Spektakularan zavrsetak hokejskog turnira koji ce sigurno ostati zapamcen po onome sto se dogadjalo na igrama, a ne po onoj "sapunici" izmedju NHL I MOK. Meni je drago zbog Datsjuka i Kovalcuka sto su osvojili zlato i bar donekle izbrisali bruke sa ZOI u Vankuveru i Sociju. Ipak bilo mi je bas zao Nemaca, tako blizu, vec se osecao miris zlata i onda neverovatan zavrsetak meca, pa iskljucenje u produzetku I kompjuterska akcija Rusa za pobedu. Meni se cinilo kada su Nemci izjednacili odmah posle primljenog gola kod 1-2, da ce isplivati na povrsinu ruski gubitnicki mentalitet, koji nema mnogo veze sa onim sovjetskim pobednickim. I zamalo da se to I desi, ali prevarih se. Mozda im ovakva trijumf okrene sudbinu, pa bude jos velikih pobeda u buducnosti.
Nemci su imali turnir zivota, serija utakmica koje su dobijali na penale ili u produzetku, pa trijumf nad Kanadom u polufinalu. I na kraju i danas sjajna partija, nisu se prepali velikog finala, ali mozda su na naplatu dosle sve one prethodne pobede na misice. Podigli su mnogo svoju zemlju u hokejaskoj hijerarhiji, od sada ce ih malo drugacije gledati i sigurno ce se jednog dana sa ponosom secati ovih igara, ali sam siguran da je malo njih nocas spavalo mirnim snom.
Rusi su opravdali ulogu papirnog favorita, prvo zlato od samostalnosti zemlje i olimpijska medalja posle 16 godina. Dacjuk je igrao u Solt Lejk Sitiju (kao i Kovalcuk), a danas je postao jedan od retkih igraca u istoriji koji je osvojio olimpijsko i svetsko zlato kao i Stenli kup. Na neki nacin i KHL se potvrdio kao glavni i najkvalitetniji predstavnik hokeja van NHL-a. Gusev sa 2 gola i 2 asistencije u ovakvom mecu verovatno vec sutra moze da bira za koga ce potpisati, a strelac pobednosonog gola Kiril Kaprizov ima sve predispozicije da bude i zvezda u NHL-u. Drago mi je i da su na postolju zapevali himnu.
Kanadjani su na kraju ipak zadovoljni osvojenom medaljom, mada izmedju redova provejava zal za finalom, ali svi su odali priznanje Nemcima za sjajnu i zrelu partiju u polufinalu. Cehe su pregazili u borbi za bronzu, nijednog trenutka nije bilo dileme kome ce pripasti medalja. Niko od ovih igraca pre godinu dana nije ocekivao da ce bit u Koreji, tako da verujem da su svi srecni i ponosni kako su reprezentovali svoju zemlju.

#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.
#8 #24
OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018
OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!