Bodi Bond wrote:[
Koliko sam ispratio imao je odličnu sezonu i bez Dude. A kada bih sada razlagao ono što želimd a kažem otišlki bismo daleko. Recimo samo da Željko igra mnogo pika i da je DD savršen za tako nešto, dok Duda igra dosta moderniju košarku.
Imao je! Toliko dobru da je u drugom timu EL. On i Bo su u njemu. Sta ti to govori?
Kakve veze ima sta igraju Duda i Zeljko. Cilj je da se pobedi u kosarci, mozes glavom loptu da probacujes kroz obruc. Zeljko nije bio selektor Grcke?
Da im je toliko zapelo za njega kupili bi ga.
Jel ti mene lozis ili mi ovde imamo ozbiljnu diskusiju? San Antoniju je bas bilo zapelo, zato su hteli i da ga preplate kako bi sam otplatio veci deo obestecenja. Ali, on se odlucio za Fener. Trener, Evropa, ostace mu vise novca i sta ja znam koji razlog. Ti hoces da mi kazes da ti bolje procenjujes Boa od Popa ili Mesine?
Kako onda objasniti pljuvanje po njemu i posle Litvanije i posle finala Evrolige, osim mržnje i isfrustriranosti?
Po kome sam ja pljuvao bilo kad u zivotu? Zbog cega sam ja isfrustriran i koga mrzim. Mozda sam isfrustriran, a da toga nisam svestan, ali znam sigurno da nikoga u zivotu svom ne mrzim, niti sam ikada ikoga mrzeo. Neke ljude sam prezreo, na njih gledam kao da ne postoje, ali to su osobe, retke, koje su mi ucinile lose stvari u zivotu. Za mene je kosarka, sam sport nacin zivota i nesto sveto, nesto sto mi donosi toliko pozitivne energije, pa mi je prosto nejasno kako ja iz svega toga mogu da mrzim nekoga. Ti mrzis Spance, jel tako? Tu se mi razlikujemo.
Tumačiš onako kako ti odgovara. A košarku gledaš kao "X-1, probij, kontranapad" i svako ko odstupa od takvog šablona ne može biti najbolji.
Ne, vec citam kako je napisano, nisam neko ko cita izmedju redova. Jesi li napisao o teo majstore. Ili Teo je bez premca. Ili Parker je mozda bolji.
Kakav bre X-1, pa ja sam za svog zivota odigrao toliko kosarkaskih utakmica, procitao toliko knjiga, bio na predavanjima, seminarima, pogledao milijardu meceva, delom onih u Evropi, ali vecim delom onih u NBA... Kakav Vujosevic. Ja njega volim jer je maestralan da od prosecnih igraca napravi tim i iz njih iscedi poslednju kap kvaliteta ne bi li se suprostavio onima koji su na papriu kvalitetniji.
Naravno da je Toni bolji od njega, ne shvataj sve baš bukvalno, DD je sjajan igrač, ali Bo... Evo samo jedno pitanje, da li Bo čini ostale igrače oko sebe boljima, što je osnovna uloga plejmejkera?
Kakva osnovna uloga plejmejkera, ko te bre to slagao covece? Osnova kosarke je da pobedis. Imas pet igraca u polju. Podeljeni su po pozicijama. Iguadala pravi saigrace boljim u Fili, LBJ u majamiju, Dijamant u Paou, Teo u CSKA itd. Danas je kosarka postala univerzalna igra. Nije Stiv Nes vise najbolji plej, vec je to tipa Derik Rouz.
Btw -> Bo cini ostale boljim! Ali ne na nacin na koji si ti navikao i nesto istripovao da mora. I Riki pravi saigrace boljim po tom tvom sablonu.
Da si napisao Teo je najbolji "paser" koji trenutno igra u Evropi, to bih bez reci prihvatio.
Uopšte nisam direktno mislio na tebe. Naravno da smatram da je Miloš i sada bolji igrač od DD-a, a godine sam naveo u smislu "pogledaj kako je klinac igrao protiv njega".
Milos je bolji od DD, to je za mene kraj ozbiljne diskusije.
Je l me zajebavaš da je Sijena nešto osvojila? Šta je osvojila, Palakanestro? To ti je isto kao da kažeš da je Partizan osvojio KLS...
Pa sta su osvojili CSKA ili PAo? Osvojio je sta moze da osvoji. Sa Partizanom i Sijenom je otisao na f4, malo li je? Sta je bilo sa Makedonijom na EP? Sta je bilo sa Srbijom? Kakve statistike ima Bo, a kakve Milos?
Pogledaj šta je bilo sa Makedonijom u Venecueli od onih hvalospeva od prošle godine.
Sta bi sa Srbijom?
Svi su ga hteli, ali niko nije hteo da plati njegovu cenu, što verovatno znači da ne misle da vredi toliko.
Platio je Fener. Platio je CSKA i San Antonio njegov ugovor, ali nisu obestecenje. Dakle prihvatili su na njegove uslove. Znaci misle da toliko vredi.Ali ne misle da vredi da se plati jos preko milion za obestecenje.
A sa NBA ugovorom ne zajebavaj, koliko ima NBA igrača sa ugovorima čiji si iznos pomenuo?
Kakve to veze ima? Sto Milos nema? Koliko Milos prima u Rusiji, a koliko Bo sad u Turskoj?
I za kraj, gde je Milos u odbrani?