Board index Razni Sportovi Ostali Olimpijski Sportovi

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby V.M. Varga » 08 Apr 2025, 10:35

Fratelo wrote:O cemu se radi ovde sada da studenti iz NS-a zastupaju predlog da se formira ekspertska vlada?

Pa onda jos proglas izadje sa istim stavom juce.

Izgleda da rezim svoje poslednje adute izvlaci iz rukava.

Opet ide ka propasti.

Posle onog velikog protesta u NS 30. januara, što je bila i poslednja veća akcija NS studenata. Služba je odradila svoje i napala govornike koje su organizovali NS studenti i tu napravila razdor.

Posle toga su se u NS povukli u drugi plan studenti iz proglasa, stava i sviće, tj. studenti koji su bili porketači svih velikih protesta od pada nadstrešnice do 30. januara. Ostatak studenata od onda nije uspeo organizovati ništa u NS. Čak ni blokadu za izbor gradonačelnika NS u februaru.

Sad se posle pokazne vežbe vraćaju ovi prvi na svoja mesta.

Lako je napraviti ekspertsku vladu, za to bi bila dovoljna i slobodarska ekipa profesora sa Filozofskog fakulteta. Možda i jedinog istinski slobodnog fakulteta u državi :)
Last edited by V.M. Varga on 08 Apr 2025, 10:37, edited 2 times in total.
V.M. Varga

Postby Houdini » 08 Apr 2025, 10:37

znam Cuburac, ali da li to znaci da treba da se kriju iza studenata? nek nadju nacin da dodju do svojih zahteva, inace jedino ovo moze da bude kontraproduktivno..

studenti nisu homogena masa, ima onih koji nisu u politickim organizacijama, ima onih koji jesu, spektar je raznolik.. sada deo fakulteta gura nesto sto nema veze sa pocetkom borbe.. da su se svi usaglasili, pa hajde, ovako nije ok..
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Malkovic » 08 Apr 2025, 10:38

Може свака прелазна влада ако ћемо да јашемо и даље магаре које липсава.
Данас пламсаш само од крви најбољих
што су мачу дали своја тела справна;
блештећи у духу и у чистој вољи,
божанствена света земљо Православна
Malkovic

Postby Fratelo » 08 Apr 2025, 10:38

Sto bi sluzba napala govornike koji direktno doprinose da Vucic ima stabilan rejting?

Stav, proglas, svice, molim te Varga pisi o kosarci, lepsi si mi tamo mnogo.
Fratelo

Postby Bogisa91 » 08 Apr 2025, 10:39

Imamo primer i Severne Makedonije gde je posle te prelazne Vlade doslo do promene vlasti.
Bogisa91

Postby V.M. Varga » 08 Apr 2025, 10:50

Fratelo wrote:Sto bi sluzba napala govornike koji direktno doprinose da Vucic ima stabilan rejting?

Stav, proglas, svice, molim te Varga pisi o kosarci, lepsi si mi tamo mnogo.

Sviđalo se to tebi ili ne to su politički stavovi, bolje reći ljudske i moralne vrednosti, ogromne većine studenata u NS. Tu su se i rodili plenumi kao izvorna demokratija i sprečavanje stvaranja kulta ličnosti u vlastitim redovima kroz komunikaciju jedino kroz zvanične naloge plenuma svakog fakulteta. To je revolucija koju su oni pokrenuli.
V.M. Varga

Postby Niksicanin » 08 Apr 2025, 10:53

Ču Filozofski :)
Možda onaj Radovanov sin? Pa on ne bi u Krivošije predavo istoriju, ne bi mu dali onako mutavom.
Ili Dubravka Stojanović, relativizator Jasenovca.
Ili najveći kreten na BU Ivan Videnović. Ko je zaposlio onog retarda samo da mi je znati. Kakva je to budala, pa ne bi ga se ni ćaciji postiđeli.
Niksicanin

Postby Cuburac » 08 Apr 2025, 11:03

Ako vam niko ne valja, da ne menjamo onda nista.
Ipak ima nas i onih koji su za promene, ako nas nije dovoljno , ja ću to prihvatiti, ali i nastaviti da promene podržavam, dok nas ne bude dovoljno.
Životnom veku kad bi mera bila-
iskrenost,vernost,ljubav il' dobrota
tvoj kratki vek bi,kuco moja mila
1000 ljudskih vredeo života.
Cuburac

Postby V.M. Varga » 08 Apr 2025, 11:16

Niksicanin wrote:Ču Filozofski :)
Možda onaj Radovanov sin? Pa on ne bi u Krivošije predavo istoriju, ne bi mu dali onako mutavom.
Ili Dubravka Stojanović, relativizator Jasenovca.
Ili najveći kreten na BU Ivan Videnović. Ko je zaposlio onog retarda samo da mi je znati. Kakva je to budala, pa ne bi ga se ni ćaciji postiđeli.

Novosadski druže :biggrin:
V.M. Varga

Postby Duh sa sekirom » 08 Apr 2025, 11:18

Valjaju im Caciji ali ih sramota da javno kažu.

U svakom slučaju možemo mi ovde drvimo koliko hoćemo sve će se na kraju završiti na Vucicevim izborima jer on neće pristati ni na jedan zahtev jer jednostavno mu se moze.A tamo šta bude bice.
Duh sa sekirom

Postby Fratelo » 08 Apr 2025, 11:20

Cuburac wrote:Ako vam niko ne valja, da ne menjamo onda nista.
Ipak ima nas i onih koji su za promene, ako nas nije dovoljno , ja ću to prihvatiti, ali i nastaviti da promene podržavam, dok nas ne bude dovoljno.

Jao bre Cuburac, losa patetika i jos losiji spin.

Upravo nema promena sa ekspertakom vladom, kako jbt ne kapirate da to sluzi samo da se spase Vuciceva vlast, a ne da dodje do promene.
Fratelo

Postby Niksicanin » 08 Apr 2025, 11:21

Fratelo wrote:
Niksicanin wrote:Ekspertska, mješovita, bilo kakva je k...na biciklu.
Jedino, a i to je vrlo, vrlo klimavo da predstavnici opozicije budu neki vukovi koji su bili u sistemu. A to je malo vjerovatno.
Pa bušiće ih portir ili kafe kuvarica, a ne neko drugi. Papir jedan im neće dati.

Molim te Niksicanine, objasni ljudima onaj vas primer iz 2015. godine ako se secam, kada je Milo dozvolio da neki Srbin preuzme MUP, kao da sredi biracki spisak i te price oko fer izbora... i objasni ljudima kako se to zavrsilo :)

Ma jesi lud, a ne papir jedan nisu mogli dobiti, nego je opstrukcija bila od prvog sekunda.
Jedino neko pošten a ko zna posao, što znači da je iz sistema.
Niksicanin

Postby Ziks96 » 08 Apr 2025, 11:22

Cuburac wrote:Pa kakav je onda predlog svih vas koji niste ni za jednu od te 4 opcije ?

I dalje nijedan konkretan odgovor na ovo. :okk:
PKAŠ
Ziks96

Postby Kreanga » 08 Apr 2025, 11:23

Predlozi ekspertske i prelazne vlade su izneti jos pre 2 meseca. I ti sto su izneli su svesni da od tog posla nema nista. Psiho to nece dozvoliti, pa makar se svi mi usaglasili oko svakog ministra, pomocnika ili drzavnog selretara.
Kreanga

Postby Duh sa sekirom » 08 Apr 2025, 11:23

Fratelo wrote:
Cuburac wrote:Ako vam niko ne valja, da ne menjamo onda nista.

Jao bre Cuburac, losa patetika i jos losiji spin.

Upravo nema promena sa ekspertakom vladom, kako jbt ne kapirate da to sluzi samo da se spase Vuciceva vlast, a ne da dodje do promene.

Toliko mi odgovara da bi pre pristao da ga jebe ceo stadion nego da neko nepozeljan udje u vladu pa makar i kao ministar brz porfelja ili nedalj boze u REM
Duh sa sekirom

PreviousNext

Return to Ostali Olimpijski Sportovi