За сада добар фудбал гледамо, барем имајући у виду да су играчи уморни. Екипе које су до сада најбоље играле су по мени Португал, Италија, Белгија и Шпанија. Ту мислим пре свега на саму игру, колико лако праве шансе, и колико играју без калкулација.
Енглеска ме уопште није импресионирала. По први пут на великим такмичењима, од кад ја гледам фудбал, играју ''зихерашки'', чекају грешку противника. То се видело и у мечу са Шкотском, где им је то био други меч (значи, трема је прошла), и где су стекли самопоуздање после победе на Хрватском. Немачка је боље и храбрије играла од њих, и то не због оне победе над Португалом, где су Португалци углавном сами криви, већ због самог приступа. Енглези сада играју слично као некада Италијани, пазе да не погреше, али за разлику од некадашњих тимова Италије, мислим да Енглезима форма неће расти како одмиче првенство.
Синоћ су по мени Швеђани оштећени и то не случајно. Онакав старт Шведског играча где му је накнадно дат црвени картон једва да је и за жути картон. Судија је пресудио на бази последице по Украјинског играча, а не на бази саме игре Шведског играча. Да се ова два играча нису сударила онако како су се сударила, Швеђанин не би био ни усмено опоменут због онаквог старта
на лопту. Зашто? Па најмање зато што је у дргом продужетку један Украјинац у нападу стартовао
на лопту у казненом простору Швеђана и тако јако уклизао да није могао да се заустави, па је са обе ноге кренуо на одбрамбеног играча Шведске. Епилог је ударац који је Украјинац коленом задао поменутом Швеђанину у главу, да је овај скоро пао у несвест, па је судија морао да прекине игру и позове лекаре. Судија је био на око 3 метра од овог дуела и гледао како се он одиграва. Ни фаул, ни усмена опомена. Тада је већ гомила пијаних Енглеза испијала ону рудну пића коју су наручили када је Шведска остала са 10 играча на терену. Нова рунда је уследила неколико минута касније...
Интересантан је и пенал који је шпански судија Ла Хоз свирао за Французе на утакмици са Португалом, када је у казненом простору Португалаца оборен Килијан Мбапе. Оно по мом дубоком уверењу не би смело да се свира као фаул. Ова одлука, како је рекао судијски консултант на Спорт Клубу 2 у емисији ЕУРО Студио, је коштала Ла Хоза даљег учешћа на овом првенству. Искусни судија да направи такву грешку..?
Да тај пенал није суђен, Португал би највероватније победио Француску, и пошто се у том моменту очекивало да Немци победе Мађарску, поредак у овој групи би био следећи: 1.Немачка 2.Португал 3.Француска. Овако, како се уствари одиграло, Французи, али и Енглези, су боље прошли са противницима у осмини финала. Реми Немаца са Мађарима у ситуацији где Португал побеђује Француску, би ставио Француску на 2. место у групи и дуел са Енглезима у осмини финала.

Тај реми Португалаца и Француза је спасао Французе, Енглезе, па и Немце (јер су лакше одлучивали о својој судбини у дуелу са најслабијим тимом у групи).
У анкети за победника овог ЕП на овом форуму, гласао сам за Италију. Не навијам ни за кога јер нема Србије на овом такмичењу.
The will to win is important. But what is more important, is the will to prepare''.
- Bob Knight