Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby DON » 26 Jun 2012, 01:28

Ajde da ne menjamo teze, ne treba se zajebavati oko zdravlja. Kod Novice je problem pogorsanja povrede umesto kompletnog oporavka, to Vam napisah pre neki dan. Jednom se zajebao, nece drugi put. Nema to veze ni sa Miskom, ni sa Dudom, vec samo sa zdravom logikom.

Isto tako, za mene Krstic nije upitan. Znamo u kakvom stanju je momak, koliko je povreda uticala na njega, i to ima veze samo sa zdravom logikom.

Njih dvojica su pokazala do sad kakav odnos imaju sa Dudom i prema Srbiji.

Ostali - videcemo razloge.

Jednom rukometasu, kome je skoro 40 godina, koji jos nije obezbedio novi ugovor, koji nije bio u reprezentativnom planu 20 godina, sve do kraja 2011. godine, kojem je dete preminulo pre koji dan - nije bilo do otkazivanja, vec je momcina dosla na pripreme i ucinice sve da u Londonu izgine za Srbiju. Kakve suze, kakvo precrtavanje, koja sujete - Srbija rodjaci!
DON

Postby Bodi Bond » 26 Jun 2012, 18:09

Za Krleta treba dodati i to da on nakon povrede pretnjih ukštenih ligamenata panično reaguje na svaku i najsitniju povredu.
Ja volim taj sex.
Bodi Bond

Postby feanorlfc » 27 Jun 2012, 16:13

Izgleda da će Štimac biti dodat na spisak.
feanorlfc

Postby Oglala » 27 Jun 2012, 17:21

DON VUČKO wrote:IRR - Sutni Dzejmsa jednom i reci - pozdrav od avangardnog geta :D

Air, nista, plan je sledeci. Dakle ti ces biti pozvan. Rekao sam Dudi da si 207 (kad su slagali DUleta za Lazmea, mozemo i mi Dudu). Ti se pravi lud samo, kad je mogao Djekic tako, mozes i ti, samo smo u Pariz otisli.

Da se malo nasalim - neka puuuussuuuuuuu q svi koji se ne odazovu i oni koji su na to uticali, na bilo koji nacin.... Da mi je neko rekao da ce rukometna reprezentacija biti primer kosarkasima, rekao bih mu da je :wacko:

Znaci tako Vule, oni mogu, a mene ne zoves? I ja mogu opusteno da prodjem kao 207, treba da odglumim samo 30cm, to meni k'o dobar dan.
veni, vidi, Kecman
Ay, Carmela
Paint i black

Dok ste živi, bićete mi krivi
Oglala

Postby vicharhcp » 27 Jun 2012, 18:33

Владимир Штимац на списку Душана Ивковића

27 јун, 2012
Душан Ивковић ће у четвртак објавити списак кандидата на које ће рачунати током квалификација за Европско првенство 2013. године, а на њему ће се наћи и Владимир Штимац! Према информацијама Журнала центар турског Олина накнадно је позван у национални тим.
Штимац је имао сјајну сезону у Турској. Званично је био други скакач лиге са 9,9 скокова у просеку, а десети када је у питању просечан индекс успешности. Био је један од најзаслужнијих што је Олин изборио опстанак у елитном друштву.
Стамени центар до сада у каријери никада није играо за А тим Србије, али је зато имао много успеха у осталим селекцијама. Са јуниорском и младом репрезентацијом је 2005, односно 2007. године освојио златну медаљу на Европском првенству, а најсјајније одличје приграбио је и два пута као члан универзитетске селекције (2009. и 2011. године).
Нема сумње да је Штимац заслужио позив, али сигурно да је на овакав развој ситуације утицао и окрњени играчки кадар репрезентације услед повреда, али и могућих отказа, поготово на центарским позицијама, о којима је Спортски журнал већ писао. Новица Величковић готово сигурно неће играти, а под великим знаком питања су Ненад Крстић, Коста Перовић, Мирослав Радуљица, Милован Раковић и Зоран Ерцег.

zurnal

:laugh:
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan!" Duško Radović
SVE PROLAZI - PARTIZAN OSTAJE
Image :inlove:
They can take my last ticket at Hala Pionir.
vicharhcp

Postby Diktator » 27 Jun 2012, 23:37

verujem da se duda na svadbarskim veseljima upoznao sa povredama pojedinih igraca,i stavom nekih izroda...tako da je ovaj poziv sasvim ok..
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby Napredpartizan » 28 Jun 2012, 11:29

Ivkovic precrtao Velickovica,Perovica,Markovica,Jeremica i Milutinovica... Jaramaz preziveo :D
Napredpartizan

Postby Diktator » 28 Jun 2012, 11:32

izgleda da nije :dunno:

Ivković precrtao petoricu igrača

Sa šireg spiska reprezentacije Srbije za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2013. otpali Novica Veličković, Kosta Perović, Strefan Marković, Mladen Jeremić i Andreja Milutinović.

Selektor Srbije Dušan Ivković skratio je spisak reprezentacije Srbije, kako je i najavio, ali je umesto 18 igrača u konkurenciji za nastup u kvalifikacijama na EP 2013. u Sloveniji ostao 21.

Otpali su Novica Veličković, Kosta Perović, Strefan Marković, Mladen Jeremić i Andreja Milutinović.

Uz naknadno pozvane Vladimira Micova i Vladimira Štimca na spisku su još Miloš Teodosić, Milenko Tepić, Aleksandar Rašić, Danilo Anđušić, Nemanja Jaramaz, Nemanja Nedović, Ivan Paunić, Marko Kešelj, Nemanja Bjelica, Vladimir Lučić, Duško Savanović, Zoran Erceg, Milan Mačvan, Dragan Labović, Nenad Krstić, Milovan Raković, Miroslav Raduljica, Dejan Musli i Mile Ilić.

Ivković je saopštio da Košarkaški savez Srbije do 4. jula mora da dostavi spisak od 24 igrača koji će biti registrovani za kvalifikacije za Evrobasket. Pripreme srpskog tima počinju 9. jula, a nekoliko igrača, koji su ranije završili sezonu, okupiće se već 2. jula.

Kvalifikacije počinju 14. avgusta. Reprezentacija Srbije takmičiće se u A grupi sa Izraelom, Crnom Gorom, Estonijom, Slovačkom i Islandom.

(I. B. - MONDO, foto: MONDO)
orlovi

meni uopste nije jasna poenta ovog sireg spiska..i onda bez provere/treninga se brisu imena..
jel to kao neka nagrada za dobre sezone..ili sta?
Novica i Kosta zbog povreda,tj operacija...sta je sa Markovicem?wtf?
zivo me zanima sta on misli sa Raduljicom & Rakovicem kad je izvesno da se nece odazvati..
Krstic je verovatno ostao kao kapiten..a mozda i zaigra kraj kvalifikacija ako bude potrebno..
19.04.2015.
Diktator

Postby Zlaja » 28 Jun 2012, 11:32

Sto Markovica, jel povredjen?
Zlaja

Postby AirBall » 28 Jun 2012, 11:36

Jedan zemni naklon za Jaramaza...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Diktator » 28 Jun 2012, 11:41

mislim da ce DI vrteti Nedovica i Andjusica tokom kvalifikacija...uz standardne Rasica & Tepica..
19.04.2015.
Diktator

Postby DON » 28 Jun 2012, 11:44

Markovic je povredjen!Ne znam sta je sa Jeremicem i Milutinovicem.
DON

Postby StefNS » 28 Jun 2012, 12:28

AirBall wrote:
DON VUČKO wrote:2 Air - Vidim da vec par puta to pominjes, ne razumem sta zelis da kazes time? Da pojasnim, nije mi jasan ton tog izlaganja oko Raznatovica. Ako mozes malo konkretnije.

Ton i ne treba da bude jasan... Jednostavno na ovom topiku se prati apsolutno sve sto je vezano za reprezentaciju pa izmedju toga i potencijalni otkazi igraca... Meni je izuzetno zanimljivo sa socioloske strane da od pozvanih 25 igraca za 7 koji nisu od doticnog menadzera se iz raznoraznih razloga spekulise da nece moci da nastupe za reprezentaciju, dok od 10 njegovih igraca na pripremama ce se po svoj prilici pojaviti svi... Znaci to je cista matematika 100% otkaza dolazi od igraca koji nisu njegovi, dok svih 100% njegovih igraca je po svoj prilici na raspolaganju... Znaci razbibriga,ili igra brojki...

Evo mene ne bi iznenadilo da i Bjelica npr otkaze zbog treninga u Minnesoti i slicno...

Znaci diskutujemo i pratimo trendove potencijalnih otkaza... :D

Miloš Teodosić, Stefan Marković, Milenko Tepić, Aleksandar Rašić, Nemanja Jaramaz, Nemanja Nedović, Danilo Andjusic, Ivan Paunić, Mladen Jeremić, Marko Kešelj, Andreja Milutinović, Nemanja Bjelica, Vladimir Lučić, Novica Veličković, Duško Savanović, Zoran Erceg, Milan Mačvan, Dragan Labović, Nenad Krstić, Kosta Perović, Milovan Raković, Miroslav Raduljica, Dejan Musli i Mile Ilić, Vladimir Micov.

Što je upravo dokaz da dotični menadžer radi u interesu svoje države i reprezentacije pošto ne dozvoljava svojim pulenima da odbijaju igranje za nju, čoveka za predsednika :copa1:
StefNS

Postby AirBall » 28 Jun 2012, 12:29

StefNS wrote:Što je upravo dokaz da dotični menadžer radi u interesu svoje države i reprezentacije pošto ne dozvoljava svojim pulenima da odbijaju igranje za nju, čoveka za predsednika :copa1:

Da... On je dobro poznat kao patriota... To ste odlicno primetili kolega... :D
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Diktator » 28 Jun 2012, 12:50

Ivković: Nikad delikatnija situacija sa povredama

Dušan Ivković rekao je da u dosadašnjoj trenerskoj karijeri nije imao ovako delikatnu situaciju kada su u pitanju povrede vodećih igrača.

"Bilo je raznih razmišljanja kako da obezbedimoi što kvalitetniji sastav za kvalifikacije, razmišljalili smo da li ima šanse da dobijemo još vremena kako bismo osposobili neke igrače. Nikada u karijeri nisam imao ovako delikatnu situaciju zbog mnogo povreda", rekao je Ivković na konferenciji za medije u Kući košarke.

On je podsetio da do 4. jula mora da prijavi konačan spisak igrača na koje računa u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

"Posle dužih i detaljnih lekarskih analiza dobili smo informacije da Veličković, Perović i Marković neće biti spremni da odgovore našim zahtevima. Nisam očekivao ovakav razvoj situacije kada sam pravio prvi spisak, niti sam mislio da su povrede tako ozbiljne", priznao je Ivković.

Ivković je dodao da će u narednom periodu lekari reprezentacije napraviti detaljnu procenu zdravstevnog stanja kapitena Krstića, pa je naknadno pozvan Vladimir Štimac.

"Štimac je pozvan jer ima ogromnu energiju i sjajan skok u napadu. Odmah i bezuslovno je pristao da se priključi ekipi".

Ivković je podsetio da Veličković drugi put uzastopno izostaje zbog povrede, jer nije bio na šampionatu Evrope u Litvaniji i naveo da reprezentacija mora da vodi računa o svim svojim igračima.

"Ovo može da bude prekretnica za nas, naša kvalifikaciona grupa je izuzetno teška, a bićemo veoma oslabljeni. Verujem da naglašenim timskim duhom i velikom borbom, možemo da dodjemo do uspeha", zaključio je Ivković.

Moguće je da, shodno spremnosti igrača, bude još nekih poziva. Kvalifikacije se igraju po ligaškom sistemu i traju mesec dana, tako da ja ne sumnjam da će Krstić igrati. Ipak, on je tek skinuo longetu sa noge i moramo prvo da vidimo u kakvom je stanju", istakao je selektor Srbije.

Na spisku su Miloš Teodosić, Milenko Tepić, Aleksandar Rašić, Danilo Anđušić, Nemanja Jaramaz, Nemanja Nedović, Ivan Paunić, Marko Kešelj, Nemanja Bjelica, Vladimir Lučić, Duško Savanović, Zoran Erceg, Milan Mačvan, Dragan Labović, Nenad Krstić, Milovan Raković, Miroslav Raduljica, Dejan Musli, Mile Ilić, Vladimir Micov i Vladimir Štimac.

Upitan da li je obavio pojedinačne razgovore sa košarkašima koji su u prošlosti otkazivali nastup u reprezentaciji iz prvatnih ili nekih drugih razloga (Milovan Raković, Miroslav Raduljica...), strateg "orlova" je odgovorio da u KSS postoje službe koje rade izuzetno dobro, a da je njegov posao kao trenera da izabere igrače koje smatra najboljim.

"Ako neki igrač želi razgovor sa mnom , na njemu je da to zatraži. Ako želite da znate sa Rakovićem i Raduljicom nisam razgovarao ali za večeras imam zakazano viđenje sa Micovim, a posle vikenda i sa Ercegom".
19.04.2015.
Diktator

PreviousNext

Return to Reprezentacije