Board index Košarka Mlađe kategorije

Mladje kategorije u16,u18,u19,u20

Re: Mladje kategorije u16,u18,u19,u20

Postby Hezonja » 14 Jul 2025, 20:32

Ova ekipa je sve suprotno od one u19.

Bez 'zvezde', sve momci kojima je velika cast da igraju za reprezentaciju i koji su spremni da daju 100% na svakoj utakmici.

Jedan bek koji moze nesto sa loptom ce nas mozda deliti od medalje. Plasim se da je rotacija prekratka za jednog beka u ovako gustom rasporedu.

U cetvrtfinalu protiv Spanije kojoj je ovo mozda i najmanje kvalitetna u20 generacija u poslednjih XY godina.

Francuzi i Grci su pre sampionata bili glavni favoriti, ali Srbija i Grcka su trenutno ubedljivo najvise pokazali.
Hezonja

Postby Dexi » 14 Jul 2025, 20:38

Hezonja wrote:Ova ekipa je sve suprotno od one u19.

Bez 'zvezde', sve momci kojima je velika cast da igraju za reprezentaciju i koji su spremni da daju 100% na svakoj utakmici.

Jedan bek koji moze nesto sa loptom ce nas mozda deliti od medalje. Plasim se da je rotacija prekratka za jednog beka u ovako gustom rasporedu.

U cetvrtfinalu protiv Spanije kojoj je ovo mozda i najmanje kvalitetna u20 generacija u poslednjih XY godina.

Francuzi i Grci su pre sampionata bili glavni favoriti, ali Srbija i Grcka su trenutno ubedljivo najvise pokazali.

Puno tu igraca nedostaje Francuzima ,nisu oni favoriti neki.

Spancima isto nedostaje nekoliko igraca.Grci kojima igra Samodurov i koji su domacini jesu potencijalno favoriti.Iskreno ne vidim ja tu neku ekipu koja je jaca od nase ove ekipe.(nisam gledao Nemce i Izraelce).

Mada ipak su ovo mladje selekcije i sve je moguce .Nama se recimo desila Ceska proslo prvenstvo i ako smo bili jos kvalitetniji.

Inace slazem se da je milina gledati nacin na koji momci igraju i kako se bore .Kao sto neko rece podsetilo je makar malo na zlatne devedesete i kako su se igraci odnosili prema dresu i grbu.
Dexi

Postby Hezonja » 14 Jul 2025, 20:53

Dexi wrote:
Hezonja wrote:Ova ekipa je sve suprotno od one u19.

Puno tu igraca nedostaje Francuzima ,nisu oni favoriti neki.

Spancima isto nedostaje nekoliko igraca.Grci kojima igra Samodurov i koji su domacini jesu potencijalno favoriti.Iskreno ne vidim ja tu neku ekipu koja je jaca od nase ove ekipe.(nisam gledao Nemce i Izraelce).

Mada ipak su ovo mladje selekcije i sve je moguce .Nama se recimo desila Ceska proslo prvenstvo i ako smo bili jos kvalitetniji.

Inace slazem se da je milina gledati nacin na koji momci igraju i kako se bore .Kao sto neko rece podsetilo je makar malo na zlatne devedesete i kako su se igraci odnosili prema dresu i grbu.

Svima fali mnogo igraca osim Grcima koji imaju dva od pet najboljih igraca na prvenstvu (Avdalas i Samodurov). Fali Francuzima dosta, ali imaju 7-8 igraca koji imaju ozbiljnu ulogu u Pro A i Pro B.
Nemci su slabiji dosta nego inace, Italijani imaju solidan tim po imenima, ali izgledaju jako lose na ovom prvenstvu. Izraelci su favorit iz senke i imaju TOP 5 igraca na prvenstvu Mayera.
Hezonja

Postby NEDJA » 14 Jul 2025, 21:05

Bolje u mladjim kategorijama imati bolje indivindualce pa makar trpeo i tim. Gomila osrednjih igraca moze doneti rezultat ali ne i seniorske reprezentativce koji ce praviti razliku
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Nikola » 14 Jul 2025, 21:15

Francuzima prvenstveno fale ovi iz USA - Sarr, Risacher, Salaun, Essengue, Diawara, mali Traore koji je sada draftovan...
Spancima Almansa koji igra Letnju ligu, onaj Mara koji je igrao finale protiv nas je vidim i dalje na koledzu, pojma nemam kakav je tamo. De Larea iz Valencije je vec bio u seniorima. Oni su vec uspeli da izgube od Poljske.

Ali vec ste rekli ko i nama fali. U svakom slucaju bi bilo lepo uzeti medalju, nije da smo poslednjih godina bas pretplaceni na njih kao nekada. Jos ako neko od ovih momaka napreduje, bice super.
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby Tegi » 14 Jul 2025, 21:43

NEDJA wrote:Bolje u mladjim kategorijama imati bolje indivindualce pa makar trpeo i tim. Gomila osrednjih igraca moze doneti rezultat ali ne i seniorske reprezentativce koji ce praviti razliku

Brdo naših A reprezentativaca sa prethodnih nekoliko takmičenja imalo je nikakvu ili sporednu ulogu u mlađim reprezentativnim selekcijama, kao što nekoliko mvp-eva istih nije uspelo da se domogne ni igranja u prozorima.

Nema u ovoj selekciji igrača koji će napraviti NBA karijeru ili ubacivati 15 ppg u Evroligi, ali možda se mogu pronaći novi Lučići, Kalinići, S. Jovići, Avramovići, Dobrići...

Ekipa je atletski dobra, ima košarkaški moral, nekom će se sigurno poklopiti kockice da postane ozbiljan evroligaški igrač. Meni je prvi kandidat Pavle Nikolić, Kalinić-Papapetru-Blosomgejm mismeč igrač na pozicijama 4 i 3. Ako ne bude žurio da bude 14. igrač u Zvezdi i Partizanu, već bude išao putem gornjeg doma ABA, Evrokupa i FIBA LŠ, eto jednog ozbiljnog lepka nakon Los Anđelesa.

Uostalom, nije loše ni dobiti samo dobre klupske igrače, nije reprezentacija jedini pokazatelj košarkaškog rada i kvaliteta. Naša A selekcija je sada dosta kvalitetnija nego što je bila pre 10-15-20 godina, ali smo imali u odnosu na sadašnju eru enorman fond dobrih igrača koji su bili neka C klasa evropske košarke, ali si mogao da ih upotrebiš i na višem nivou u određenim okolnostima. Počevši od najjačih domaćih klubova, pa do solidnih klubova iz Španije, Grčke, Turske i Rusije. U krajnjoj liniji, zato smo i uzeli dve underdog medalje 2009. i 2014.

Situacija da centar prima loptu na postu, pravi roling kao čeonoj i polaže na drugi obruč, miris košarke mog detinjstva. Džo Vukosavljević i Raško Katić.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Radonjaa » 15 Jul 2025, 19:03

Čini mi se da je Hezonja na dobrom tragu, Grci sa Samodurovim djeluju moćno, Francuze smo vidjeli (malo je ljepših stvari u košarci nego kad im zatvoriš tranziciju i skok u napadu i gledaš kako postaju prosječna srednjoškolska ekipa), a španska ekipa koja je prije 3 godine u Malagi oznojila Amerikance se pokazala kao akcelerantska ili u najmanju ruku precijenjena - Almansa je od trostrukog MVP-a i projektovanog pika prve runde maltene ispao sa košarkaške mape, Mara na (doduše, dobrom) koledžu ima ulogu kao Balša u Partizanu, Gonzalez će sa džinovskim šakama vjerovatno biti dobar defanzivac i igrač uloge i u NBA ali teško neko ko pravi razliku čak i na FIBA nivou.

Bio bih razočaran ako bi nas Španci dobili u eventualnom četvrtfinalnom okršaju, kompleks od njih se mora brisati od mladih dana :biggrin: A i šteta je da ova ekipa ne uđe u borbu za medalje, od zlatne generacije '95 nismo vidjeli ni polufinale(koje je u međuvremenu jedna Belgija igrala dva puta) u ovom uzrastu, dok su medalje uzimali Izrael (x2), Hrvatska, Crna Gora, Slovenija...

D-Mill wrote:Odavno nisam gledao disciplinovaniju mladu ekipu Srbije. Cak i one sto su osvajale nesto nisu bile ovoliko disciplinovane.

Maksimalna koncentracija, odgovornost. Gacic ne promasuje bacanja, Mikic kao Dejan Tomasevic, Koturovic, rilja rilja rilja rilja.

Ljepse mi je ovo da gledamo nego drkanje Kostica i Drezgica. Moguce da je u ovom uzrastu bolje kad neko drka, al meni je ovo bas fino za gledanje.

Čankova oslabljena U20 je prije par godina igrala vrlo disciplinovano i pošteno, siguran sam da se Vladokv sjeća tog turnira ako čita. Samo što je tu bilo manje talenta nego i u ovakvoj '05, jedino su Šaranović i dijelom Petrović (uz bljeskove Jakovljevićevog talenta Matije Belića) pokazivali naznake da mogu da budu respektabilni seniorski igrači, mislim da ovaj sastav ima četvoricu ili petoricu koji bi mogli da dohvate taj nivo.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Lester Bo » 16 Jul 2025, 13:40

Lester Bo

Postby tremi08 » 16 Jul 2025, 15:36

Mucenje dosta dugo da se prelomi danas, ali na kraju ubedljivo. U QF protiv Spanije vec sutra

Gacic za 21min 21 poen
tremi08

Postby Cvele » 16 Jul 2025, 15:55

Najefikasniji kod Ukrajinaca je bio sin Vitalija Klička.
Cvele

Postby Lester Bo » 16 Jul 2025, 16:02

Prva eliminaciona utakmica ,porasli apetiti posle grupne faze,osetilo se to malo,ali kada imaš ekipu koja puno toga bazira na jakoj odbrani,gde su se koliko toliko neke stvari usvojile mehanički mnogo je lakše da se ta psihološka barijera razbije.

Mnogo lakše nego li kod ekipa koje imaju veći napadački potencijal,no zato kada postane tvrdo,uvuče se nervoza od koje krenu da se gube u defanzivnim rotacijama,prave ne baš pametne faulove itd...

Sutra protiv Španije, pred početak turnira verovatno bi svako rekao u nekom okršaju sa nama da su oni solidni favoriti,viđenim u ove 4 situacija se okrenula,videćemo u svakom slučaju ja očekujem utakmicu gde će par lopti prevagnuti.
Lester Bo

Postby Radonjaa » 16 Jul 2025, 16:29

Mušicki 7 asistencija i 7 ukradenih, to je u ovom uzrastu uspio još samo Moraitis 2019. protiv takođe Ukrajine, ali je on to napravio tek u produžetku.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Dexi » 16 Jul 2025, 16:55

Rutinski smo prosli 1/8,i nisu dozvolili nasi da se desi Ceska (a i bilo bi glupo da te pobedi ekipa sa bukvalno jednim talentovanim igracem) :okk:

Videlo se da je eliminaciona utakmica danas,gde su nasi dosta bili stegnuti.

Svakako kod nasih pored standardno dobrih Gacica i Nikolica posebno me impresionira mali Ristic.Danas cini mi se dabl/dabl je imao (cini mi se 11 asistencija) :okk:

Mozda po meni i najtalentovaniji igrac u ovoj ekipi,ima odlican ulaz,smisao za asistenciju,dobar sut onako bas me podseca malo na Bogdana po stilu igre.

Opet smo ih dobili cvrstom igrom,dobrim pritiskom na lopti,uzeli smo im bezbroj lopti i imali dosta lakih poena.

Bravo i za Marinovica na odlicnom vodjenju ekipe.Kod Ukrajinaca osim Klicka svi ostali jako tanki.

Generalno bas siromasno prvenstvo bar za sada sto se tice kvaliteta i dobrih igraca.Ono u 19 SP je po meni ipak bilo dosta kvalitetnije.

Moze ova ekipa i generacija da ponovi rezultat iz 2015 god. :okk:

Vec sada se moze reci da ova generacija 2005 ,moze da nam donese dosta reprezentativaca poput onih 94,95 koji cine sada oslonac i stub nase A selekcije. :okk:

Nazalost problem je sto ovi momci ne igraju ozbiljnu kosarku poput Milutinova,Gudurica,Micica ,Dobrica i ostalih.
Dexi

Postby D-Mill » 16 Jul 2025, 17:31

Ne znam ko je, ni dje igra, ovaj Gacic je jedan od najvećih prospekata srpske košarke.

Nevjerovatan, ali nevjerovatan osjecaj i intuicija za kosarku. Apsolutno 20 minuta na terenu momak se ponaša situaciono i sve rješava. Kad su bonus, napadne dolje i iznudi faul, kad on napravi faul u napadu baci se unazad i napravi pokret tijelom da sudija svira faul nad njim. Bacanja ne promašuje. Jebeni rutiner sa 19 godina da ovako i ovoliko iznudi faula za bacanja sa tako malo posjeda lopte...

Ne može da se kaže da je neko kao Jokić, ali ovaj toliko dobro razumije igru.

Sad vidim i da je visok 216, tj 210...
D-Mill

Postby Bojdo » 16 Jul 2025, 17:37

On je tokom ranijeg perioda bježao od kontakta, sada je počeo da ga više praktikuje.
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

PreviousNext

Return to Mlađe kategorije