werbatim wrote:I Milanko Petrovic je osvajao ne medalje, nego zlata na Univerzijadi. I bio osmi ili deveti na dosta jakom EP.
Pa Nina Micic i Boris Judin na jednom EYOF-u. Sad skoro je Todor jovic uzo neku medalju na evropskim igrama mladih ili tako nesto... :)
Pravda za pomenute

, vidi se da sam duduk za zimske sportove.
Jelenin uspeh je svojevremeno bio daleko vise promovisan, njeno zlato bila je cini mi se jedna od glavnih vesti u najavi Dnevnika, a posle je i Kostunica primio u zvanicnu posetu da joj cestita, cak su i totalni laici bili to komentarisali, misleci da je osvojila ne znam sta.
jabukamen wrote:To se nikad ne zna u pojedinacnim sportovima, ovo sto ti pises se moze odnositi na hokej gde ti treba 20 i vise spremnih momaka, tamo gde ti treba jedan je mnogo drugacije. Nisu ni Hrvati uzimali olimpijske medalje zbog sjajnih uslova i organizacije nego zbog jednog hiperambicioznog (na granici ludila) oca. Kao primer uvek navodim da mi je neko kao malom rekao da ce nasi uzimati olimpijsku medalju u plivanju i tenisu rekao bih da nije normalan, niti smo ni pre ni posle Pekinga postali plivacka ni teniska nacija, ali medalje su tu. Ne treba otpisati mogucnost da imamo jednu devojcicu rodjenu u Aspenu ili Becu koja se bavi zimskim sportovima, a ciji su roditelji napaljeni na Srbiju ili da nema mesta u reprezentaciji zemlje u kojoj je rodjena.
Da, i to je moguci scenario.
Ali ako se mozda i moze postati vrhunski teniser a trenirati i otpoceti karijeru u Srbiji, to je jos teze izvodljivo za zimske sportove, za koje treba i infrastruktura i jos vise para nego za tenis. Da neko da kazem od pravih nasih sportista odavde nesto ozbiljnije napravi, sanse su u domenu teorije. Zato sam napisao to sto sam napisao.
Mada gledam listu medalja na OI, Belorusija poslala tim od 32 coveka i osvojila dva zlata i srebro, Madjarska imala 19 ucesnika i ima zlato, Letonci sa 34 takmicara imaju bronzu... dakle u principu medalja na ZOI nije nemoguc san, ali trebalo bi imati strategiju i uloziti novac.