Board index Košarka Mlađe kategorije

Mladje kategorije u16,u18,u19,u20

Re: Mladje kategorije u16,u18,u19,u20

Postby bekrinjo » 25 Jun 2011, 16:19

Djekic ne moze da ubaci vise od 2 poena bez obzira na protivnika...
bekrinjo

Postby irriducibili » 25 Jun 2011, 16:24

bekrinjo wrote:Djekic ne moze da ubaci vise od 2 poena bez obzira na protivnika...

Ne znam sta mu je, nekada je bilo 3... :nisamodavle:
irriducibili

Postby Zarko » 25 Jun 2011, 17:22

Ajd sto je Djekic propao,al sta je sa Miljenovicem?
Vise ne znam ni u kojoj je reprezentaciji.Ovi iz PARTIZANA Dovode Andjusica,a ni Pesakovica nisu razigrali,a da ne pricam o Bogdanovicu,Miljenovica vise niko i ne spominje,a decku trebaju minuti u seniorima kako bi napredovao.

Danas u sedam sati igraju juniori sa crnogorcima,mozda je tamo.
Zarko

Re: KK Partizan 2011/12

Postby DON » 25 Jun 2011, 20:40

Muška reprezentacija Srbije do 18 godina savladala je selekciju Crne Gore u trening utakmici odigranoj u Novom Bečeju- 67:55 (20:18, 13:12, 17:14, 17:11).

Bila je to prva utakmica U18 reprezentacije Srbije posle teških priprema na Zlatiboru. Ipak, izabranici Marka Ićelića prikazali su vrlu dobru igru, agresivnu i čvrstu odbranu po čitavom terenu, što je prouzrokovalo dosta kontranapada i lakih poena.

Selekcija Srbije imala je sve vreme kontrolu igre i rezultata, a do ubedljivije prednosti stigla je sredinom poslednje četvrtine.
Selektor Marko Ičelić bio je posebno zadovoljan pristupom i borbenošću svojih izabranika:
- Ovo je naša prva kontrolna utakmica i moram da priznam da su me igrači oduševili. Reprezentativni dres je svetinja, a oni su igrom i zalaganjem pokazali da su svesni te činjenice. Nije nas služio šut iz daljine, što je normalno za ovu fazu priprema, međutim odbrana i kontrola skoka bila je na željenom nivou što je u ovom trenutku mnogo važnije.

Selekcije Srbije i Crne Gore do 18 godina odigraće u nedelju od 19. časova još jednu utakmicu u Novom Bečeju.

SRBIJA U18: Gavrilović 6, Reljić, Popovski Turanjanin 8, Zečević 2, Avramović 4, Micić 12, Miljenović 12, M. Jankovič, N. Janković 2, Milošević 3, Bezbradica 11, Mišković 3.

CRNA GORA U18: Fatić, Vuković 3, Vušović 4, Žižić 3, Kasalica 2, Pajović 9, Mugoša 25, Gavranić, Koprivica 2, Pavić 7, Nikolić, Latkovič.

Ko je Mugoša??? Iz CG?
DON

Postby dr schwarz » 25 Jun 2011, 22:42

Micic 12 poena,bas lepo!On valjda dolazi kod nas iduce godine.
dr schwarz

Postby bekrinjo » 25 Jun 2011, 23:36

FIRSA VALVES KUP: SRBIJA U20 – HRVATSKA U20 75:80 25.06.2011. 23:05

Muška reprezentacija Srbije do 20 godina pretrpela je i drugi poraz na Virsa Valves Kupu koji se održava u Ankoni. Izabranici Aleksandra Džikića poraženi od selekcije Hrvatske- 75:80 (10:17, 24:24, 16:21, 25:18).

Ponovo su naši reprezentativci loše počeli meč, baš kao i u duelu sa Italijom, dozvolili protivniku da rano stekne prednost.
U nastavku je naša selekcije zaigrala mnogo bolje i u samom finišu pri vođstvo vršnjaka iz Hrvatske od tri poena imala napad za izjednačenje. Ipak, ponovo nismo uspeli da da u poslednjim trenutcima preokrenemo rezultata u našu korist.
- Loše otvaranje utakmice ponovo nas je koštalo poraza. Potrošili smo suviše energije dok smo stizali prednost protivnika. Ono što je pozitivno da smo ponovo imali kontrolu skoka i da smo mnogo bolje izvodili slobodna bacanja. Još uvek se uigravamo, proveramo sve kandidate i verujem da će rezultati i igra biti mnogo bolji- zaključio je selektor U20 reprezentacije Srbije, Aleksandar Džikić.

Selekcija Srbije do 20 godina u 3. kolo Firsa Valves Kupa, u nedelju od 17:30 časova igra protiv reprezentacije Finske.

SRBIJA U20:Nedović 20, Radosavljević 2, Nikolić 3, Đekić 13, Đuran, Ognjenović 6, Jaramaz 14, Anđušić, Jokić 3, Milovanović 5, Rondović 7, Kalinić 2.

HRVATSKA U20: gabrić, Mikulić 5, Rogić 10, Brnas 14, Babić 2. Vrlika, Prostran 14, Batur 15, Buva 9, Dukan, Čutura 3, Bubalo 8.

Djekic cita forum :laugh:
bekrinjo

Postby AirBall » 25 Jun 2011, 23:37

S obzirom da smo igrali bez Muslija rezultat ne iznenadjuje... Pitanje koliko je igrao i Andjusic cim se nije upisao...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby lary ptica » 26 Jun 2011, 10:40

Ma ovo su sve pripremne utakmice... Ne zna se ni koliko je ko igrao, i da li ko ima kakvu sitniju povredu... Brojke ce biti relevantne kad pocne prvenstvo, do tad nam preostaje da se zezamo sa komentarima...
lary ptica

Postby bekrinjo » 26 Jun 2011, 16:29

JUN 26
U19: Poznat konačan sastav ekipe za Svetsko prvenstvo

Selektor muške reprezentacije do 19 godine, Dejan Mijatović, odredio je konačan sastav koji će predstavljati Srbiju na Svetskom prvenstvu u Letoniji od 30. juna do 10, jula.

U Letoniju putuje sledećih 12 igrača:

Aleksandar Cvetković, Nemanja Bešović, Petar Lambić, Bogdan Bogdanović, Bogić Vujošević, Nemanja Krstić, Nikola Silađi, Nemanja Dangubić, Marko Gujaničić, Luka Mitrović, Đorđe Drenovac i Luka Igrutinović. U poslednjem treuntku sa spiska su otpali Dušan Bogdanović, Radoš Šešlija i Marko Jošilo.

Do poslednjeg trenutka smo odlagali odluku kojih će 12 igrača putovati Letoniju. Zbog problema sa povredama igrača na bekovskim pozicijama, opredelili smo se za četiri visoka igrača i osam u spoljnoj liniji. Moram da istaknem veliku zahvalnost Dušanu Bogdanoviću, Marku Jošilu i Radošu Šešliji na svemu što su pružili u toku pripremnog perioda
istakao je selektor Dejan Mijatović.

U Stručnom štabu U19 reprezentacije Srbije, pored selektora Dejana Mijatovića, nalaze se pomoćni treneri Aleksandar Matović, Đorđe Adžić i Siniša Milidragović kao i fizioterapeut Marko Sokić. Srbija će se takmičiti u grupi „D“ u gradu Lijepaji sa reprezentacijama Kine, Egipta i SAD. Prvu utakmicu na šampionatu naša selekcija igra u četvrtak protiv Kine.
bekrinjo

Postby KKP » 26 Jun 2011, 16:33

Odličan tim! Svi do jednog su sjajni igrači, biće veselo, nadam se... :)
KKP

Postby mali_buda » 26 Jun 2011, 22:13

Nemanja Nedović najbolji igrač turnira u Ankoni

Foto: FIBA.com
Tekst: sportservis.biz
Nedović je i najbolji strelac turnira u Ankoni

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije, igrači do 20 godina, osvojila je drugo mesto na Firsa Valeves Kupu u Ankoni.

Izabranici selektora Aleksandra Džikića su u trećem kolu savladali selekciju Finske rezultatom 75:71 (18:8, 21:24, 16:13, 20:26).

Najefikasniji u selekciji Srbije bili su Ognjenović i Đekić sa po 17 poena. U poraženoj ekipi najbolji je bio Lindbom sa 17 poena.

Prvo mesto na turniru osvojila je Italija, a potom slede Srbija, Hrvatska i Finska.

Bek reprezetacije Srbije Nemanja Nedović proglašen je za najboljeg igrača turnira, a dobio je i priznanje za najboljeg strelca, posto je na tri utakmice postigao 48 poena. U najbolju petorku turnira izabrani su Nedović i Đjekić.

"I pored nekompletnog sastava zbog lakše povrede Muslija, došli smo do zaslužene pobede nad Finskom. Veoma sam zadovoljan večerašnjom partijom Đekića i Ognjenovića", rekao je Džikić.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby KKP » 26 Jun 2011, 22:49

Bane Đekiiiiić!!! :clap: :lol:

Vraća se u formi, sad 17 poena, izabran u petorku turnira, povratio je moje poverenje, može kao back-up! :triprsta:

Bravo, Bane, smao tako nastavi, sada samo napred! :prcprcprc:
KKP

Postby bekrinjo » 26 Jun 2011, 23:03

Ovo je post od realnog,siguran sam da se nece ljutiti sto sam ga postavio ovde...

Upravo sam stigao iz Novog Bečeja, gde sam gledao Srbija - Crna Gora U18, dobili smo 25 razlike.

Generacija je dobra, imaju vrhunski pokrivene sve pozicije od 1 do 4, samo centre nemamo. Istina, današnjem timu je falilo nekoliko igrača (Marinković, Vujović, Avramović, D. Bogdanović), ali nema ni među povređenima neke petice, sve su to uglavnom četvorke.
Ali zato postava: Miljenović, Micić, Popovski-Turanjanin i Nikola Janković + bilo ko na petici, gazi. Imamo dva igrača koji su u stanju da bace po 10 asistencija, imamo Popovskog kao glavnog šutera, Nikolu Jankovića koji "zida" ispod koša... sve. Probavali su neki zonski presing, mislim da su ukrali jedno 10 lopti tako, strašno dobro se kreću.

Definitivno, ova generacija može baš mnogo, ako ih baš ne uništi neka petica, jer smo tu najtanji.

E sad, da prokomentarišem par igrača:

Nenad Miljenović - iskreno, ja sam totalno nesiguran šta će on moći ove godine da uradi. Spominjemo nekih 10-ak minuta po tekmi u EL, a to meni u ovom trenutku deluje kao naučna fantastika. On je toliko slab, da to nije normalno, Crnogorci su koristili 3 pleja, od kojih mi dvojica deluju kao da imaju po 16 godina, on ni protiv njih ne može ama baš ništa, čim ima malo više kontakta.
Od dobrih stvari - fantastičan pregled igre, dobar šut sa poludistance, radi nizak pik i onda iz sredine reketa deli lopte i tu je i najbolji, ubedljivo najjači aspekt njegove igre. Nema neki odraz, pa se kod završavanja ulaza oslanja na neke floutere, raznorazne izbačaje sa obe ruke, što mu danas baš i nije išlo, al to nije toliko bitno. Ali problem nastaje kad su mu čuvari maksimalno agresivni, kada se igra na ivici faula, jer i kad se postavi na tu svoju poziciju na visokom postu, teško je zadržava, ne može da se zagradi, pa ako ne pronađe rešenje u prvoj-drugoj sekundi, nađe se u problemu, padne sa loptom i slično.
Drugi ogroman problem je šut za tri. Kao da se muči da dobaci, danas je šutnuo 3-4 puta, te lopte su jedva do obruča stizale, i onda je pred kraj šutirao jednu preko ruke na isteku napada, i promašio metar sve.

I onda, kad pogreši nekoliko puta za redom, odradi 2-3 stvari čisto da te podseti koliko je talentovan, danas je ukrao dve lopte na vođenje pleju, tako što je vrhunski pročitao fintu i uzeo loptu pleju kao malom detetu.

I dokle god u nekoj situaciji na terenu odlučuje inteligencija i kreativnost, on će rešiti, ali kad god treba malo fizikalija, a takvih je situacija naravno neuporedivo više, on je u problemu. Naiskrenije se nadam da grešim, ali meni deluje kao da on nema šta da traži u seniorskoj košarci, dok dobro ne ojača.

Vasilije Micić
- jeste danas odigrao jako dobro, pa možda pišem ovo pod nekim blagim osećajem euforije po pitanju ovog momka, ali imam utisak da nikada nisam gledao talentovanijeg klinca uživo, a pogledao sam toliki broj utakmica mlađih kategorija, toliko klinaca koji su posle postali veliki igrači...
On je toliko jači, brži, skočniji od ostalih, da bi i sa prosečnom tehnikom on bio supertalenat, a njemu ni toga ne manjka. Ono što je on danas radio se zove klasično maltretiranje protivnika.
Selektor Crne Gore, legendarni Kadija, je menjao 2 pleja na njemu, posle pokušao i sa dve dvojke, ali ništa se nije promenilo. U kojoj on brzini radi finte, promene pravca, promene ritma, stop&go, rolinge... to je nešto nemoguće! Zaleti se, probije pleja, odradi roling oko centra i onda između dvojice doda našem centru za zicer, tako da pola protivničkih igrači ni ne skonta šta je on uopšte uradio, gde je lopta... Igrao je i pleja i beka, a u ovim mlađim kategorijama može i krilo, opet će biti najbolji igrač.
Danas je šutirao trojke 2-2 ili 3-3, bacio je 6-7 najboljih mogućih asistencija i dao jedno 20, ako ne i više poena, i verovali ili ne - bez da je nešto posebno zapinjao. Da je hteo, uveren sam da bi lagano da 40-50 poena, pošto je ama baš svaki njegov prodor bio koš, faul ili asistencija. U nekim momentima je izgledalo kao da su pustili Mekeljeba među onu decu.

Oko mene je u hali bila ekipa Bojić, Bodirogin brat i još neki likovi koji su dobro upoznati sa ovim momcima i pričali su o tome koliko je Vasiliju značila sezona sa Zekom, sa kojim je provodio sate trenirajući individualno. Osim tog neverovatnog talenta dečko je prejak, skočan, eksplozivan i 100% spreman za seniorsku košarku, na vrlo visokom novou. Malo reći da sam oduševljen njime.

Od ostalih momaka, izdvojio bi Nikolu Jankovića - prava ona teška četvorka, "zidar", napada maltene samo leđima, bez prestanka se kreće, pravi blokove, a u skoku je fantastičan, kombinacija velikog rada za skok, građenja, borbe za prostor i odličnog osećaja za isti, praćenja akcija, lopte... Još samo malo da popravi rad nogu koji će mu biti neophofan za čuvanje pokretnijih četvorki.
Stefan Popovski Turanjanin - kako dečko lepo igra!!! Levoruk, sa jako lepim šutem, prilagođava se protivniku, pa niže igrače napada leđima, baca poluhoroge, dok se protiv većih momaka izvlači na šut sa poludistance, jako dobro šutira i trojke, probija, kreće se bez lopte.
Ima malo sporiji šut, ali upravo to koristi i kao prednost, jer često fintira sa istim pa probija. Jedina mana koju sam uočio je totalno nekorišćenje desne ruke. U ovoj repki igra i trojku i četvorku, ali definitivno će u seniorskoj košarci biti trojka i to dobra. Odličan igrač.

Ljudi sa kojima sam gledao tekmu, inače strašno upućeni u ove generacije, su mi nahvalili malog Avramovića iz Čačka, al je povređen pa nije ulazio. Za malog znam samo da je nekoliko puta u juniorskoj ligi imao po 40-50 indekse, a ovi kažu da je "životinja" i da ga je neverovatno teško čuvati.
Igrao je i Bezbradica, ali nimalo nisam oduševljen, nema šut, niti dovoljnu tehniku za trojku, a nisam siguran da će moći da se probije kao četvorka.

toliko od mene, oprostite na dužini posta, raspisah se...
bekrinjo

Postby bekrinjo » 26 Jun 2011, 23:11

DRUGA TRENING UTAKMICA U NOVOM BEČEJU: SRBIJA U18 – CRNA GORA U18 84:55 26.06.2011. 21:39

Muška U18 reprezentacija Srbije za samo 24 časa, dva puta je u Novom Bečeju savladala odgovarajuću selekciju Crne Gore. Posle trijumfa u subotu (67:55), izabranici Marka Ičelića su danas bili mnogo ubedljiviji - 84:55 (16:11, 22:14, 19:17, 27:13)
Od samog starta selekcija Srbija je zaigrala snažno u odbrani i konstantno povećala prednost. Koliko su reprezentativci Crne Gore imali problema u napadačkim akcijama govori činjenica da su u prvom poluvremenu postigli samo 25 poena.
Sličan scenario viđen je i u nastavku utakmice. Sredinom poslednjeg perioda U18 reprezentacija Srbije imala je rekordnih 35 poena prednosti.
- Ponovo su pristup igri, želja i agresivnost bili na visokom nivou. U odnosu na prvu utakmicu smanjili smo broj izgubljenih lopti i pogodili mnogo više otvorenih šuteva. Odbranom sam uglavnom zadovoljan, dok u napadu moramo i možemo mnogo više - zaključio je selektor reprezentacije Srbije do 18 godina Marko Ičelić.
SRBIJA U18: Gavrilović, Reljić 2, Popovski Turanjanin 14, Zečević 9, Avramović, Micić 18, Miljenović 12, M. Janković 2, N. Janković 6, Milošević 9, Bezbradica 2, Mišković 19.
CRNA GORA U18: Fatić 1, Vušović, Kasalica 7, Pajović 5, Mugoša 9, Koprivica 13, Pavić 8 , Nikolić 4, Latković 2, Vrbica, Perović, Kovačević.

Evo i izvestaja sa sajta KSS
bekrinjo

Postby Beonegro » 27 Jun 2011, 10:46

VUČKO_88 wrote:Ko je Mugoša??? Iz CG?

Sin od Miomira Mugoše, nekadašnjeg košarkaša Budućnosti i Proletera iz Zrenjanina. Uz to i rođak od Nikole Vučevića i od malog Antića koji igra za mladu reprezentaciju Francuske. Tetke (očeve sestre) su bile rukometašice Budućnosti i reprezentativke SFRJ, jedna bila i zvanično najbolja rukometašica svijeta u svoje vrijeme.

Cijela šira familija je čudo, to treba kupovati čim se rodi, bez razmišljanja :D
BORBA, BRE!!!

Plakao sam kad je pala Sekuritatea!
Beonegro

PreviousNext

Return to Mlađe kategorije