Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby Nikola » 05 Aug 2012, 17:32

Pa, evo, on trenutno i igra peticu, a i juce je u jednom trenutku to igrao, tako da Duda to sigurno ima u planu. Sa Bjelicom na trojci i Tepicem na dvojci, imamo i dodatnu snagu u skoku, tako da sa te strane ne bi trebalo da bude problema.
Estonci, recimo, nemaju nijednog viseg igraca, protiv njih ce Erceg moci bez problema da igra centra.
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby vicharhcp » 05 Aug 2012, 18:50

Kakav raspad u poslednja 2-3 minuta :facepalm:
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan!" Duško Radović
SVE PROLAZI - PARTIZAN OSTAJE
Image :inlove:
They can take my last ticket at Hala Pionir.
vicharhcp

Postby feanorlfc » 05 Aug 2012, 18:52

Užas, na kraju niko od naših nije znao gde se nalazi. Lučić i Blažić isključeni.
feanorlfc

Postby vasilij zajcev » 05 Aug 2012, 21:11

irriducibili wrote:Teo je fenomenalan igrac, zato je i placen suvim zlatom. Ne bi li osporili njegove kvalitete, vi ovde trpate i igrace koji su sve, samo ne plejmejkeri. Dobro se i Gasola niste setili...

Ni ja ne volim sto je cigansturatm, mogao bi jos mnogo vise da zivi sportski, ali to nece promeniti cinjenicu da se radi o velikom majstoru, cije asistencije ostavljaju bez daha...

u sportu koji se igra na dve strane terena na kraju se gleda rezultat, a ne koliko si puta ostao bez daha. na kojim pozicijama igraju navedeni igraci? strasno kakav si kontras i filozof...harperovskog kalibra
vasilij zajcev

Postby irriducibili » 05 Aug 2012, 21:20

vasilij zajcev wrote:u sportu koji se igra na dve strane terena na kraju se gleda rezultat, a ne koliko si puta ostao bez daha. na kojim pozicijama igraju navedeni igraci? strasno kakav si kontras i filozof...harperovskog kalibra

A DD i Spanulis su plejmejkeri?

Nas nacionalni tim u potpunosti zavisi od Teodosicevog ucinka, pa makar i ne igrao odbranu, sto ipak ne odgovara istini u totalu. A isto se moze reci i za svaki klub u kome je igrao. Teo sazreva i konstantno napreduje. Mozes ti da mi imputiras harperizamtm do mile volje, ali to nece promeniti cinjenicu da je u pitanju genije, kome svi treneri daju svu slobodu u igri. Ali, ti znas bolje...
irriducibili

Postby vasilij zajcev » 05 Aug 2012, 22:28

irriducibili wrote:
vasilij zajcev wrote:u sportu koji se igra na dve strane terena na kraju se gleda rezultat, a ne koliko si puta ostao bez daha. na kojim pozicijama igraju navedeni igraci? strasno kakav si kontras i filozof...harperovskog kalibra

A DD i Spanulis su plejmejkeri?

Nas nacionalni tim u potpunosti zavisi od Teodosicevog ucinka, pa makar i ne igrao odbranu, sto ipak ne odgovara istini u totalu. A isto se moze reci i za svaki klub u kome je igrao. Teo sazreva i konstantno napreduje. Mozes ti da mi imputiras harperizamtm do mile volje, ali to nece promeniti cinjenicu da je u pitanju genije, kome svi treneri daju svu slobodu u igri. Ali, ti znas bolje...

ja nisam pominjao Spanulisa...Dijamantidis je plej kako ga je Bob zamislio. za ovaj milenijum, naravno, nema 185 i ne taba loptu do besvesti.. sve pocinje od njega, on je bio Zeljkova desna ruka na terenu, stabilan, jezivo inteligentan, lukav, pa jos i najbolji defanzivac na toj poziciji koga je kontinent video

i niko ne spori zavist naseg tima od Teovog ucinka (sto je po meni tragicno u startu), ovde pisemo o individualnom kvalitetu, neko je rekao da je najbolji u Evropi...sto prosto nije tacno. da li nekim potezima ostavlja bez daha, da, da li repka zavisi od njega, da, da li je najbolji, ne...simple as that
vasilij zajcev

Postby irriducibili » 05 Aug 2012, 22:46

vasilij zajcev wrote:ja nisam pominjao Spanulisa...Dijamantidis je plej kako ga je Bob zamislio. za ovaj milenijum, naravno, nema 185 i ne taba loptu do besvesti.. sve pocinje od njega, on je bio Zeljkova desna ruka na terenu, stabilan, jezivo inteligentan, lukav, pa jos i najbolji defanzivac na toj poziciji koga je kontinent video

i niko ne spori zavist naseg tima od Teovog ucinka (sto je po meni tragicno u startu), ovde pisemo o individualnom kvalitetu, neko je rekao da je najbolji u Evropi...sto prosto nije tacno. da li nekim potezima ostavlja bez daha, da, da li repka zavisi od njega, da, da li je najbolji, ne...simple as that

Ti nisi, drugi jesu, nisam tebe ni apostrofirao. A DD jeste sve sto si naveo, ali je sustina da nije plejmejker, a znas vrlo dobro sta se pod tim podrazumeva. Tako da nikakvo poredjenje njega i Teodosica ne stoji, totalno su razliciti igraci, a i imaju drugaciju ulogu u timu...

Bas je tragicno, bice da imamo boljeg. Duda je prvi poznat po tome da ne voli da ima zvezdu u ekipi. Sama cinjenica da je Teodosicu prepustio da igra sta zeli, govori sama za sebe. Na sve si odgovorio potvrdno, ali samo osporavas da je najbolji, sto mu je i sama struka priznala. Posto sve ide njemu u prilog, a ne postoji neka druga merljiva kategorija, kojom bi precizno izmerili ko je najbolji, u pitanju je tvoj licni animozitet ili makar stvar ukusa. Ja zbog njegovih lucidnih poteza volim kosarku i smatram je najlepsom igrom na svetu. Neko preferira terijere koji kidaju u odbrani...
irriducibili

Postby vasilij zajcev » 05 Aug 2012, 22:52

na kojoj poziciji igra DD po tebi?
vasilij zajcev

Postby irriducibili » 05 Aug 2012, 22:58

vasilij zajcev wrote:na kojoj poziciji igra DD po tebi?

DD je covek tim, pokriva tri pozicije po potrebi, a cak je u pojedinim situacijama uspesno branio i cetvorku. On je igrac van svih sablona, meni licno najomiljeniji, te mi je izuzetno zao sto ga necemo jos dugo gledati. Ako cemo po strogoj definiciji pozicija u petorci, njegova prirodna pozicija je dvojka, samo sto je on tu podelu davno prevazisao...
irriducibili

Postby DON » 05 Aug 2012, 23:02

Jeste, sustina, pre nekih 30 godina bila. Danas je kosarka dobila neku novu dimenziju, imas i PG skorere, pg defanzivne ale, PG od 205 cm itd... Po toj sustini postoje "jaka" dva pleja u Evropi, Teo i Riki... Eto, po toj "sustina" da nije plejmejker onda ni Vestbruk nije pg, ni Rouz, ni Bo, a ni Sale Djordjevic nije bio. Teo je pokretac, skorer i razigravac, Dijamant je to + defanzivna ala.

Nisu drugi, nego ja. Cak sam i stavio u zagradi kada igra... Spanulis ima 193 u patikama. Bek je sigurno, a od trenera zavisi na kojoj ce ga poziciji koristiti. Isto tako o Teo majstore moze da igra na SG (Kao sto je igrao u nekim delovima prethonih meceva kada bi Andja igrao pleja). Ejsi Lo je dosao kao bek-ap pg u Oli. Cija je rezerva bio? Spanulis je sg/pg, ne vidim sto se on ne bi stavljao medju najbolje PG danasnjice u Evropi. Evo sad je imao oko sest asistencija po mecu u kvalifikacijama za OI. Koliko sam ja uspeo da ispratim - prevodio je loptu, postavljao napade, vrteo pik sa Burusisom. I on je prevazisao poziciju. Kosarka je danas prevazisla pozicije. Tako imamo Jana Veselog koji je sad PF. Isto tako je i SF. Gasol je PF, ali po potrebi moze da bude i C.
DON

Postby Bodi Bond » 05 Aug 2012, 23:09

Da se samo vratim na diskusiju o Teu. Veličate Dijamantidisa kao što veličate i Vujoševića. Dijamantidis je odličan igrač za Željkov sisten. Videćemo kako će se snaći bez njega. Ne kažem da je loš, daleko od toga, sjajan igrač, ali evo čekam da vidim kako će igrati bez Željka. Siguran sam da ne bi napravio ni pola od onoga što jeste da nije došao u Pao.

Vidim veliki se otimaju o Boa pa ode u Tursku? :D Zar vi stvarno mislite da je on bolji plej od Teodosića i da to recimo ljudi u Moskvi ne vide pa ne žele da ga kupe, a realno mogu da kupe koga hoće?

Uertas se ubi u odbrani. :D

Ne volite ga jer je crveno-beli i to je istina. Dečko je strašan igrač, a ti si Vučko neznalica. :D
Ja volim taj sex.
Bodi Bond

Postby vasilij zajcev » 05 Aug 2012, 23:10

nije ti sumnjivo sto ga svi potpisuju kao PG, sto on to za sebe govori, sto je kod Obradovica radio kompletnu organizaciju napada, pre toga prenos lopte?...ti znas drugacije...zasto nisam iznenadjen... DD je protip modernog pleja, all round-era, lika koji organizuje kompletnu igru na obe strane i najdirektnije diktira ritam skoro svake tekme u kojoj je

inace si jos nesto pobrkao, "struka" je njega proglasila najboljim pre dve sezone. od tad ide samo nizbrdo...ali dobro, ovde se uvek gledalo da si najbolji u selu...
vasilij zajcev

Postby Jovan » 05 Aug 2012, 23:12

Bodi Bond wrote:Dijamantidis je odličan igrač za Željkov sisten. Videćemo kako će se snaći bez njega.

Kidao je on u reprezentaciji itekako, dovoljno je setiti se EP u Beogradu.

btw, gde je bio Teo dok ga Duda nije uzeo pod svoje u klubu i reprezentaciji?
Last edited by Jovan on 05 Aug 2012, 23:13, edited 1 time in total.
Jovan

Postby irriducibili » 05 Aug 2012, 23:13

@ Vucko

Taj isti Spanulis je to poceo da igra tek sada u zenitu karijere, nikada pre toga. I posrecilo mu se da prosle sezone osvoji EL kao vodja tima na terenu, mada je svima jasno da najvece zasluge pripadju vodji van terena. Pre toga je bio u senci, prvo DD-a, a potom i Teodosica. A zna se kako se stice autoritet na parketu. Za mene je Teodosic kosarkaski dragulj, igrac koga bih posle DD-a najradije video u ekipi kada bih neku vodio. A iz uloge gledaoca ga neprikosnoveno stavljam na prvo mesto, u Evropi ne igra niti jedan igrac sa priblizno nepredvidivim, prelepim potezima...
irriducibili

Postby Bodi Bond » 05 Aug 2012, 23:18

vasilij zajcev wrote:nije ti sumnjivo sto ga svi potpisuju kao PG, sto on to za sebe govori, sto je kod Obradovica radio kompletnu organizaciju napada, pre toga prenos lopte?...ti znas drugacije...zasto nisam iznenadjen... DD je protip modernog pleja, all round-era, lika koji organizuje kompletnu igru na obe strane i najdirektnije diktira ritam skoro svake tekme u kojoj je

inace si jos nesto pobrkao, "struka" je njega proglasila najboljim pre dve sezone. od tad ide samo nizbrdo...ali dobro, ovde se uvek gledalo da si najbolji u selu...

Ne, ovde se uvek gledalo da se pljune po onome ko nije najbolji na svetu.

Sve i da nije najbolji u Evropi, je l bar nije među najboljima? Koliko Dijamantidis ima godina, a koliko je Teo imao kada je nosio jedan od najskupljih timova Evrope.

Za DD-a naravno mislim da je vrhunski igrač, da me neko ne shvati pogrešno.

Vi koji ste iz sveta košarke možete da se raspitate, ako već ne znate, šta recimo Duda misli o Mekejlebu...

Ako je prelazak iz Olyja u CSKA korak nazad u karijeri onda jbg...

Naravno da Teo nije zlatan, ali njegovi igrački kvaliteti se, za onog koje razuman, ne mogu dovoditi u pitanje.
Last edited by Bodi Bond on 05 Aug 2012, 23:20, edited 1 time in total.
Ja volim taj sex.
Bodi Bond

PreviousNext

Return to Reprezentacije