Board index Razni Sportovi Ostali Olimpijski Sportovi

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Old school » 10 Apr 2025, 08:20

V.M. Varga wrote:
Old school wrote:
Ne pada mi na pamet da se cimam za ovakve gluposti.
Juče je prebijen momak od strane bilmeza koji navodno pešače sa KiM. To je valjda bio bitniji povod za okupljanje? Ili napad nožem na profesorku u Nišu, ili nove pretnje Kaligule koje upućuje iz Francuske?

Izvini, ovo što pišeš je čist bezobrazluk. Zašto ovo, a ne ono, itd?

Šta si ti učinio povodom toga? Je l si organizovao zbor u ulazu, ulici, kvartu povodom toga? Je l si animirao komšije i okruženje da se nešto pokrene i uradi povodom toga? Pa da se zajedno pozabavite tim temama ili čekaš i mudruješ da neko drugi umesto tebe odradi posao kako misliš i za koji misliš da treba biti urađen baš onako po tvojim zamislima i idejama. Pogotovo onima koji nešto zaista i pokušavaju i koji su zarad toga žrtvovali godinu dana života, a neki potencijalno i karijere.

Izvini ali bezobrazluk je kada ne pročitaš dva posta iznad šta sam napisao a napisao sam da sam se upravo vratio sa protesta zbora naselja Bež.Kosa (jedva nas 100ak na 30k-35k ljudi MZ) i da je malo falilo da se sukobimo sa Šapićevim batinašima (bilo ih je barem 50) koji su nam napravili sačekušu i da sam u tome od samog početka.
Ne nije bezobrazluk to što sam napisao jer deo studenata počinje da se ponaša da je narod poput Jo-Joa i da se može da se cima po potrebi za prioritete koji su samo njima u interesnoj sferi.
Lepo je i prelepo to što su uradili za ovih 5 meseci, svakodnevno dobijaju maksimalnu podršku i ubiraju ogromno poverenje i čestitke ali upravo to što si napisao i jeste smisao mog posta, selektivan odabir momentuma.
Da se odmah razumemo, niti bi se ovaj kilavi naroda ovako razdrmao i pokrenuo da nije bilo studenata niti bi studenti išta uradili da nije bilo ogromne podrše tog istog naroda. To mora svima da bude jasno pa i studentima.
Može moj post da se skapira kao neka jeres ali baš me briga, nisam retko bio usamljen u svojim stavovima i zato sam uvek bio samo svoj.
Bezrezervna podrška svakome ko je spreman na akciju i dobronameran, idolopoklonisanje nečijih stavova i ideja nikada.
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby Kreanga » 10 Apr 2025, 08:39

Niko se ne javlja ni da ide u NP, ni u KV :D
Kreanga

Postby Sezione » 10 Apr 2025, 09:05

Kad je to?
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby jupol » 10 Apr 2025, 09:07

Old school wrote:Ne nije bezobrazluk to što sam napisao jer deo studenata počinje da se ponaša da je narod poput Jo-Joa i da se može da se cima po potrebi za prioritete koji su samo njima u interesnoj sferi.

Ali zato su i oni tu cim ih neko iscima da podrze neku skolu ili neke radnike i slicno...

To sto je vas 100 na Kosi nisu krivi studenti... da su studenti pozvali doslo bi vas 1000... mislim vas/nas svejedno, i ja sam tu dole u bloku 60, poenta je da ne znam koji je kurac narodu, je l' izlaze zbog sebe, da se izbore za normalnu drzavu, ili na druzenje sa studentima? (koji i onako nisu nesto specijalno druzeljubivi)...

I mi bismo izgleda radije da nas vodi neko za ruku, isto kao i Vucicevi majmuni, samo sto mi necemo takvu budalu, ali sustina je ista, to opet nije sistem i nije ono sto studenti traze. I to je sasvim ok, evo ja cu prvi da prihvatim da nas neko normalan povede, ali studenti ne zele da oni budu taj neko i ponovili su to 100x.
PKAŠ
jupol

Postby Ziks96 » 10 Apr 2025, 09:23

Normalno je da ne mogu svi da ispostuju sve proteste i akcije na koje pozovu studenti, sigurno da i tu ima nekih gresaka, ali ih ne treba nazivati glupostima.
PKAŠ
Ziks96

Postby Monogamija » 10 Apr 2025, 09:36

jupol wrote:
Old school wrote:Ne nije bezobrazluk to što sam napisao jer deo studenata počinje da se ponaša da je narod poput Jo-Joa i da se može da se cima po potrebi za prioritete koji su samo njima u interesnoj sferi.

Ali zato su i oni tu cim ih neko iscima da podrze neku skolu ili neke radnike i slicno...

To sto je vas 100 na Kosi nisu krivi studenti... da su studenti pozvali doslo bi vas 1000... mislim vas/nas svejedno, i ja sam tu dole u bloku 60, poenta je da ne znam koji je kurac narodu, je l' izlaze zbog sebe, da se izbore za normalnu drzavu, ili na druzenje sa studentima? (koji i onako nisu nesto specijalno druzeljubivi)...

I mi bismo izgleda radije da nas vodi neko za ruku, isto kao i Vucicevi majmuni, samo sto mi necemo takvu budalu, ali sustina je ista, to opet nije sistem i nije ono sto studenti traze. I to je sasvim ok, evo ja cu prvi da prihvatim da nas neko normalan povede, ali studenti ne zele da oni budu taj neko i ponovili su to 100x.

Ono što se negde načelno očekuje od studenata je da oni kažu ko bi možda bio pogodna ličnost ili ličnosti koje bi isturili u prvi plan kao odgovarajuće, podobne i ličnosti koje će štititi interes naroda i države, uvesti institucije u normalan režim rada.
Borjan - Stojković, Degenek, Savić, Rodić - Jovančić, Krstičić - Srnić, Ben, Marin - Pavkov
06.11.2018. Crvena Zvezda 2 - 0 Liverpul

SINIŠA MIHAJLOVIĆ 20.02.1969.-16.12.2022. Večna ti slava ljudino!
Monogamija

Postby Kreanga » 10 Apr 2025, 09:44

Sezione wrote:Kad je to?

U subotu u Pazaru, u sredu kod mene i Kepa
Kreanga

Postby jupol » 10 Apr 2025, 09:50

Monogamija wrote:Ono što se negde načelno očekuje od studenata je da oni kažu ko bi možda bio pogodna ličnost ili ličnosti koje bi isturili u prvi plan kao odgovarajuće, podobne i ličnosti koje će štititi interes naroda i države, uvesti institucije u normalan režim rada.

Ali kako studenti da znaju koje su to licnosti? Kako znas da neki profa koji je super sa studentima i kojeg ce oni predloziti nije neki Vucicev trojanac? Opet se svodi na isto - podrzati bilo koga da se promeni ovo zlo, a garancije nemamo nikakve, zato studenti i ne zele nikoga da predlazu.
PKAŠ
jupol

Postby Angus Young » 10 Apr 2025, 09:52

„Gospodine predsedniče, kao dobar student nekad mislili smo da brzo učite. Ulazak u jedinicu intenzivne nege MORA BITI ODOBREN od strane lekara, nakon procene epidemiološke situacije kao i stanja pacijenta. Pa da ponovimo još jednom, NISTE NADLEŽNI. I da, umalo da zaboravimo, za više informacija i pravilima ulaska u jedinice intenzivne nege predlažemo da se konsultujete sa profesorom Macutom“, naveli su studenti na mreži X.

Gospodine predsedniče, kao dobar student nekad mislili smo da brzo učite. Ulazak u jedinicu intenzivne nege MORA BITI ODOBREN od strane lekara, nakon procene epidemioloske situacije kao i stanja pacijenta. Pa da ponovimo još jednom, NISTE NADLEŽNI.

https://nova.rs/vesti/drustvo/studenti-medicine-u-novom-sadu-u-blokadi-odgovorili-vucicu-predsednice-lekar-mora-da-odobri-ulazak-na-intenzivnu-negu-da-ponovimo-niste-nadlezni/
nije uvek lako, ali je uvek lepo..
Angus Young

Postby Monogamija » 10 Apr 2025, 09:58

Jako je teško uopšte iskristalisati osobu ili osobe koje će preuzeti ovaj brlog od SNS - a. Prvenstveno tu je glavni problem što ljudi koji bi možda svojim znanjem, htenjem i voljom želeli da promene Srbiju, naišli na zmije i hulje, a za politiku je glavni preduslov koliko je neko spreman da podere obraz i koliko je spreman da pojede i svojih i tuđih govana. Kada se tu iskristališe neko novo lice, a ne reciklirane lutke, moćićemo nečemu da se nadamo. Samo što dalje od Ružića, Čede i sličnih.
Borjan - Stojković, Degenek, Savić, Rodić - Jovančić, Krstičić - Srnić, Ben, Marin - Pavkov
06.11.2018. Crvena Zvezda 2 - 0 Liverpul

SINIŠA MIHAJLOVIĆ 20.02.1969.-16.12.2022. Večna ti slava ljudino!
Monogamija

Postby jsdp4101945 » 10 Apr 2025, 10:09

Retko ko normalan zeli da preuzme i opstinu jer su ovi toliko urnisali sistem i ubacili svoje spavace u svaki jp i lok.samoupravu da ce koja god grupa ljudi proba da uradi nesto da promeni u tom delu nailaziti na podmetacine i sl. Treba velika lustracija a studenti i mladi ljudi ne mogu da to da ucine bez iskusnijeg kadra, a taj iskusniji su u vecinom slucaja u talu sa nekom politicko-mafijaskom strukturom.
jsdp4101945

Postby Fratelo » 10 Apr 2025, 12:35

Studenti se zahvalili vojnim veteranima na svemu sto cine za njih.

Eto kako moze tako jedan lep gest da znaci i da privuce ljude.
Fratelo

Postby Niko123 » 10 Apr 2025, 12:43

Niko123

Postby BlackOwl » 10 Apr 2025, 12:45

jupol wrote:poenta je da ne znam koji je kurac narodu, je l' izlaze zbog sebe, da se izbore za normalnu drzavu, ili na druzenje sa studentima? .

Realno narod ne vidi resenje tih problema sa beskrajnim setnjama. Izaslo je milion ljudi, gde ces vise od toga.
15og je bilo sve spremno da se malo radikalizuju akcije i digne narod na noge, a umesto toga smo presli sa konja na magarca i sad setamo po pazaru i tuzakamo se strazburu dok u isto vreme cela eu se slizava sa vucicem.
"Ponovo je kao obrazloženje navedeno da se radi „o obezbeđivanja finansijske pomoći za redovan rad Košarkaškog saveza Srbije“. Međutim, redovan rad KSS-a je izgleda bilo finansiranje Crvene zvezde kao i u prethodnim navratima."
BlackOwl

PreviousNext

Return to Ostali Olimpijski Sportovi