by mijajlo » 10 Sep 2024, 12:43
Samo što, za razliku od hrvatske košarke, imamo dva kluba u Evroligi , mada to Kari verovatno nije ni spominjao direktno , ali indirektno da, jer se u tu Evroligu još uvek ide preko Aba, makar i po pozivu i plaćanju, ali još uvek preko iste . Tačno je da gubi smisao , a Pešić je isticao probleme u našoj košarci, odnosno bazi , koja bi se formirala kroz domaću ligu .
Teško je pomisliti da neko ko , kao , polaže trenersku školu košarke, nema upliva u ove stvari , mislim konkretno na KSS i stvari oko njega, ne na klubove, tu smo valjda saglasni. Dakle, prvo je ostavku dao Danilović, sada se to kroz medije najavljuje i u slučaju selektora. Dakle, kičma košarke. Ja nešto nisam siguran da su i jedan i drugi (Danilović i Pešić) direktno inkorporirani u vladajuće strukture, da li su protiv -možda . Obojica mogu i bez ovoga realno, ali da li budući dipl.trener može bez uticaja na tako nešto bitno kao što je košarkaška reprezentacija Srbije , verovatno trenutno najpopularnija sportska ekipa u ovoj zemlji, bez obzira na vaterpolo.
U fudbalu vidimo kako to izgleda, po vertikali sve ljudi koji su njemu lojalni, tajno,javno,otvoreno ili ne,svejedno. Čini mi se da će tako biti i u košarci. Pa ljudi moji , u subotu u Čačku na žalosnom skupu je onaj morao da kaže da dolazi u ime predsednika , to prvo pa onda sve ostalo... Da ne banalizujem, ne mislim ja sad da je neko nazvao Pešića i rekao da je vreme da ide, ali postoje stvari koje se nagomilavaju. Ako ništa, čovek ima medalju iz Pariza ,kao i gomilu drugih trofeja, takođe i Danilović kao igrač, tako da ... Hajde da vidimo razvoj situacije.