Board index Euro 2020.

Evropsko prvenstvo u fudbalu 2020.

Ko osvaja prvenstvo?

Francuska
25
35%
Portugal
4
6%
Italija
16
22%
Engleska
5
7%
Nemačka
4
6%
Španija
1
1%
Belgija
12
17%
Neka druga ekipa
5
7%

Total votes : 72

Re: Evropsko prvenstvo u fudbalu 2020.

Postby rolerkoster » 07 Jul 2021, 23:44

Za Zabare sam od pocetka navijao i tipovao ovde na njih,sada pogotovo kada igraju sa ovima u finalu,englezi uvek malim slovima :biggrin:
rolerkoster

Postby Milutinov Tata » 08 Jul 2021, 05:23

Em su im fakticki dali domacinstvo preko veze, em ih jos i drzava gura logisticki zabranom drugim navijacima da dolaze na utakmice, em jos sad i sudije i VAR soba rade za njih. Teska mi dilema kome moje simpatije idu u finalu.

Edit: Inace gledao veceras na HRT-u utakmicu i kaze komentator najveci uspeh Engleza do sada polufinale 1996. kada ih je izbacila Nemacka i zacuta. Ja se ponadao sad ce reci da su bili u polufinalu i '68, ali ih je nasa tadasnja selekcija golom Dzajica izbacila :D
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Nikola » 08 Jul 2021, 07:05

Mala digresija mozda.
Ne znam kako je tacno bila pocela diskusija, ali, ako se secate, rekao sam delimicno i u polusali da se ne uzdate i ITA, jer ih imam na tiketu da uzimaju. E, pa sad kad su i Englezi usli, da znate da sam pored Zabara stavio pare i na njih. Tako da ima nade za vas koji navijate protiv Albiona. :)
Nekako sam ocekivao to finale, samo sam ispao budala sto nisam odigrao i da ce se ono zaista i dogoditi, sad bih se vec fino opario, al dobro, jbs to...
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby Kiki Musampa » 08 Jul 2021, 07:07

U pravu je Srdjan Djokovic kada prica neke stvari.

Toliko guranja na silu, znalo se od pocetka da ce maksimalno biti isforsirani da osvoje titulu.

Da bi dosudio penal u polufinalu moras biti sto posto siguran.

Sramota sta su svirali iako smo pretpostavljali da ce se to verovatno desiti.
Kiki Musampa

Postby grobar_Zvornik » 08 Jul 2021, 08:48

Kiki Musampa wrote:Elementarno vaspitanje svakom coveku nalaze da ona reprezentacija protiv koje Engleska igra za nju mora da se navija.

Управо.
Пратио сам полуфинале у кафани... Фазон 50 људи унутра, 49 навија за Италију и један убијен од алкохола из фазона за Шпанију. Генерално људи на овим просторима воле Италијане, капирам да је разлог релативна близина. О одбојности према Енглезима сувишно је и причати.
Како год биће то тврда утакмица, у којој ме не би изненадило да побједника одлуче, поново, пенали.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Golden Warrior » 08 Jul 2021, 09:25

VAR se jos 1 pokazao kao poligon za manipulaciju.

Da covek ne ode da pogleda onu situaciju kod penala koja je prilicno jasna i cista nego ostane pri svojoj odluci...

Bas sramota.
Golden Warrior

Postby Zlaja » 08 Jul 2021, 09:35

VAR je samo alat.
Odluka je na sudijama.

To ti je kao kad nosiš naočare dok učiš pa padneš ispit i onda kriviš naočare što si slabo naučio.

VAR pomaže da se bolje vidi, ali ne pokazuje sve, kao npr intenzitet prekršaja. Tu je ipak prvi utisak sudije na terenu presudan. Jedino ako pomoću VARa nedvosmisleno vide da je odluka pogrešna.

Odlučuju ljudi, ne mašina.

Niko nije rekao da će se pojavnom VARa greške svesti na nulu. Najbitnije je da ih imamo jako malo.
A ovo, jbg, bilo je i većih propusta na velikim takmičenjima.
Zlaja

Postby ИлићКапитен22 » 08 Jul 2021, 09:38

У ери ВАР технологије није било већег пропуста. Ово је срамота да није погледао. Као оно говно Брих на СП у Русији на мечу између Србије и Швајцарске.

Полуфинале европског и ти да не погледаш снимак, још је актер био један од највећих падавичара у данашњем фудбалу.

Не сумњам да је нпр пао Брајтвајт, да би одлука била другачија...
Бранко Нордеус и пријатељи клуба :srce:
ИлићКапитен22

Postby Golden Warrior » 08 Jul 2021, 09:44

Ovo sto pricas bi imalo nekog smisla da kriterijum na celom prvenstvu nije striktno da se ne sudi apsolutno nista, pustaju se sekire po nogama svaki drugi napad na sredini terena, zuti karton postoji samo ako ispolivas kofu govana direktno sudiji po glavi.

I onda za ovo gde skoro nema elemenata za faul i jasno se vidi da je ovom morskom konju jedini cilj da padne u produzetku polufinala suditi penal...

Ovakvi paradoksi su jedino bili rezervisani za PL...
Golden Warrior

Postby Old school » 08 Jul 2021, 11:08

Sramota je bila i kada su nas 92' izbacili sa EP iako smo pošteno izborili plasman protiv tih istih Danaca kroz kvalifikacije.
"Pošteni" Danci nisu pokazali nikakvu gadljivost na ovaj poklon pa su iskoristili priliku i postali EP.
Da je bilo ko drugi sem Engleza i Hrvata prošao na ovaj način bilo bi mi drago. Ovako sam neopredeljen. :biggrin:
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby pikanterije » 08 Jul 2021, 12:05

italija osvaja.
Samo jaka prcevina
pikanterije

Postby Baxter Stockman » 09 Jul 2021, 08:01

Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Baxter Stockman » 09 Jul 2021, 09:32

Kujpers glavni sudija u nedelju, var soba ista kao u polufinalu sad kad su dunuli Sterlingu penal

Da se osiguraju Englezi
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Перкони » 09 Jul 2021, 12:54

Утакмица између Енглеске и Данске је још једном показала праву игру Енглеза. Напад само са крила, кроз средину ништа. Чак и када је Грилиш ушао, он је нападао пре свега са леве стране. Стерлинг је 50% напада Енглеске. Ако он прође свог чувара са стране и уђе у казнени простор то је шанса за Енглезе. И наравно: прекид, центар шут, ударац из угла и чекање грешке противника. Са Немцима су Енглези добро прошли јер да је искусни Милер искористио ону велику прилику кад је био сам пред голманом Енглеске у другом полувремену, Немци би се сабрали а Енглези постали нервозни, јер би утакмица ушла у продужетке а највећи страх Енглеза су пенали...Разлог наочиглед лаке победе Енглеза је су Немци играли слично и отворено, без већих калкулација. Енглези и против једне надпросечне екипе (и ништа више од тога) каква је Данска нису могли имати добар позициони напад и чекали су грешку противника, што се и догодило. Стерлинг је пре постигнутог аутогола Данаца имао огромну шасну кад се провукао поред свог чувара и остао сам пред голманом Шмајхелом, али је шутирао у стомак Шмајхела. Постојао је неки снимак на Јутјубу где се наводно види да је током извођења пенала који је шутирао Кејн, неко ласером ометао Шмајхела. Снимак је скинут са Јутјуба захтевом УЕФА. Тешко је закључити колико је ово аутентично

Данска је играла храбро, нападали су иако имају слабије играче него Енглеска. Ипак, они су слично као Енглези, ограничена екипа у нападу, и нападају углавном са стране а кроз средину ретко. На крају су се уморили и питање је да ли би издржали до краја другог продужетка. Али, то не умањује чињеницу да су се Енглези провукли кроз непостојећи пенал који је суђен у њихову корист. Стерлинг је већ губио лопту између два играча и био је спреман да падне, а контакт је био минималан између њега и одбрамбеног играча Данске који га је наводно фаулирао. Ово утолико више што је судија дозволио мало грубљу игру током меча, што више одговара Енглезима.

Ово је био пенал на нивоу оног који је свиран над Мбапеом у мечу групне фазе са Португалом. Ако не и још већи скандал него тај пенал који је одлучио много тога. Ни тада (Ла Хоз), као ни сада, главни судија није ишао до екрана да гледа успорени снимак и донео је одлуку на основу сугестија (или наредбе?) ВАР собе. Подсетићу, у емисији ЕУРО Студио, судијски консултант г. Радојичић је рекао још у групној фази такмичења, да ако дође до фаула на терену и он свира прекршај, једино он сам може помоћу гледања видео снимка одлучити о интензитету контакта између играча одбране и играча над ком је направњен фаул, и на основу тога може донети одлуку. За искусне судије у поменуте две утакмице, ово изгледа као велики и баналан пропуст, тим пре што је Ла Хоз по речима Радојичића искључен са ЕП због те једне погрешне одлуке. Судија Брих је, са друге стране, поштеђен иако је изгубио контролу над утакмицом између Португала и Белгије у осмини финала, где је дошло до серије грубих фаулова, где су неки играчи могли бити повређени. Радојичић је рекао после тог меча да ће Брих највероватније бити искључен са ЕП због свега тога. Међутим, Брих суди Енглезима и Украјинцима у четвртфиналу...за сваки случај, да не буде неких изненађења?

Ако саберемо све ове спорне одлуке, где видимо да би победа Поругала над Француском у групи одвела Французе право на Енглеску у осмини финала, где би Французи одиграли пуно озбиљније него против Швајцарске, као и одлуку главног судије у мечу Шведска - Украјина, где је он отрчао до екрана на терену да гледа успорен снимак фаула за који је већ доделио жути картон играчу Шведске, па га онда претворио у црвени картон (последицу знамо), видимо да ће постојати барем огромна сенка сумње на пут Енглеске до финала ЕП. Шведска би Енглезима пружила много бољи отпор него Украјина која се зачудо распала на почетку другог полувремена при резултату 1:0 за Енглеску. Ја сам убеђен да је све на овом првенству подређено томе да Енглези буду шампиони Европе.

Биће интересантно видети како ће Манћини поставити игру против Енглеза. Ја очекујем сличну игру као против Белгије, где је Италија агресивном игром својих нападача покушавала да дође до лопте и пореметила ритам Белгије и њихову игру. Белгији треба нов тренер, иако су им неки важни играчи играли повређени на овом ЕП, или нису играли у важним утакмицама (Е. Азар). Манћини треба да добро затвори бочне стране и покуша агресивношћу да усмери Енглезе на средину где су они најслабији. Енглезима не преостаје ништа друго него да убрзају игру на половини противника и изведу што више центар шутева, што из игре, што из прекида. Ударци из угла су још једна велика шанса за Енглезе. Значи, чекање грешке противника и што више прекида. Очекујем да Енглези одиграју резервисано, да ће чекати грешку Италијана у одбрани јер ће се више плашити контра напада Италијана него било кога до сада. Италијани јесу против Шпаније одиграли потпуно другачије него у претходним утакмицама на овом ЕП, али Шпанци боље контролишу лопту него било која екипа на ЕП и нападају и кроз средину. Италијани у недељу морају спустити лопту на земљу.
The will to win is important. But what is more important, is the will to prepare''.
- Bob Knight
Перкони

Postby ExEr » 09 Jul 2021, 22:04

ИлићКапитен22 wrote:У ери ВАР технологије није било већег пропуста. Ово је срамота да није погледао. Као оно говно Брих на СП у Русији на мечу између Србије и Швајцарске.

Полуфинале европског и ти да не погледаш снимак, још је актер био један од највећих падавичара у данашњем фудбалу.

Не сумњам да је нпр пао Брајтвајт, да би одлука била другачија...

A finale ls?

Ona napucana, gde ni u ludiliu nije imalo ni namere, niti je covek video loptu koja se odbila...
Kiselinu sipam u oči kakve sve pičke navijaju za Partizan
ExEr

PreviousNext

Return to Euro 2020.