Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: KK Crvena Zvezda Beograd 2011/12

Postby Statista » 30 Jan 2012, 23:38

AirBall wrote:...
Srpska kosarka je u ogromnoj krizi, a sve je to bilo zamaskirano rezultatima reprezentacije i Partizana u Evropi...
...

Bravo Air, došli smo izgleda do ključnih stvari i srži problema
Pre izvesnog vremena bih na ovom mestu verovatno "uleteo" sa potpitanjem - "šta mislite ko je kriv?", ali sada mi se čini kao potpuno irelevantno. Nepovratna šteta je učinjena, i dalje se radi naopako i pravi šteta koju ćemo tek osetiti u godinama koje dolaze tako da je očigledno mnogo važnije pitanje kako zaustaviti spiralu propadanja

irriducibili wrote:S druge strane, opredeljenje KKP su bili rezultati, a ne stvaranje igraca. Vec sam konstatovao da to podrzavam. Tako da i igraci koji su stasali u Partizanu, dobrim delom ne igraju za nasu reprezentaciju. Ali, to je vec druga tema i nije za ovaj topik...

Verujem da se slažeš da topik nije idealan ali s druge strane nije ni bitan jer kako je krenulo možemo ih uskoro sve pogasiti i napraviti jedan "Ono što je ostalo od srpske košarke"

Generalno lepo je to što je KKP stavio fokus na rezultate a ne na stvaranje igrača samo što je pri tome, krčeći šumu za potpalu vatre svojih evropskih ambicija uspeo da iseče ne samo granu već i drvo na kojem je sedeo. Sad dok gleda kako se vatra gasi nema ništa konkretno više da ubaci u nju, gotovo. Što reče pokojni premijer od akvarijuma može da bude riblja čorba (ali samo jednom) ali kontra stvar je nemoguća misija.

Onog trenutka kada smo prestali da stvaramo igrače mi smo praktično posekli drvo za pravljenje mrtvačkog sanduka srpske košarke. Ostalo su samo tehnikalije, struganje dasaka, kovanje i lakiranje. Nismo još udarili završne eksere u poklopac ali i to je samo pitanje vremena. Svi su imali svoje lične razloge i interese a zaboravili su da postoji samo jedan put kako se do njih stiže. Zemlja košarke je iznenada odlučila da počne da kopira neke druge, prestali smo da pravimo igrače, prestali smo da stvaramo trenere, živeli neko vreme na bogatom nasledstvu a sad kad smo to, da oproste devojčice, raspičkali, sad se pitamo šta nam se desilo i gde se dede naš nacionalni sport.

Ovi moji lokalci, Muta i Mlađa, su svojim kratkoročnim, ličnim i sebičnim projektom zvanim RKG samo uspeli da vam pokažu koliko je put kojim smo krenuli besmilsen i samoubilački, pri čemu je Muta, kao čist kolateral, čak i uspeo da izbaci par polufabrikata koji očigledno samo potvrđuju da nemamo ni cilj ni viziju, ni ljude, koji će da nas vrate tamo gde mislimo da treba da budemo. Od vrha KSS i Dude pa na dole imamo gomilu sujetnih i svadljivih likova koji će zbog ličnih interesa, kratkotrajne slave, političkih i kvazi političkih razloga sjebati u roku od odmah, sve ono što je mukotrpno godinama građeno.

Nek neko prebaci raspravu gde pripada, gde su bre ovi moderatori, rade li nešto ili samo mlate praznu slamu :colera: :colera: :colera:
OSVOJILI SMO SVEEEEEEEEEE
Statista

Re: KK Crvena Zvezda Beograd 2011/12

Postby Nikola » 31 Jan 2012, 04:12

feanorlfc wrote:
irriducibili wrote:Evo, sada je 2012 godina, a mi imamo svega cetiri igraca koji imaju bitnu ulogu u ozbiljnim evropskim klubovima. Jedan je vec pri kraju karijere(Rakocevic) i trojica su aktuelni reprezentativci (Teodosic,Krstic i Savanovic).

Tu bi se eventualno mogao dodati jos samo Micov. Ako sad decko ne dobije sansu kada budu bile kvalifikacije, s obzirom na to koga imamo na toj poziciji, ne znam kad ce...
Za sve ostalo se slazem, situacija je generalno vrlo losa. Mi smo se, primera radi, nekako vec navikli da imamo nekog naseg igraca u NBA ligi, a sad se ni izbliza ne nazire ko bi sledeci odavde mogao da ode tamo
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Re: ABA liga sezona 2011/12

Postby Bodi Bond » 31 Jan 2012, 09:09

Statista wrote:
AirBall wrote:Vrlo je tesko pronaci bilo kakve kosarkaske vesti... Jednostavno kosarka je nakon najnovijih uspeha srpskih sportista sasvim zasluzeno otisla u 2. plan...

Namerno kazem sasvim zasluzeno, jer smo sami krivi zbog situacije u kojoj se nalazimo...

Cini mi se da se opet blizimo tacki kada ce sem siljenja patke na lokalnom nivou to biti jedina kosarka koja ce se narednih sezona igrati u Srbiji na nekom ozbiljnijem nivou...

Iz dana u dan sve vise gubimo korak za najboljima...

Mnogo tužno ali i potpuno istinito.
Za vreme utakmice sa Hemofarmom, usled napada dosade kretoh, sa prijateljem, da diskutujem o reprezentaiji i o 12 koji bi je činili, ko, kako igraju, da li igraju, gde smo šuplji i koliko. Auuuuu kako smo se samo smorili, za medalju što kažu.

Evo možemo da krenemo sa tom diskusijom i ovde, odnosno na odgovarajućem PDF-u, tanki smo do bola, sa jako negativnom tendencijom i perspektivom. Za početak, Stefan Marković je ozbiljno povređen (mada ni zdrav nije bio od neke koristi) pa vas ja pitam ko nam je back up plej sada.

Ja mislim da situacija niej dramatično loša, ali je loše to što je Đilas došao na mesto predsedniak saveza i neko moje mišljenje je da zbog glasova na izborima ne sme da otera golubara.

Dok je Duda selektor Miličić i Micov neće videti reprezentaciju, a to su nam uz Tea, Krleta i Savana jedini igrači koji igraju na najvišem nivou. Imam mnogo toga protiv igranja Miličića za reprezentaciju, ali je to samo primer da se neki igrači ne zovu zbog Ivkovićeve sujete. Da, Raduljicu zaboravih, a verovatno i Rakovića...

Nadam se da će Bodiroga i Tomašević malo promeniti stvari, jer najveći problem je to što naši talentovani momci ne igraju. Miljenović je ovu ligu koju sada igrao trebao da igra pre dve godine, kao i Bogdanović. Baš takva dva igrača nam trebaju ko 'leba... A njih dvojica još nisu ni prismrdeli ozbiljnoj košarci. Rubio je sa 16 godina igrao Evroligu... Ta bezmudost trenera, koju razumem jer popiju otkaz čim krene nizbrdo, ne vodi nikuda, a to bi morale da shvate i gazde klubova.
Ja volim taj sex.
Bodi Bond

Postby Houdini » 31 Jan 2012, 10:31

Bodi Bond wrote:Dok je Duda selektor Miličić i Micov neće videti reprezentaciju, a to su nam uz Tea, Krleta i Savana jedini igrači koji igraju na najvišem nivou. Imam mnogo toga protiv igranja Miličića za reprezentaciju, ali je to samo primer da se neki igrači ne zovu zbog Ivkovićeve sujete. Da, Raduljicu zaboravih, a verovatno i Rakovića...

Milicic verovatno nece, ali za ove ostale mozda ima neke nade. Jeste Duda sujetan, ali i on vidi da ovo sto trenutno ima nije dovoljno za neki veci rezultat. Mi nemamo neku hemiju i to se videlo, tako da nema sta da se narusi, pa se nadam da ce ipak preci preko nekih stvari i pozvati pojedine igrace.

Bodi Bond wrote:Nadam se da će Bodiroga i Tomašević malo promeniti stvari, jer najveći problem je to što naši talentovani momci ne igraju. Miljenović je ovu ligu koju sada igrao trebao da igra pre dve godine, kao i Bogdanović. Baš takva dva igrača nam trebaju ko 'leba... A njih dvojica još nisu ni prismrdeli ozbiljnoj košarci. Rubio je sa 16 godina igrao Evroligu... Ta bezmudost trenera, koju razumem jer popiju otkaz čim krene nizbrdo, ne vodi nikuda, a to bi morale da shvate i gazde klubova.

E o ovome ja pricam vec mesecima, ukoliko je cena (o Partizanu pricam) jedna sezona bez trofeja, a da dobijemo Miljena i BB sa druge strane ja je odmah potpisujem. Kakvi su talenti i koliko bi znacili i Partizanu i reprezentaciji, o tome sam pisao mnogo puta.

Sto se gazda i smene trenera tice, nasi najveci klubovi taj problem nemaju, jer sve tri uprave stoje iza svojih trenera, tako da taj alibi vise ne moze da im prodje.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby gogo23 » 31 Jan 2012, 15:48

Houdini wrote:E o ovome ja pricam vec mesecima, ukoliko je cena (o Partizanu pricam) jedna sezona bez trofeja, a da dobijemo Miljena i BB sa druge strane ja je odmah potpisujem. Kakvi su talenti i koliko bi znacili i Partizanu i reprezentaciji, o tome sam pisao mnogo puta.

Sto se gazda i smene trenera tice, nasi najveci klubovi taj problem nemaju, jer sve tri uprave stoje iza svojih trenera, tako da taj alibi vise ne moze da im prodje.

Nemaju treneri problem, osim što moraju da vežu konja tamo gde gazda kaže.

Iz gostovanja PSD-a kod Tegija na kraju prošle sezone, odgovor na pitanje da li je spreman da podmladi tim i razvija mlađe igrače i žrtvuje sezonu zarad rezultata u budućnosti:
gogo23 wrote: Rekao je da mu ne padaju na pamet nikakvi drasticni rezovi, podmladjivanje i oslanjanje na domace igrace, pre svega iz straha od reakcije navijača vec ce to da se radi postepeno, da se junoše školuju uz starije i iskusnije igrače, pa da oni koji ljudskim i košarkaškim kvalitetima to zasluže, dobiju šansu.
gogo23

Postby Houdini » 31 Jan 2012, 16:06

gogo23 wrote:Nemaju treneri problem, osim što moraju da vežu konja tamo gde gazda kaže.

Iz gostovanja PSD-a kod Tegija na kraju prošle sezone, odgovor na pitanje da li je spreman da podmladi tim i razvija mlađe igrače i žrtvuje sezonu zarad rezultata u budućnosti:
gogo23 wrote: Rekao je da mu ne padaju na pamet nikakvi drasticni rezovi, podmladjivanje i oslanjanje na domace igrace, pre svega iz straha od reakcije navijača vec ce to da se radi postepeno, da se junoše školuju uz starije i iskusnije igrače, pa da oni koji ljudskim i košarkaškim kvalitetima to zasluže, dobiju šansu.

Kod bolda se ocigledno zajebao :biggrin:

Ali ne verujem ja bas u sve sto PSD prica, verujem da je ovo samo sklanjanje pritiska sa VJ. Neko je pricao da se Vladi najvise zamera sto nije izbacio mladog igraca. Partizan zivi od prodaje igraca i ukoliko mi ne izbacimo nekog klinca kojeg mozemo prodati dzaba nam sve titule. Nije PSD glup pa da ovo ne kapira. Pitanje je samo koliko je VJ sposoban i da stvori igraca i napravi rezultat, ja mislim da nije.

Da ne bude bas potpuni off. Muta je pokazao da moze da otpocne sa pravljenjem igraca, tamo je vec trecu godinu, pozicija u klubu mu je verujem jaka, nema toliko opterecenje rezultatima i moze sebi da dozvoli da isforsira nekog klinca. Zvezda je sa druge strane zeljna trofeja, ali Kari je takav autoritet da i on moze sebi da dozvoli da ubaci nekog klinca, makar to znacilo koji poraz vise. Ne ove godine, ali kada se stabilizuje klub sigurno.
Studenti u saopštenju
Houdini

Re: Reprezentacija Srbije

Postby Diktator » 17 Feb 2012, 21:03

Reprezentacija u Nišu
Autor: Zoran Petković Izvor: TV5 17. 02. 2012. Niš

Srbija će, krajem leta, u okviru kvalifikacija za EP 2013. u Sloveniji, ugostiti Estoniju ili Slovačku u Čairu

"Srbija će meč sa Estonijom ili Slovačkom igrati u Čairu, dogovoreno je sa potpredsednikom saveza Dejanom Bodirogom. Očekujem uskoro i zvaničnu odluku saveza po ovom pitanju. Dakle, Niš će u avgustu, osim Filmskih susreta, imati i jedan vrlo zanimljiv sportski događaj na svom “meniju”, a reprezentacija Srbije, verujem, veliku podršku publike u Čairu", izneo je Živković konkretan podatak pred novinare.

Ranije su ovu mogućnost najavili gradonačelnik Niša Miloš Simonović i potpredsednik KSS Dejan Tomašević, koji je prošle nedelje obišao halu Čair, u okviru organizacionih priprema za Kup Radivoja Koraća.
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby AirBall » 27 Mar 2012, 22:47

Stojaković: Srbija nema igrače!

Osim Krstića i Teodosića nemamo igrače u glavnim ulogama što je frustrirajuće. Divac najbolji saigrač. Srbija još pati – rekao je Peđa u intervjuu za grčki „Sport 24“

PREDRAG Stojaković, jedan od najboljih šutera u košarkaškoj istoriji, letos se, posle 14 godina, šampionski pozdravio sa NBA ligom i okrenuo se, između ostalog, humanitarnom radu. Ovih dana boravi u Atini, gde sa predstavnicima NBA, američkom amabasadom u Grčkoj i tamošnjim ministarstvom zdravlja organizuje edukaciju mladih o trgovini belim robljem.

- Trgovina belim robljem drugi je najveći zločin u svetu, sa godišnjim obrtom od preko 32 milijarde dolara. Kao građani moramo sve da učinimo da zaustavimo taj vid modernog ropstva u kome samo jedan od 100.000 zločinaca završi iza rešetaka - objasnio je Stojaković prilikom posete grčkom portalu "Sport 24" koji je bio zasut pitanjima za evropsku legendu, od kojih su mnoga bila vezana i za "naše podneblje".

Koji je najbolji igrač sa kojim ste igrali?

- Vlade Divac, iz specifičnog razloga: moj sunarodnik koji mi je pomogao na početku NBA karijere. Imao je velike zasluge za hemiju u Kingsima. I danas smo bliski prijatelji.

Zašto poslednjih godina niste igrali za Srbiju?

Nije bilo nikakvog kontakta. Bilo je nekih previranja u savezu, ko je predsednik, a ko je trener, nedostajalo je komunikacije sa igračima, što se loše odrazilo na momke koji su ulazili u nacionalni tim.

Ko vam se sviđa od srpskih igrača?

- Osim Krstića i Teodosića Srbija nema igrače u glavnim ulogama što je frustrirajuće. Treba nam stabilna košarkaška federacija koja će da ih razvija, ali i stabilni ekonomski uslovi, jer mladi često idu za novcem, ne evouliraju u vrhunske igrače. Neophodna je stručna analiza, da vidimo ko je i zašto kriv, da li roditelji, agenti, treneri, sami igrači. Bez toga nema napretka.

Osvojili ste EP 2001, SP 2002. i sada NBA titulu...

- Svaka tutula je posebna. Da sam kojim slučajem igrao 2005. i 2004. sa nacionalnim timom možda bi bila još koja. Na žalost, kao što sam rekao nije bilo kontakta... Možda sam i ja bio tvrdoglav.

Novosti
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Unexpected » 08 May 2012, 16:04

Teo: Rio je moj!
Srpski plejmejker u intervjuu za zvanični sajt Evrolige otkrio da će dati sve za plasman reprezentacije na sledeće Olimpijske igre, da ga očekivanja navijača neće sputati na Fajnal-foru i da će uskoro opet pokušati da zakuca.
The End.
Unexpected

Postby Houdini » 14 May 2012, 20:11

Ivković za MONDO: Litvanija je bila realnost

"Znate šta, u nekim momentima u životu treba da postoji realnost. Jako bitna realnost. Ja kažem, da se nisu povredili Rašić i Tepić, mi bismo na Evropskom prvenstvu možda stigli do finala i ušli u to finale. I šta bismo mi sa tim timom uradili sad na Olimpijadi? Jel' bismo išli na medalju? Da vidim ko bi onda opet bio kriv"
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Zlaja » 14 May 2012, 20:14

Pa imao si Paunica i Markovica, ko ti je kriv sto nisi vodio dva kosarkasa...
Zlaja

Postby Talicni Tom » 14 May 2012, 20:15

Boli istina.
AirBall wrote:Partizana niko ne sme da krade...
Talicni Tom

Postby Houdini » 14 May 2012, 20:18

Jedina stvar koju mu opasno zameram je ta sto nije vodio Jarica ili Rakocevica, mada pre Jarica. Ali bilo pa proslo.
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Stoxan » 24 May 2012, 08:58

Србија мења боју дресова

24 мај, 2012
У данима највећих успеха наша кошаркашка репрезентација била је широм света препознатљива по боји дресова. За Плаве су знали сви.
Image

И после одвајања последњег комада некадашње земље, кошаркаши за разлику од других, нису српство доказивали тако што су брже боље променили основну боју дреса. Због светле традиције истрајали су у намери да задрже плаву.
Све до ове 2012. године. Без икакве најаве даме су прве прешле на нову боју, а како сазнајемо од компаније „Пик” и за кошаркаше су наручени црвени дресови. Остаје нејасно како је дошло до ове ничим изазване и потпуно беспотребне промене.

Ово је још један од детаља који показују да кошарка, на жалост, није више авангарда нашег спорта.

http://www.zurnal.rs/2012/05/24/srbija- ... index.html

Devojke su već krenule sa crvenim dresovima..
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby Dr Haus » 24 May 2012, 14:44

Ovo je maltene lični stav novinara, sa kojim se i ne slažem. Nisu nas u svetu znali kao plave ( kao što su za trikolore svi znali iako je svaka druga zastava trobojna ). Znali su nas kao Jugoslovenske košarkaše a u skorijoj prošlosti i kao Srbe. I bili smo cenjeni zbog kvaliteta a ne zbog boje dresova.
Ono što me brine, a u stvari više me nervira je činjenica da ni ovih dresova kao i predhodnih plavih, neće biti u slobodnoj prodaji. Svuda je najnormalnije da se kupovinom dresa pruži i materijalna podrška reprezentaciji. Verujem da bi klinci nosili i dresove naših košarkaša a ne samo Kobijeve i Lebronove, pogotovo gasterbajteri. A ako deo ide u kasu KSS-a može da se skupi pristojna svota ( za izgradnju novih terena po školama npr). Kao da vidiš hiljadu dinara na ulici al te mrzi da se sagneš.
Dr Haus

PreviousNext

Return to Reprezentacije