bwa wrote:To je bogatstvo I svaka im cast, pa da Stavalj bude veci od Brnjice.
Pit Bull wrote:Ron Swanson wrote:@ Pit
To ne ide baš tako. Državljanstvo Srbije se rođenjem na teritoriji naše zemlje stiče u jednom od ovih slučajeva:
1) ako su oba roditelja deteta nepoznata;
2) ako su oba roditelja deteta nepoznatog državljanstva;
3) ako su oba roditelja bez državljanstva;
4) ako je dete bez državljanstva (tj. ako se po pravima država čij su roditelji deteta državljani u slučaju rođenja deteta na teritoriji Srbije ne smatra da je dete državljanin države ili država čiji su roditelji državljani).
Budući da je reč ili o državljankama Albanije ili o Albankama koje su državljanke Srbije, te da ne mogu tek tako to da sakriju od domaćih organa i porodilišta, ta deca neće sticati državljanstvo Srbije samim rođenjem u Srbiji. Ovde ne važe pravila kao u Americi, drugačije je uređeno.
Ono sto sam ja ucio iz gradjanskog prava BiH, jedan od nacina sticanja drzavljanstva je rodjenje na teritoriji. Sumnjam da je drugacije u Srbiji.
Drugo, nisu drzavljani Albanije jer zive na Kosovu
Trece, objasni mi onda zasto to rade pored svega navedenog? Mi smo proslo leto uz rostilj bar sat vremena diskutovali na tu temu i sta je poenta toga. Zasto prelazis i poradjas se u Srbiji kada imas vrhunsko porodiliste u svom mestu (provericu kad vidim ujak kako se zove mesto da mogu potkrepiti gugl dokazima. Nije toliko poznato, pa nisam ni upamtio)?
teglica wrote:Najgori su demagozi ... koni nisu mrdnuli iz Srbije ... ni u BiH ... ni u RS ... a kamoli baruta omirisali ... krv pustili ... ali sve znaju ... šta i kako bi...
Вучић за загребачки „Глобус“: Сви Срби знају да су изгубили Косово, али ја ћу учинити све што је у мојој моћи да вратим што се може, па да то на крају не испадне као потпуни пораз или потпуни губитак.
teglica wrote:Najgori su demagozi ... koni nisu mrdnuli iz Srbije ... ni u BiH ... ni u RS ... a kamoli baruta omirisali ... krv pustili ... ali sve znaju ... šta i kako bi...
Ernest wrote:teglica wrote:Najgori su demagozi ... koni nisu mrdnuli iz Srbije ... ni u BiH ... ni u RS ... a kamoli baruta omirisali ... krv pustili ... ali sve znaju ... šta i kako bi...
Slazem...se...skroz...ja nisam...pustio krv...ni barut omirisao....mmm omirisati barut...kako to zajebano zvuci... i sexy...a javljam se i mislim...da znam...sta i kako bi...kriv...sam...nisam bio u bih...obisao pola...sveta...jesam...al ako nisam bih....onda...nemam pojma...o zivotu...sukobu...perspektivi...idejama...korumpiranim polticarima...to znaju...samo...ovi...sto su...ba...ru...t...omirisali...
Немачка је остала при ставу да се противи подели Космета, објавила је данас Радиотелевизија Косова на свом сајту. Амбасада Немачке у Приштини саопштила је у писаном одговору Експресу да Немачка остаје при ставу о нормализацији односа који су изнели немачки државни министар Михаел Рот и амбасадор Кристијан Хелт.
Tači: Nema podele Kosova, razgovor i o Preševskoj dolini
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da neće biti podele Kosova, a da će se o Albancima u Preševskoj dolini razgovarati u Briselu.
Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti izjavio je da se iza ideje o podeli ili razgraničenju Kosova krije pokušaj da se ozvaniči specijalni status za sever Kosova.On je tokom razgovora sa predstavnicima tri opština sa juga Srbije - Preševom, Bujanovcem i Medveđom, rekao da je ideja o podeli nova prevara.
"Razlog zašto mislim da se radi o novoj prevari je da je ideja o razmeni ili korigovanju granica (Kosova i Srbije) više u funkciji stvaranja atmosfere gde će specijalan status za sever Kosova biti lakše (ostvariv) u ime razmene sa Preševom, Medveđom i Bujanovcem, do koje neće doći", kazao je Kurti, a prenose prištinski mediji.
On je rekao da motivi ni Beograda, ni Prištine nemaju veze sa položajem Srba na Kosovu i Albanaca u Srbiji, već motivima Beograda da se približi Evropskoj uniji, a kosovskih lidera da budu što dalje od Specijalnog suda za zločine Oslobodilačke vojske Kosova.
Нема право ниједна генерација, ниједна влада, ниједна Скупштина, да решава, да доноси решење о судбини Косова.
Ако ћемо консезус, онда треба питати цео Српски народ од Косова до данашњега дана, али и будуће генерације. Ми немамо право да у име оних који су животе своје положили за Косово и Метохију кроз 600 година, да у њихово име ми нешто одлучујемо, јер, они су се одлучили, они су гласали, они су се определили.
Ми, или ћемо бити у њиховом друштву, или ћемо бити отпадници од њиховога сословија. И нико нема право да будућа покољења лиши тога духовног значаја Косова- тог Српскога Јерусалима. Нико нема право да им укине оно што су нам претци предали у аманет. Ми треба оно што смо примили да предамо млађим покољењима.
Владика Артемије
08.09.2012.
Users browsing this forum: Claude [Bot] and 0 guests