AirBall wrote:...
Srpska kosarka je u ogromnoj krizi, a sve je to bilo zamaskirano rezultatima reprezentacije i Partizana u Evropi...
...
Bravo Air, došli smo izgleda do ključnih stvari i srži problema
Pre izvesnog vremena bih na ovom mestu verovatno "uleteo" sa potpitanjem - "šta mislite ko je kriv?", ali sada mi se čini kao potpuno irelevantno. Nepovratna šteta je učinjena, i dalje se radi naopako i pravi šteta koju ćemo tek osetiti u godinama koje dolaze tako da je očigledno mnogo važnije pitanje kako zaustaviti spiralu propadanja
irriducibili wrote:S druge strane, opredeljenje KKP su bili rezultati, a ne stvaranje igraca. Vec sam konstatovao da to podrzavam. Tako da i igraci koji su stasali u Partizanu, dobrim delom ne igraju za nasu reprezentaciju. Ali, to je vec druga tema i nije za ovaj topik...
Verujem da se slažeš da topik nije idealan ali s druge strane nije ni bitan jer kako je krenulo možemo ih uskoro sve pogasiti i napraviti jedan "Ono što je ostalo od srpske košarke"
Generalno lepo je to što je KKP stavio fokus na rezultate a ne na stvaranje igrača samo što je pri tome, krčeći šumu za potpalu vatre svojih evropskih ambicija uspeo da iseče ne samo granu već i drvo na kojem je sedeo. Sad dok gleda kako se vatra gasi nema ništa konkretno više da ubaci u nju, gotovo. Što reče pokojni premijer od akvarijuma može da bude riblja čorba (ali samo jednom) ali kontra stvar je nemoguća misija.
Onog trenutka kada smo prestali da stvaramo igrače mi smo praktično posekli drvo za pravljenje mrtvačkog sanduka srpske košarke. Ostalo su samo tehnikalije, struganje dasaka, kovanje i lakiranje. Nismo još udarili završne eksere u poklopac ali i to je samo pitanje vremena. Svi su imali svoje lične razloge i interese a zaboravili su da postoji samo jedan put kako se do njih stiže. Zemlja košarke je iznenada odlučila da počne da kopira neke druge, prestali smo da pravimo igrače, prestali smo da stvaramo trenere, živeli neko vreme na bogatom nasledstvu a sad kad smo to, da oproste devojčice, raspičkali, sad se pitamo šta nam se desilo i gde se dede naš nacionalni sport.
Ovi moji lokalci, Muta i Mlađa, su svojim kratkoročnim, ličnim i sebičnim projektom zvanim RKG samo uspeli da vam pokažu koliko je put kojim smo krenuli besmilsen i samoubilački, pri čemu je Muta, kao čist kolateral, čak i uspeo da izbaci par polufabrikata koji očigledno samo potvrđuju da nemamo ni cilj ni viziju, ni ljude, koji će da nas vrate tamo gde mislimo da treba da budemo. Od vrha KSS i Dude pa na dole imamo gomilu sujetnih i svadljivih likova koji će zbog ličnih interesa, kratkotrajne slave, političkih i kvazi političkih razloga sjebati u roku od odmah, sve ono što je mukotrpno godinama građeno.
Nek neko prebaci raspravu gde pripada, gde su bre ovi moderatori, rade li nešto ili samo mlate praznu slamu