Board index Košarka Mlađe kategorije

Mladje kategorije u16,u18,u19,u20

Re: Mladje kategorije u16,u18,u19,u20

Postby Tegi » 13 Aug 2025, 22:07

Najveći talenat srpske košarke, Nikola Kusturica. Srpski Kevin Durant, 202cm 3/2 pozicija, a deluje da će izrasti još najmanje do 210cm. I sa tom građom će biti pozicija 3, ne 4 nego najmodernija trojka. NBA prospekt. Šta je interesantni kod njega? Dolazi iz KK Defense iz Novog Sada, klub koji nema veliku bazu igrača, ali tamo je krenuo i Nikola Topić. Tog čoveka, vlasnika kluba niko nikada nije pozvao nigde. Njegov klub Defense ne igra vojvođansku ligu koja je pod okriljem saveza. Zbog visokih troškova organizacija utakmica i kotizacije, par klubova iz Vojvodine odlučila su da igraju svoju ligu. I igraju privatnu ligu čiji su oni vlasnici, zakupe dvoranu, dovedu sudije i igraju. Nikola Kusturica je odatle otišao u Barselonu. Da ne kažu ovi bandiljerosi koji sve otimaju kako prerastaju sredinu kako treba da odu kod njih oa da ih razobliče i definišu na njihov način i upropaste talenat kojj poseduju, da je Kusturica otišao bilo gde u Srbiji u neki veći sistem, gurnuli bi ga na poziciju 4 i u teretanu. Pričali bi kako mu fali mase i kako je on unutrašnji igrač koji može da izvuče ali bi ga gurali dole zarad rezultata u mlađim kategorijama i polako bi ga gušili, gušili... Još jedan primer deteta koje nije postojalo do pre 2 godine i niko nije znao za njega, u pitanju je Nikola Džepina koji je igrao u Diva Basketu, Mladost Vebi i odatle otišao u Valensiju. Dakle u Srbiji nije ni igrao jedinstvenu kadetsku ligu, prosto. I za godinu dana postao najdominantniji igrač u toj kategoriji i najperspektivniji. Kusturica je već ove godine debitovao u seniorskoj španskoj košarci, i odigrao već par utakmica u trećoj ligi za Barselonu B, a sledeće godine će igrati konstantno u toj ligi i juniorskoj ligi Španije. Što se tiče ove genracije, ona je ultraperspektivna. Ima tu i ovaj dečko Bjelica koji je fantastičan, Lukić koji će u budućnosti biti jako, jako dobar... Ali bode oči jedna stvar? Gde je Nikola Đurović? Zašto su Janjušević, Šaponjić i Miličić pre njega ušli na ovaj spisak? O čemu se tu radi. Oni ni sada nisu bolji od tog dečka, a kamoli u perspektivi. Jel to priča? Đokiću dovedi Janjuševića u Crvenu zvezdu, a ti ćeš biti prvi pomoćni i ostaćeš deo reprezentacije, Janjuševiću čiji je otac trener obećano je da će sin igrati za reprezentaciju ako dođe u Crvenu zvezdu iz Žarkova. I sada igra 5 minuta, a Đurović trenira u Beogradu. Mi sve utakmice koje smo igrali nismo dobili zahvaljujući brilijantnom umu masterminda Stevana Mijovića, već isključivo individualnim kvalitetom, koji je izuzetno prisutan. Što se tiče neke taktičke postavke i ideja, svako ko iole nešto vidi, vidi da smo predominantni. Jedina ekipa koja nam je bila individualnim kvalitetom blizu je Španija, a i od njih smo individualno bolja ekipa i fizički dominantnija. Stevan Mijović je jedan sramotan dečačić koji gde god je bio sve je unakazio i uništio. U Kolubari iz Lazarevca su mu 3 kola namestili da bi opstao u ligi i on sedi na klupi, a ceo grad i cela liga zna da su utakmice nameštene. Tamo mu je tajm aute vodio Nikola Simić, krene tajm aut, Simić uzme tablu i pomeri Mijovića... U Crvenoj zvezdi vodio kadete i generaciju koja nije imala poraz 2 godine razmontirao i unakazio tako da su ga oterali i zamenili drugim projektom Vladimirom Jovanovićem iz Topole, to su projekti Nebojše Čovića. Uništio Lazara Vasić tako što ga je sa pozicije 2, gurao na poziciju 1 i u teretanu i usporio ga. To je dete koje su tada tražili Barselona, Gran Kanarija, Saragosa i Baskonija i on iz neznanja svojih roditelja potpiše za Crvenu zvezdu. Sada taj Lazar Vasić igra u Kolubari iz Lazarevca B ligu nakon sukljanja i vrtenja po KLSu i igrao je polusezonu u Jahorini, Premijer liga Bosne i Hercegovine. Da ne pričamo kako je Mijović vodio mlađe kategorije Dynamica, ili kako se proveo kod njegovog gazde kada je 2 meseca dobio jednu utakmicu od 7 kola i bio ekspresno oteran iz FMPa. Mi smo na ovom turniru u TOP 3 ekipe. Pričamo o individualnom kvalitetu. Imamo ubedljivo najtalentovanije i najbolje dete na prvenstvu, naravno reč je o Kusturici. Imamo odličnog plejmejkera kreatora, koji je siguran na lopti, prodoran, može i da pogodi Simjanovskog. Ova generacija je pretalentovana i zato je to tako. Svi protivnici protiv kojih smo igrali su individualno daleko slabiji od nas, sem Španije od koje smo takođe kvalitetniji ali ne kao u odnosu na ostale. Cilj je da se iz ove generacije izbaci 3,4 igrača koji su već sada ultraperspektivni. Naravno da je cilj i zlato, ali ako ni do njega ne dođe neće biti tragično jer smo videli da su deca jako perspektivna i dominantna, ali ne dominantna zato što su fizički snažnija ili zato što su aksceleranti, već su talentovanija i individualno na visokom nivou. Što se tiče našeg protivnika, ko je pratio mogao je da vidi 2,3 interesantna igrača i sve ostale igrače uloge koji rade za Omera Kutluaya, sina legendarnog Ibrahima Kutluaya. On je gazda ove reprezentacije i oni će sve žrtvovati da on postane igrač, što je legitimno jer dečko već sada ima kvalitet i nastupa za Real Madrid, čak je i jedan od dominantnijih tamo. Zajedno igra u bekovskom paru sa Tonijem Garmom koji nastupa za Hrvatsku, isto sjajnim bekom. Srpska košarka ima neviđene talenta i nailaze strašne generacije. Iako je struka totalno razvaljena, mi smo jednostavno toliko pretalentovani. Imamo dar od Gospoda za ovaj sport. Možda će neka generacija biti vrhunska, neka slabija ali ćemo uvek imati nestvarne talente i igrače koji su sam krem u ovom sportu. Navijamo za ove momke do kraja. Napred do zlata!!!

Ima neki lik potpisan kao Immobile, kači komentare na Mocartu. Lik razbija košarku.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Bojdo » 13 Aug 2025, 22:25

Kusturica je za bijelca freak of nature. Zasada moze da pokriva od 1-4. Njegov produzeni dvokorak je dva metra( nesto kao Janisov), a raspon ruku mozda i 20 cm veci od njegove visine. Sve to prati fleksibilnost, dobra tehnika i osjecaj za kosarku, a često ukljuci plejmejkerske sposobnosti. Sto je najbolje on je late bloomer i nije ni blizu svog fizickog razvoja, lako je moguce da ce otici i na 207.208 cm .

Uglavnom, uz Nathana Solimana potencijalni lottery pick potencijal i najzanimljiviji NBA prospect za pracanje.

Kutlaj je najbolji play prvenstva, visok IQ i osjecaj za kosarku. Fleksibilni pokreti u driblingu, igra PnR kao da je senior(inace kritikovani sin od Pavlovica je zaustavio taj PnR). Visok je 193 što je dobro i vidjecemo kako ce se fizicki razvijati. Ako fizicki ojača i bude fizikalan u kontaktu, onda je i on vjerovatno potencijalno prva runda Drafta. Uglavnom, najtalentovaniji Turčin od Senguna.
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby tremi08 » 13 Aug 2025, 22:42

Pokidali danas, mislim da smo bolji od Slovenaca i da mozemo do finala. Kusturica respekt veliki, strasan igrac!
tremi08

Postby Bojdo » 13 Aug 2025, 23:13

Naravno, uvijek treba imati dozu opreza za igrače koji imaju odredjene prednosti u fizikalijama na U16(Kusturica ima u size-u, ali nema u snazi i misicima, sto je dobro), mada Kusta ima i tehniku koja prati fizicki talenat.
Bojdo

Postby Tegi » 13 Aug 2025, 23:50

Kusturica ima telo tinejdžera, tu nema govora o akcelerantnosti. Biće fizički superioran u odnosu na vršnjake i sa 25 godina.

Pratim mlađe katergorije od Izmira 2006., ovo je meni najveći naš prospekt koji se pojavio od tada. To su 24 generacije. Tako mi je delovao i posle Španije, ali htedoh da sačekam da isprska nekog favorita u bitnoj utakmici.

Od ostalih, trio Simjanovski-Lukić-Bjelica. Prvi mi je nekako drezgićast, fizički i tehnički presazreo za svoj uzrast, ali plejmejker ili kombo toliko jak na lopti, prodoru, šutu iz driblinga, spreman na tvrdu košarku...vrlo zanimljiv igrač.

Lukić mi se posle Kusturice najviše dopada, podmukli atleta, španska škola košarke gde se igrač oslobađa ukalupljivanja, imaće visinu krila, a tehniku beka, dosta je doneo na terenu s obzirom na vrlo svedenu ulogu koju ima. Netipičan igrač spolja za srpske uslove, baš je proćida-st.

O Bjelici je pisao Zappa, mnogo zavisi od toga koliko će izrasti. Ako dogura do 208-210, to je Mačvan sa pozicije 5. Kada bi Bačko imao njegov osećaj za asistenciju, stvarno bi bio novi Jokić. :biggrin: Odličan karakter i vrlo inteligentan igrač, ali u modernoj košarci mora da se izbori da bude legitimna petica. Sa 210 to je pun paket od centra.

Bojdo je spomenuo Pavlovića juniora. Bacalo se drvlje i kamenje po njemu, ali od početka turnira mi se činilo da jednostavno igra loše, preplašeno, a ne da je operisan od košarke kako pokušavaju da predstave. Limiti su očigledni, ali danas je pokazao da ukoliko se šuterski bude upristojio, može biti dobar ABA/FIBA CL pitbul na pleju, Ilija Đoković za malo bogatije. Mislim da nije izgubljen za seniorsku košarku.
Last edited by Tegi on 13 Aug 2025, 23:56, edited 2 times in total.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Bojdo » 14 Aug 2025, 00:34

Malo sam sumnjao u Kusturicinu "alfa" crtu, nakon EYOF turnira. Pogotovo u duelu protiv Turaka kada je Kutlaj dominirao u kljucnim momentima a kod nas se niko nije nudio da preuzme odgovornost. Bio sam napisao da je nasa ekipa izuzetno talentovana ali bez alfa predvodnika.

Na ovom turniru me je Kusturica demantovao.
Bojdo

Postby Corba do groba! » 15 Aug 2025, 09:50

KK Defense drzi Zeljko Vucurovic, rodjeni brat Zareta koji je poznat po onoj generaciji Hemofarma... Izvrstan strucnjak i jos bolji covek, imao sam srecu da provedem dosta vremena s njim, ne sumnjam da mu je i brat sjajan covek i trener. Verovatno igraju VIBA ligu kod Lukovskog, gde smo mi harali iz KK Titela pre 15 - 20 godina :) . Ovaj Immobile je doktor, sto se tice ovoga sto ja znam, stvarno svaka cast.
>I-I-I>
Corba do groba!

Postby Baxter Stockman » 15 Aug 2025, 18:00

Ajmo deco.

Mora se komšijama koji nam počinju praviti probleme u svim loptaškim sportovima od starta staviti do znanja kome pripada košarka.
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby tremi08 » 15 Aug 2025, 18:45

Odlicni nasi u prvom poluvremenu, sad samo odrzavati ovih +20
tremi08

Postby D-Mill » 15 Aug 2025, 18:49

Kusturica je brutaliti level, ubica. Posle njega meni je ovaj plej 9, Simjanovski najsimpaticniji. Malac je rodjeni lider. Iznenadjujuca stabilnost, kontrola.

Sasu volim kao brata, al ovaj mali mu je netalentovan za kosarku, postizanje poena. Srce veliko, na tatu, al djeca su jos, da ne grijesimo dusu.
D-Mill

Postby Lester Bo » 15 Aug 2025, 19:06

Šta radi čovek...
Lester Bo

Postby tremi08 » 15 Aug 2025, 19:07

Kusturica sa druge planete

Jel bese Pavlovic ozenio Vucevicevu sestru? Ako u kuci nema od koga da nauci, pored Sase i Vucevica, onda i nije za kosarku :biggrin: Nije los mali
tremi08

Postby Olimp » 15 Aug 2025, 19:45

Jel Kusturicu odmara ili je povreda
Olimp

Postby tremi08 » 15 Aug 2025, 19:49

Pokidali danas, od Litvanaca smo jaci pod kosem, zato je bitno da se brani spolja sut. Litvanci imaju samo jednog igraca viseg od 2m ako sam dobro video, tako da moramo pod kosem da kidamo
tremi08

Postby Baxter Stockman » 15 Aug 2025, 19:56

Prve medalja ovog leta
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

PreviousNext

Return to Mlađe kategorije