Klipa: Kako sa četvoricom 27 min?
Trener juniora Zvezde Slobodan Klipa u izjavi za B92 demantuje da je povukao ekipu sa terena i kaže da mu je traženo da završi meč sa četvoricom igrača.
Klipa je rekao da je tražio da se kazne odrede na osnovu pogledanog snimka, hteo je da nastavi meč i sa samo petoricom kada mu je to ponuđeno, ali na kraju je, prema Klipinim rečima, rečeno da je vreme za nastavak isteklo i da pobeda ide Partizanu.
U finalu juniorske košarkaške lige Srbije došlo je do tuče između košarkaša Partizana i Crvene zvezde.
“Očigledno je da u košarkaškoj organizaciji imamo nekih problema. Desio se nesportski faul koji je izazvao varnice na parketu, igrači su se malo pogurali ili šta već. Na kraju su isključena možda i dva najtalentovanija igrača – Milutinov i Tejić. Posle minut rečeno mi je da je isključena cela klupa Zvezde i da treba da nastavimo sa četvoricom igrača. U pitanju je 13. minut”, počeo je Klipa.
“Tražio sam da se pogleda snimak i da se vidi ko je ustao, a ne da se kaže ‘cela klupa’ jer to nije tačno. Postoje igrači koji uopšte nisu ustali, postoje oni koji su zaustavljali incident. Na kraju, posle su ušli i igrači Partizana koji su bili udaljeniji”, nastavlja uzbuđeno Klipa svoje izlaganje.
“Tražio sam da odlučimo po snimku, a ne neko selektivno da odlučuje i kaže: ‘Vi ste isključeni’, pošto nije viđeno ispravno. Posle nekih 15 minuta rečeno mi je da mogu da nastavim sa petoricom igrača i da će mi to dozvoliti. I to sam prihvatio, da sa pet košarkaša igram 27 minuta ako je to moguće, da to bude završnica juniorskog prvenstva. Međutim, kada sam izabrao igrača, rekli su mi: ‘Ne može taj, može taj jer je on razdvajao’, i utom su rekli da je gotovo, da je isteklo vreme i da ne možemo da nastavimo”, rekao je trener juniora Zvezde u jednom dahu i vidno uzbuđeno, a onda je nastavio nešto sporije:
“Poštujem i prihvatam bilo kakav poraz. Kroz celu ligu je bio prvi, mislim da je iskusniji tim, ali moji igrači su do prekida igrali odlično i žao mi je što nisu imali priliku da pokažu da su napredovali i što nisu imali šansu da se na terenu suprotstave Partizanu”, kaže Klipa i zaključuje da je ovo još jedan mračan dan za srpsku košarku:
“Ovo je definitivno poraz košarke, još jedan sunovrat, još jedan mračni dan za našu košarku. Neko ko nije u stanju da završi juniorsku utakmicu… Oni koji je trebalo da dovedu utakmicu do kraja nisu u tome uspeli. Ako je rešenje da se igra sa četvoricom 27 minuta… Ne mislim da smo mi krivci u tolikoj meri bili da budemo tako kažnjeni, niti smo to nameravali, niti smo to hteli. Čak nismo ni vinovnici incident, on je počeo posle nesportske Partizana”.