Board index Paris 2024

Pariz 2024 - Vesti, aktuelnosti, zanimljivosti...

Re: Pariz 2024 - Vesti, aktuelnosti, zanimljivosti...

Postby Fudbaloman » 10 Jul 2024, 14:18

Foteljas wrote:Da se u potpunosti slazem sa tobom po pitanju onoga sto si napisao za Majinog muza/partnera, penio na sav glas da je to zato sto je on opozicionar i slicno... I ja se nadam se da je sada zadovoljan :roll:

Razumemo se :okk:
Fudbaloman

Postby fighter » 10 Jul 2024, 16:20

Sve ubacise, samo Stasu ni pomocu trikova...
fighter

Postby Fudbaloman » 10 Jul 2024, 18:30

Upali na OI i Esvatini i Palau :biggrin: To je ona teorija o poklon kvotama, da se pojave :roll:
Fudbaloman

Postby grobar_Zvornik » 10 Jul 2024, 18:47

Foteljas wrote:Da se u potpunosti slazem sa tobom po pitanju onoga sto si napisao za Majinog muza/partnera, penio na sav glas da je to zato sto je on opozicionar i slicno... I ja se nadam se da je sada zadovoljan :roll:

Писао сам ја још тада да је та Данилова тврдња једна велика глупост, односно превасходно посљедица његових политичких симпатија и аспирација.

Маја је заслужила да носи заставу и надам се да ће се из Париза вратити са олимпијским златом... Жао ми је што ту прилику неће имати Бранкица Михајловић.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Foteljas » 10 Jul 2024, 19:22

grobar_Zvornik wrote:Маја је заслужила да носи заставу и надам се да ће се из Париза вратити са олимпијским златом

Samo da ne proradi cuveno olimpijsko prokletstvo nosioca zastave... :roll:
Doduse, potpisujem odmah da bude kao prosli put, jedno zlato i jedna drvena od njih dvoje.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Fudbaloman » 10 Jul 2024, 19:27

Neka bude kao u Sidneju, kada je Vanja poneo zastavu a posle vratio zlato :jupi:
Fudbaloman

Postby Foteljas » 10 Jul 2024, 19:30

Pisali smo ranije o tome na forumu, tada prokletstvo nije delovalo, jer je Vanju za to mesto odredio vozd licno. :roll:
Foteljas

Postby Fudbaloman » 10 Jul 2024, 21:00

Koji vozd? :think:
Fudbaloman

Postby Foteljas » 10 Jul 2024, 21:13

Jedan jedini, tadasnji predsednik... :roll:
Mali si bio, pa se ne secas. :biggrin:
Foteljas

Postby fighter » 11 Jul 2024, 09:10

Košarkaš Boston Seltiksa Derik Vajt zamenio je Kavaja Lenarda u reprezentaciji Sjedinjenih Američkih Država za Olimpijske igre u Parizu, saopštio je Košarkaški savez SAD.
fighter

Postby Fudbaloman » 11 Jul 2024, 12:09

Foteljas wrote:Jedan jedini, tadasnji predsednik... :roll:
Mali si bio, pa se ne secas. :biggrin:

Osim ako nije fora, koliko ja znam, taj je za sport bio zainteresovan evo koliko i ja za balet pa zato pitam otkud on da odredjuje nosioca zastave :question:
Fudbaloman

Postby Foteljas » 11 Jul 2024, 13:17

Interesovali su se tadasnji SPS i JUL itekako za sport, vrhunske sportiste i sportske radnike i nastojali su da ih pridobiju uz sebe davanjem raznih privilegija i pocasti, kako bi preko njih popravljali svoj vec poljuljali imidz u javnosti, a narocito medju mladjim svetom.

I kao i danas, i tada je bilo zainteresovanih klijenata koji su postajali "drugovi clanovi" (od pok. Sinise Mihajlovica, preko Dragutina Topica, Igora Butulije, Zeljka Tanaskovica, do trenerskih gromada kakav je bio pokojni "Bard").

E sad, koliko me secanje sluzi, Vanja nije bio toliko direktno u tim vodama, ali mislim da ga je pokojni vozd zgotivio nakon sto je nakon pobede na SAD u grupnoj fazi na SP 1998 bio izgovorio cuvenu recenicu ("Oni nas da bombarduju... Pih") i nakon sto je prijateljski caskao sa njim na prijemu po povratku u zemlju. Ovo da ga je on odredio da nosi zastavu na otvaranju u Sidneju je cak i Slobodan Antonic (dok je jos bio dobar politikolog, a ne obicni olinjali SNS bot) bio naveo u knjizi "Zarobljena zemlja", kao primer Milosevicevog odmaklog sultanizma.
Foteljas

Postby Tegi » 11 Jul 2024, 13:22

"Zarobljena zemlja", čuvena knjiga iz 2002. gde se na prvoj stranici zahvalio Soroševoj fondaciji zato što je u teškoj deceniji za intelektualce istima omogućila da prežive...

Pamflet napisan po porudžbini. Kao što i danas piše knjige po porudžbini, samo se finansijer promenio.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Fudbaloman » 11 Jul 2024, 13:29

Foteljas wrote:Interesovali su se tadasnji SPS i JUL itekako za sport, vrhunske sportiste i sportske radnike i nastojali su da ih pridobiju uz sebe davanjem raznih privilegija i pocasti, kako bi preko njih popravljali svoj vec poljuljali imidz u javnosti, a narocito medju mladjim svetom.

I kao i danas, i tada je bilo zainteresovanih klijenata koji su postajali "drugovi clanovi" (od pok. Sinise Mihajlovica, preko Dragutina Topica, Igora Butulije, Zeljka Tanaskovica, do trenerskih gromada kakav je bio pokojni "Bard").

E sad, koliko me secanje sluzi, Vanja nije bio toliko direktno u tim vodama, ali mislim da ga je pokojni vozd zgotivio nakon sto je nakon pobede na SAD u grupnoj fazi na SP 1998 bio izgovorio cuvenu recenicu ("Oni nas da bombarduju... Pih") i nakon sto je prijateljski caskao sa njim na prijemu po povratku u zemlju. Ovo da ga je on odredio da nosi zastavu na otvaranju u Sidneju je cak i Slobodan Antonic (dok je jos bio dobar politikolog, a ne obicni olinjali SNS bot) bio naveo u knjizi "Zarobljena zemlja", kao primer Milosevicevog odmaklog sultanizma.

SPS i JUL da ali licno vozd nekako ne, odnosno koliko ja pamtim a pamtim, u zivotu nije dosao na neku utakmicu ili komentarisao bilo sta u vezi sporta naseg. Zato me je zacudilo da je bas na njegovo insistiranje Vanja poneo zastavu, ok da je to bila neka sira stranacka ili druga ekipa koja je odlucila. Znam i da su neki tadasnji sportisti javno bili clanovi (nista cudno, svaka vlast to ima), sve se to dobro pamti. Kako god, Vanja je u tom trenutku sigurno bio medju najuticajnijim sportistima uz kosarkase, jer je odbojkaska reprezentacija bila najbolji reprezent tih godina (setiti se da su vaterpolisti bili u kanalu sve do 2001. skoro) a rukometasi ipak ostali nedoreceni. Sve u svemu, ne verujem da je tada bilo ko imao zamerki na njega sto je nosio zastavu. :roll:
Fudbaloman

Postby Foteljas » 11 Jul 2024, 13:34

Tegi wrote:"Zarobljena zemlja", čuvena knjiga iz 2002. gde se na prvoj stranici zahvalio Soroševoj fondaciji zato što je u teškoj deceniji za intelektualce istima omogućila da prežive...

Pamflet napisan po porudžbini. Kao što i danas piše knjige po porudžbini, samo se finansijer promenio.

Nije to nikakav "pamflet", vec jos uvek do sada najbolja i najobjektivnija politikoloska naucna studija o periodu Miloseviceve vladavine. Cak su poslednje recenice kojom je zavrsio knjigu ispale prorocanske. To sto je autor u medjuvremenu postao slobonostalgiracar i od naucnika se pretvorio u rezimskog bota i odrekao svog dela, ne umanjuje njegov kvalitet.

Fudbaloman wrote:SPS i JUL da ali licno vozd nekako ne, odnosno koliko ja pamtim a pamtim, u zivotu nije dosao na neku utakmicu ili komentarisao bilo sta u vezi sporta naseg. Zato me je zacudilo da je bas na njegovo insistiranje Vanja poneo zastavu, ok da je to bila neka sira stranaca ili druga ekipa koja odlucila. Znam i da su neki tadasnji sportisti javno bili clanovi (nista cudno, svaka vlast to ima), sve se to dobro pamti. Kako god, Vanja je u tom trenutku sigurno bio medju najuticajnijim sportistima uz kosarkase, jer je odbojkaska reprezentacija bila najbolji reprezent tih godina (setiti se da su vaterpolisti bili u kanalu sve do 2001. skoro) a rukometasi ipak ostali nedoreceni. Sve u svemu, ne verujem da je tada bilo ko imao zamerki na njega sto je nosio zastavu. :roll:

On licno nije isao da mu ne bi zvizdali, ali kao sto rekoh, itekako se interesovao, pogotovu pred kraj vladavine. A sto se kosarkasa tice, u isto to vreme Divcu je volsebno zagubljena prijava za clana MOK, pa je on iz protesta resio da bojkotuje Sidnej, pa se sa njim solidarisao i Djordjevic, pa smo umesto borbe za zlato na kraju ostali bez ikakve medalje.
Foteljas

PreviousNext

Return to Paris 2024