Desetka wrote:veljkos161 wrote:I da bi se pozivalo na to da trener mora da se postuje,moras da imas ozbiljnog trenera a ne karikaturu.
.
Trener mora da se postuje, pogotovo kada se radi o treneru reprezentacije i pogotovo kada si klinac od 18 godina. Bilo kakvo pustanje igracima da sami procenjuju ko je ozbiljan, a ko karikatura na osnovu prica njihovih menadzera i roditelja vodi ka javasluku. Jednostavno institucija trenera reprezentativne selekcije se mora postovati i tu nema mesta za pricu, bilo da vodi selekciju Zeljko Obradovic, Kari Pesic ili neko sa ulice.
Lukic kao prvo uopste nije los trener, ne znam kakav je sa mladima, i nisam upucen sta se desilo konkretno. Medjutim, svedoci smo kako su klinci poceli da se kurce, i kuda to vodi. Mi moramo biti dosledni sebi i svojoj filozofiji i vaspitanju u kosarci. Moj burazer je '97, nazalost ne igra vise zbog povrede vec 2 godine, nije to bitno, pratio sam bas klince u to doba. Tada je vec odavno uzelo maha menadzerisanje, roditelji itd. Ponosan sam bio kako je moj vaspitan, posten i vredan. Selektor za njih mora da bude neosporan autoritet u tim godinama. Jedino tako imamo sanse da ostanemo zemlja kosarke.. Medjutim, kako sve odlazi u kurac, kako kao drustvo tonemo.. Svestan sam je to utopija.. Niste mi ni vi jasni, ne moze klinac uvek da bude u pravu, a cesto se na ovoj temi bas to potencira.
Btw.. Jovic i Djurisic zaista jesu potencijali, i zelim im sve najbolje i da izrastu u prave momke i da daju dosta i seniorskoj reprezentaciji.