irriducibili wrote:vasilij zajcev wrote:Teo je talentovaniji od Dijamantidisa. zato je i bio bolji ranije
Moram i ovde da reagujem...
Diskutabilno je da li je Teo talentovaniji od Dimitrisa, osim ukoliko pod talentom ne podrazumevas iskljucivo imaginaciju i cudesan pregled igre. Ali bolji sigurno nije nikada bio, ako ni zbog cega drugog sto je DD igrac koji radi sve na obe strane terena i koji u napadu znatno manje zaostaje za Teom, nego ovaj za njim u odbrani...
da, mislio sam na to, jedino sto se "radja"...tj ne moze da se nauci. Teodosic je rodjen sa lucidnoscu i osecajem za pass kakav se desi u zemlji nase velicine jednom u par decenija. moj omiljeni plej svih vremena, Sale Djordjevic, u najboljim danima nije mogao da prismrdi tom pregledu igre...ali u tom je i Teov greh u mojim ocima jos veci - kad se rodis s tim, a onda te zaboli kurac da
zagrejes bench 
i druge, "radnicke" elemente kosarke, onda se nisi ogresio o svoju karijeru vec i o nacionalni interes (u kosarci)
DD je opet rodjen sa anticipacijom kakvu sam video samo kod Djinobilija npr, covek prosto ima kosarku u malo prstu, na obe strane terena...sto je isto vrsta talenta, da se razumemo, ali ne tako dragocenog kao ova lucidnost Teodosica. ajde da izbacim umotvorinu:
Teov talenat pomera kosarku unapred, Dijamantidisov dovodi postojecu do savrsenstva
uopste se vise ne krecem po ravni bolji-gori, ako primecujes, i zbog te dragocenosti Teovog talenta on je meni "omrazeniji"...kad ga ne nadogradjuje, a ne vidim da ga nadogradjuje, tj radi iskljucivo iste stvari kao u FMP-u. u boljim klubovima, u jacoj konkurenciji, ali iste. u tom smislu sam rekao da je bio talentovaniji od Dijamantidisa, koji je sa Zelimirom evoluirao onoliko, radio na sebi ko konj
Berti Fogs je svojevremeno, pravdajuci se nemackim novinarima sto neki mladi i lucidni vezista ne igra u repki, rekao da je 90% talenta ustvari radna navika, te da je taj igrac nema...da mu skinem 40% i ostavim pola, Teo taj deo nije iskoristrio ich. decko pljuga, kazu ovi u Valjevu lepo i cirka, prilicno ga zabole da individualno radi...prosto igra onu kosarku "na vic", sto se igrala u tvoje vreme (zato se i lozis, valjda

) ali koja sve redje i redje prolazi (bez drugih elemenata). i nemoj tu da krenes sad da mi amputiras
tm da volim nabildovane terijere kad znas sta mislim o Miljenovicu i takvim lucidnim zgoljama, ali bi po mome Teo sada stvarno trebao da bude (suvereni) evropski plej br 1...sto ja mislim da nije (odakle je krenulo sve ovo)
i da, Dijamantidis je plej