Kusturica ima telo tinejdžera, tu nema govora o akcelerantnosti. Biće fizički superioran u odnosu na vršnjake i sa 25 godina.
Pratim mlađe katergorije od Izmira 2006., ovo je meni najveći naš prospekt koji se pojavio od tada. To su 24 generacije. Tako mi je delovao i posle Španije, ali htedoh da sačekam da isprska nekog favorita u bitnoj utakmici.
Od ostalih, trio Simjanovski-Lukić-Bjelica. Prvi mi je nekako drezgićast, fizički i tehnički presazreo za svoj uzrast, ali plejmejker ili kombo toliko jak na lopti, prodoru, šutu iz driblinga, spreman na tvrdu košarku...vrlo zanimljiv igrač.
Lukić mi se posle Kusturice najviše dopada, podmukli atleta, španska škola košarke gde se igrač oslobađa ukalupljivanja, imaće visinu krila, a tehniku beka, dosta je doneo na terenu s obzirom na vrlo svedenu ulogu koju ima. Netipičan igrač spolja za srpske uslove, baš je proćida-st.
O Bjelici je pisao Zappa, mnogo zavisi od toga koliko će izrasti. Ako dogura do 208-210, to je Mačvan sa pozicije 5. Kada bi Bačko imao njegov osećaj za asistenciju, stvarno bi bio novi Jokić.

Odličan karakter i vrlo inteligentan igrač, ali u modernoj košarci mora da se izbori da bude legitimna petica. Sa 210 to je pun paket od centra.
Bojdo je spomenuo Pavlovića juniora. Bacalo se drvlje i kamenje po njemu, ali od početka turnira mi se činilo da jednostavno igra loše, preplašeno, a ne da je operisan od košarke kako pokušavaju da predstave. Limiti su očigledni, ali danas je pokazao da ukoliko se šuterski bude upristojio, može biti dobar ABA/FIBA CL pitbul na pleju, Ilija Đoković za malo bogatije. Mislim da nije izgubljen za seniorsku košarku.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.