Board index Razni Sportovi Ostali Olimpijski Sportovi

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Stefanm992 » 10 Apr 2025, 20:21

Niko123 wrote:

jadni i pre svega apoliticni direktori javnih preduzeca u danasnjoj Srbiji , njima je najteze
Stefanm992

Postby Foteljas » 10 Apr 2025, 20:26

Malkovic wrote:Годинама већ није Косовска Митровица већ само Митровица, тако да немам никакву замерку.

+1
Stanovnistvo izlaskom na izbore, odlaskom na kontramitinge i glasanjem za Ljistu pokazuje da mu to apsolutno ne smeta, ko sam ja onda da se nesto bunim... :okk:
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Muflon » 10 Apr 2025, 20:45

Je l' to ono stanovništvo što je glasalo za Olivera Ivanovića, pa su naši u saradnji sa šiptarima razbijali kutije da bi se izbori poništili. Znamo kako je kasnije završio Oliver, a i kako su se palili lokali, kola i pretilo svakome ko nije podržavao zvaničnu politiku Beograda. Kao da je zbog glasova sa Kosova ovo govno na vlasti.

Ne znam da li ljudi kapiraju da ovde nema izbora što se tiče posla. Svaka srpska institucija je ugašena, ja imam sreću da sam se zaposlio mnogo pre ovih dešavanja, pa sad idem u Rašku da radim kad mi padne smena. Preko 50% lokala na severu su uzeli šiptari. Brdo prodavnica, apoteka, mesara i sličnih trgovina u poslednje 2 godine su zatvorene jer ne može da se nabavi domaća roba. I ovi što i dalje rade su ti pod lupom šiptara, jedva čekaju da nađu neku glupost da ih kažnjavaju.

Svako ko obavlja privremene i povremene poslove, ugovor o delu, prima socijalu i slično zna da mu je to praktično jedini izvor novca ili može da pakuje kofere. I tu pravim razliku između ovih lokalnih koji su pohlepni, obogatili su se ali im je sve malo i običnog čoveka koji nije za ovo smeće ali nema izbora. Nije problem i da se ode odavde, kao što je dosta ljudi i uradilo i da potraži sreću na nekom drugom mestu, samo što si onda izdajnik. Prodao sve, pobegao, pa naručuješ po Srbiji u kafanama pesme o Kosovu. Obrni, okreni, ljudi te gledaju kao govno.
Muflon

Postby Houdini » 10 Apr 2025, 21:08

Muflon pitanje za tebe.. negde sam procitao, navodno od momka sa Kosova, da polovina ovih koji "setaju" su zapravo Albanci jer nije bilo dovoljno Srba.. jel moguce da je to ili je neka patka?
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Muflon » 10 Apr 2025, 21:10

Ne, sve naši. Znam da je bilo polemike kad su čuli nekoga da priča. Ljudi iz enklava i imaju sličan naglasak kao kad šiptari pričaju srpski.
Muflon

Postby enbidzi » 10 Apr 2025, 21:17

Ovi nakrkali jos satora, jebem ti zivot i tursku mahalu
enbidzi

Postby Bojdo » 10 Apr 2025, 21:24

Houdini wrote:Muflon pitanje za tebe.. negde sam procitao, navodno od momka sa Kosova, da polovina ovih koji "setaju" su zapravo Albanci jer nije bilo dovoljno Srba.. jel moguce da je to ili je neka patka?

Kod Albanaca sa KIM dominira E1b1b haplogrupa, fenotip bi trebalo da se "malo" razlikuje od nasih.
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby Deran991 » 10 Apr 2025, 21:41

Bojdo wrote:
Houdini wrote:Muflon pitanje za tebe.. negde sam procitao, navodno od momka sa Kosova, da polovina ovih koji "setaju" su zapravo Albanci jer nije bilo dovoljno Srba.. jel moguce da je to ili je neka patka?

Kod Albanaca sa KIM dominira E1b1b haplogrupa, fenotip bi trebalo da se "malo" razlikuje od nasih.

Kakve to veze ima? Fenotip nije isto što i genotip. Ja sam J2b, pa sam beo i žut kao Skandinavac sa baltidnim crtama na licu.
Deran991

Postby Foteljas » 10 Apr 2025, 21:44

Muflon wrote:Je l' to ono stanovništvo što je glasalo za Olivera Ivanovića, pa su naši u saradnji sa šiptarima razbijali kutije da bi se izbori poništili. Znamo kako je kasnije završio Oliver, a i kako su se palili lokali, kola i pretilo svakome ko nije podržavao zvaničnu politiku Beograda. Kao da je zbog glasova sa Kosova ovo govno na vlasti.

Ne znam da li ljudi kapiraju da ovde nema izbora što se tiče posla. Svaka srpska institucija je ugašena, ja imam sreću da sam se zaposlio mnogo pre ovih dešavanja, pa sad idem u Rašku da radim kad mi padne smena. Preko 50% lokala na severu su uzeli šiptari. Brdo prodavnica, apoteka, mesara i sličnih trgovina u poslednje 2 godine su zatvorene jer ne može da se nabavi domaća roba. I ovi što i dalje rade su ti pod lupom šiptara, jedva čekaju da nađu neku glupost da ih kažnjavaju.

Svako ko obavlja privremene i povremene poslove, ugovor o delu, prima socijalu i slično zna da mu je to praktično jedini izvor novca ili može da pakuje kofere. I tu pravim razliku između ovih lokalnih koji su pohlepni, obogatili su se ali im je sve malo i običnog čoveka koji nije za ovo smeće ali nema izbora. Nije problem i da se ode odavde, kao što je dosta ljudi i uradilo i da potraži sreću na nekom drugom mestu, samo što si onda izdajnik. Prodao sve, pobegao, pa naručuješ po Srbiji u kafanama pesme o Kosovu. Obrni, okreni, ljudi te gledaju kao govno.

Cisto da ne bude zabune, iste komentare imam za slicne vesti iz ostatka Srbije.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Old school » 10 Apr 2025, 21:47

Muflon wrote:Je l' to ono stanovništvo što je glasalo za Olivera Ivanovića, pa su naši u saradnji sa šiptarima razbijali kutije da bi se izbori poništili. Znamo kako je kasnije završio Oliver, a i kako su se palili lokali, kola i pretilo svakome ko nije podržavao zvaničnu politiku Beograda. Kao da je zbog glasova sa Kosova ovo govno na vlasti.

Druže neću da ti stajem na muku ali ta tvoja priča ima dva kraja.
Meni je pola rodbine i dalje dole na KiM. Za poslednjih 20ak godina pokupovali su stanove u Bgd i ostatku Srbije, ja sa svojih 52g. i dalje živim u očevom stanu. Ni jedan od braće odozdole nije omirisao barut ( mojeg su godišta) ja bio i '92 i'99.
Iskreno žive bolje od mene a ne bave se nikavim prljavim poslovima. Ne kažem da nema slučajeva puno kao što navodiš ali nije sve crno-belo.
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby Bojdo » 10 Apr 2025, 21:50

Deran991 wrote:
Bojdo wrote:[

Kakve to veze ima? Fenotip nije isto što i genotip. Ja sam J2b, pa sam beo i žut kao Skandinavac sa baltidnim crtama na licu.

Genotip je jedan od faktora(nije jedini) koji utice na fenotip.
Bojdo

Postby vladokv » 10 Apr 2025, 21:52

Genotip utice na fenotip ?

molim te mi reci ko te je to naucio ?

ustvari zanemari ćaci.
Ćoba wrote:
...Zaista sam impresioniran, ovaj Partizan je više Vučićev SNS nego što je to Zvezda ikad bila. :blue:
vladokv

Postby Produzenisamlekom » 10 Apr 2025, 21:54

Pa nije nista pogresio... Fenotip nastaje delovanjem genotipa.
Andrea Trinkijeri
"Evropa ne može da kaže ne klubu koji ima dva miliona navijača. Ali i oni moraju da odluče šta žele da budu"
Produzenisamlekom

Postby Bojdo » 10 Apr 2025, 21:56

vladokv wrote:Genotip utice na fenotip ?

molim te mi reci ko te je to naucio ?

ustvari zanemari ćaci.

Caci si ti ispao, cuj genotip ne utice na fenotip. :lollol: Utiče jednako jako kao i faktori okoline.

Fenotip je rezultat međudjelovanja između genotipa i okoline.U molekularnoj genetici za fenotip vrijedi: određeni gen ima određeni redoslijed parova baza u svojem DNK-u i taj redoslijed sadržava informaciju potrebnu za djelovanje gena; [b]to se djelovanje očituje u fenotipu. Promjenom toga redoslijeda mijenja se informacija, a time i djelovanje gena, čime se mijenja i fenotip.

Genotipom se naziva sveukupno nasljeđe nekog organizma, dakle svi njegovi geni. Međutim kako je fenotip izraz genotipa to obrnuto ne mora biti jer se ne moraju sva svojstva genotipa izraziti. Neko može nositi gen za boju očiju koji se sastoji od alela za smeđe i alela za plave oči. U tom slučaju oči će biti smeđe jer je smeđa boja očiju dominantna nad plavom. Tako je plava boja, iako se nalazi u genomu, ostala skrivena u fenotipu.

Ajmo Ćaci u školu.. :laugh:
Last edited by Bojdo on 10 Apr 2025, 22:10, edited 5 times in total.
Bojdo

Postby vladokv » 10 Apr 2025, 22:06

genetski materijal nasledjujes, a koje ce osobine da se determinisu zavisi od faktora spoljne sredine.

Ne moze jednostavnije.
Ćoba wrote:
...Zaista sam impresioniran, ovaj Partizan je više Vučićev SNS nego što je to Zvezda ikad bila. :blue:
vladokv

PreviousNext

Return to Ostali Olimpijski Sportovi