Board index Košarka Reprezentacije

Košarkaške reprezentacije UŽIVO

Re: Reprezentacije UZIVO

Postby MMBelami » 03 Jul 2024, 19:40

Što bi se Letonci brukali i nameštali da gube kod kuće od Filipina? Da izbace Gruziju koju su pre toga zgazili 28 razlike?
MMBelami

Postby Dexi » 03 Jul 2024, 19:49

Šteta što Tauns ,Delgado i Figueroa ne igraju za Dominikanu ,mogli su oni ovde da se pobiju sa svima.
Dexi

Postby Bojdo » 03 Jul 2024, 20:58

Wemby brutalan zasada u prijateljskoj protiv Turaka
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby Radonjaa » 03 Jul 2024, 21:04

Vembanjama je vrlo moguće već sad najbolji igrač Francuza, a sigurno naročito motivisan da dokaže da je bolji (defanzivac) od Gobera nakon epizode sa DPOY nagradom. Dijele li njih dvojica uopšte teren, vidim da su u prvom poluvremenu obojica odigrali po 10 minuta?

Dexi wrote:Šteta što Tauns ,Delgado i Figueroa ne igraju za Dominikanu ,mogli su oni ovde da se pobiju sa svima.

Da, Dominikanci bi mogli da sklope i jaču ekipu nego Bahami koji su hit, šteta što njihove najbolje NBA igrače tradicionalno slabo zanima reprezentacija. Podjednako tradicionalno kao što ja navijam za svaku novu ekipu koja se pojavi na horizontu, čak i kad nema sopstvenu košarkašku školu i ligu, nego su naslonjeni na tuđe ,,proizvode'', kao Bahamci

Ništa nisam uspio da ispratim u ova dva dana sem rezultata i par minuta CG - Kamerun. Malo je falilo da Kamerunci naprave ozbiljan problem, vodili su dobrim dijelom utakmice, u četvrtoj uspjeli da priđu na -4, ali su onda na 70 sekundi do kraja promašili oba bacanja, Peri na drugoj strani pogodio 2+1, i riješio utakmicu. Na kraju nimalo beznačajna trojka Kamerunaca uz zvuk sirene koja je razliku spustila sa 7 na 4, tako da bi Brazil porazom od 6 razlike ili manje mogao da eliminiše Crnu Goru, a sebe ostavi na prvom mjestu, uopšte ne bih isključio da će procijeniti da im je to u interesu, s obzirom na to koliko je turnir u Rigi nepredvidiv
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Чонси » 03 Jul 2024, 21:08

Španci se pate i sa Angolom, ne bi bilo ogromno iznenađenje da izgube od Bahama ili čak Poljaka, uopšte mi se ne sviđa njihova ekipa.
Чонси

Postby Bogun » 03 Jul 2024, 21:18

Radonjaa wrote:Vembanjama je vrlo moguće već sad najbolji igrač Francuza, a sigurno naročito motivisan da dokaže da je bolji (defanzivac) od Gobera nakon epizode sa DPOY nagradom.

Digresija od teme, a nikako da mi se namesti na NBA topingu.

Kakav bre DPOY u timu koji ostvari 22:60 skor ili tako nešto? To što je uopšte bio u razmatranju je sramota. Da se razumemo, on je vrlo dobar defanzivac, biće i odličan ali da ulaziš u DPOY konverzaciju sa manje od 25 pobeda...
Nije im to ROTY nagrada pa da se gledaju puki statsi bez plasmana.

Eto rekao sam. :laugh:
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Radonjaa » 03 Jul 2024, 21:30

Ma naravno, ali on je svakako bio u najužem mogućem krugu i to je završio ubjedljivo ispred trećeg. Nije da zbog skora ekipe uopšte nije razmatran, a i davao je par izjava kojim je signalizirao nezadovoljstvo, mada umjerenih, vjerovatno jer su saigrači u reprezentaciji. Ne pokušavam da kažem da je zaslužio ili da je trebalo da je dobije, ali vrlo moguće da on ne misli tako i da mu je to dodatni motiv u odnosu na Gobera.

Nilikina je ozbiljna napast, a noćas i napadački raspoložen, mada je Kole maksimalno rasporedio minutažu, ali ga svakako očekujem u 12.

Radonjaa

Postby Bogun » 03 Jul 2024, 21:36

Ma nisam ja na tebe mislio. :biggrin:
Nego mi je tvoj komentar poslužio kao da kažem šta mi je na duši o tome.

Moguće da on zbog toga ima neki ekstra motiv za nacionalni tim.

Inače, da im igra Troel... on i Vembi na 4 i 5 jezivo.
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Radonjaa » 03 Jul 2024, 22:00

Znaš šta je najjače, Kole je otvoreno rekao da mu je plan bio da Gober igra na 5, Embid na 4, a Vembanjama na 3 :biggrin: Trenirao je VV u Metropolitanu, tvrdi da bi mogao da pokrije trojku, mada je meni tu bolje pitanje kako bi debeli odigrao četvorku u napadu. Svakako, defanzivno bi bili noćna mora, pogotovo uz FIBA pravila, ne znam kako bi neko uopšte napadao tu ekipu.

Francuzi su atletski i energetski nevjerovatno moćni, ovo drugo poluvrijeme protiv Turske je izgledalo kao da igraju protiv srednjoškolaca, i biće nevjerovatno teško da im se parira fizički, odnosno da se trči sa njima. U pozicionoj igri će sigurno trokirati i biti ranjivi, ali je pitanje koliko ekipa uopšte može da dođe do toga.

Radonjaa

Postby Чонси » 03 Jul 2024, 22:51

Gledam i ne verujem šta vidim. Vembenjama za 19min +- +44
Чонси

Postby Pit Bull » 03 Jul 2024, 22:54

Francuska da ima elitnog beka, tipa Toni Parker iz njegovog primea, ne bih se smio zakleti da u Parizu nece dobiti SAD.

Ovako, sa bekovskom linijom Furnije-Dekolo... Teska prica.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Чонси » 03 Jul 2024, 23:00

Pit Bull wrote:Francuska da ima elitnog beka, tipa Toni Parker iz njegovog primea, ne bih se smio zakleti da u Parizu nece dobiti SAD.

Ovako, sa bekovskom linijom Furnije-Dekolo... Teska prica.

Slažem se. Šteta što nemaju ni blizu korektnog pleja. Sa druge strane Ertel iz najboljih dana bi im legao baš dobro.
Чонси

Postby Bogun » 03 Jul 2024, 23:07

Ja tek sad vidim šta su počinili Turcima ravno 50 razlike. :wacko:
Mada, ruku na srce, preleteo sam kroz sastav turaka, ova grupa igrača ne bi izašla iz grupe Evrokupa, sve da ih vodi 5 Atamana.

Videćamo kako će to izgledati protiv ekipa koje nisu sastavljene od turskih brodograditelja (by Golden :biggrin: ).

Čuo sam i ja te priče njima na 3-4-5. Pa šta znam, mislim da bi funkcionisalo jer Troel više igra licem prema košu plus ima odličan šut za tri, makar dok ne krene plejof. :biggrin:
Odbrana, zona, 1-3-1 ne bi mogao do obruča da dođeš u teoriji.

I da, Radonja, ja Francuzima ništa ne verujem. Tradicionalno, kada se okupe svi najbolji i kada se od njih nešto očekuje oni po pravilu urade manje od očekivanog, uz par izuzetaka od kada im je Kole selektor.
Da su fizički impresivni, to svakako stoji, ali mislim da ima par ekipa koja mogu da im odgovore na fizikalnost, ne da ih izdominiraju, ali dovoljno da vide da im to što su brži, jači, bolji viši, neće samo od sebe doneti pobedu.
Bogun

Postby Чонси » 04 Jul 2024, 00:39

Kakva šteta za Obalu Slonovače.
Чонси

Postby Radonjaa » 04 Jul 2024, 00:52

Bogun wrote:I da, Radonja, ja Francuzima ništa ne verujem. Tradicionalno, kada se okupe svi najbolji i kada se od njih nešto očekuje oni po pravilu urade manje od očekivanog, uz par izuzetaka od kada im je Kole selektor.
Da su fizički impresivni, to svakako stoji, ali mislim da ima par ekipa koja mogu da im odgovore na fizikalnost, ne da ih izdominiraju, ali dovoljno da vide da im to što su brži, jači, bolji viši, neće samo od sebe doneti pobedu.

Olimpijski turnir je izuzetno jak, izjednačen, i (pogotovo) nepredvidiv (zbog žrijeba nakon grupe), ali i u takvom scenariju bi za mene bilo iznenađenje da Francuzi, Kanađani i mi ne podijelimo 2 medalje, to je ,,najdetaljnija'' prognoza koju imam hrabrosti da napravim. :biggrin:
Naravno, oni sigurno ciljaju zlato, a slažem se sa Pitom da će ova bekovska linija teško da parira Amerikancima koji više nisu ni ranjivi pod košem da bi ih slomila rotacija Gober-Poarije-Lesor, ali za sve ostale će biti ozbiljan problem.

Na stranu deklasiranje turskih rezervista, djeluju sposobno da generišu ogroman broj lakih poena, što iz ukradenih lopti, što iz tranzicije nakon promašaja jer im visoki igrači lete niz teren i dobijaju lake poene ili stvaraju mismečeve iz trčanja, što iz ofanzivnog skoka gdje će biti pogotovo mučno nositi se sa parom Vembanjama - Gober. Uz to će sigurno igrati granitnu odbranu, pogotovo uzevši u obzir da će imati domaćinsko suđenje.

Otprilike kao u fudbalu, Kole (Dešan) samo treba da ne bude potpuni idiot, i uradio je dobar dio posla :biggrin: Makar do medalje.
Pogotovo jer su izvukli jednu od najlakših mogućih grupa, imaće zicer da nabiju koš razliku protiv Japana, da rutiniraju kvalifikanta iz Rige za prolaz, i da onda protiv ipak pobjedive Njemačke (koju su izvukli iz prvog šešira) uzmu prvo mjesto i sa 3-0 i odličnom koš razlikom 99% obezbijede da u četvrtfinalu idu na neku od dvije trećeplasirane. S obzirom na sastav i format turnira, teško može lakši put do polufinala nego što se nacrtao njima (eventualno da je iz prvog šešira uletio pobjednik turnira u Valensiji, mada je i to pitanje), ne znači da neće kiksati, ali treba imati na umu kad se prognozira.

Чонси wrote:Gledam i ne verujem šta vidim. Vembenjama za 19min +- +44

:pop: Da je i protiv juniora, mnogo je

Radonjaa

PreviousNext

Return to Reprezentacije