Tegi wrote:"Zarobljena zemlja", čuvena knjiga iz 2002. gde se na prvoj stranici zahvalio Soroševoj fondaciji zato što je u teškoj deceniji za intelektualce istima omogućila da prežive...
Pamflet napisan po porudžbini. Kao što i danas piše knjige po porudžbini, samo se finansijer promenio.
Nije to nikakav "pamflet", vec jos uvek do sada najbolja i najobjektivnija politikoloska naucna studija o periodu Miloseviceve vladavine. Cak su poslednje recenice kojom je zavrsio knjigu ispale prorocanske. To sto je autor u medjuvremenu postao slobonostalgiracar i od naucnika se pretvorio u rezimskog bota i odrekao svog dela, ne umanjuje njegov kvalitet.
Fudbaloman wrote:SPS i JUL da ali licno vozd nekako ne, odnosno koliko ja pamtim a pamtim, u zivotu nije dosao na neku utakmicu ili komentarisao bilo sta u vezi sporta naseg. Zato me je zacudilo da je bas na njegovo insistiranje Vanja poneo zastavu, ok da je to bila neka sira stranaca ili druga ekipa koja odlucila. Znam i da su neki tadasnji sportisti javno bili clanovi (nista cudno, svaka vlast to ima), sve se to dobro pamti. Kako god, Vanja je u tom trenutku sigurno bio medju najuticajnijim sportistima uz kosarkase, jer je odbojkaska reprezentacija bila najbolji reprezent tih godina (setiti se da su vaterpolisti bili u kanalu sve do 2001. skoro) a rukometasi ipak ostali nedoreceni. Sve u svemu, ne verujem da je tada bilo ko imao zamerki na njega sto je nosio zastavu.
On licno nije isao da mu ne bi zvizdali, ali kao sto rekoh, itekako se interesovao, pogotovu pred kraj vladavine. A sto se kosarkasa tice, u isto to vreme Divcu je volsebno zagubljena prijava za clana MOK, pa je on iz protesta resio da bojkotuje Sidnej, pa se sa njim solidarisao i Djordjevic, pa smo umesto borbe za zlato na kraju ostali bez ikakve medalje.