Board index Euro 2020.

Evropsko prvenstvo u fudbalu 2020.

Ko osvaja prvenstvo?

Francuska
25
35%
Portugal
4
6%
Italija
16
22%
Engleska
5
7%
Nemačka
4
6%
Španija
1
1%
Belgija
12
17%
Neka druga ekipa
5
7%

Total votes : 72

Re: Evropsko prvenstvo u fudbalu 2020.

Postby Golden Warrior » 13 Jun 2021, 11:54

@Domingo

Onog trenutka kada je lopta upucena ka Lukaku koji je u ofsajdu treba da bude podignuta zastavica ( po novim degenericnim pravila gde linijski sudija ne treba ni da bude na terenu jer ne bi trebalo da reaguje cak ni kada misli da je sitan ofsajd).

No nebitno lopta je upucena, odbrambeni igrac je smotano reagovao ali opet kada lopta dodje do Lukakua to je ofsajd.

Ne bi bio ofsajd da je odbrmbeni igrac primio loptu pa posle je izgubio ili dodao los pas.

Da li bi to znacilo da kad neko doda loptu u ofsajd i odbmbeni
igrac ukilza da je presece i onog trenutka kada je zakaci to automastski znaci da nije vise ofsajd ioako lopta zavrsi kod napaca koji je u nedovoljenoj poziciji?

Sto se tice igranja rukom nije ni Vidic igrao namerno , zato postoji pravilo da kada ruka nije u prirodnom polazaju i pogodi te lopta automatski je penal.

Zato sve vise defanzivaca i drzi ruke iza ledja kad krenu da blokiraju centarsut.

Ona situacija sa meca Italija-Turska gde nije sviran penal je sustinski skolski primera penala i od uvodjenja VAR ih je dosudjeno milion takvih, ne znam kako preksinoc nije bio slucaj...
Golden Warrior

Postby Zlaja » 13 Jun 2021, 11:58

the letter of the law stated that since the defender tried to play the ball (ie control or clear), Lukaku was no longer in an illegal position.
Zlaja

Postby Golden Warrior » 13 Jun 2021, 12:01

Zlaja wrote:the letter of the law stated that since the defender tried to play the ball (ie control or clear), Lukaku was no longer in an illegal position.

Znaci sad ce u sustini da nagrade onog koji ne proba da igra fudbal kada smatra da je igrac iza njega u ofsajdu?

Treba da rasiri noge ili pobegne u stranu da ga slucajno ne zakaci, sjajno...
Golden Warrior

Postby Domingoo » 13 Jun 2021, 12:24

To za Vidica se slazem treba da se sudi penal ako lopta igraca prilikom skoka pogadja u ruku koja mu je iznad glave jer sta ce ti ruka iznad glave ?
Ako lopta pada i pogadja igraca u ruku a ruka nije isla prema lopti onda ne treba da bude penal kao ni igranje rukom prilikom uklizavanja ili postavljanja u blok ..

To igranje rukom je potpuno nedefinisano i cini mi se da sudije sviraju penal po svojim nekim kriterijumima ono sto za jednog sudiju jeste penal za drugog nije s to je jako lose za samu igru ..
Treba jasno i nedvosmisleno da se definise sta je penal prilikom igranja rukom ..
Po mom nekom shvatanju ne pricam o pravilima kada igrac centrita i pogodi igraca u ruku koja mu je ostala iza tel a to je prirodan polozaj to ne bi trebao da bude penal,ako igrac prilikom suta savija rukr i blokirs loptu van svog tela to je penal ako se igra rukom iznad glave to je penal ..
Barem ja to tak ovidim kao pravedno .,ako igrac sutira loptu ka golu i lopta pogadja igraca u ruku koja je u prirodnom polozaju bez namere da blokira udarac to ne treba da bude penal cak i ako bi lopta sigurno usla u gol jer je ruka sastavni deo tela i igrac ne moze konstanto da drzi ruke iza ledja kako ga lopta slucajno ne bi pogodila u ruku .
Da je udarac bio kvaliteta lopta bi isla van ruke koja je u prirodnom polozaju to bi tsko trebalo da se gleda barem po mom misljenju.
Portugalac bek za 200k ,22-28 god tehnicko-takticki pismen..
Od Gaćinovića da se napravi vrhunski desni bek.
Domingoo

Postby Angus Young » 13 Jun 2021, 16:30

Eriksen je na sreću zahvaljujući pravovremenoj intervenciji preživeo, ali opasnost da u nekoj drugoj situaciji ishod bude fatalan izražena je više nego što se pretpostavlja.

Najveći problem leži u činjenici da iznenadni srčani zastoj, kako glasi dijagnoza onoga što se desilo Kristijanu Eriksenu, nije moguće dijagnostifikovati niti otkriti na redovnim kontrolama i preventivnim pregledima.

Prema definiciji, iznenadni srčani zastoj predstavlja neočekivanu smrt usled gubitka srčane funkcije, disanja i svesnog stanja. Najčešće se javlja kod starijih osoba od sredine 30-ih do sredine 40-ih i češće se javlja kod osoba muškog pola nego kod žena.

Specijalista urgentne medicine iz Novog Sada je na svom Tviteru pojasnila da je otkako je poslednjih godina sve češće da sportisti doživljavaju srčani zastoj na terenu uvedena obaveza da svaki stadion na kom se održavaju utakmice određenog nivoa takmičenja moraju da imaju AED (Automatski Eksterni Defibrilator), a neophodno je i prisustvo ekipe HMP koja svakako u svojoj opremi ima defibrilator.

Zahvaljući pravovremenoj reakciji i upotrebi ovih aparata, Kristijan Eriksen je danas živ.

https://nova.rs/euro-2020/kristijan-eriksen-srcani-zastoj-evropsko-rvenstvo-euro/
nije uvek lako, ali je uvek lepo..
Angus Young

Postby Domingoo » 13 Jun 2021, 21:57

Najzad jedna utakmica vredna EP :okk:
Bravo za Holandjane koji igraju uvek atraktivno bez kalkulacije ,ali i za Ukrajince ovo je ono sto voliko da gledamo a sad pravac copa amerika.
Domingoo

Postby fontaneros » 13 Jun 2021, 21:57

Poljska vs Slovacka sutra tekma dana

A mislim da Masopust i ekipa resavaju gajdase
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Hajzenberg » 13 Jun 2021, 21:59

Sutra Česi, Poljaci, Slovaci, slovenske braće napretek.
Hajzenberg

Postby Domingoo » 14 Jun 2021, 21:56

Španci toliko igraju dosadno bez rizika dave loptu nikakva korektnost u igri udarci tempo .. Bas mi je drago sto je prosla njihova era .
Domingoo

Postby Stenli » 14 Jun 2021, 22:34

Meni je ovo sad bilo kao da gledam nas, a ne Španiju.
Posebno je slaba kretnja kod Španaca, a Morata je komičan.
Isak me podsetio na Sadika kad je izmuljao nešto i dodao do Berga.
Stenli

Postby Bogun » 14 Jun 2021, 22:59

Stenli wrote:Meni je ovo sad bilo kao da gledam nas, a ne Španiju.
Posebno je slaba kretnja kod Španaca, a Morata je komičan.
Isak me podsetio na Sadika kad je izmuljao nešto i dodao do Berga.

To i ona situacija pred kraj prvog poluvremena kada je posle šuta lopta pogodila igrača Španije pa stativu.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Vasilije 1980 » 15 Jun 2021, 05:36

Domingoo wrote:Španci toliko igraju dosadno bez rizika dave loptu nikakva korektnost u igri udarci tempo .. Bas mi je drago sto je prosla njihova era .

Slično "davi" i Barselona, samo za razliku od "Furije" imaju maestra Mesija koji jednim genijalnim klikom napravi razliku i pometnju. Luis Enrikeova ekipa nema ni u najavi lidera sa sličnim karakteristikama. Gledali smo jednu baš dosadnu Španiji. Šta više Vikinzi više i opasnije pretili preko mladog Isaka.
Vasilije 1980

Postby Monogamija » 15 Jun 2021, 07:09

Koliko su sinoć španci želeli da unesu loptu u gol, deluje da ova ekipa nema igrača koji može da je opali sa 25 metara. Dupli odbrambeni blok Švedske je sinoć dominirao, pa smo imali situaciju da imamo u poslednjih 30 metara gotovo 17 - 18 igrača, što prostor za neku kombinaciju svodi na minimum. Ovakva Španija, u ovom trenutku nema lidera, nema nekog ko će da preuzme odgovornost ili da autoritetom utiče na igrače.
Borjan - Stojković, Degenek, Savić, Rodić - Jovančić, Krstičić - Srnić, Ben, Marin - Pavkov
06.11.2018. Crvena Zvezda 2 - 0 Liverpul

SINIŠA MIHAJLOVIĆ 20.02.1969.-16.12.2022. Večna ti slava ljudino!
Monogamija

Postby JoeSample » 15 Jun 2021, 07:41

Stenli wrote:Isak me podsetio na Sadika kad je izmuljao nešto i dodao do Berga.

И мене. Буквално гледам човека и размишљам о томе. Добар играч...
JoeSample

Postby Domingoo » 15 Jun 2021, 08:00

Monogamija wrote:Koliko su sinoć španci želeli da unesu loptu u gol, deluje da ova ekipa nema igrača koji može da je opali sa 25 metara. Dupli odbrambeni blok Švedske je sinoć dominirao, pa smo imali situaciju da imamo u poslednjih 30 metara gotovo 17 - 18 igrača, što prostor za neku kombinaciju svodi na minimum. Ovakva Španija, u ovom trenutku nema lidera, nema nekog ko će da preuzme odgovornost ili da autoritetom utiče na igrače.

Ne znam kakve alternative imaju ali meni se Rodri ,Olmo i Morata uopste ne svidjaju ..
Krivo mi je sto jedan Dani Parejo ne igra veliki majstor fudbala..
Mali Feran Tores i Pedri mi se jako svidjaju ..

Mislim da je problem to sto polako prolazi era Mesija i Spanskog fudbala.. Ta tika taka polako postoje prevazidjena a primat preuzima fizicki jak fudbal i brza igra koju forsiraju psg i Celsi ..

Fudbal stalno evoluira sada ulazimo u jednu eru koja je meni barem mnogo zanimljivija ..

Tamo 2005-2008 sam obozavao da gledam Engleski fudbal zato sto je prstalo od duela bekova napadaca i stopera i prstalo od tempa u poslednjih 6-7 godina je poceo ogroman uticaj tog novog stils koji se rodio u Spanskim klubovima i bukvalno mi je premijer liga nezanimljiva mnogo utakmica sa malo golova uzasno slab tempo nema vise onih duela tempa..
Takav fudbal se zadrzao donekle u cempionsipu ali je premijer liga skros izgubils svoj stil
Domingoo

PreviousNext

Return to Euro 2020.