Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby DON » 06 Aug 2012, 02:00

irriducibili wrote:
DON VUČKO wrote:za mene su dakle klasicne pozicije u kosarci odavno promenjene...

Zeljno cekam da vidim kako ce se Howard snaci kao plej...

Skoro pa sam se nasmejao. Kad moze Melo na C, kad moze Jan da odigra 20 meceva na C u NBA, moze i Dvajt na PG ;)
DON

Postby irriducibili » 06 Aug 2012, 02:03

DON VUČKO wrote:Skoro pa sam se nasmejao. Kad moze Melo na C, kad moze Jan da odigra 20 meceva na C u NBA, moze i Dvajt na PG ;)

Zaboravio si na James-a na C, ali svejedno. Dwight kao PG ce biti veliko iznenadjenje za sve...
irriducibili

Postby DON » 06 Aug 2012, 02:10

irriducibili wrote:
DON VUČKO wrote:Skoro pa sam se nasmejao. Kad moze Melo na C, kad moze Jan da odigra 20 meceva na C u NBA, moze i Dvajt na PG ;)

Zaboravio si na James-a na C, ali svejedno. Dwight kao PG ce biti veliko iznenadjenje za sve...

Dzejm se ne racuna, on je kombo PG/C!

A Dvajt ce da izbaci Nesa iz prve postave ako dodje u LAL.... Kakav crni Nes, neka igra fudbal...
DON

Postby vasilij zajcev » 06 Aug 2012, 09:36

irriducibili wrote:
vasilij zajcev wrote:Teo je talentovaniji od Dijamantidisa. zato je i bio bolji ranije

Moram i ovde da reagujem...

Diskutabilno je da li je Teo talentovaniji od Dimitrisa, osim ukoliko pod talentom ne podrazumevas iskljucivo imaginaciju i cudesan pregled igre. Ali bolji sigurno nije nikada bio, ako ni zbog cega drugog sto je DD igrac koji radi sve na obe strane terena i koji u napadu znatno manje zaostaje za Teom, nego ovaj za njim u odbrani...

da, mislio sam na to, jedino sto se "radja"...tj ne moze da se nauci. Teodosic je rodjen sa lucidnoscu i osecajem za pass kakav se desi u zemlji nase velicine jednom u par decenija. moj omiljeni plej svih vremena, Sale Djordjevic, u najboljim danima nije mogao da prismrdi tom pregledu igre...ali u tom je i Teov greh u mojim ocima jos veci - kad se rodis s tim, a onda te zaboli kurac da zagrejes bench :biggrin: i druge, "radnicke" elemente kosarke, onda se nisi ogresio o svoju karijeru vec i o nacionalni interes (u kosarci)

DD je opet rodjen sa anticipacijom kakvu sam video samo kod Djinobilija npr, covek prosto ima kosarku u malo prstu, na obe strane terena...sto je isto vrsta talenta, da se razumemo, ali ne tako dragocenog kao ova lucidnost Teodosica. ajde da izbacim umotvorinu: Teov talenat pomera kosarku unapred, Dijamantidisov dovodi postojecu do savrsenstva :smile:

uopste se vise ne krecem po ravni bolji-gori, ako primecujes, i zbog te dragocenosti Teovog talenta on je meni "omrazeniji"...kad ga ne nadogradjuje, a ne vidim da ga nadogradjuje, tj radi iskljucivo iste stvari kao u FMP-u. u boljim klubovima, u jacoj konkurenciji, ali iste. u tom smislu sam rekao da je bio talentovaniji od Dijamantidisa, koji je sa Zelimirom evoluirao onoliko, radio na sebi ko konj

Berti Fogs je svojevremeno, pravdajuci se nemackim novinarima sto neki mladi i lucidni vezista ne igra u repki, rekao da je 90% talenta ustvari radna navika, te da je taj igrac nema...da mu skinem 40% i ostavim pola, Teo taj deo nije iskoristrio ich. decko pljuga, kazu ovi u Valjevu lepo i cirka, prilicno ga zabole da individualno radi...prosto igra onu kosarku "na vic", sto se igrala u tvoje vreme (zato se i lozis, valjda :biggrin: ) ali koja sve redje i redje prolazi (bez drugih elemenata). i nemoj tu da krenes sad da mi amputirastm da volim nabildovane terijere kad znas sta mislim o Miljenovicu i takvim lucidnim zgoljama, ali bi po mome Teo sada stvarno trebao da bude (suvereni) evropski plej br 1...sto ja mislim da nije (odakle je krenulo sve ovo)

i da, Dijamantidis je plej :banana:
vasilij zajcev

Postby Zemunac » 08 Aug 2012, 10:19

Evo malo zanimljivosti:

Utakmica protiv selekcije Slovenije na Adeko kupu u Ljubljani, bila je jubilarna 100. koju je muška seniorska reprezentacija odigrala pod imenom Srbija. Bila je to 67. pobeda u poslednjih pet godina uz 33 poraza.

Reprezentaciju Srbije na čak 79 mečeva predvodio je aktuelni selektor Dušan Ivković, Zoran Slavnić bio je na klupi nacionalnog tima 15 puta, dok je Slobodan Klipa vodio selekciju na šest mečeva na Mediteranskim igrama u Peskari 2009. godine.

U poslednjih pet godina na 100 mečeva za najbolji tim Srbije igralo je ukupno 45 igrača. Najviše nastupa u dresu reprezentacije Srbije imali su Miloš Tedosić i Milenko Tepić po 89, dok je Stefan Marković odigrao 81. utakmicu. Najviše poena takođe je postigao Miloš Teodosić (827), dok je na drugom mestu kapiten Nenad Krstić (814). Miloš Teodosić rekorder je i po broju postignutih poena na jednom meču. Plejmejker reprezentacije Srbije u polufinalu EP 2009. u Poljskoj postigao je 32 poena protiv selekcije Slovenije.

Reprezentacija Srbije najčešće je igrala, čak sedam puta, protiv selekcija Slovenije (4-3), Grčke (2-5) i Turske (5-2).

Inace danas krece turnir u Beogradu, jedna od zadnjih provera reprezentacije... Pored nas ucestvuju jo Madjari, Turci i Slovenci. Ulaz na turnir je besplatan.
Zemunac

Postby Oglala » 08 Aug 2012, 19:02

Zaglavio sam sa temperaturom i raspalim grlom, pa ne mogu na tekmu. Jebeni baksuz, na 40 stepeni. Nadam se da sutra biti bolje.
veni, vidi, Kecman
Ay, Carmela
Paint i black

Dok ste živi, bićete mi krivi
Oglala

Postby Zli Gli » 08 Aug 2012, 20:13

Dajte stream.
Zli Gli

Postby CrniGuja » 08 Aug 2012, 20:53

I ko je odgovoran sto u Beograd dolaze janjicari na celu sa onim smradom Janjevicem, n...m se majke njemu i svima odreda u toj bandi.
CrniGuja

Postby jedibojan » 08 Aug 2012, 21:12

CrniGuja wrote:I ko je odgovoran sto u Beograd dolaze janjicari na celu sa onim smradom Janjevicem, n...m se majke njemu i svima odreda u toj bandi.

tek sad vidim da i oni ucestvuju. kom idiotu je na pamet pala ta genijalna ideja?
dogodine u Istambulu
jedibojan

Postby CrniGuja » 08 Aug 2012, 21:15

Slovenci koji ne mogu da se udostoje da teritoriju Srbije prikazu kako treba na promo posteru nas barem pozivaju na taj Adeco kup pa ajde, ali dovoditi u Beograd i tako pomagati u pripremama onolike gomile zlotvora skupljene na jedno mesto je nesto sto na pamet moze da padne samo srpskoj budali, nikom drugom.
CrniGuja

Postby Napredpartizan » 08 Aug 2012, 23:05

jedibojan wrote:
CrniGuja wrote:I ko je odgovoran sto u Beograd dolaze janjicari na celu sa onim smradom Janjevicem, n...m se majke njemu i svima odreda u toj bandi.

tek sad vidim da i oni ucestvuju. kom idiotu je na pamet pala ta genijalna ideja?

Ivkovic: Turska je naš dugogodišnji sportski prijatelj, imamo dobru saradnju i drago mi je što su na našem turniru. Godinama smo učestvovali na Efesovom turniru i uvek imali odlične uslove i dobar prijem. Očekujem dobru, kvalitetnu utakmicu, na visokom, evropskom niovu. Voleo bih da bude još više publike, jer je to naš poslednji meč pred početak kvalifikacija.

Napredpartizan

Postby Choda » 09 Aug 2012, 13:21

Jel zna neko od kad je otvorena blagajna Pionira da se uzmu karte za veceras?
What do you mean, "I don't believe in God"?
I talk to him everyday.
Choda

Postby Jovan » 09 Aug 2012, 13:23

Otvorena je ceo dan, bio je moj drug jutros.
Jovan

Postby Napredpartizan » 09 Aug 2012, 20:14

45-34 vodimo na poluvremenu protiv Turkse. Prenos je na Areni 1...Stimac 13 poena,7 Erceg i Rasic,6 Savanovic...

Teodosic za minut postigao 3 trojke zaredom :D 56-46 vodimo...

Kakav pas Teodosica :blue: Mnogo me nervira u mnogim momentima,ali kad igra ovako kako zna i ume bez divljanja,onda je igracina...

Pobedili smo 89-79...

Teodosic MVP turnira...
Napredpartizan

Postby Jovan » 09 Aug 2012, 22:22

Jedina korist od Stimca u napadu je kada mu neko od nasih bekova da loptu na tacni i ostavi ga na ziceru. Tanki smo mnogo u odbrani reketa, duva na sve strane. Teodosic ponovo neke sjajne minijature, odlicne asistencije i 3 vezane trojke na pocetku drugog poluvremena. Musli je totalno beskoristan u odbrani i napadu, Duletu dici spomenik ako napravi pristojnog igraca od njega. Lucic je imao dva sjajna zakucavanja od toga jedno posle promasenog suta naseg igraca, u stilu Veselog... Erceg je na kraju izasao sa ledom oko clanka, ne znam koliko je ozbiljno.

Inace sasvim solidna poseta, nekih 3-4000 ljudi.
Jovan

PreviousNext

Return to Reprezentacije