Board index Olimpijske Igre Tokyo 2020

Sportisti Srbije na OI Tokio 2020

Re: Sportisti Srbije na OI Tokio 2020

Postby bukowski » 28 Jul 2021, 13:50

lepota sporta leži upravo u tome da ne pobeđuju uvek favoriti. elem, kad nema zlata, meni je bronza uvek vrednija od srebra jer se dobija pobedom, a ne porazom. ovi momci nemaju čega da se stide, kiksnuli su kad nije trebalo, ali jbg, shit happens, a nikome nije teže palo nego njima
Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio. To znači da više nisi vredan moga vremena.
bukowski

Postby veljkos161 » 28 Jul 2021, 13:52

A jbg sad, ko da je podvig dobiti jedan od dva meca na kome su koeficijenti na tebe od 1,10 do 1,15.
Naravno da je neuspeh, pa mislim pitaj njih same jesu li srecni i zadovoljni.
Tamo gde si najbolji uspeh je da to i dokazes a ne da podbacis.
Ne treba srati po njima ali ne treba nesto ni slaviti jer na kraju krajeva nece ni oni sto dosta toga govori.
Bez ijednog osmeha su odradili ovo.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby grobar_Zvornik » 28 Jul 2021, 13:52

octopus wrote:Ljudi, u borilačkim sportovima nema sigurne medalje. Ne vidim zašto toliko razočarenje zbog Majdova. On uopšte nije bio sigurica kao basketaši. On niti je imao samo 8 protivnika u konkurenciji, niti je imao priliku za popravni. Ne mora ni da bude do lošeg dana, naleteo mu je super spremni Nemac i dobio ga.

Veslači su itekako u igri, Novak na oba fronta, plus ovi što tek dolaze i kolektivi. Biće sve ok, iako smo danas pod velikim šokom.

У праву си. Сем Прековићке, нико од наших бораца није био први фаворит. Чини ми се Тијана други. Сви остали ниже. На свјетској ранг листи (ако нешто нисам превидио) Мајдов је шести. Иза њега је година турбуленција. Можда гријешим, стичем утисак да су га неке друге ствари пореметиле, популарност, пријеми, рекламе..Уз све наведено, репасаж је увијек шанса. Да га није било, не би ни Тијана узела медаљу. Џудисти ту "повластицу" немају. На нашу радост, имаће шансу и за три године.

Велика ствар би била да неко од рвача узме медаљу.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby octopus » 28 Jul 2021, 13:53

Koliko je dobra situacija, a šta da tekvondo nije pomeren u početne dane, da Mikec nije uzeo srebro i da basket nije ušao u program? Bili bi i dalje na nuli. Mnogo faktora utiče na OI uspeh, nama se sve lepo skockalo i opet ne valja... Malo pozitive, imamo 4 OI medalje, a tek su igre počele. I ja sam ponekad negativan, ali se brzo resetujem kad vidim bilans medalja, mnoge prebogate zemlje su iza nas.

Pored svega toga Zvornik što pišeš, -90 kategorija u džudou je ubedljivo najteža kategorija u svim borilačkim sportovima, ubedljivo. Samo neobavešteni su očekivali sigurnu medalju.
octopus

Postby Bogun » 28 Jul 2021, 13:54

Pa i srebro se uzima pobedom, onom u polufinalu.

To što kada osvojiš srebro turnir završiš porazom, a kada osvojiš bronzu pobedom je druga stvar.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Hajzenberg » 28 Jul 2021, 13:54

To je ''otrcana fraza'' da je srebro manje važno od bronze odnosno ne manje važno nego kao milije i draže jer se dobija porazom u meču odluke a bronza se dobija pobedom, sve to stoji ali zna se koja je medalja vrednija i koja više vredi kada se gleda poredak na kraju. Bez uvrede :okk:

Moramo biti dobrim delom zadovoljni, od 5 direktnih prilika za medalje ispuštena je eto ta šansa u miksu strelaca, jedna ''drvena'' za sada je sasvim prihvatljiva jer procenat osvojenih medalja je 80% u ovom slučaju kada se direktno o tome i odlučivalo.
Hajzenberg

Postby veljkos161 » 28 Jul 2021, 13:56

octopus wrote:Koliko je dobra situacija, a šta da tekvondo nije pomeren u početne dane, da Mikec nije uzeo srebro i da basket nije ušao u program? Bili bi i dalje na nuli. Mnogo faktora utiče na OI uspeh, nama se sve lepo skockalo i opet ne valja... Malo pozitive, imamo 4 OI medalje, a tek su igre počele. I ja sam ponekad negativan, ali se brzo resetujem kad vidim bilans medalja, mnoge prebogate zemlje su iza nas.

A sta da smo uzeli jos 10 medalja?
Imali bi 14 :blue: :blue:
Jako besmisleno pitanje nekako.
veljkos161

Postby СрбинПодгорица » 28 Jul 2021, 13:58

Да се не лажемо момци најквалитетнији морало је злато. Овако бронза је само утјеха да није тотална катастрофа. Боли што је историјска шанса пропуштена не само за баскет генерално за успјех на ОИ. Шта је ту је сада чекамо да видимо шта ће бити надам барем да ће се поновити Рио.
ОПЕТ ГОРИ НЕМАЊИЋА ПЛАМЕН, СТАСАЈУ МОМЦИ ТВРДИ К`О КАМЕН!!!

... АКО ТРЕБА ЧЕКАЋЕМО И ХИЉАДУ ВИДОВДАНА!!!

ИГРАЈМО ТАЈ ТАНГО СМРТИ, КАО НЕКАДА ПРЕ...
СрбинПодгорица

Postby veljkos161 » 28 Jul 2021, 13:59

СрбинПодгорица wrote:Да се не лажемо момци најквалитетнији морало је злато. Овако бронза је само утјеха да није тотална катастрофа. Боли што је историјска шанса пропуштена не само за баскет генерално за успјех на ОИ. Шта је ту је сада чекамо да видимо шта ће бити надам барем да ће се поновити Рио.

Pa nije bas moralo zlato, Letonci imaju kvalitet i ne leze nam, nije za zameriti ako te dobiju.
Ali je moralo finale jer smo od Rusa bolji 10 puta.
veljkos161

Postby Lakerit » 28 Jul 2021, 14:00

octopus wrote:Koliko je dobra situacija, a šta da tekvondo nije pomeren u početne dane, da Mikec nije uzeo srebro i da basket nije ušao u program? Bili bi i dalje na nuli. Mnogo faktora utiče na OI uspeh, nama se sve lepo skockalo i opet ne valja... Malo pozitive, imamo 4 OI medalje, a tek su igre počele. I ja sam ponekad negativan, ali se brzo resetujem kad vidim bilans medalja, mnoge prebogate zemlje su iza nas.

Pored svega toga Zvornik što pišeš, -90 kategorija u džudou je ubedljivo najteža kategorija u svim borilačkim sportovima, ubedljivo. Samo neobavešteni su očekivali sigurnu medalju.

Ne bih rekao da sam neobavesten. Ja od Kukolja ne ocekujem medalju a mozda iznenadi. Ali Majdov je redovno ulazio zavrsnice ep i sp sto nijedan nas drugi dzudista nije.
Lakerit

Postby Lester Bo » 28 Jul 2021, 14:01

Kukolj je u životnoj formi.

Očekivao sam i ja medalju od Majdova,ali jbg.
Lester Bo

Postby bukowski » 28 Jul 2021, 14:02

Hajzenberg wrote:To je ''otrcana fraza'' da je srebro manje važno od bronze odnosno ne manje važno nego kao milije i draže jer se dobija porazom u meču odluke a bronza se dobija pobedom, sve to stoji ali zna se koja je medalja vrednija i koja više vredi kada se gleda poredak na kraju. Bez uvrede :okk:

Moramo biti dobrim delom zadovoljni, od 5 direktnih prilika za medalje ispuštena je eto ta šansa u miksu strelaca, jedna ''drvena'' za sada je sasvim prihvatljiva jer procenat osvojenih medalja je 80% u ovom slučaju kada se direktno o tome i odlučivalo.

zašto bih se vređao? naravno da je srebro veći uspeh od bronze, samo mislim da ne bi bilo ništa manje pljuvačine da su osvojili i srebro. ostaje žal, ali bilo koja medalja na oi je veliki uspeh, a to će i ovi momci shvatiti kad ohlade malo glave.
Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio. To znači da više nisi vredan moga vremena.
bukowski

Postby octopus » 28 Jul 2021, 14:03

Mikec je kompenzovao miks, Milica i basketaši su "zamenili" odličja, a Tijana je opravdala ulogu drugog favorita. Sve ide po planu. Za 8 medalja ne brinem, što bismo oberučke prihvatili pre OI. 10 medalja je neki ultimativni cilj koji ćemo verovatno sad postići, ali bojim se teško da će to da bude konstantno. Bez stresa na OI se ne može, ali nikako ne treba ići u defetizam. Uvek neko razočara, a neko oduševi i to je normalno i sportski.

Lakerit wrote:
Ne bih rekao da sam neobavesten. Ja od Kukolja ne ocekujem medalju a mozda iznenadi. Ali Majdov je redovno ulazio zavrsnice ep i sp sto nijedan nas drugi dzudista nije.
Nisam uopšte na tebe mislio, zapravo ni na koga. Jeste konstantan prilično, ali mnogo je i drugih konstantnih rvača u njegovoj kategoriji. Bukvalno 15 momaka gde svako svakog može da dobije. Kod Kukolja jeste značajno slabija konkurencija, ali on nije na Nemanjinom nivou, tako da su im približno slične šanse.
octopus

Postby Lester Bo » 28 Jul 2021, 14:10

Bas zato je velika sansa da se u globalu ostvari veliki rezultat na ovim igrama.

Ovakva sansa se vise nece ukazivati.
Lester Bo

Postby Foteljas » 28 Jul 2021, 14:14

Dobra analiza kolege octopusa.
Kao da nismo svesni da smo vec sada po ucinku bolji nego na tri olimpijade s pocetka dvehiljaditih... A to ce svakako biti nadmaseno.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

PreviousNext

Return to Tokyo 2020