Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby Dexi » 24 Aug 2024, 09:59

Konačno da vidimo zajedno na parketu Doncica,Bogdana i Jokica :okk: .
Dexi

Postby Baxter Stockman » 10 Sep 2024, 11:31

Hvala Kari, bilo je uživanje
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Comandante » 10 Sep 2024, 11:33

Sta bi?

Vrime je
Comandante

Postby kocha popovich » 10 Sep 2024, 11:55

U ovoj zemlji se uspeh kaznjava. Uopste me ne bi iznenadilo da je Kari odbio da se uclani. A ima ko ce da trenira reprezentaciju. Tomasevic, Gurovic, Macvan, Rebraca, Grba... Podugacak je niz kandidata.
KP: Ja sam protiv svakog nacionalizma, jer je nacionalizam najnizi oblik drustvene svesti.
kocha popovich

Postby Tegi » 10 Sep 2024, 12:11

„Često sam znao da upozorim ljude u Srbiji da smo na dobrom putu da dostignemo Hrvatsku u košarci. A, to znači da smo i mi na dobrom putu da dotaknemo dno kao i vi. Ako se nešto ne promeni u glavama ljudi koji vode srpsku košarku i koji snose odgovornost, bićemo srećni ako se kvalifikujemo na evropska i svetska prvenstva. Olimpijske igre možemo da zaboravimo. To ljudi ne vole da čuju. Zato nije ni čudno da nikad do kraja nisam bio integrisan u srpsku košarku“, rekao je Svetislav Pešić za hrvatski Index.

Meni je ovde bilo jasno da odlazi.

Fino smo osrali Špance na prethodna dva velika takmičenja. :okk:
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Bogisa91 » 10 Sep 2024, 12:27

Više je tu razloga jedan je novi ciklus on je u godinama itisao je Danilovic, verovatno je svestan da Jokic neće igrati na EP. Idu kvalifikacije problemi sa Evroligom igračima. Puno je razloga za čoveka koji ima 75 godina. Iako je zaista lose bilo na onom SP ali ko drugi umesto Djordjevica bukvalno ne vidim nikog.
Bogisa91

Postby mijajlo » 10 Sep 2024, 12:43

Samo što, za razliku od hrvatske košarke, imamo dva kluba u Evroligi , mada to Kari verovatno nije ni spominjao direktno , ali indirektno da, jer se u tu Evroligu još uvek ide preko Aba, makar i po pozivu i plaćanju, ali još uvek preko iste . Tačno je da gubi smisao , a Pešić je isticao probleme u našoj košarci, odnosno bazi , koja bi se formirala kroz domaću ligu .

Teško je pomisliti da neko ko , kao , polaže trenersku školu košarke, nema upliva u ove stvari , mislim konkretno na KSS i stvari oko njega, ne na klubove, tu smo valjda saglasni. Dakle, prvo je ostavku dao Danilović, sada se to kroz medije najavljuje i u slučaju selektora. Dakle, kičma košarke. Ja nešto nisam siguran da su i jedan i drugi (Danilović i Pešić) direktno inkorporirani u vladajuće strukture, da li su protiv -možda . Obojica mogu i bez ovoga realno, ali da li budući dipl.trener može bez uticaja na tako nešto bitno kao što je košarkaška reprezentacija Srbije , verovatno trenutno najpopularnija sportska ekipa u ovoj zemlji, bez obzira na vaterpolo.

U fudbalu vidimo kako to izgleda, po vertikali sve ljudi koji su njemu lojalni, tajno,javno,otvoreno ili ne,svejedno. Čini mi se da će tako biti i u košarci. Pa ljudi moji , u subotu u Čačku na žalosnom skupu je onaj morao da kaže da dolazi u ime predsednika , to prvo pa onda sve ostalo... Da ne banalizujem, ne mislim ja sad da je neko nazvao Pešića i rekao da je vreme da ide, ali postoje stvari koje se nagomilavaju. Ako ništa, čovek ima medalju iz Pariza ,kao i gomilu drugih trofeja, takođe i Danilović kao igrač, tako da ... Hajde da vidimo razvoj situacije.
mijajlo

Postby Foteljas » 10 Sep 2024, 12:50

Bio sam skeptik pre tri godine kada je preuzeo kormilo. Covek me je demantovao konkretnim uspesima i rezultatima.
Da li je mogao jos da ostane, ne znam, rezultatima je zasluzio, ali godine vec cine svoje. Ko da dodje umesto njega, takodje ne znam.
Nadam se da ce sve ispasti dobro.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Ćoba » 10 Sep 2024, 13:07

Nažalost proces starenja je neumorljiv, iako sad izgleda oštrog uma u tim godinama već za dvije godine to može naglo da ode dole. Odlazi na vrhuncu tako da pametno od njega ako je samo to razlog.

Naravno kod nas uvijek ima i neka dodatna priča.
Ćoba

Postby Muflon » 10 Sep 2024, 13:26

Posle 2 medalje možda i nije loša odluka. Ipak sam ga očekivao na EP da pojuri zlato i da se tako oprosti od reprezentacije. Hvala na svemu!
Muflon

Postby Deran991 » 10 Sep 2024, 14:09

Muflon wrote:Posle 2 medalje možda i nije loša odluka. Ipak sam ga očekivao na EP da pojuri zlato i da se tako oprosti od reprezentacije. Hvala na svemu!

Gospodine Muflone, čitam Vaš komentar i gledam Vaš avatar. Naježio sam se!

Kako to da nam odlaze selektori koji nešto vrede i prave rezultate, a ove koji nemaju nikakve rezultate, koji nas nerviraju i blamiraju ne možemo ni vilama da oteramo?
Deran991

Postby Dexi » 10 Sep 2024, 14:17

Hvala Kariju na svemu što je uradio u ova dva mandata na klupi Srbije.
Iako osporavan,teran posle neuspeha na EP pokazao je Kari da je najbolji nas trener uz Dudu ikada.

Ostaje žal za zlatom.Sto se tiče kandidata za mesto selektora ,Sale Djordjevic,Obradovic I Alimpijevic su neka imena koja izlaze u prvi plan.

Novom Selektoru postaviti zadatak i cilj medalja u LA 2028' i ne terati ga posle prvog eventualnog neuspeha .
Dexi

Postby Nikola » 10 Sep 2024, 14:19

Iskreno sam se nadao da ce ostati jos ovih godinu dana.
Naklon jednom od najvecih trenera u istoriji ovog sporta :blue:

I veliko hvala!
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby familija » 10 Sep 2024, 14:31

Kari izlapeo jos pre tri godine kada smo u Poljskoj ispali od Italijana...
To je Avangarda..i njen stav... :colera: :colera: :jezik:
Kari je bre...srpski recen..DOKTOR KOSARKASKE IGRE...
i puca u centar sa izjavom za HRIndex...
I bice doktor i za 5 godina.... :okk:
"NIJE VAZNO KOLIKO PUTA PADNES, VAZNO JE DA SVAKI PUT USTANES!"
familija

Postby Muflon » 10 Sep 2024, 14:46

Deran991 wrote:
Muflon wrote:Posle 2 medalje možda i nije loša odluka. Ipak sam ga očekivao na EP da pojuri zlato i da se tako oprosti od reprezentacije. Hvala na svemu!

Gospodine Muflone, čitam Vaš komentar i gledam Vaš avatar. Naježio sam se!

Kako to da nam odlaze selektori koji nešto vrede i prave rezultate, a ove koji nemaju nikakve rezultate, koji nas nerviraju i blamiraju ne možemo ni vilama da oteramo?

Hvala Vam, gospodine Derane. Tako je to kod nas nažalost.
Muflon

PreviousNext

Return to Reprezentacije