Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby Odin » 18 Sep 2011, 21:26

Sarenac je danas rekao da se ukidaju te divizije, kako bi i male reprezentacije imale mogucnost da ugoste velikane.
Odin

Postby Diktator » 18 Sep 2011, 21:27

AirBall wrote:
bekrinjo wrote:I zvanicno,igracemo kvalifikacije za to EP.

Sto mozda i nije lose, da se napravi ekipa i da se naviknu jedni na druge...

jedva cekam da vidim D Mila kako dolece da igra za Srbiju..jedina prepreka je bio Ivkovic i on ce sad to pokazati :triprsta:
Opet 24 tima na EP..ok za popularizaciju,ali FIBA mora da ubaci pravilo 12+2..
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby Milutinov Tata » 18 Sep 2011, 21:28

Bice tu i jakih utakmica, neke grupe ce imati tri solidne reprezentacije. Naravno kao sto neko napisa, sada se postavlja pitanje ko ce draga srca do Belorusije ili Azerbejdzana u sred avgusta da ide.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby HariHaler » 18 Sep 2011, 21:29

Strasno! Teodosicu, govedo jedno iskompleksirano i isfrustrirano.

Samo mi nije jasno kako i zasto ga Ivkovic trpi?! Bolje da nam je Pavkovic igrao...

I sad ce opet neko da nadje opravdanja - kako je to normalno u sportu, da psujes selektora, igrace i drugo. Jeste, moj kurac je normalno. Majmuncina jedna.

Ajde, koliko god me Savan nervirao(kosarkaski), on barem nije nekulturan i nevaspitan. Nadam se da ce igrati u Sloveniji, back upa, naravno.

ma da bre. Svaki bek je na ovom EPu "prodirao" u njega kad god je hteo. Ali, to je nas Teo, ludak, Pikaso... pitam se da li je asistencija postojala i pre Teodosica?! :krsti:

Magarcina.

O izjavi Keselja, Krstica, tvitu Rakocevic, sta je njima? Igrali smo ocajno, neborbeno, netipicno za reprezentaciju Srbije. Primaj kritike i cuti, treniraj i trudi se kako da budes bolji... Marko Keselj :facepalm:

Sad kad sam sve procitao, mogu slobodno da kazem - da su mi pojedini igraci Srbije zgadili kosarku.

Ivkovicu, bez obzira na sve greske, hvala na svemu i sve najbolje u penziji!
The mind is everything. What you think you become.
HariHaler

Postby AirBall » 18 Sep 2011, 22:16

Teodosić: Jesam krivac, nisam glavni

Plejmejker Srbije prešao put od košarkaškog heroja do razočaranja dela srpske nacije. Mnogo je razloga zašto nismo pružili maksimum, ali smo i dalje tim. I ostaćemo – kaže Teo

Image

NAJBOLjI su uvek izloženi najstrožem sudu. Svaka njihova greška gleda se posebnom lupom, svaki potez se premerava dva puta, svaki gest tumači na više načina. Tim normama podleže i Miloš Teodosić, prvi plejmejker reprezentacije Srbije i najkritikovaniji igrač u olimpijskom neuspehu našeg nacionalnog tima.
Momak iz Valjeva koji je za tri godine, posmatrano očima dela javnosti, prešao put od košarkaškog heroja nacije do velikog razočaranja, sasvim staloženo prihvata neminovne posledice neispunjenog cilja na Evrobasketu u Litvaniji.

- Ja sam, ne mogu da kažem glavni krivac, ali jedan od glavnih za ovaj neuspeh. Nadali smo se plasmanu na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, ali sada treba razmisliti o igrama, pa tek kasnije ući u dublje analize.
Da možete, da li biste promenili nešto?
- Ne bih menjao ništa, možda samo onaj Savanov promašaj protiv Francuske. Ali u tu drugu grupu smo ušli svesni da nam treba jedan trijumf za ulazak u četvrtfinale, što smo i ostvarili protiv Turske. Bilo je mnogo razloga zbog kojih nismo pružili maksimum, ali smo i dalje tim. I ostaćemo. Imamo karakter, mladi smo i naše vreme dolazi.
Stalno se pominje karakter tima. Šta je to?
- Ja sam tu reč karakter čuo od vas novinara, ali mi jesmo tim i to ćemo biti. Tačno je da smo psihološki pali protiv Litvanije, možda je to naš srpski mentalitet. S druge strane, neke stvari su zaista neobjašnjive. Nijednom mom saigraču ne mogu ništa da zamerim.
Da li je ovo veliki korak unazad posle uspona u prethodne dve godine?
- Jeste, sami smo krivi. Sami smo bili pobednici, sami smo i gubitnici. Trebalo bi da izađemo mirno iz ovoga, bez svađa. Igraće se Olimpijske igre i 2016. Napravili smo dva dobra rezultata, ali sve se to zaboravlja zbog jednog neuspeha. Okej, svesni smo da smo napravili veliki kiks.
Možemo li da ustanemo posle nokauta?
- Pokazali smo da možemo. U Litvaniji je bilo i drugih stvari, na koje nismo mogli da utičemo. Spremni smo za nastavak borbe.
Koliko ste iskusniji u odnosu na EP u Poljskoj 2009?
- Tada smo igrali s mnogo žara, ali ne znam zašto ovo prvenstvo nismo odigrali na taj način. Jesmo, ali samo na momente. Sigurno je da smo sada iskusniji, ali ne i pametniji.
Da nije ponestalo motiva?
- Nikako, i dalje je ogroman. Moramo dobro da razmislimo o ovom prvenstvu i da od narednog okupljanja za kvalifikacije odigramo kako znamo i umemo.
Ko će doći na okupljanje reprezentacije?
- Rekao sam ranije da nijedan igrač neće odbiti reprezentaciju, siguran sam da ćemo se svi okupiti i za te kvalifikacije. Zaista imamo sjajnu atmosferu i posle ovog neuspeha, ali moramo to da pokažemo i na terenu.
Pričalo se da nije baš tako kao što kažete?
- Ne znam, voleo bih da neko od vas uđe u svlačionicu. Mi smo, pre svega, sjajni drugari i takvi ćemo ostati. Hvala Bogu, videćemo se za dve godine i nadam se da ćemo isto ovako pričati, ali uz osmeh.
KRSTIĆ: LAKO ZABORAVLjAMO USPEHE I NEUSPEHE

KAPITEN plavih Nenad Krstić na sličan način, kao i saigrači, razmišlja o debaklu na EP, a po dolasku u Beograd osvrnuo se na i negativne komentare u medijima.
- Iskustva sa takvim komentarima imam još iz 2005, zatim i 2006, kada iz ličnih razloga nisam mogao da igram za reprezentaciju. Bilo je ružnih poruka, „pljuvanja“. Sadašnji tim ne bi trebalo kritikovati. Mladi su momci, odlični igrači, koji mogu da igraju još 10 godina u reprezentaciji. Ne može da se kaže da se nismo borili, ali jednostavno nije išlo, a nismo ni imali sreće. U Srbiji se lako zaboravljaju uspesi i neuspesi. Tako je bilo i posle srebra na EP u Poljskoj. Zato i sada ne bismo smeli da gudbimo veru. Šta je tu je, idemo dalje - kaže Krstić.

http://www.novosti.rs/vesti/sport/eurob ... sam-glavni
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby AirBall » 18 Sep 2011, 22:30

Aleksa danas na aerodromu...

Image
AirBall

Postby irriducibili » 18 Sep 2011, 22:36

AirBall wrote:Aleksa danas na aerodromu...

Image

:lol: :blue: :uzbud:

Mada nije u redu da otkrivas identitet forumasa...
irriducibili

Postby Diktator » 18 Sep 2011, 22:36

:laugh:

ti bas neces da prestanes?
na odbojci,kosarci,gde god da stignes iskakis se.
elem,svaka cast momku sa zastavom..
nije uvek lako,ali je uvek lepo navijati za Srbiju/Partizan.
svaka cast Krletu na mesecima provedenim u rehabilitacionim banjama za italijanske i nemacke penzionere.
mozda u nekim stvarima nisam upravu,ali bar necu biti slep pored ociju za neke stvari.
19.04.2015.
Diktator

Postby Houdini » 18 Sep 2011, 22:40

Mislim da je proslo sasvim dovolno vremena napisem jedan smislen post o nasoj reprezentaciji. Vidim bura oko (ne)pozivanja pojedinih igraca se ne stisava.

Elem od svega nabrojanog sto se provlacilo po forumu da nam je falilo (Milicic, Rakocevic, odbrana picka...), ja sam ubedjen da bi mi sa jednom jedinom stvari igrali danas finale sa Spancima - voljnim momentom. Jednostavno negde nakon utakmice sa Francuskom je u potpunosti nestalo (pre toga se pojavljivalo u tragovima), ono sto smo imali prilike da gledamo u poslednje tri godine.

Mi smo se raspali onog trenutka kada se Teu broj asistencija dramaticno smanjio, a broj gresaka rapidno skocio. Drugim recima kada je poceo da divlja. Nemam insajderske informacije, ali meni to deluje kao da je svojevoljno iskocio iz sistema i niko nakon toga nije uspeo da ga upregne. Cija je to krivica, pa definitivno Dudina i tu nema nikakvog daljeg polemisanja.

Jednostavno nismo igrali srcem i timski, a posto nam kvalitet nije kao 90-ih tu smo izgubili svaku sansu za solidan plasman. Odbojkasi su pokazali kako to funkcionise. Treba montirati DVD "Ivvan Miljkovic kapiten" i pokazati sta je vodja, sta on i kada treba da radi.

Sto se tice igraca koji su trebali ili nisu da igraju, iako ne znam sve relacije i nisam ih gledao na treningu, ipak cu da kazem svoje misljenje. Ovo je mlada ekipa i njoj je definitivno trebao jedan iskusan igrac, prekaljeni as koji bi vodio ovaj tim. Jednostavno ni Krle ni Teo nisu igraci koji mogu da podignu ekipu kad krene nizbrdo. Zbog toga smatram da je jedan Jaric morao da bude zamoljen da igra (pisao sam i pre sta bi mi dobili sa njim). Takodje Rakovic i Raduljica su morali da igraju, odnosno nesporazumi su morali da budu prebrodjeni. Mislim da bi i Lucic morao da se nadje na spisku makar (mada mozda bi situacija i bila drugacija da je univerzijada bila ranije). Milicica ne bih komentarisao, jednostavno ako je neko mogao da ga upregne onda je dobrodosao, ako ne onda nista. Rakocevica bih preskocio u svakom slucaju.

Ne bih komentarisao pojedinacno igrace, neki forumasi su to odlicno uradili. Zadrzao bih se samo na Teu. Dosadila mi je prica da smo mi bez njega nista, da je on jedini kreativac i da bez njega gubimo svaki mec (ne na forumu, nego u novinarskoj javnosti). Jednostavno onog trenutka kada nas je on "izdao" kola su krenula nizbrdo. Decko je iz ne znam kojeg razloga umislio da je Bog i krenuo sam da igra, sto je ocigledno ujebalo atmosferu. Sa njim ista prica kao sa Milicicem, ako neko moze da ga upregne dobrodosao je ako ne, dovidjenja.

Ima solidan broj Amera koji bi igrali za nas. Ako USA reprezentacija moze da naturalizuje igrace, ko smo onda mi da glumimo arijevce i gadimo se stranaca. SBBKBB da smo mi imali Boa. Ako cemo da budemo zadrti, onda uzmimo Cveleta ili Miljenovica pa na prvenstvo, bar se nece kurciti.

Sta dalje? Opet se treba ugledati na odbojkase, oni su proteklih 4-5 godina kroz svetsku ligu spremali Vladu Petkovica (koji je igrao sve utakmice) da postane prvi tehnicar kada Nikola ode. I ne samo njega, mnoge odbojkase. Jednostavno treba napraviti B reprezentaciju, koja ce dok A igra svoje takmicenje, igrati neke pripremne utakmice sa drugim reprezentacijama. Znam da je tesko sve organizovati ali ne i nemoguce.

Ova reprezentacija ima jos 6-7 dobrih godina ispred sebe, sa mnogim medaljama ubedjen sam if we play cards right. Tu pre svega dosta zavisi od saveza. Nadam se da sve ono sto je Djilas pricao nece otici u vetar. Da cemo raditi na infrastrukturi i trenerima koji ce usavrsavati mladje igrace, pre svega. Da krenemo da izbacujemo velike igrace a ne samo velike talente. Smatram da je on jedan od retkih ljudi koji moze da pokrene savez i da ce to i uspeti. Zelim da budem optimista, ipak smo mi zemlja kosarke, ali moramo krenuti da donosimo medalje, jer cemo postati zemlja u kojoj se nekada davno igrala odlicna kosarka, a sada se igra samo dobar tenis. nadam se da nadlezni to nece dozvoliti.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby KKP » 18 Sep 2011, 23:32

AirBall wrote:Aleksa danas na aerodromu...

Image

:laugh: :laugh: :laugh: :okk:
KKP

Postby harper lee » 19 Sep 2011, 00:05

Houdini wrote:Mi smo se raspali onog trenutka kada se Teu broj asistencija dramaticno smanjio, a broj gresaka rapidno skocio. Drugim recima kada je poceo da divlja. Nemam insajderske informacije, ali meni to deluje kao da je svojevoljno iskocio iz sistema i niko nakon toga nije uspeo da ga upregne.

Jel' ti mozda palo na pamet da taj broj asistencija koji je naglo pao u odnosu na broj gresaka koji se povecao koincidira sa povredama Tepica i Rasica?

Teo jeste divljao pred kraj ali dajte ljudi da ukljucimo malo mozak, proslo je sasvim dovoljno vremena.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby irriducibili » 19 Sep 2011, 00:15

harper lee wrote:Jel' ti mozda palo na pamet da taj broj asistencija koji je naglo pao u odnosu na broj gresaka koji se povecao koincidira sa povredama Tepica i Rasica?

Teodosic je odigrao lose celo prvenstvo, ima niz faktora i zasto. Ali ne mogu tu da svrstam neigranje mahaca peskirom iz Panatinaikosa, te coveka kome ce Partizan ostati ubedljivo najjaci tim u kome je igrao. Mnogo veci problem vidim u tome da je Stefan bacam cigle Markovic, igrac koji mu je prva alternativa na pleju, te da Teo nije mogao da dobije vise minuta odmora. A on mu je bio najpotrebniji...
irriducibili

Postby AirBall » 19 Sep 2011, 00:21

Jednostavno nismo imali dovoljno kvalitetan tim za ovo takmicenje, ni vise ni manje od toga...

Da li je Teodosic mogao vise, sigurno da je mogao, ali budite sigurni da ni Navarro ne bi doneo titulu Spaniji da uz sebe nije imao bracu Gasol, Calderona, Rudija itd...

Znalo smo i pre pocetka turnira da imamo samo 3 napadacke opcije (Krstic, Savanovic i Teodosic), ali nismo ni slutili da ne mozemo da odbranimo nista...

To nas je i kostalo ovog debakla...

Da debakl je prava rec, jer ako riljas 3 godine da bi dosao do Olimpijade, a na kraju ostanes bez nje, znaci da se dzabe krecio...
AirBall

Postby harper lee » 19 Sep 2011, 00:24

irriducibili wrote:
harper lee wrote:Jel' ti mozda palo na pamet da taj broj asistencija koji je naglo pao u odnosu na broj gresaka koji se povecao koincidira sa povredama Tepica i Rasica?

Teodosic je odigrao lose celo prvenstvo, ima niz faktora i zasto. Ali ne mogu tu da svrstam neigranje mahaca peskirom iz Panatinaikosa, te coveka kome ce Partizan ostati ubedljivo najjaci tim u kome je igrao. Mnogo veci problem vidim u tome da je Stefan bacam cigle Markovic, igrac koji mu je prva alternativa na pleju, te da Teo nije mogao da dobije vise minuta odmora. A on mu je bio najpotrebniji...

Deo problema jeste u minutazi koja je Teu skocila na bijednih 37-38 minuta u odlucujucoj utakmici, protiv odbrane koja je na njemu izmenjala tri igraca. Drugi deo problema je u nedostatku opcija na dvojci koje su nestale onog trenutka kad su Rasic i Tepic zaradili povrede jer bi Markovic pored Tepa ili sutera na dvojci i mogao da organizuje igru a da ne gleda na kos ali pored Paunica na dvojci to je uglavnom izgledalo komicno i besmisleno sto se opasnosti od nas spolja tice. Postoji tu i niz problema vezanih za organizaciju pojedinacnih napada, nemogucnosti pozivanja odredjenih dogovorenih akcija i slicno. Nama je Tepic u formi u kakvoj je bio na ovom prvenstvu do povrede veoma znacajan igrac jer moze sa trojke da organizuje napad kao plej, sto je i radio u godinama Partizanu, a Rasic je igrac kojeg je mnogo manje preporucljivo ostaviti samog na sutu nego Markovica ili Paunica. Nama su iz rotacije ispala dva igraca koji su imali zajedno preko 40 minuta na parketu. Stavise, mislim da je Tep u nekim utakmicama imao najvecu minutazu a svakako spada u tri igraca sa najvecom minutazom u nasem timu. To je prilicno nenadoknadivo.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Diktator » 19 Sep 2011, 00:26

irriducibili wrote:

Teodosic je odigrao lose celo prvenstvo, ima niz faktora i zasto.
Ali ne mogu tu da svrstam neigranje mahaca peskirom iz Panatinaikosa, te coveka kome ce Partizan ostati ubedljivo najjaci tim u kome je igrao. Mnogo veci problem vidim u tome da je Stefan bacam cigle Markovic, igrac koji mu je prva alternativa na pleju, te da Teo nije mogao da dobije vise minuta odmora. A on mu je bio najpotrebniji...

AIR,mislim da bi trebalo otvoriti i topic post dana :biggrin:
19.04.2015.
Diktator

PreviousNext

Return to Reprezentacije