Board index Olimpijske Igre Rio 2016

Odbojka Rio 2016 - ženski turnir

Re: Odbojka Rio 2016 - ženski turnir

Postby Totti » 18 Aug 2016, 23:19

Morao sam veceras da se javim, jer je ovo fantastican uspeh, neverovatan preokret su napravile nase u petom setu. Svaka cast nasim devojkama, ali i strucnom stabu.

Druga stvar zbog koje sam se javio ste vi fenomenalni ljudi, svaki dan vas citam i uzivam sa koliko emocija sve pratite, prosto fenomenalno. Ovo je ubedljivo najbolji forum.

Air je napisao odlican post u vezi treniranja odbojke od strane devojcica, verujte da je to sport broj 1 u ovoj zemlji sto se tice devojaka. Bukvalno ni nemaju sta drugo da treniraju, govorim npr o gradu u kome ja zivim, a verujte i skoro svako selo u opstini ima zenski klub ili sekciju.

Neko je prokomentarisao oko "koreje" sto igra Stevanoviceva, mislim i ja da treba da ide vise na prvi tempo- penal, ali nije toliko brza i jaka kao Milena Rasic, plus Maja sa tom korejom, pokusava da razvuce protivnicke blokere za lakse poene.
Totti

Postby tremi08 » 18 Aug 2016, 23:20

Totti wrote:Morao sam veceras da se javim, jer je ovo fantastican uspeh, neverovatan preokret su napravile nase u petom setu. Svaka cast nasim devojkama, ali i strucnom stabu.

Druga stvar zbog koje sam se javio ste vi fenomenalni ljudi, svaki dan vas citam i uzivam sa koliko emocija sve pratite, prosto fenomenalno. Ovo je ubedljivo najbolji forum.

Air je napisao odlican post u vezi treniranja odbojke od strane devojcica, verujte da je to sport broj 1 u ovoj zemlji sto se tice devojaka. Bukvalno ni nemaju sta drugo da treniraju, govorim npr o gradu u kome ja zivim, a verujte i skoro svako selo u opstini ima zenski klub ili sekciju.

Neko je prokomentarisao oko "koreje" sto igra Stevanoviceva, mislim i ja da treba da ide vise na prvi tempo- penal, ali nije toliko brza i jaka kao Milena Rasic, plus Maja sa tom korejom, pokusava da razvuce protivnicke blokere za lakse poene.

U pravu si ovo,Stevanovic je prilicno mrsava dok Rasic i Stefana rade to dosta jako i pucaju bas bas snazno.
tremi08

Postby Zappa » 18 Aug 2016, 23:23

Ne secam se kada sam zadnji put gledao odbojku.
U nasoj ligi vecinom deca igraju, nazalost nebitan faktor u Evropi.
Zensku odbojku ranije sam gledao zbog Anje Spasojevic, musku zbog Grbica..

Moram biti malo patetican, ali ova pobeda ima simbolicno znacenje. Ne bih trebao mesati politiku u sport, ali.

Kazu da postoji granica izmedju Bilece simpaticne Boskovic, Brckog Mihajlovicke, Niksica Silvije Popovic, Pristine lepe Milene Rasic, da to nije Srbija, ali ove devojke su pokazale rezultat sloge i borbe za uzvisene ciljeve.
Tegi wrote:Deksi-Bojdo-SrbinPG.
U pravu su ljudi koji tvrde da savezna UDBA nije propala.
Zappa

Postby Tegi » 18 Aug 2016, 23:32

Prvi tempo najbolje igra Stefana Veljkovic zbog misicne mase i eksplozivnosti. Ubedljivo najveci i najbrzi odraz, a i najbolje generalno fizicke predispozicije ima Stefana.
Rasic se bolje snalazi kada joj Maja podigne almu (dizanje sa treceg metra na bolkera) i tzv "max" (dugo dizanje na blokera kada je on daleko od tehnicara), sto zapravo predstavlja mnogo veci posao za tehnicara nego za samog blokera. S druge strane, samu tehniku dizanja prvog tempa je lako savladati, ali njegova uspesnost zavisi najvise od fizikalija blokera i uigranosti. Uostalom, uporedite kako funckionise prvi tempo zivotinje Lisinca i solidnog Nikole Jovovica sa prvim tempom mlohavog Djule Mestera i velikog Nikole Grbica.

Inace, po mom misljenju, Milena Rasic svojim blokom i servisima pravi razliku na ovom turniru. Svaka cast Brankici i Tijani Boskovic, ali retko kada su bombarderi ti koji donose trofeje. Da je tako, mi bismo sa Miljkovicem svake godine osvajali zlato.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Skafi » 18 Aug 2016, 23:33

Ovakav izliv emocija kao kod Tijane dugo nisam video.

https://www.youtube.com/watch?v=iCI_lj1K-4k
Skafi

Postby Totti » 18 Aug 2016, 23:36

Hvala Tremi. Mislim da Terzic drzi Stevanovicevu zbog odlicnog bloka i solidnog servisa sto ima. Blok joj je mnogo bolji od Stefane Veljkovic. Cini mi se da je bila i prvi bloker italijanskog prvenstva. Ukoliko budemo dobro servirali u finalu- jos bolje od polufinala, tu nam sanse bas rastu za zlato.
Totti

Postby Dylam Dop » 18 Aug 2016, 23:48

Dylam Dop
Guest

Postby Ivan Grozni » 18 Aug 2016, 23:49

Nestvarna utakmica, zaista. Čak i kad bi hteo, jednostavno je nemoguće bilo koga izdvojiti. Dobili smo svetskog prvaka i jednu od najboljih svetskih selekcija, bez Ognjenović i Stevanović. Jako skroman učinak i jedne i druge. Ognjenović je najbolja tehničarka na svetu, a danas je igrala jednu od svojih najlošijih utakmica. Em je donosila loše odluke u pojedinim momentima, em je na idealan prijem dizala neshvatljivo loše lopte. Stevanović takođe skromna, bez zapaženog učinka u oba pravca, posebno u bloku. Devojka pruža neverovatne partije u poslednje dve sezone, mogu slobodno reći da je najzaslužnija za titule prvaka Italije i Evrope za Pomi. Ako se ne varam, dva puta uzastopno je proglašena za najbolju blokerku u Italiji potpuno zasluženo. Prava blok mašina - robot jebote. I bez njenog učinka smo dobili meč. :blue:

Ne znam da li je ko primetio, ali neverovatno bitnu ulogu su imale dve devojke - Silvija Popović i Tijana Malešević. Pa ljudi moji, ovo je prvi meč posle dugo, dugo vremena gde nije bilo tako tipičnog raspada i crnih rupa na prijemu. A znamo kakav nam je prijem godinama unazad. Amerikanke su na Malešević servirale neverovatnih 60 puta. Možda je imala 2 greške, ali kažem možda, jer stvarno ne mogu da se setim. Zapravo, ona je ''pokupila'' sve te lopte i sve vreme ''krila'' Brankicu. :blue:

Silvija je pohvatala dosta teških lopti i koliko god je nas (mene) nerviralo što su one na svakoj lopti i što devojke moraju da se pomuče za svaki poen, toliko nam je Popovićka pomogla da im koliko-toliko pariramo i u tom segmentu.

Pored već standardnih Mihajlović sa 22 poena (5 blokom, koliko se sećam od toga tri 1 na 1) i Bošković sa 20, Milena Rašić 18 poena, 7 blokova i 4 asa. :blue:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

8-2 u as servisima, još jedna bitna stavka pored odličnog prijema. Generalno, naši odbojkaši i odbojkašice kao da su tokom leta trenirali samo servis. Bolestan napredak ''preko noći'' u tom segmentu. Kakva bi to godina bila ako osvojimo zlato, jeza me hvata. Odbojkaši Svetsku ligu koja im je toliko izmicala, a odbojkašice prvu medalju na OI pa još zlato. Otišla bi u zaborav 2011. kada smo bili prvaci Evrope u obe konkurencije. A odbojka bi postala jedini timski sport u kojem imamo olimpijsko zlato u obe konkurencije. Zapravo, još uvek je jedini u kojem uopšte imamo zlato (valjda će se vaterpolisti pridružiti u subotu).

Maja, Milena, Tijana, Brankica imaju priliku da ponove ono što su uradili Nikola, Vanja, Kvisko, Andrija, Ivan... Pa ko bi se normalan tome nadao, u konkurenciji Brazila, SAD, Kine, Rusije... :blue:
Last edited by Ivan Grozni on 18 Aug 2016, 23:53, edited 1 time in total.
Ivan Grozni

Postby tremi08 » 18 Aug 2016, 23:51

Bice pakleno tesko ko god da padne stim sto mislim da je bolje Holandija jer bi se one u*rale sigurno bar prvi set jer su neiskusne i ovo im je prvo vece takmicenje,nase su dosta iskusnije,uzele su vec dosta medalja i tu bi verovatno imali prednost iskustva dok su Kineskinje iako podmladjene jako zeznute jer sve kupe u polju.
tremi08

Postby Tegi » 18 Aug 2016, 23:53

Imamo oba u rukometu.
Kao i jedno u fudbalu i kosarci i tri u vaterpolu.

Ne mozes racunati SRJ, a ne racunati FNRJ ili SFRJ.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Ivan Grozni » 19 Aug 2016, 00:03

Naravno da mogu. Pre svega zbog mnogo većeg broja i uticaja/značaja naših sportista u reprezentaciji SRJ. Sve pre toga je naše i njihovo, a posle '92 ja lično sve smatram našim.
Ivan Grozni

Postby Tegi » 19 Aug 2016, 00:09

Sve je to nase, mi smo samo Jugoslavija koja je promenila ime.
Tegi

Postby pick&roll » 19 Aug 2016, 02:00

Dylam Dop wrote:Iz drugog ugla: https://www.youtube.com/watch?v=-1RIVPGb27U

Gledam ovo i još uvek ne mogu da se opasuljim kakva su gospoda Brazilci... bodrili su naše kao svoje rođene... i što je najbitnije, u prelomnim trenucima su im davali vetar u leđa... vidi se da ljudi znaju odbojku...vidi se da ove gadove niko na svetu ne podnosi... a ove naše ne bi imale onakvu podršku, u trenucima kad im je najviše bila potrebna ni u svojoj rođenoj zemlji verujem... pogotovo da se kojim slučajem igralo u Bg Areni :beyond:
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan."
pick&roll

Postby AirBall » 19 Aug 2016, 02:21

Vode Holandjanke 9-4 u prvom setu protiv Kine
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby AirBall » 19 Aug 2016, 02:28

Kineskinje dok kazes keks dolaze do 13-13
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall