Board index Olimpijske Igre Tokyo 2020

Sportisti Srbije na OI Tokio 2020

Re: Sportisti Srbije na OI Tokio 2020

Postby octopus » 26 Jul 2021, 14:21

Daće bog da basketaši uzmu zlato, da to pokrene i Novaka i ostale.
Ako ne uzmu, polako će da krene pritisak osvajanja zlata... :beyond:
octopus

Postby СрбинПодгорица » 26 Jul 2021, 14:24

octopus wrote:Имамо 5 реалних шанси за злато: Баскеташе, Новака, Прековић, Немеш/Датунашвили/Мићић и Мајдов/Мандић/одбојкашице/ватерполисти.

Надам се макар три златне али врло врло тешко, биће медаља али тешко много златних.
ОПЕТ ГОРИ НЕМАЊИЋА ПЛАМЕН, СТАСАЈУ МОМЦИ ТВРДИ К`О КАМЕН!!!

... АКО ТРЕБА ЧЕКАЋЕМО И ХИЉАДУ ВИДОВДАНА!!!

ИГРАЈМО ТАЈ ТАНГО СМРТИ, КАО НЕКАДА ПРЕ...
СрбинПодгорица

Postby octopus » 26 Jul 2021, 14:25

I ja bih isto potpisao.

Jeste teško, ali ne samo nama, već svima.
octopus

Postby veljkos161 » 26 Jul 2021, 14:25

octopus wrote:Daće bog da basketaši uzmu zlato, da to pokrene i Novaka i ostale.
Ako ne uzmu, polako će da krene pritisak osvajanja zlata... :beyond:

Pa da, ta stavka me posebno brine, jer oni imaju vec dve, a do istog su dosli evo i Hrvati i Slovenci.
I zna se kako to ide kod nas, uvek se nadje nacin da se nametnu maksimalna ocekivanja i pritisak :biggrin:
Ne bih brinuo za Novaka u tom smislu, on moze izgubiti samo od Zvereva ili Medvedeva i to samo ako stvarno neko od ovih bude imao bolji dan od njega.
To o pritisku sumnjam, prevelika je sampioncina i psihicka gromada u pitanju da bi ga samo puki pritisak savladao.
Ranije i mozda, ali u ovoj fazi karijere je strasno mocan u tom segmentu sto se videlo u svim zavrsnicama slemova ove godine.
Olimp wrote:Mi imamo dosta kandidata u borilačkim sportovima, više od njih ali niko sem Jovane nije jak kandidat za zlato, eventualno su favoriti za medalje.
Stvar je u tome da i Hrvati i Slovenci i Sipci iskoriste sve žive šanse.
Mi imamo 3 favorita za zlato a mogu se kladiti da ćemo uzeti 1 zlato maksimum.
Hrvati imaju jos sigurno zlato u veslanju, prvo su favoriti u teniskom dublu ali tu može biti svašta, Perković ima sigurnu medalju a možda i zlato, plus Srbić ima šanse za zlato.

Plus treba računati da ce ih jos neko posrati.

Imat ćemo mi vjerujem dosta medalja ali osim ovih 3 glavnih favorita za zlato pitanje je ko ima šanse. Možda vaterpolisti, odbjkašice i neki rvač.

Da prebacim teziste diskusije ovde, da ne spamujemo tamo vise.
Odbojkasice nisu bas za "mozda", jake su ko crna zemlja i mogu do zlata bez da to ikog iznenadi.
Ali zavisice i od zreba u nokaut fazi dosta toga.
Ja nekako ipak verujem u njih, dao bih im samo nesto manje sanse nego basketasima i Novaku.
Last edited by veljkos161 on 26 Jul 2021, 14:29, edited 1 time in total.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby grobar_Zvornik » 26 Jul 2021, 14:28

У свим земљама постоји притисак на главне адуте. Тако да баталите тај одбрамбено психолошки механизам. :okk:

Суштина великих шампиона и јесте да га побједе и да буду најбољи када је то најпотребније.

Чињеница да на овом турнира нема српских кошаркаша и одбојкаша, односно хрватских рукометаша, не говори у прилог тези да нису међу 12 по квалитету у свијету, већ да ниси на нивоу када је било најпотребније.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby octopus » 26 Jul 2021, 14:29

@veljkos Sve isto mislim o Novakovim šansama, ali sam mnogo uplašen. Kao ni za 1 trofej pre. Sad se bukvalno nebo otvorilo da bi on postao olimpijski šampion u singlu. Sad ili nikad.

A on i basketaši ako osvoje, onda će i 4 zlata biti realna.
octopus

Postby Dexi » 26 Jul 2021, 14:32

Danas dobar dan nasih :okk: .Novak i basketasi po planu,gaze ka medalji,plus vazna pobeda kosarkasica na startu OI.
Sutra je red da osvojimo trecu medalju :biggrin: .Salim se malo,ali ocekujem da Milica dodje do medalje .
Ne treba se opterecivati rezultatima komsija,niti se takmiciti sa njima.Isto tako ne treba uopste obracati paznju na uspeh nasih sugradjana sa Kosmeta u dzudu.
Sto se kaze ko ih jebe.
Taj dzudo,tekvondo,kanu,strelicarstvo,jedrenje,dzudo ,pa to sad gledamo i narednih pet godina necemo ni znati da postoje ti sportovi(cast izuzecima koji sve prate) :biggrin:
Mi treba da gledamo nas i nase rezultate da ako mozemo dodjemo do rezultata iz Rija ,i ako mozemo da ga i premasimo.Medalja u tenisu,odbojci ,kosarci,vaterpolu,atletici,plivanju su mnogostruko vaznije.
Dakle jos jednom manje brinite o drugima,vec samo o nama i nasim sportistima.
A to dal ce to biti dovoljno da budemo najbolji u regionu videcemo.Cestitke Slovencima i Hrvatima na uspesnom danu.
Kad pogledam kako smo srecno uzeli prve dve medalje ,mi odlicno stojimo.Mogli smo opet biti na nuli,i da krene panika.
Nasi glavni aduti tek dolaze .Novak,basketasi,karate,vaterpolo,Ivana,odbojkasice.
Nesto mi govori da cura u boksu ima dobru sansu za medalju.
Dzudo i rvanje ne pratim dovoljno ali mislim da je realno da uzmemo i tu bar jednu medalju.
Milica,kosarkasice,veslaci,strelci ako neko jos iznenadi tim bolje.
Inace ne pamtim da je neki nas takmicar kao autsajder uzeo medalju(valjda Ivosev je to uradila)uglavnom favoriti to odrade.
Mozda je red da i sada dozivimo to neko veliko iznenadjenje.
Dexi

Postby Dylam Dop » 26 Jul 2021, 15:14

СрбинПодгорица wrote: Надам се макар три златне али врло врло тешко, биће медаља али тешко много златних.

Ako se nastavi zetva medalja sutra, prekosutra, kapnuce bar te tri zlatne medalje u nastavku igara.. Svaka dodatno osvojena medalja skida presiju i breme ("prokletstvo" koje nas prilicno prati na OI) neosvajanja i one najsjajnije. A vjerujem da postoji i dodatni motiv u nasim redovima da nadmase "sugradjane" iz juzne pokrajine.
Dylam Dop
Guest

Postby СрбинПодгорица » 26 Jul 2021, 15:29

ЏУДО
1 Александар Кукољ сребрни СП ове године.
2 Немања Мајдов злато СП 2017 има још ту медаља.
3 Ања Обрадовић бронза на СП ове године.
ТЕКВАНДО
4 Милица Мандић од оног злата 2012 има и злато 2017 на СП, а последња медаља сребро на ЕП ове године.
КАРАТЕ
5 Јована Прековић актуелна свјетска и европска првакиња.
РВАЊЕ
6 Мате Немеш трећи на свијету, први у Европи.
7 Зураб Датунашвили првак Европе.
8 Михаил Каџаја трећи на свијету
АТЛЕТИКА
9 Ивана Шпановић свјетска и европска првакиња у затвореном, колико видио ове године побиједила у Штохолму у оквиру Дијамантске лиге.
10 Новак
11 Одбојкашице
12 Кошаркашице
13 Баскеташи
14 Ватерполисти.
Ову неке шансе за медаље барем по досадашњим оставареним резултатима. Неко има велике шансе неко мање, а колико ћемо на крају узети и које то остаје да се види.

СрбинПодгорица

Postby veljkos161 » 26 Jul 2021, 15:32

Micic je treci favorit kladionica i cak mu se od svih rvaca daju najvece sanse.
Bas ga svi preskacete :biggrin:
Uglavnom, od tih rvaca i njihovi rivali maltene svi imaju neke znacajne medalje tako da nikakav reper.
Ima po 15 ljudi koji mogu do medalje u svakoj njihovoj kategoriji bez pardona.
Gledao sam sinoc ako te bas zanima opet cu,svaki se ukrsta sa po par svetskih i evropskih sampiona, bukvalno normalna stvar.
Strasno izjednacen sport.
Isto vazi i za dzudo, jos izrazenje nego za rvanje.
Evo Majdov na primer,vec u 1/8 ide na bronzanog iz Rija, svetskog prvaka iz 2015. i treceg na svetu iz 2017.
Ako to prebrodi u 1/4 mu stize Japanac koji je srebrni sa svetskog prvenstva iz 2019. ili Madjar koji ima srebro i bronzu sa svetskih prvenstava.
Tako dva teska rivala samo do 1/4 :wacko:
Last edited by veljkos161 on 26 Jul 2021, 15:39, edited 1 time in total.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby СрбинПодгорица » 26 Jul 2021, 15:38

Ја сам написао по досадашњим резултатима имамо могућност , што наравно не значи да неће доћи Мићић.

СрбинПодгорица

Postby octopus » 26 Jul 2021, 16:01

Sutra do medalje teoretski mogu: tri miksa u streljaštvu, Milica Mandić i Anja Obradović. Srećno svima!
octopus

Postby Angus Young » 26 Jul 2021, 16:52

nije uvek lako, ali je uvek lepo..
Angus Young

Postby Nikola » 26 Jul 2021, 17:25

Vec u 2 bismo se mogli poradovati
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby Lakerit » 26 Jul 2021, 17:26

Nasi najjaci takmcari u borilackim sportovima tek dolaze. Dzudo i rvanje 2-3 medalje bi trebalo da donesu.
Streljastvo jos jednu.
Na kraju prve nedelje bi trebali da imamo 5-6 medalja.
Lakerit

PreviousNext

Return to Tokyo 2020