Board index Košarka Mlađe kategorije

Mladje kategorije u16,u18,u19,u20

Re: Mladje kategorije u16,u18,u19,u20

Postby Zappa » 27 Jul 2025, 19:23

U 18 prvenstvo 2010 godine

Srbija - Grcka 59-57
Igrac A
3 poena, 1-10 sut iz igre, 6 izgubljenih lopti
Na prvenstvu sut za tri poena 16-61, 26.2%, slobodna bacanja samo 8-13, samo 1.4 asistencije na prvenstvu

Poslednjih 10 godina najbolji srpski bek

Igrac B
17 poena, 5/6 iz igre
Iz igre na prvenstvu 22/35 63%
Danas biznismen, "vlasnik" kompanije SEE media research, nalazi se pod sankcijama SAD
Tegi wrote:Deksi-Bojdo-SrbinPG.
U pravu su ljudi koji tvrde da savezna UDBA nije propala.
Zappa

Postby tremi08 » 27 Jul 2025, 19:30

Bojim se da nam dolaskom Covica na celo KSS sledi godinama jahanje od strane Nikitovica i njegove ekipe. Kao i uvek kad je bio trener u MK, imao je svoje favorite medju igracima koji su mogli sve, a mahom se sukobljavao sa najboljim igracima, tad je u Grckoj cini mi se Radosic (nek me neko ispravi) nastradao.
tremi08

Postby Tegi » 27 Jul 2025, 19:32

Mislim da Nikitović nikada nije osvojio medalju kada je bio selektor mlađe selekcije, a forsiran je još za vreme pokojnog Dude i pokojnog Kapičića.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Dexi » 27 Jul 2025, 19:32

@Zappa ko je osoba B? :biggrin: .

Bas deluje talentovana ova Litvanska ekipa.Kod nasih mali Radovic deluje bas dobro i nadam se da ce igrati naredne sezone u Aba ligi. :okk: Rade Cacani odlican posao,imali smo Nikolica kao najboljeg naseg igraca na u20 prvenstu,i sad Radovica koji odskace.

Ovaj Backo jeste dominantan fizicki u ovom uzrastu,mene on podseca po stilu igre,nacinu na koji sutira na onog Motejunasa sto je igrao za Monako,ali iskreno ne vidim nista posebno kod njega.
Dexi

Postby Cvele » 27 Jul 2025, 19:33

Osoba B je Marko Gujaničić. Čačanin.

Mislim da je igrao neku četvorku.
Cvele

Postby Dexi » 27 Jul 2025, 19:34

Hvala :okk:
Dexi

Postby Bojdo » 27 Jul 2025, 19:35

Pa nerealno je da se od 2007 generacije očekuje medalja pod must, njih je na U16 Grčla gazila i zauzeli su sedmo mjesto. Nije ova generacija neka ultra talentovana pa da je pod must neki uspjeh.
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby Tegi » 27 Jul 2025, 19:37

Gujaničić, Bogić Vujošević, Drenovac, Silađi, Bešović, zaboravljeni centar iz Amerike Nastić... Sem Bogdana, teška kanta je bilo to 92 godište, a na svim prvenstvima je bilo visoko plasirano.

Bojdo, U19 generacija nas je prodala ovog leta. Slovenija i NZL su igrali za bronzu, mnogo više individualnog kvaliteta ima naša selekcija. Ozbiljan neuspeh. U20 je blagi overachieve, ovde odlučuje četvrtfinale, verovatno sa Italijom. Litvanija je prokleto dobra. Tradicionalno su dobro vođeni i atletski odlični, sve zavisi od toga da li će im zapasti neki ozbiljan talenat u generaciji. A ovde ih imaju nekoliko. Mogli bismo ponovo da se sretnemo.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Dexi » 27 Jul 2025, 19:50

Tegi wrote:Gujaničić, Bogić Vujošević, Drenovac, Silađi, Bešović, zaboravljeni centar iz Amerike Nastić... Sem Bogdana, teška kanta je bilo to 92 godište, a na svim prvenstvima je bilo visoko plasirano.

Bojdo, U19 generacija nas je prodala ovog leta. Slovenija i NZL su igrali za bronzu, mnogo više individualnog kvaliteta ima naša selekcija. Ozbiljan neuspeh. U20 je blagi overachieve, ovde odlučuje četvrtfinale, verovatno sa Italijom. Litvanija je prokleto dobra. Tradicionalno su dobro vođeni i atletski odlični, sve zavisi od toga da li će im zapasti neki ozbiljan talenat u generaciji. A ovde ih imaju nekoliko. Mogli bismo ponovo da se sretnemo.

Jel Cvetkovic play igrao u toj generaciji?Onaj sto je igrao i za nas i za KKCZ?
Dexi

Postby Bojdo » 27 Jul 2025, 19:56

Tegi wrote:Gujaničić, Bogić Vujošević, Drenovac, Silađi, Bešović, zaboravljeni centar iz Amerike Nastić... Sem Bogdana, teška kanta je bilo to 92 godište, a na svim prvenstvima je bilo visoko plasirano.

Mislim da mi ne idemo na Litvaniju do eventualnog finala. Mi bismo mogli u polufinalu na Španiju a drugi polufinalni par bi mogao biti Litvanija- Francuska.
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby Tegi » 27 Jul 2025, 19:58

Dexi, jeste, na SP U19, ali kao godinu dana mlađi.

Vukao nas u grupnoj fazi, ali je u nokaut utakmicama tada još uvek osporavani Bogdan preuzeo stvar u svoje ruke.

Kada je Zappa Petru Radoviću prognozirao Šentjur i Kumanovo, upravo je imao u vidu dominaciju nabildovanih prezrelih plejeva poput Aleksandra Cvetkovića.

To 1992 je Valančijunasova generacija koja je prevazišla uspeh naše 1987 - tri evropska i jedno svetsko zlato. Na U20 su došli bez njega, mislili smo da ćemo da im se osvetimo, ali su nas i tu dobili predvođeni Ulanovasom. Zapravo smo najbliži bili na U18 koja se igralo u Viljnusu, ispustili smo 10 razlike 3 minuta pre kraja u polufinalu. Nastić je vrhunski čuvao Valančijunasa koji je posle Rubija verovatno statistički najdominantiji košarkaš u istoriji ovih turnira za mlade. Na kraju se A tim nikada nije ovajdio od njega na velikim takmičenjima, nama je zatvorio reket u Lilu i to je bilo to. Dakle, i kod njega je bilo do akceleracije iako je postao ozbiljan seniorski igrač.

Bojdo, znam, zato i pišem. Ovo danas je bila baš ozbiljna utakmica za juniorski nivo košarke.

Edit: Zappa o tome i pišem. Lik je i generacije 94 i 95 uspeo da pokvari. Najuspešniji naš trener u tim selekcijama je bio Džoli Mijatović. Nije se igralo maštovito, ali čovek je donosio medalje i sa umetnicima i sa bilderima.
Last edited by Tegi on 27 Jul 2025, 20:09, edited 5 times in total.
Tegi

Postby Zappa » 27 Jul 2025, 20:02

Tegi wrote:Mislim da Nikitović nikada nije osvojio medalju kada je bio selektor mlađe selekcije, a forsiran je još za vreme pokojnog Dude i pokojnog Kapičića.

Vadim kosarkaski almanah i pronalazim
2010 kadetsko prvenstvo 5 mesto
Nikola Radicevic, Micic, Pot, Nikola Jankovic, Dusan Ristic, Nikola Milutinov
Od igraca koji nisu ostvarili vrhunske seniorske karijere
Mladen Djordjevic, Nikola Majic, Stefan Zorbas, Luka Andjusic, Cvorovic

2011 kadeti. 9 mesto
Jaramaz, Rebic, Pusica, Tejic, Salic, Kaplanovic, Ristic, Guduric, Brano Djukanovic

Mora se priznati da je imao dobru selekciju u kadetima, jer za razliku od ostalih generacija vecina igraca su postali seniori..
Propusten je Dobric, Davidovac, Avramovic

Osoba B je Marko Gujaničić. Čačanin.

Mislim da je igrao neku četvorku

Dokaz koliko je nebitna ta statistika i dominacija u mladjim kategorijama..
Gujanicic uz Siladjija je bio glavni igrac..
Tako da verujem u Srzentica, decko ima potencijal za seniorsku vrhunsku karijeru.. Samo ne znam kakav je radnik i kakav je u glavi..

Ta generacija 92 to je generacija Sinise Matica i bivseg KK NS :crybaby:, juniorski prvaci drzave
Bogic Vujošević, Vukasin Petkovic, Bozo Djumic, Šeslija uz Bogdanovića, Siladjija, Gujanicica, Nastica, Drenovac, Igrutinovica nosioci tog godista
Bojdno, znam, zato i pišem. Ovo danas je bila baš ozbiljna utakmica za juniorski nivo košarke.

+1000 u svakom pogledu daleko od juniorske kosarke na koju smo navikli
Tegi wrote:Deksi-Bojdo-SrbinPG.
U pravu su ljudi koji tvrde da savezna UDBA nije propala.
Zappa

Postby druga generacija » 27 Jul 2025, 20:38

Bogic Vujosevic legenda austrijske Kosarke. Igrao je ovde skoro 10 Godina i od 2019 za reprezentaciju Austrije. Sada igra u Rumuniji ako se ne varam. Gledao sam ga sa sinom uzivo, posto je onda preko osnomne skole poceo trenirati sa Vienna Baskets, a Bogic Vujosevic igrao u to vreme za njih
druga generacija

Postby Lester Bo » 27 Jul 2025, 20:39

Vlada je vodio godinu dana ranije Bešovića i moguće još jednog igrača iz te generacije 92 kada je reprezentacija u18 (91)uzela zlato na EP.

Bravo Zappa, jeste Siniša Matić je tu u Zemunu i kasnije Novom Sadu pravio rezultate u juniorakoj kategoriji od tih igrača rođenih krajem 80-ih početkom 90-ih.

Ja ono što se sećam i Beovuk je imao tu interesantnu generaciju 91,92,beše onaj Torlak što je bio na probi pa nas posle natrpao u dresu Igokee.

A generacija 92 prava preduzetnička, Sovra kao glavni predvodnik, tu je i ovaj Drenovac, doduše njegov brat drma po Mozzartu.
Lester Bo

Postby Dexi » 27 Jul 2025, 21:46

Bas su dobra ova prisecanja na mladje generacije nase kosarke :okk: .

Secam se kao mladji sam cak i gledao ta juniorska prvenstva.Neko pomenu Zemun,jer Zemun bese bio juniorski prvak cini mi se 2010 kad su igrali za njih Sepa i Aljosa Mitrovic?Mislim da su u finalu pobedili tada neprikosnoveni FMP u mladjim kategorijama

Sto se Cvetkovica playa tice ,ostvario je on sasvim solidnu karijeru,igrao je cini mi se u Spaniji godinama.

Ono sto se meni cini da su ove generacije posle 2000 god.dosta slabije kvalitativno.Mi jos nemamo igraca za kojeg moze da se kaze da pokazuje neku ekstra klasu i da moze biti lider kao sto su to pokazivali Bogdan,Teo,Beli,Jokic,Vasa,Gudura itd.itd.

Sto se tice postajanja igraca svakako ova prvenstva ne mogu sa sto odsto preciznoscu da projektuju buduce superstarove,ili dobre igrace ,ali mogu da budu dobar indikator i uglavnom igraci koji dominiraju u ovim uzrastima kasnije to prenesu i na seniorsku kosarku.

Naravno ima i negativnih primera.
Dexi

PreviousNext

Return to Mlađe kategorije