Board index Košarka Mlađe kategorije

Mladje kategorije u16,u18,u19,u20

Re: Mladje kategorije u16,u18,u19,u20

Postby KKP » 02 Jul 2011, 13:40

bekrinjo wrote:Pobeda 85-67 pa u drugu fazu takmicenja prenosima 2 boda...
Cvele 24 poena,Lambic 12 a Gujanicic 11 poena uz 14 skokova...

Cvele dominira, dobro pa se i Gujaničić probudio... :triprsta:
KKP

Postby AirBall » 02 Jul 2011, 13:47

Fenomen Besovic... Jedini pravi centar u ekipi i ne moze da izdominira ni protiv Kine i Egipta... Nacekacemo se mi da se on razvija, ako se uopste i razvije... Cvele je definitivno lider ekipe i bas me zanima ko ce ga pokupiti, jer nakon ovakvih igara sumnjam da ce ostati u KKCZ... Rece Zalizani pre neko vece da bi voleo da mu bude menadzer sto verovatno implicira da je pomama za njim... Bogdanovic jos uvek nije spreman i pitanje je kada ce i da li ce uopste igrati 30-ak minuta po mecu kao sto se ocekivalo od njega... Skok nam je veliki problem i za divno cudo spoljna linija nam je bolji deo tima od unutrasnje sto u nasem slucaju je vrlo retko slucaj... Godinama smo dominirali po dubini i oslanjali se na dominantne centre...

Presusilo...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby bekrinjo » 02 Jul 2011, 13:52

U drugoj fazi igramo protiv Hrvatske,Litvanije i Kanade...
Hrvati imaju cak 5 igraca koji su '94 i mladji a sinoc je Hezonja(16 godina) vezao 16 poena u odlucujucim momentima meca sa Kanadom...

edit:Nama su i bacanja diskutabilna,kao i sut za 3 poena...
bekrinjo

Postby AirBall » 02 Jul 2011, 13:55

Hrvatska igra bez centra, a igramo uglavnom i mi s obzirom na limitiranu minutazu Besovica... Mislim da mozemo da ih dobijemo, ako ih limitiramo posto su izuzetno opasni u open courtu i obozavaju da trce... 88 poena su za 40 minuta dali i litvaniji i Kanadi...

Za mene je litvanija i dalje najozbiljniji tim i ako su vrlo lose otvorili... Sto se Kanade tice imaju nekog indusa naturalizovanog od 223 cm koji je strasan igrac i vrlo verovatno buduci NBA... Od odbrane na njemu sve zavisi...
AirBall

Postby bekrinjo » 02 Jul 2011, 13:57

Iskreno ja ocekujem da dobijemo Hrvatsku a da izgubimo od Litvanije...
bekrinjo

Postby nolinjo » 02 Jul 2011, 14:06

AirBall wrote:Fenomen Besovic... Jedini pravi centar u ekipi i ne moze da izdominira ni protiv Kine i Egipta... Nacekacemo se mi da se on razvija, ako se uopste i razvije... Cvele je definitivno lider ekipe i bas me zanima ko ce ga pokupiti, jer nakon ovakvih igara sumnjam da ce ostati u KKCZ... Rece Zalizani pre neko vece da bi voleo da mu bude menadzer sto verovatno implicira da je pomama za njim... Bogdanovic jos uvek nije spreman i pitanje je kada ce i da li ce uopste igrati 30-ak minuta po mecu kao sto se ocekivalo od njega... Skok nam je veliki problem i za divno cudo spoljna linija nam je bolji deo tima od unutrasnje sto u nasem slucaju je vrlo retko slucaj... Godinama smo dominirali po dubini i oslanjali se na dominantne centre...

Presusilo...
:+1:
kada besovic ne moze ovde da ima bar 10 skokova ,od njega igrac biti nikad nece :tap: ...

cvetkovic odlican ali i ima punu slobodu ...
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby lord_slawe_ » 02 Jul 2011, 14:14

Kakav je format takmicenja?
Imamo li sanse sa eventualne 2 pobede i porazom da idemo dalje (cetvrtfinale)?
I na koga bi onda mogli da naletimo?
lord_slawe_

Postby 2bad4u » 02 Jul 2011, 14:23

Je l' Cvele otišao kao bek šuter ili kao play ,a SP?
Neosporan je njegov talenat, ali kada play, pri tom i najniži igrač jedne reprezentacije, ima 15 šuteva za dva poena, pri tome su procenti uspešnosti oko 50%, sve zbog toga što se zabija u reket kao "budala" iz KKP-a.
Po meni je play igrač koji će i razigrati ekipu, a ne samo sebe. Protiv egipta je jednu bananu popio, i to samo iz rasloga jer imaju jedva 3 igrača preko 2 metra, od toga dvojica imaju minute...

Evo, ma koliko bila netalentovana generacija '92. i dalje ne mogu da verujem da niko sem Cveleta koji je '93. nema sposobnost da da koš.
2bad4u

Postby AirBall » 02 Jul 2011, 14:32

Pa nije Cvele kriv sto nemamo igraca s poenima u rukama... Bilo je planirano da prvi potrosac bude Bogdanovic, ali sa vredi kad se povredio...
AirBall

Postby AirBall » 02 Jul 2011, 14:41

Hrvatska gubi na poluvremenu od Koreje 32-43 i zanimljivo je da ne koriste Sarica u ovoj utakmici...
AirBall

Postby serbianhoops » 02 Jul 2011, 16:24

AirBall wrote:Fenomen Besovic... Jedini pravi centar u ekipi i ne moze da izdominira ni protiv Kine i Egipta... Nacekacemo se mi da se on razvija, ako se uopste i razvije... Godinama smo dominirali po dubini i oslanjali se na dominantne centre...

Presusilo...

Besovic je na nivou Cantekina u istim godinama.
Izvor centara se nije presusilo, ali smo dosli do situacije da nam druge zemlje uzimaju igrace. U tom godistu (92/93) ostali smo bez dvojicu centara, Radosavljevic koji sada igra za Nemce i Radulovic koji igra za Slovence.

Inace, Dusan Ognjenovic igra bas solidno na pripremnim utakmicama U20 selekcije.
serbianhoops

Postby AirBall » 02 Jul 2011, 16:31

Hrvatska je izgubila od Koreje 75-71, ali to ne znaci nista, jer se bodovi iz ovog meca ne prenose u 2. krug... Odmarali su Sarica bez koga ocigledno nisu ista ekipa...

serbianhoops wrote:Besovic je na nivou Cantekina u istim godinama.
Izvor centara se nije presusilo, ali smo dosli do situacije da nam druge zemlje uzimaju igrace. U tom godistu (92/93) ostali smo bez dvojicu centara, Radosavljevic koji sada igra za Nemce i Radulovic koji igra za Slovence.

Inace, Dusan Ognjenovic igra bas solidno na pripremnim utakmicama U20 selekcije.

Besovic je izuzetno dugo u sistemu treninga KKP i morao je do sada da dominira u svojoj starosnoj kategoriji, makar protiv ekipa kakve su Egipat i Kina...

Slazem se da postoji problem sa migracijom talentovanih igraca i losim radom u savezu, ali se i u klubovima dosta slabo radi...

Sem Dusana Ristica ne vidim nekog dominantnog centra u najavi u mladjim kategorijama...

Serbianhoops, jel ti znas razlog za stagnaciju Dusana Bogdanovica? Da li je to povreda koju je imao, ili nesto drugo, jer mi je totalno iracionalno da za jednog centra nema mesta u ovoj ekipi...
AirBall

Postby serbianhoops » 02 Jul 2011, 16:37

AirBall wrote:Sto se Kanade tice imaju nekog indusa naturalizovanog od 223 cm koji je strasan igrac i vrlo verovatno buduci NBA... Od odbrane na njemu sve zavisi...

Nije naturalizovan, ima dvojno drzavljanstvo. Sim je rodjen i odrastao je u Kanadi. On i njegov mladji brat Tanveer (218 1995 clan kadetske reprezentacije Kanade) su relativno kasno poceli da igraju kosarku pa zbog toga imaju ogroman prostor za napredak. Svojevremeno su se nudili da nastupaju za Indiju, ali tamosnji zakon ne dozvoljava sportistima sa dvojnom drzavljanstom da igraju za Indiju.

Last edited by serbianhoops on 02 Jul 2011, 16:54, edited 1 time in total.
serbianhoops

Postby bekrinjo » 02 Jul 2011, 16:39

bekrinjo

Postby serbianhoops » 02 Jul 2011, 16:53

AirBall wrote:Besovic je izuzetno dugo u sistemu treninga KKP i morao je do sada da dominira u svojoj starosnoj kategoriji, makar protiv ekipa kakve su Egipat i Kina...

On se bolje snalazi protiv pravi centara. To smo videli par puta na utakmicama Partizana. Uz to, igra koju forcira Mijatovic mu ne odgovara. Centar zavisi od saigraca. Nisam zabrinut.

Slazem se da postoji problem sa migracijom talentovanih igraca i losim radom u savezu, ali se i u klubovima dosta slabo radi...

Tacno, imamo mnogo visokih igraca, ali vise ih ne forciramo. Jedan Vucetic, na primer nije igrao ni minut za Radnicki Basket. A pricamo o igracu koji je hvaljen od strane Givony-ja.

Sem Dusana Ristica ne vidim nekog dominantnog centra u najavi u mladjim kategorijama...

Generacija 1994 je prilicno slaba kad su centri u pitanju, osim Milutinova nemamo nikoga. U 95 godiste, imamo par zanimljivijih igraca poput Salica koji je nedavno bio na probu u Lotomatici, Milenka Veljkovica i Nikole Scekica. Steta sto ne radu sa strucnjacima poput Trajkovica, Rodica ili Rajkovica.

Jel ti znas razlog za stagnaciju Dusana Bogdanovica? Da li je to povreda koju je imao, ili nesto drugo, jer mi je totalno iracionalno da za jednog centra nema mesta u ovoj ekipi...

Povreda, propustio je skoro 2 godine zbog nje. Sada je bitno da igra. Steta sto trener junior u Partizanu nije vise bazirao igru na njega.

Doduse, imamo mnogo provredjenih centara ovog leta (Nastic, Djumic, Nikola Vujovic). Slika bi bila drugacija da su oni tu.
serbianhoops

PreviousNext

Return to Mlađe kategorije