boki111 wrote:@2Fast4U
Pokusavam da shvatim dal si malo dete, ili si na nekim jacim drogama, ili se mozda sprdas
Kao da je ovo igrica pa ti se sut trosi kao u igrici energija
A tek svi vi koji pisete o igracima koji nisu tu u ovakvom momentu

Имао сам обавезе па ти се извињавам што нисам раније одговорио.
Нисам клинац. Гледао сам Кићу, Прају и Моку уживо, тако да сам у најбољим годинама.

Од дрога користим само алкохол и цигарете, а спрдам се понекад.
Елем, да се вратимо на тему...
Није игрица, али је врло близу.
Све ово је ствар кондиционе припреме и темпирања форме. Не бавим се спортом професионално и нисам студирао ДИФ, тако да не могу стручно да објасним процес, али за тим нема ни потребе.
Суштина је у следећем.
Сваки врхунски кондициони тренер може одређеним техникама да постигне да спортиста кога тренира у једном таргетираном тренутку и на одређено време постигне перформансе које далеко превазилазе његове стварне могућности.
Није Пефи Марковић (који има катастрофалан шут и то сви знају) јуче устао и рекао - Данас ћу да шутирам 100% из игре, изашао на терен и шутирао 100% из игре и дао 19 поена. То се није десило случајно. Није случајно ни да Дурент, који је машина за давање кошева, јуче у мечу са Шпанијом опали еирбол. То је "кондиционирање".
То "кондицонирање" има своју цену. Спортиста који се на тај начин припрема, док не достигне фрхунске перформансе има испод просечан, а понекад и катастрофалан учинак. Тако да имамо Клеј Томпсона који у утакмици против Аргентине шутира за три поена 0/6, а у следећој утакмици против Шпаније 4/8 и то зато што је узимао неке тешке и нерезонске шутеве. Да је шутирао из отворених позиција, шут би му био 100% и унаказио би их.
Ако погледате статистику из меча у меч за одређене играче видећете како им проценти страшно варирају и то од 0 до 90 - 100% посебно код оних који треба да изнесу следећи меч. Далаведова је, на пример, против нас имао шут за три 3/4, следећих неколико или није шутирао, или је то било 0/1 све до Литваније где је опет имао 4/7. Милс је против исте те Литве имао 5/11, али он је дивљак који припаљује и кад треба и кад не треба, тако да његови проценти у пику тешко да прелазе 50%. Њих двојца су били на врху у тој утакмици и за очекивати је билo да падну у следећој, посебно зато што су се наложили да могу да узму злато и темпирали су шутерску форму за финале. Мислили су да могу да нас добију одбраном и улазима, јер им је то пролазило у првој утакмици, посебно у задњих 5 минута. Ту их је Сале израдио као мале мајмуне.
Ми јуче, њима, нисмо уопште морали да бранимо шут за три јер су они били под теретом и могли би да погоде кош само случајно. Оно у првом полувремену је био јачи тренинг одбране и стејтмент Америма, да виде шта их чека у финалу.
Ово није ново и за ово сви, који треба да знају, знају. Осим Кенгура који су мислили да су открили топлу воду, па су попушили. Зато су и попиздели и играли пресинг по целом терену на 30+ и 3 мин. до краја. То није био фер плеј и заслужено су добили по пичци од Штимета, куцањем у задњој секунди.
Амери ово користе од 2008, Шпанци од 2008/2009, Ђоковић од 2014 (зато он тако килаво и почиње турнире, а фуриозно их завршава, па му се деси да испадне рано, као сад, када налети на мину. Али то је концепцијски ризик).
Аса је на пример знао да ми идемо на медаљу и да ћемо да уђемо у меч са њима без шутера па је покушао да нас изваћари као Литванија прошле године. Када смо ми видели да је ђаво однео шалу, заиграли смо паклену одбрану у 3/4, а кондициони је "опустио" Богдана и он их је разбио са 3/3 за 3 поена у трећој, пре тога 0/1.
На основу статистике из претходних мечева и концепције игре приказане до сад, очекујте паклену утакмицу у којој има да пршти на све стране и у одбрани и у нападу. Обе екипе су нашпановане до максимума и има да бљују ватру. И ми и они морамо да зауставимо противнички шут за три, као и да пронађемо што више отворених позиција за исти. Под обавезно се мора исконтролисати скок.
Ако не буде концепцијских промена...
Тимска одбрана и тимски напад >>>>>> индивидуална одбрана и индивидуални напад (ипак је кошарка тимска игра)
Надам се да вас нисам удавио овим чаршафом.
Србија до Рија
Уживајте!
И да...
Када видите да неки играч који је одличан шутер (као Богдан нпр.) не узима шутеве које иначе узима, то није зато што нема муда, него зато што је под теретом и зна да не може да погоди па све да му живот зависи од тога. У тим ситуацијама он тражи алтернативна решења као што су улаз и/или асистенција.
Тако да немојте одмах све по списку... Није лепо.