni i Novak su bili prvi favoriti za zlato pa se to jace oseti.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Puta Tapar » 31 Jul 2021, 17:36

Kad smo kod atletike još je pokojni Nenad Stekić otišao u Montreal sa velikim ambicijama u skoku udalj. Kasnije je i Topić pucao visoko pa ništa. Obrazac se nazire. :truce: Sad se vidi koliko je medalja Španović velika stvar.
Puta Tapar

Postby tremi08 » 31 Jul 2021, 17:38

Spanovicka tesko da moze do medalje, mozda cak i da ce tesko biti u prvih 5. Voleo bih da me demantuje
tremi08

Postby Dexi » 31 Jul 2021, 17:58

Nikola wrote:
NEDJA wrote: Od indivindualnih sportova bih najvise voleo da budemo dobri u atletici i plivanju

Mi smo tu, posebno u plivanju bili na iole duze staze bitni retko i kao SFRJ.Koliko se ulaze u njih, toliko i dobijamo. Cavic je odrastao u Americi, Nadji se posrecilo jednom i vise nikad, u atletici smo imali eto Topica (nikad nista nije uzeo) i Bekrica. Kolasinac, ova sto baca motku, svaka im cast, ali od njih nikad ni blizu medalja. Kad Ivana ode i tu cemo biti ona stvar od ovce.
I ne slazem se ovo oko malih sportova. Na OI nema malih sportova, iako bih i ja naravno dao sve da su sad tu i odbojkasi kosarkasi, ali Milica Mandic nije otisla da timari konje nego plakala na konfi.
I sve je stvar licnog izbora, mene recimo zabole za srpski mafijaski fudbal, dabogda se nikad nigde ne plasirali sto se mene tice

Imali smo i Perica u atletici,mislim da ima neko srebro ili bronzu sa Sp.Njega si zaboravio.Topic isto cini mi se ima medalju sa nekog SP.
Mislim da se sada enormna sredstava ulazu u sport u odnosu na period 90 tih i 2000 tih.
Pa pogledaj pripreme ,svi su imali maks.uslove,obezbedjena sredstva.Rezultat toga se i vidi.
Na proslim OI imali smo kajak,tekvondo,sada vidimo dosta takmicara u dzudou,rvanju,u atletici imamo Ivanu,veslace.Objektivno do Rija mi u ovim sportovima smo bas,bas bili losi.
Imali smo N.Janic kojoj nisu hteli ni camac da obezbede,onaj dvojac u veslanju i to je to.
Napravljen je odredjen pomak u individualnim sportovima.
To je cinjenica.E sad sto bi neko hteo da tu ubiramo medalju to je bojim se nerealno,i nema veze sa ulaganjima.
Ima veze sa mnogim drugim stvarima,popularnoscu tih sportova tj.koliko dece zeli da trenira te sportove,struka koja je zaista ocajna u vecini slucajeva,zatim tradicija ,talentovanost itd.
Kod nas su ekipni sportovi,streljastvo i poslednjih 15 god.tenis nacionalni sportovi.
Slicno je bilo i u bivsoj Sfrj.Razumem ja da vi zelite 10+ medalja ali treba biti zaista realan.
Strategija za sportove,strategija za Oi,kao sto neko rece vise bazicnog sporta u skolama,ali opet pre ce deca na fudbal ,kosarku,danas vise nece ni to,vec telefoni,kompjuteri.
Bar da se druze sa knjigom :biggrin: .
Izuzetno sam zadovoljan nasim dosadasnjim nastupom.
Cetiri medalje u prvih sedam dana je odlican rezultat.
Ostaje zal i tuga zbog Novaka ali sta da se radi.
Ivana moze do medalje u to sam ubedjen.Isto kao sto sam ubedjen da Nina moze da iznenadi.
Citao sam malopre postove ovde u Londonu i Riju posle sedam dana.
Pa to je bila apokalipsa ,smak sveta,sta sam sve procitao :biggrin: .
Nista niste naucili,a to je ne odustajte nikad tako lako od nasih sportista.
I jos jednom ponovicu nasa zemlja je u top 3 zemlje u Evropi i top 5 u svetu u ekipnim sportovima sto je fenomenalan rezultat.
Na proslim OI mislim da smo bili najbolji u ekipnim sportovima.
Ne vidim nikakav razlog za tugu ili neko razocarenje.
Treba biti ponosan i uzivati u nastupima nasih sportista.
Dexi

PreviousNext

Return to Tokyo 2020