Board index Paris 2024

Pariz 2024. - u susret OI

Re: Pariz 2024. - u susret OI

Postby grobar_Zvornik » 25 Sep 2023, 12:42

Што би се рекло сви су ту, само пливача нигдје...
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Milutinov Tata » 25 Sep 2023, 14:13

Mi ni u Beogradu nemamo velki broj bazena, a po Srbiji je verovatno situacija jos gora, tako da je uocavanje nekog talentovanog vise slucajnost nego proizvod nekog sistema. Nije ni u SFRJ bilo bolje, ja se ne mogu setiti da li smo ikada isli sa 10+ takmicara na neko EP, o SP i Oi da ne pricam.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby cole » 25 Sep 2023, 14:53

Za nama je dosta uspješan kvalifikacioni period.

Tri naše najjače ekipe su obezbjedile plasman na igre.
--Basketaši nikad nisu ni bili upitni za plasman na OI, ubjedljivo su prvi na Svjetskoj rang listi.
--Odbojkašice su iskoristile prvu šansu za plasman na igre.
Sada se kroz Ligu Nacija mogu na miru spremati za olimpijski turnir, bez jurenja bodova za SRL.
--Košarkaši su konačno uspjeli uzeti OI vizu bez dodatnih kvalifikacija. Ako budu svi zdravi i voljni da igraju možemo se boriti za medalju.

Od ostalih naših ekipa najveće šanse za visok plasman na OI bi imali vaterpolisti ako se plasiraju.
Za odbojkaše i košarkašice bi sam plasman bio uspjeh, a za rukometne selekcije eventualni odlazak u Pariz bio bi mega uspjeh.

Što se pojedinačnih sportova, broj kvalifikovanih sportista je zadovoljavajući za ovaj peroid kvalifikacija. Najprijatnije su iznenadili kajakaši sa 8 kvalifikovanih sportista, dok su najviše razočarali dvojac u veslanju i strijelci puškom.

Najviše pehova su imali rvači, ozbiljan zdravstveni problem za Zuraba i ne dobijanje dozvole od OK Rusije za Tibilova su drastično uticali na smanjenje potencijala našeg rvačkog tima. Iako oslabljeni uspjeli smo doći do tri norme za Pariz.

Do kraja ove kalendarske godine ostali su samo odbojkaši i tekvondisti u lovu na direktnu vizu za Pariz.
Za odbojkaše će svaki meč biti veoma bitan zbog plasmana na FIVB listi u slučaju da ne izbore vizu na kvalifikacionom turniru.
U tekvondou smo dosta skromni ove godine, nemamo ni jednu medalju sa GP turnira. Najbliža plasmanu preko liste u
Pariz je Aleksandra Perišić koje se nalazi 5 (poslednjem) mjestu koje vodi na OI. Takov je takođe peti ali su male šanse da zadrži tu poziciju. Nadica je trenutno na 8 mjestu.

Trenutno imamo 44 kvalifikovanih sportista plus 5 sigurnih mjesta preko svjetskih lista do kraja ove godine i to:
4 mjesta za basketaše - 1.11. SRL
1 mjesto za drumski biciklizam (Jelena Erić) - 17.10. SRL
cole

Postby Dexi » 25 Sep 2023, 23:25

Iskreno menjao bih 5 medalja pojedinacnih iz tekvondoa,rvanja,kajaka za medalju kosarkasa,odbojkasa itd.

Naravno tu po redu i znacaju dolaze i medalje iz tenisa,plivanja i atletike.Ovo streljastvo ,kajak i ostalo to prati mozda nas 1% zanesenjaka i ljubitelja sporta i niko vise :biggrin: .

I zato onih 4 medalja u ekipnim sportovima 2016 po znacaju vrede skoro kao i sve medalje recimo Hrvata te 2016.

Inace od 92' mi imamo 13 ekipnih medalja,Hrvati imaju ja mislim 7 ,Crnogorci jednu,a Slovenci niti jednu. :okk: (i to sa jednom olimpijadom manje).

Inace i ovde je pisano o toj nekoj losoj sreci generalno i brdo ispustenih medalja ,a da su nasi takmicari bili favoriti.Sa druge strane jako je malo primera da je neki nas takmicar otisao kao anonimus i da je ostvario vrhunski rezultat i medalju.Valjda ovaj put i neki nas autsajder iznenadi.

Od tih prijatnih iznenadjenja pamtim dve medalje Ivosev 96' ,zatim odlicnu trku N.Janic 2000' i cetvrto mesto(i onda ode kod Madjara i uzme nekoliko medalja 2004 :colera: ).Odlican nastup O.Jevtic 2004' u maratonu i to je to otprilike.

Medalje su uglavnom uzimali nasi fsvoriti.Zato razocarenja na pretek.Od vaterpolista 96', preko kosarkasa 2000' i 2004' ,zatim dvojac u veslanju 2004,Novak vise puta,Sekaricka,Topic,Peric u atletici,itd.itd.

Ne znam imamo li takvog nekog autsajdera koji moze da iznenadi,(poput recimo Sare Kolak kod Hrvata)Mislim da bi neki teniser,a da nije Djokovic ili neki dubl mogli da iskoce ovaj put. :biggrin: Inace u tenisu koliko smo bolji od Hrvata ,a imamo samo jednu,jedinu medalju,dok oni imaju cak 4.

Mislim da bi recimo ili Angelina ili Vilagos mogle da prijatno iznenade sve i donesu nam medalju .

Verujem da cemo ovog puta lakse doci do 4 zlata,nego li do 10 medalja koji jeste jedan veliki cilj.

Basketasi,Vuleta,Nole,odbojkasice ,dvojac u streljastvu su legitimni kandidati za zlatnu medalju i rekao bih favoriti.

Kosarkasi ,borci kandidati za medalje.Ne znam kakva je situacija u kajaku i ima li tu sanse da se ponovi 2016'.

Za ove koji prate bas detaljno,pitanje ima li dvojac u veslanju(koji js bio solidan prethodnih godina)jos neku sansu da izboru OI?
Dexi

Postby druga generacija » 26 Sep 2023, 07:26

@dexi: Ni Zurabi, ni Mikec, ni Sebic nisu bili favoriti za medalju, pa su je uzeli. To si ti samo tri primera sa zadnjih OI.
druga generacija

Postby Foteljas » 26 Sep 2023, 09:36

Dexi wrote:Inace od 92' mi imamo 13 ekipnih medalja,Hrvati imaju ja mislim 7 ,Crnogorci jednu,a Slovenci niti jednu. :okk: (i to sa jednom olimpijadom manje).

Samo sto oni u tih sedam imaju tri zlatne, isto koliko i mi u nasih 13... :roll:

Inace i ovde je pisano o toj nekoj losoj sreci generalno i brdo ispustenih medalja ,a da su nasi takmicari bili favoriti.Sa druge strane jako je malo primera da je neki nas takmicar otisao kao anonimus i da je ostvario vrhunski rezultat i medalju.Valjda ovaj put i neki nas autsajder iznenadi.

Od tih prijatnih iznenadjenja pamtim dve medalje Ivosev 96' ,zatim odlicnu trku N.Janic 2000' i cetvrto mesto(i onda ode kod Madjara i uzme nekoliko medalja 2004 :colera: ).Odlican nastup O.Jevtic 2004' u maratonu i to je to otprilike.

Ivana Maksimovic srebro u streljastvu 2012.

Medalje su uglavnom uzimali nasi fsvoriti.Zato razocarenja na pretek.Od vaterpolista 96', preko kosarkasa 2000' i 2004' ,zatim dvojac u veslanju 2004,Novak vise puta,Sekaricka,Topic,Peric u atletici,itd.itd.

+ rukometasi 2000, odbojkasi 2004, sjajan teniski tim 2008, a samo jedna bronza, 2012. totalni debakl ekipnih i kiks vaterpolista...

Verujem da cemo ovog puta lakse doci do 4 zlata,nego li do 10 medalja koji jeste jedan veliki cilj.

Pitanje je. Za tako nesto morali bi da uzmu zlata i Novak i Vuleta i basketasi, a oni su prosli put zajedno uzeli jednu bronzu i tri drvene...

Za ove koji prate bas detaljno,pitanje ima li dvojac u veslanju(koji js bio solidan prethodnih godina)jos neku sansu da izboru OI?

Imace, ima valjda i kontinentalne kvalifikacije i zavrsna kvalifikaciona regata sledece godine u aprliu i maju.

druga generacija wrote:@dexi: Ni Zurabi, ni Mikec, ni Sebic nisu bili favoriti za medalju, pa su je uzeli. To si ti samo tri primera sa zadnjih OI.

NIje bas tacno. Zurab je u Tokio otisao kao evropski prvak tri meseca ranije, imao je prethodno i bronzu sa Svetskog kupa u Beogradu u decembru 2020. Mikec je mesec dana pred olimpijadu vec bio uzeo srebro na Svetskom kupu, gde je Iranac takodje bio uzeo zlato. Dakle, oni su itekako bili aduti za medalje. Sebic doduse nije u toj meri, fakat je da ga je sreca lepo posluzila ("Drugovi, ko je pucao u Ucinu metu?!" - serija "Vojnici" :lollol: ), ali i on je prethodno vec imao iskustvo osvajanja medalje u toj disciplini na Svetskom kupu.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby octopus » 26 Sep 2023, 10:55

Opšta pljuvačina na forumu kad dođu igre na kojima nema medalje od strelaca, a oni su nas od raspada sfrj ubedljivo najviše puta obradovali. I to bez ijednog stranog sportiste.
I Sebić je u Riju gađao u Učinu metu. :biggrin: To su bile najtraumatičnije igre naših strelaca, samo jedno finale (Bobana 6. mesto), Grgićeve dve devetke u poslednja 2 hica kvalifikacija, najbolji van forme ili malo ispod crte za finale. Ne ponovilo se. Zato se sreća u Tokiju vratila. Setimo se samo da je Pakistanac kiksao u poslednjem hicu i omogućio Mikecu da uđe u finale i kako su se i Mikecu i Sebiću raspala dva Ukrajinca u trenucima kad se lomilo u finalu. Da je miks osvojio medalju, bilo bi sve savršeno.

Hrvati su mislim 5 medalja osvojili u tenisu a ne 4. Čak 4 u muškom dublu (i to svih 8 različitih igrača), plus Ivanišević u singlu, koji nije imao meč za bronzu. :roll:
Da su Novak i Nina pre 2 godine u miksu osvojili medalju, to bi bio etalon za neočekivano odličje na OI. Tenis je definitivno najmalerozniji sport za Srbiju na OI.

Basketasi,Vuleta,Nole,odbojkasice ,dvojac u streljastvu su legitimni kandidati za zlatnu medalju i rekao bih favoriti.

Ovde je ključ. Moraju bar 2 zlata od strane ovih kandidata da se osvoje da bi se spasile igre. A biće vraški teško. Hrvatima je stara garda spasila Tokio, nadam se da će i nama tako biti u Parizu. Male zemlje moraju da koriste prilike za zlato ili sledi kolaps na listi osvajača medalja.
octopus

Postby druga generacija » 26 Sep 2023, 11:27

Foteljas wrote:
Dexi wrote:Inace od 92' mi imamo 13 ekipnih medalja,Hrvati imaju ja mislim 7 ,Crnogorci jednu,a Slovenci niti jednu. :okk: (i to sa jednom olimpijadom manje).

Samo sto oni u tih sedam imaju tri zlatne, isto koliko i mi u nasih 13... :roll:

Ivana Maksimovic srebro u streljastvu 2012.

+ rukometasi 2000, odbojkasi 2004, sjajan teniski tim 2008, a samo jedna bronza, 2012. totalni debakl ekipnih i kiks vaterpolista...

Pitanje je. Za tako nesto morali bi

druga generacija wrote:@dexi: Ni Zurabi, ni Mikec, ni Sebic nisu bili favoriti za medalju, pa su je uzeli. To si ti samo tri primera sa zadnjih OI.

NIje bas tacno. Zurab je u Tokio otisao kao evropski prvak tri meseca ranije, imao je prethodno i bronzu sa Svetskog kupa u Beogradu u decembru 2020. Mikec je mesec dana pred olimpijadu vec bio uzeo srebro na Svetskom kupu, gde je Iranac takodje bio uzeo zlato. Dakle, oni su itekako bili aduti za medalje. Sebic doduse nije u toj meri, fakat je da ga je sreca lepo posluzila ("Drugovi, ko je pucao u Ucinu metu?!" - serija "Vojnici" :lollol: ), ali i on je prethodno vec imao iskustvo osvajanja medalje u toj disciplini na Svetskom kupu.

Ne pricamo o tome jesu li imali potencial za medalju. Jesu. Ali daleko od toga da su bili favoriti. Ako vec pricamo o tome da nasi favoriti ne ispunjavaju ocekivanja, moramo i pricat o tome, da na drugoj strani osvajamo ponekad medalje, kad ih ne ocekujemo
druga generacija

Postby Milutinov Tata » 26 Sep 2023, 12:27

Ivanisevic je obe brozne u Barseloni uzeo samim plasmanom u polufinale, tek od Atlante se uvodi mec za 3. mesto. Obe medalje su bile ipak neocekivane, turnir se igrao na sljaci koja njemu nije bas dobra podloga, a u parovima je sve bilo otvoreno. Ljubicic i Ancic su uzeli bronzu u maratonu u trecem setu protiv Indijaca, Paesa i Bupatija u Atini, to je isto bila neocekivana medalja za njih.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Dylam Dop » 26 Sep 2023, 13:10

@dexi

Džaba i OI-kvota kad je stanje u veslanju katastrofalno i kad pomenuti dvojac ni na svom kućnom pragu nije uspio da je izbori. Tu treba prepisati recept za od Hrvata koji forsiraju rođenu braću i sestre, koji se poznaju i svakodnevno sinhronizuju do srži. Veslanje im je donijelo najviše medalja na ljetnim OI otkako su se osamostalili (ko se npr. sjeća još braće Skelin?), stoga se ne bih iznenadio i kad bi ovi novopristigli Lončarići na kraju uzeli medalju ako ih Sinkovići u pripremama uzmu pod svoje.

...

Nego, koga uzimate za najveći olimp. maler kod nas? Topić, Arunović (premda se ipak nekako "ogrebala" o Mikeca zadnji put), Đoković..? :D
Dylam Dop
Guest

Postby Foteljas » 26 Sep 2023, 14:14

druga generacija wrote:Ne pricamo o tome jesu li imali potencial za medalju. Jesu. Ali daleko od toga da su bili favoriti. Ako vec pricamo o tome da nasi favoriti ne ispunjavaju ocekivanja, moramo i pricat o tome, da na drugoj strani osvajamo ponekad medalje, kad ih ne ocekujemo

Ja sam bogme bio tipovao na Zuraba da ce nam doneti bronzu u igrici... :biggrin:

Dylam Dop wrote:Nego, koga uzimate za najveći olimp. maler kod nas? Topić, Arunović (premda se ipak nekako "ogrebala" o Mikeca zadnji put), Đoković..? :D

Djokovic definitivno na prvom mestu, tu nema zbora. To je naprosto neshvatljivo i protivno svim zakonima verovatnoce sta je on uradio 2012, 2016. i 2020.
Od ovih sto nisu uzeli medalje, Arunovic se visoko kotira. Topic odmah iza nje. Ana Ivanovic i njena volsebna povreda dan pred pocetak Pekinga u momentu kada je bila br. 1 je tik iza njih, jer posle vise nije bila favorit.
Od ovih sto su uzimali medalje, Sekaricevoj je dva puta izmicalo zlato na nacin da je na neresenom rezultatu bilo pogresno pravilo (u Barseloni kada je bila slabija u finalu gledao se finalni deo, a u Atini gde je bila jaca u finalu moralo je da se raspucava). Basketasi epski kiksnuli u Tokiju, a iako su se posle pozlatili, maleri su pratili vaterpoliste 2004, 2008. i 2012. Da ne zaboravim i Cavica, vodu u kostimu 2004, onu brutalnu kradju 2008. i pad u zavrsnici 2012.
Foteljas

Postby Tegi » 26 Sep 2023, 14:43

Vrhunas Arunovićkine nesreće je što je ona u tom mixu pucala savršeno. Podbacio je Mikec koji je par dana ranije uzeo medalju u pojedinačnoj konkurenciji.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Olimp » 26 Sep 2023, 15:07

Ja bi htio da nas posere samo jednom kao Hrvate sa zlatima.
Najveći user Sara Kolak i njezino zlato a nikad prije ni poslije nikakva medaljica ni na EP. Mi smo imali sličan user na SP u plivanju Nađu Higl, ali jbg OI imaju beću težinu.

Onda Josip Glasnović ukupno čovjek ima 3 bronze da bi u Riju nakon 5 godina od zadnje medalje uzeo jedino zlato u životu.

A najveća priča je ovaj Giovani Crnogorac on je totalno streljački Wawrinka. Ima 4 medalje sve 4 zlatne i nikad više ništa. Ali raspored tih medalja je još fascinantniji.
Prva medalja mu je evropsko zlato 2012 sa 30 godina. Iste godine postaje OI prvak u Londonu.
Na sljedeću medalju je čekao do ove godine kada je sa 41 godinom postao evropski i svjetski prvak. Poznavajući njega očito ide zlato i u Parizu :)
Olimp

Postby octopus » 26 Sep 2023, 15:43

Rekoh ti da ga ne pominješ, ti ne slušaš. Unervoziš se, loše kucaš tekst ili ti je samo loš autocorrect. :laugh: Šalim se, ne zameri.
Neće valjda i na OI… Ali taj fenomen kod nekih sportista da nisu top top klasa a samo zlata osvajaju kad im se ukaže prilika (poput pomenutog Vavrinke ili Nalbandijana) mi je neobjašnjiv i zadivljujuć.

To jutro otvaram bilans medalja, a ono vidim jedna više i to zlatna. Ne bi mi dobro… Odmah sam znao o čemu se radi… U kvalifikacijama NR 63-64m, a u finalu preko 66m… Pade kiša, takmičarke praktično bezveze bacale u 6. seriji… Ali vratilo im se u Tokiju Perkovićki po istom scenariju. Taj Rio su odradili do perfekcije, kao da su u ušima imali bubice sa kojih su se čule Tompsonove note. A mi po baksuzluku prvih 8 dana katastrofalni, još šipci uzeše zlato… Malo je nedostajalo da bude bar 1 forumaš manje. :D

Ako Vuleta ne osvoji medalju u Parizu, onda će ona po meni biti na vrhu liste baksuza. I kao klinac, dok nisam pratio, uvek su me neuspesi u atletici najviše frustrirali. Bio sam popaljen i na medalju Olivere u Atini jer je dobar deo trke vodila… Od Perića nisam ništa očekivao, a od Topića uvek zlato i onda bude bedak kad podigne visinu a nije ni prethodnu preskočio. :D
octopus

Postby Foteljas » 26 Sep 2023, 15:57

octopus wrote:Taj Rio su odradili do perfekcije

Mogli su cak i jos bolje. Rukometasi ispali u cetvrtfinalu, Martin za hiljaditi deo sekunde ostao bez zlata, bese i neki camac u jedrenju takodje ostao bez medalje nekim glupim kiksom pred kraj.

Olimp wrote:Mi smo imali sličan user na SP u plivanju Nađu Higl, ali jbg OI imaju beću težinu.

Najmisterioznije zlato verovatno u celoj istoriji srpskog sporta. Sto kaze, ni pre ni posle toga skoro pa nista.
Foteljas

PreviousNext

Return to Paris 2024