Bojdo wrote:Asovi najviseg ranga je sirok pojam. Da li cemo izbaciti asa ranaga Jokica, Doncica, 99% sam siguran da necemo, ali daj Bože da griješim i da se negdje krije neki lateblomer koji timari konje i ne ostavlja neki trenutno utisak.
Da li ćemo izbacita asa ranga Bogdana (vrhunski evroligaski igrača, solidan NBA igrač), mislim da hocemo.
Pišemo o interesu reprezentacije.
Bogdan je i po individualnim i po kolektivnim dostignućima u reprezentaciji najviša klasa.
Pau Gasol za skoro 20 sezona nikada nije bio u najboljoj petorci NBA lige, pa je u FIBA košarci među 2-3 najbolja igrača svih vremena.
Uvek bih pre imao dobrog 6. NBA igrača koji u reprezentaciji godinama ubacuje 20 ppg nego Domantasa Sabonisa koji je u NBA na proseku od 20+15 a u reprezentaciji ne može da dobaci ni do četvrtfinala i blamira se protiv Portorika.
Seniorska reprezentacija je ogledalo snage nečije košarke i to treba da nam bude osnovni parametar u praćenju razvoja naših igrača. Tako da pod košarkaškim asom smatram igrača koji će godinama konkurisati za najbolje petorke na velikim takmičenjima što znači da će uz jaku statistiku uvoditi reprezentaciju u završnicu takmičenja. To su u prethodnih 20+ godina Bodiroga, Stojaković, Teodosić, Krstić, Bjelica, Bogdanović i Jokić. Kada su tu ulogu pokušali da preuzmu Rakočević i Jarić, godinama smo dobijali šamare. Kao što se uvidelo da Micić nije za nosioca i da će se najbolji snaći kao 6. igrač iako je po individualnim priznanjima iznad nekoliko igrača koje sam pobrojao.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.