Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby Foteljas » 07 Aug 2025, 07:21

Supet post Radonjaa. :okk:

Lepo si se prisetio svega. Dotakao si se i te karme, moguce je da i zbog nje najvise i strepim, jer vec previse puta nije bila na nasoj strani. Doduse, u nasoj sada vec decenijskoj zelji za zlatom, mozda i previdjamo da nam je u nekim slucajevima bila od koristi da uzmemo medalje (npr. da smo 2014. i 2016. sa po cetiri poraza na turniru uzimali srebra), ali se opet mnogo vise neke gorcine i nedorecenosti talozilo za ovih 21 godinu. Mislim, kako koji turnir dodje, ja se ponadam da ce valjda sve kockice da se napokon sloze i da smo napokon isplatili svu negativu koja je morala doci kao kompenzacija za silne radosti iz perioda 1995-2002, medjutim ne bude. Tako da i kada su dosle zadnje tri medalje, uvek mi je osecaj pre bio da je propustena ogromna sansa da se uradi jos vise, nego radost (lepo si to formulisao " frustrira niz 2017 - 2019 - 2022 - 2023 - 2024", s tim sto bih ja tu svakako dodao i propustenu olimpijadu u Tokiju 2021, gde bi vrlo verovatno imali velike sanse za medalju na nikad slabijem turniru).
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Olimp » 07 Aug 2025, 07:54

Sve što se desi desi se sa nekim smislom.
Mi od 2002 do Pariza nismo nikad otišli s najjačim timom.
Srebra 2009 i 2014 su bila overachievement i nema se tu šta žaliti za zlatom,i ta srebra su bila fenomenalni uspjesi.

2016 srebro na OI također je bio malsimum, ali sada blizu realnosti.

Finale 2017 i 2023 bili smo u slabijim sastavima, imali smo protiv Slovenije i Njemačke svoje šanse ali oba ta tima su bila jača od nas i možemo žaliti samo za šansom jer smo bili jako blizu.

Najveća žal ikad je taj Pariz i propuštena šansa za dobiti drugi najjači Drim tim ikada. Ali se i pokazalo koliko smo jaki kada smo kompletni.

Kiksevi su bili jedino 2019 i 2022 jer smo na oba turnira bili među glavnim favoritima a turniri nisu bili baš jaki. 2019 je jedini turnir koji zamjeram Saletu selekciju jer je poveo defanzivno bušan tim sa Bjelicom predviđenim kao nosiocem koji je lagano bio u rekreativo modu. I 2022 jedini turnir koji zamjeram Pešiću, maksr i tu smo bili bez Bogdana ruku na srce.

Sada smo kompletni i ako ne bude povreda, a naši konkurenti imaju izostanaka (manje Njemačka i baš mnogo Francuska) realno je da smo apsolutno prvi favoriti, a što kažu i kladionice. Sad smo opet na kraju 90-ih i realno niko od nas neće biti poptuno zadovoljan ako ne bude zlato. Može li ova ekipa ozdržati taj pritisak ostaje da se vidi.
Olimp

Postby Ćoba » 07 Aug 2025, 09:13

Ja od polufinala protiv Amera na OI ne vjerujem u sportsku pravdu i da se nešto nekom mora vratiti. Jer da postoji ista mi bi tu utakmicu sigurno dobili.

Što se tiče ovog prvenstva daleko me više ohrabruje što su momci kliknili zadnja dva prvenstva i što je hemija između njih na vrhuncu nego što imamo najbolju ekipu.
Ćoba

Postby Foteljas » 07 Aug 2025, 09:43

Ćoba wrote:Ja od polufinala protiv Amera na OI ne vjerujem u sportsku pravdu i da se nešto nekom mora vratiti. Jer da postoji ista mi bi tu utakmicu sigurno dobili.

Sta bi tek bilo da smo je dobili, a onda izgubili finale od Francuza?
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Teodoras » 07 Aug 2025, 09:51

Ми смо понекад склони да сами себе уканалимо и када смо у најачем саставу, тј.и када се сви одазову и када су самим тим очекивања највећа. Та окупљања обично прате неслагања унутар тима и то је био случај фамозног европског 2005 и светског 2019, Богдан је и сам признао то пре неки дан. Тако да треба то имати на уму...али и надати се да ће слога међу њима бити на највећем могућем нивоу, јер без тога је тешко стићи до самог краја.
Teodoras

Previous

Return to Reprezentacije