Board index Olimpijske Igre Tokyo 2020

Košarka - Tokio 2020 - Muški turnir

Ko će osvojiti zlato?

Poll ended at 24 Jul 2021, 09:47

Sjedinjene Američke Države
11
58%
Španija
2
11%
Francuska
1
5%
Australija
1
5%
Argentina
1
5%
Slovenija
3
16%
Neko treći
0
No votes

Total votes : 19

Re: Košarka - Tokio 2020 - Muški turnir

Postby Lakerit » 26 Jul 2021, 17:38

Jokiceva zajebancija i nepripremljenost nas kostala na sp 2019 gde smo trebali uzeti medalju, pa cak i titulu, a time i vizu za Tokio. Njegova igra protvi agr u cetvrtfinalu sp je bila pomalo sprdnja.
Lakerit

Postby Перкони » 26 Jul 2021, 17:55

Шпанци су одиграли онолико колико им је требало да победе. Више се уздају у одмор главних играча пред меч са Аргентином који ће их одвести даље ако остваре победу. Комплетна екипа која има игру споља и игру испод коша. Мислим да ће освојити злато, јер не зависе много од једног играча као Словенија, а имају мало више чврстине и самопоуздања од Француза. Комплетнији су од Аустралије. О искуству ове Шпанске екипе да не говоримо.
Против Јапана су били бољи у скоку (42-32) и свели су их на 40,6% шута (64/26). Осим разлике у слободним изведеним бацањима (18-11 за Јапанце) и прекршајима (21-16 за Шпанце) у свим осталим категоријама су приближни. Јапанце је шут за три поена држао у игри, као и велика жеља и добра уиграност. Јапанци су погодили 11 шутева за три поена од укупно погођених 26 шутева из игре на мечу. Тако су и једино могли да парирају Шпанцима, посебно у другом полувремену где су добили обе четвртине. Шпанце није служио шут за три поена (28/8).

Словенија одлично ушла у меч са Аргентином. Дончићу су Аргентинци дозволили да се размахне, без икаквог притиска на лопту или усмеравања где би га натерали да се ослободи лопте. Словенија је деловала импресивно, прави тест за њих ће бити Шпанија. Аргентинци су вероватно ушли са тремом у меч, што је чудно имајући у виду да су вицешампиони света. Кад се Дончић размахнуо, постали су нервозни и исхитреним шутевима помогли Словенцима да повећају предност. Зато су Аргентинци у паници играли лошу одбрану. А ни тројке их нису хтеле (31/5). Шут за три поена и огромна разлика у скоковима на страни Словеније је одлучила меч. Словенци су имали 18 скокова у нападу, наспрам 7 скокова Аргентинаца. Словенци су од укупно 83 шута која су упутили ка кошу из игре имали 43 шута за три поена. На крају разлика у поенима није толико лоша имајући у виду колико су Аргентинци лоше одиграли. Утакмица Шпанија - Аргентина ће бити потпуно другачија.
The will to win is important. But what is more important, is the will to prepare''.
- Bob Knight
Перкони

Postby Slavisak » 26 Jul 2021, 18:11

Lakerit wrote:Jokiceva zajebancija i nepripremljenost nas kostala na sp 2019 gde smo trebali uzeti medalju, pa cak i titulu, a time i vizu za Tokio. Njegova igra protvi agr u cetvrtfinalu sp je bila pomalo sprdnja.

Ne znam , odigrao je odlicno u prvom poluvremenu, u drugom je preuzeo Bjelica stvar u svoje ruke i nesto malo Bogdanovic :roll: ali da je dosao na SP debeo kao krmak, sa totalno neprofesionalnim stavom to stoji.
Slavisak

Postby Bogun » 26 Jul 2021, 18:59

Kako ono beše, Jokić je sladak koktel od najboljih osobina Gasola i Ćosića? :roll:

Jbt, ladno se zamera Bogdanu nešto na tom SP. :laugh:

Evo, prvi put Bogdan ne dođe posle 8 godina i doživimo totalni fijasko i debakl. Duša prodana, bitniji mu klub od reprezentacije. Što se mene tiče više ne mora da igra za Srbiju.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Hajzenberg » 26 Jul 2021, 19:52

Ma da se manemo Srbije na ovoj temi, mi ne igramo, propustili smo jednu veliku priliku, slede 4 takmičenja zaredom od kojih na jedno već imamo plasman a za ostala treba da se izborimo, skraćeni olimpijski ciklus plus EP '25 pa imaćemo prilike da vidimo šta misli naš savez prevashodno a onda i dobar deo igrača.

Nego, zašto su danas Slovenci a posebno Španci ''tankovali'', mislim na fakat da koš razlika može biti itekako značajan razlog da treba što ubedljivije dobijati svoje rivale zbog ovog sistema takmičenja. Pobednik njihovog duela će i osvojiti grupu ali poraženi pitanje je da li će biti najbolji drugi i tako biti među tim nosiocima, doduše Slovenci mogu da deklasiraju Japose pa u slučaju da budu drugi možda bi bili i najbolji drugi. Nije ipak bilo možda realno da zadrže 20 i kusur razlike danas, Dončić izašao pre vremena ali Španci su mogli da idu do dvadesetak, ali...
Hajzenberg

Postby Slavisak » 26 Jul 2021, 20:07

Bogun wrote:Kako ono beše, Jokić je sladak koktel od najboljih osobina Gasola i Ćosića? :roll:

Jbt, ladno se zamera Bogdanu nešto na tom SP. :laugh:

Evo, prvi put Bogdan ne dođe posle 8 godina i doživimo totalni fijasko i debakl. Duša prodana, bitniji mu klub od reprezentacije. Što se mene tiče više ne mora da igra za Srbiju.

Ja mu nista ne zmaeram, u polufinalu je Djordjevic zabagovao , lose pipremljena utakmica u globalu.
Slavisak

Postby NEDJA » 26 Jul 2021, 22:58

Mnogo me nerviraju komentari za evropske igrace koji ostavljaju veliki trag u NBA da nisu sampionski. Samim tim sto imaju bitnu ulogu u ubedljivo najjacoj ligi na svetu, oni su sampionski igraci. Svaka cast Spanulisu, Dijamantidisu, Printezisu, Ljuju koji jesu sampionski igraci ali na daleko slabijem nivou, ali Doncic, Janis, Jokic, Gobert, Dragic, Bogdanovici su mnogo vise sampionski igraci. Sad ispada da nisu ako nemaju prsten, a jedan Dzordan ne bi osvojio nijedan od sest da nije imao dostojnu ispomoc. Evo Janis je uzeo prsten i bio MVP a koliko je samo bilo komentara da nije sampionski igrac. Jokic za koga najvise ima komentara da nije sampionski igrac doveo je Denver uz pomoc klupskih drugova do finala Zapada.
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby veljkos161 » 27 Jul 2021, 02:45

Ja batalio da se natezem oko toga, odavno je ustanovljeno da je Euroliga i Eurobasket > Nba a da je svako iz Partizana i Zvezde veci sampion nego konjusar iz Mege tako da :biggrin:
Stavih samo vrhunac lupetanja u svoj potpis i to je to.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby markovl12 » 27 Jul 2021, 02:46

Koliko su sampionski igraci Luka i Bogdan pokazali su vise puta. Vodeci igraci su bili u svakoj od svojih ekipa i svaka od tih ekipa je bila izuzetno opasna, izuzev Sakramneta. Apsolutno svaki put su bili tu za svoju reprezentaciju i pokazali sampionski mentalitet.

Denver sa Jokicem kao glavnim igracem nece biti ni u top5 favorita za titulu, kao sto ce se mnogo vise osetiti da za reprezentaciju ne igra Bogdan, nego on. Da je pameti, on vise ne bi dobio poziv. Imamo dovoljno kvalitetnih igraca na toj poziciji. Bolje da gledamo malog Petruseva i Milutinova, nego Jokica koji igra preko one stvari. Kao i jos nrki drugi pojedinci. Mnogo je postenije reci da ih boli ona stvar za repku, nego da cascavaju pristupom.
OSTOJA, OSTOJA, .... ..... OSTOJA
markovl12

Postby veljkos161 » 27 Jul 2021, 02:51

markovl12 wrote:Denver sa Jokicem kao glavnim igracem nece biti ni u top5 favorita za titulu

Sto ce samo jos dodati na tezini kada je osvoji.
A to je bas do Jokica a ne do bekovske linije Kampaco-Rivers na primer ove godine :lollol:
Evo ti mi daj igraca koji bi da ga zamenis njime bio u makar top 5 favorita za titulu sa ovim saigracima koje je on imao.
Samo jednog?
A jos gore ako nije bio ni u top 5 favorita ali ih dovukao do finala konferencije sto je top 4(preko nekog tamo Lenarda dabome).
Odlika nesampionskih igraca je da premasuju ocekivanja :laugh:
veljkos161

Postby markovl12 » 27 Jul 2021, 03:14

Ovo je rasprava na nivou Pavlovic-Kalinic. Mizemo da pisemo od jutra do sutra. Vreme ce pokazati ko je od bio u pravu, a ja cu s velikim zadovoljstvom priznati da sam pogresio ako Jokic dodje do prstena.

Samo mi iz ove perspektive mnogo realnije deluje da ce ostati upamcen kao cirkuzant koji prodaje basketaske fore na koje se ameri loze, nego kao sampionski igrac. Isto tako mi mnogo realnije deluje da prsten u Srbiju donese Bogdan ili neko od klinaca, nego Jokic.
OSTOJA, OSTOJA, .... ..... OSTOJA
markovl12

Postby veljkos161 » 27 Jul 2021, 03:16

Realnije,ali kao treci igrac eventualno.
Daj Jokicu dva bolja od njega,a tamo nema puno takvih, uzece ih 5 vezano.
Smesne price.
Ostace upamcen kao madjionicar koji je napravio revoluciju centarske pozicije, u svetskim okvirima.
Kao MVP sa jebene 41. pozicije.
Takodje,vrlo moguce da ce ostati i upamcen i kao izdajnik koji reprezentaciji nije dao stoti deo od ocekivanog, u srpskim okvirima.
Oba potpuno zasluzeno.
A cirkuzant je smesna i glupa kvalifikacija u svakoj varijanti.
veljkos161

Postby NEDJA » 27 Jul 2021, 04:48

veljkos161 wrote:Realnije,ali kao treci igrac eventualno.
Daj Jokicu dva bolja od njega,a tamo nema puno takvih, uzece ih 5 vezano.
Smesne price.
Ostace upamcen kao madjionicar koji je napravio revoluciju centarske pozicije, u svetskim okvirima.
Kao MVP sa jebene 41. pozicije.
Takodje,vrlo moguce da ce ostati i upamcen i kao izdajnik koji reprezentaciji nije dao stoti deo od ocekivanog, u srpskim okvirima.
Oba potpuno zasluzeno.
A cirkuzant je smesna i glupa kvalifikacija u svakoj varijanti.

+1000
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Slavisak » 27 Jul 2021, 08:08

NEDJA wrote:Mnogo me nerviraju komentari za evropske igrace koji ostavljaju veliki trag u NBA da nisu sampionski. Samim tim sto imaju bitnu ulogu u ubedljivo najjacoj ligi na svetu, oni su sampionski igraci. Svaka cast Spanulisu, Dijamantidisu, Printezisu, Ljuju koji jesu sampionski igraci ali na daleko slabijem nivou, ali Doncic, Janis, Jokic, Gobert, Dragic, Bogdanovici su mnogo vise sampionski igraci. Sad ispada da nisu ako nemaju prsten, a jedan Dzordan ne bi osvojio nijedan od sest da nije imao dostojnu ispomoc. Evo Janis je uzeo prsten i bio MVP a koliko je samo bilo komentara da nije sampionski igrac. Jokic za koga najvise ima komentara da nije sampionski igrac doveo je Denver uz pomoc klupskih drugova do finala Zapada.

Jokic ima nula osvojenih titula do sada u karijeri , on se nije dokazao kao igrac koji osvaja titule ni na jednnom nivou, trenutno sa 26 godina ima osvojenih titula u karijeri koliko i ja :roll: Kada i ako je osvoji onda cemo ga proglasiti sampionskim igracem. Njegova karijera kada su u pitanju trofeji je veoma mrsava, ima dva srebra sa reprezentacijom i to je to.
Last edited by Slavisak on 27 Jul 2021, 08:11, edited 1 time in total.
Slavisak

Postby veljkos161 » 27 Jul 2021, 08:09

Slavisak wrote:trenutno sa 26 godina ima osvojenih titula u karijeri koliko i ja :roll:

Jos samo da budes MVP Nba lige pa ce slicnost biti cak i frapantna.
Evo posto se svi slazemo da je Bogdan sampionski igrac, sta mislis koliko titula bi osvojio da je sa 20 poput Jokica otisao u Nba?
Last edited by veljkos161 on 27 Jul 2021, 08:11, edited 1 time in total.
veljkos161

PreviousNext

Return to Tokyo 2020