Board index Olimpijske Igre Tokyo 2020

Sportisti Srbije na OI Tokio 2020

Re: Sportisti Srbije na OI Tokio 2020

Postby druga generacija » 07 Aug 2021, 12:13

Jos jedna stvar kad pricamo o pozencialu koji navodno nije iskoriscen. U borilackim sportovima smo po ranglistama imalu jednu prvu nositeljku (Prekovic) i jednog cetvrtog (Nemesa - u Rvanju 2 bronzane). Svi ostali nisu bili medju prva 3 (4) nositelja. Dakle sa 2 zlatne i 2 bronzane smo daleko prebacili potencial/ocekivanja. I naravno Majdov je kao 6 nosioc mogao do medalje. Mogoa a ne morao. Eto nije, zato je Mandic kao 6 nositeljica uzela zlato.
Ali kad imas Presednika Republike koji u centralnom dnevniku pred milijonskim autotorijumu kaze " Protivnici Kukolja i Majdova su naprivili srecan Wazari, i onda samo bezali po tatamiju" ne treba nista da nas cudi.
druga generacija

Postby Olimp » 07 Aug 2021, 12:30

Mićić je bio prvi nosioc.
Olimp

Postby Dexi » 07 Aug 2021, 12:32

Lester Bo wrote:Nećemo bože zdravlja po broju medalja,ali hoćemo u ukupnom plasmanu jer imaju za sada 2 srebra više.

Dexi ne delim tvoje mišljenje po pitanju poređenja Rio-Tokio kao i potencijala za Pariz.

Sutra ćemo detaljnije kada prođu naša poslednja 2 meča,dovoljno je ovde pogledati broj drvenih medalja,da ne idemo do peha koji je zadesio par Vasić-Mačković kao i dosta kikseva džudista i rvača gde je negde u triu Nemeš-Mićić-Datunašvili medalju doneo onaj od koga se najmanje očekivalo.

Oko košarkašica još jednom njihov rezultat se ne može okarakterisati kiksem,iako ostaje ogromna žal za medaljom pogotovo kada vidiš onakvu borbu i pobedu na mišiće nad najpre Kanadom,a onda i Korejom i Kinom kojom su došle u dobru poziciju,ali šta da se radi.
Inače ne pamtim da nam je neko ubacio 90+ poena.

Srećno sutra odbojkašicama i vaterpolistima da se ostvare 2 pobede i zaokruže ove igre na pravi način.

Ogromna bi stvar bila da se generacija vaterpolista oprosti zlatom,a i generalno da se vrate naši kući sa 3 zlata čime bi dobrano popravili konačan plasman.

Mislim da se nisi lepo izrazio :biggrin: Pobrkao si hocemo i necemo :biggrin: .
Sto kazes kad zavrsimo onda ide detaljna analiza svega ucinjenoga.
Novak i strelci su bili favoriti i u Riju,ali su totalno podbacili sa samo jednim osmim mestom.
Ovo ti govori samo koliko smo ovde imali bolji nastup.Zao mi je Ivane i Novaka malo im je nedostajalo,ali sta je tu je.
Streljacka ekipa i ekipa u tekvondou je ista ,samo je sada postignut neverovatan rezultat :okk:
Micic bio prvi favorit :krsti: .Pa on je bio najgori od svih boraca,Japanac ga unistio :biggrin:
Dexi

Postby Lester Bo » 07 Aug 2021, 12:40

Dexi wrote:Mislim da se nisi lepo izrazio :biggrin: Pobrkao si hocemo i necemo :biggrin: .

Nadovezao sam se na odgovor kolege SrbinPodgorice Foteljašu da nećemo gledati Hrvatima u leđa na ovim igrama.

Nećemo im gledati u leđa po ukupnom broju medalja,izjednačeni smo 8:8,sutra mogu odbojkašice da donesu prevagu u našu korist.

Međutim po plasmanu koji se gleda oni će biti ispred nas jer imaju 3 zlata i 3 srebra.
Lester Bo

Postby NEDJA » 07 Aug 2021, 12:47

Hrvati 8 medalja od cega 3 zlata, nista od Kvesica u karateu. Ako pobede odbojkasice a ogromne su favoritkinje i vaterpolisti koji ce imati tezi zadatak ali realne sanse, imacemo jednu medalju vise a jednak broj zlata i bicemo konacno ispred njih
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby druga generacija » 07 Aug 2021, 12:55

Olimp wrote:Mićić je bio prvi nosioc.

Da u pravu si. Njega dam zaboravio.
druga generacija

Postby Il Principe » 07 Aug 2021, 12:56

NEDJA wrote:Hrvati 8 medalja od cega 3 zlata, nista od Kvesica u karateu. Ako pobede odbojkasice a ogromne su favoritkinje i vaterpolisti koji ce imati tezi zadatak ali realne sanse, imacemo jednu medalju vise a jednak broj zlata i bicemo konacno ispred njih

Necemo, bicemo mozda po broju medalja. Imacemo, dace Bog, isto zlata, ali oni imaju vise srebrnih medalja.
Leave them nothing!
Il Principe

Postby druga generacija » 07 Aug 2021, 12:58

druga generacija wrote:
Olimp wrote:Mićić je bio prvi nosioc.

Da u pravu si. Njega dam zaboravio.

Necemo. Imaju tri srebra i bice ispred Srbije, a mi cemo imati medalju vise, ako Odbojkasice pobede.
druga generacija

Postby NEDJA » 07 Aug 2021, 13:00

Kakva je to matematika. Da imamo vise medalja, isto zlata a da budemo iza. Nigde logike
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Il Principe » 07 Aug 2021, 13:52

Pa otprilike ista kao do juče što je bilo tzv. Kosovo ispred nas sa skorom 2-0-0, a mi 1-1-4
Leave them nothing!
Il Principe

Postby veljkos161 » 07 Aug 2021, 13:56

Dexi wrote:Sto se tice Pariza vec vidim Ivanu,....kao kandidate.
Ko zna mozda i fudbaleri iznenade i odu na OI.

Ivanu Spanovic?
Ivana 99 posto u penziji od iduce godine a za Ninu da se ne zajebavamo
Sto se tice fudbalera, neka nemoj da iznenadjuju.
Oni ako odu sjebace utisak svojim blamiranjem makar ostali uzeli i 15 medalja
A i ne gleda mi se fudbal na igrama, daj bilo sta samo od fudbala da odmorim.
Steta sto karate izbacise, nesto mi govori da bi Jovana mogla da uspostavi apsolutnu dominaciju u svojoj kategoriji u narednim godinama.
Imala bi 28 u Parizu i jos vise iskustva, rekao bih prejak kandidat da se pridruzi Milici kao individua sa 2 zlata.
Ali sta ces kad smo malerozni.
NEDJA wrote:Kakva je to matematika. Da imamo vise medalja, isto zlata a da budemo iza. Nigde logike

Pa zapravo puno logike,jer ako rangiraju po zlatima, pri jednakom broju zlata gledaju se srebra.
Last edited by veljkos161 on 07 Aug 2021, 13:58, edited 1 time in total.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Dexi » 07 Aug 2021, 13:56

Ma nebitno.Negde na polovini igara se kukalo,i naricalo nad nasom sudbinom,kako su Hrvati miljama ispred nas. :biggrin:
A mi ako uzmemo bronzu u odbojci imacemo vise medalja od njih :okk: .
To bi bilo prvi put posle 2000 god.da imamo vise medalja od njih :okk: .
Ako uzmemo zlato u vaterpolu prvi put cemo biti u prvih 30 ukupno sto je isto fenomenalan rezultat. :okk:
Sto Ivana ne moze jos jedan ciklus da izgura,ako je zaobidju povrede ,moze biti kandidat.
Dexi

Postby veljkos161 » 07 Aug 2021, 14:02

Pa zato sto je udata zena koja ima 31 godinu i koja je vec istrpela masu povreda i verovatno hoce decu da radja i odmara od svega ovoga :beyond:
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby octopus » 07 Aug 2021, 14:07

Dexi, ti dve stvari stalno zapostavljaš. Prva, više se kukalo na hrvatske uspehe jer su njihovi kandidati u mnogo većem procentu koristili to što su favoriti, dok su naši favoriti ispadali kao na traci, a manje što ih mrzimo ili imamo komplekse. I druga stvar. Imamo čak 14 top4 mesta na ovim igrama, što je u Riju bilo nezamislivo. Da sve ostale kikseve stavimo po stranu, od 14 top4 plasmana, samo 4 top2 plasmana jesu neuspeh.
octopus

Postby Foteljas » 07 Aug 2021, 14:12

Octopus, lepo si primetio stvari, pogotovu ovo za top 2 i top 4 plasmane.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

PreviousNext

Return to Tokyo 2020