Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby Чонси » 18 Jul 2024, 12:07

Bogun wrote:Ovo je reprezentacija Bogdana Bogdanovića, utuvite to sebi u glavu već jednom. Stvarno nije teško i komplikovano.

Ovo je reprezentacija Srbije u kojoj igra najbolji igrač trenutno na svetu. Stvarno nije teško i komplikovano.
Чонси

Postby Cvele » 18 Jul 2024, 12:10

Ja uopšte nemam utisak da je Jokić bio loš.
Cvele

Postby black swan » 18 Jul 2024, 12:11

,,Po mom mišljenju, mi njega mnogo više treba da koristimo kao nekog ko završava napade, a ne kao nekog ko organizuje napade. On je vrhunski realizator oko obruča, procenti su brutalni, treba ga nalaziti pravovremenim pasovima što bliže košu da bi bio u mogućnosti da rešava čuvare 1na1 jer ima neverovatno brze reakcije, a ako usledi reakcija odbrane kroz pomoć i udvajanje, ima više prostora da doda nego kada su nam napadi statični, kao u prethodne dve utakmice.
Ne kažem da mu se lopta treba skroz oduzeti iz ruku, ali to treba raditi pametnije i u tačno određenim situacijama kroz koje možemo stvarati prednost,,

Ovo je apsolutno tacno ALI ako Vasa tapka loptu 20 sek ondak bolje Jokic da tapka..........
black swan

Postby Чонси » 18 Jul 2024, 12:14

Radonjaa wrote:Zasijene sve što je napravio zato što svakome ko je ikad prošao pored košarkašog terena ne može da ne bude jasno da te greške pravi jer igra za sebe i statistiku umjesto za ekipu. Spreman je da 3 puta ispadne u zadnjem polju i ostavi igrača samog tj saigrače da se brane 4 na 5 da bi eventualno jednom ukrao loptu, jer ovo prvo ne ulazi u statistiku, a ukradene se itekako broje. U tom pogledu nikad nisam vidio bezobrazniju pojavu, makar u Evropi.

Da li misliš da Pešić ne traži to od njega? Tu vrstu agresivnosti? I ako je odgovor negativan zašto onda igra? Pošto očigledno da njegovo poverenje ima.
Чонси

Postby killchrome » 18 Jul 2024, 12:21

Cvele wrote:Ja uopšte nemam utisak da je Jokić bio loš.

zato sto i nije
killchrome

Postby Radonjaa » 18 Jul 2024, 12:24

Чонси wrote:Da li misliš da Pešić ne traži to od njega? Tu vrstu agresivnosti? I ako je odgovor negativan zašto onda igra? Pošto očigledno da njegovo poverenje ima.

Mislim da ga Pešić trpi, što zato jer je svjestan da je to jedina odbrana koju iole zna da igra, što zato jer je konkurencija takva kakva jeste.
A kad bi mogao da bira, siguran sam da bi radije da Avramović 5 puta odigra dovoljno agresivno da oteža i uspori prenos lopte i ulaz u napad, nego da 3 ili 4 puta ispadne kao iz voza da bi ukrao jednu loptu.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Чонси » 18 Jul 2024, 12:25

Nije bio loš ali nije u vrhunskoj formi.Neke od ovih šuteva koje je promašivao na ovom turniru on ne maši ni u snu. Pritom je veliki problem nenaviknutost igrača da igraju sa njim jer nije tipični igrač, nemogućnost da širimo pogotovo bitna ovde jer nema def 3 sekunde i na kraju krajeva Jokićev veliki pad u procentu šuta za 3 generalno jer kad to ubacuje on zaista jeste neprikosnoveno najbolji igrač na svetu. Da ne pirčam o tome što ameri igraju sa Dejvisom i Adebajom koja je zastrašujuća defanzivna kombinacija. Pritom je prinuđen da igra u petorci sa Plavšićem recimo a ne nekom stretch četvorkom tipa Jovića. Onda mu na to dođe Micić koji ne zna da igra ako ne ocarini loptu 15sek u napadu što je u direktnoj koliziji sa Jokićevim najjačim stranama igre. Ko je gledao Denver i imao zamerke na Marija nek mu je srećno sa Vasom. Mislim da će igrati sa što manje minuta njega i Jokića a da će Aleksa počinjati utakmice. Ako Vasa ne može u dobrom procentu da ubacuje one šuteve koje je juče uzimao i promašivao potreba za njim u igri je minorna.
Чонси

Postby Чонси » 18 Jul 2024, 12:31

Radonjaa wrote:
Чонси wrote:Da li misliš da Pešić ne traži to od njega? Tu vrstu agresivnosti? I ako je odgovor negativan zašto onda igra? Pošto očigledno da njegovo poverenje ima.

Mislim da ga Pešić trpi, što zato jer je svjestan da je to jedina odbrana koju iole zna da igra, što zato jer je konkurencija takva kakva jeste.
A kad bi mogao da bira, siguran sam da bi radije da Avramović 5 puta odigra dovoljno agresivno da oteža i uspori prenos lopte i ulaz u napad, nego da 3 ili 4 puta ispadne kao iz voza da bi ukrao jednu loptu.

Ja mislim da ne treba da mislimo mi šta Pešić misli nego da zaključujemo na osnovu dokaza. Tipa minutaže pa i još po nečega. Recimo, Pešić svi znamo da stavlja akcenat na agresivnost bekova u odbrani. Prilično se lepo čuo na ovom turniru kad postavljamo presing pa govori igračima "licem u lice", čak se jednom jako dobro čulo kad je rekao mislim Guduri "uzmi mu loptu" u klasičnoj 1 na 1 situaciji prilikom postavljanja napada. Složićeš se da je to način na koji želi da postavi ton igre u odbrani i da pripremi i odbranu od pika jer način na koji mi branimo pik sa usmeravanjem na čeoni podrazumeva jedno od njegovih osnovnih pravila "no middle" što znači da bek mora da otera igrača sa te pozicije agresivnošću. Ta vrsta odbrane podrazumeva rizik koji je Pešić očigledno spreman da prihvati. Nije isto naravno kada tako igraš protiv Francuske sa onim bekovima i protiv SAD sa Karijem. Ali nama generalno ne bi trebalo da bude cilj da pobedimo Amere. Ko misli da tu imamo šansu se opasno zaluđujemo.
Чонси

Postby veljkos161 » 18 Jul 2024, 12:46

Dexi wrote:Naravno da je bolji .Kad Jokic donese reprezentaciji makar trecinu onoga sto je Bodiroga doneo moze da se prica da je bolji.

Bodiroga nam je doneo 2 svetska zlata,Jokic za pocetak nek nam donese medalju sa OI.

:biggrin:
Mesas babe i zabe po ko zna koji put.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Cvele » 18 Jul 2024, 12:48

Bodiroga je bolji od Džordana jer nam ovaj ništa nije doneo.
Cvele

Postby fontaneros » 18 Jul 2024, 12:57

:lol2:
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Niko123 » 18 Jul 2024, 13:05

veljkos161 wrote:
Dexi wrote:Naravno da je bolji .Kad Jokic donese reprezentaciji makar trecinu onoga sto je Bodiroga doneo moze da se prica da je bolji.

Bodiroga nam je doneo 2 svetska zlata,Jokic za pocetak nek nam donese medalju sa OI.

:biggrin:
Mesas babe i zabe po ko zna koji put.

Nece ti odgovoriti :biggrin:
Niko123

Postby kocha popovich » 18 Jul 2024, 13:35

U napadu je bio sasvim dobar. U odbrani indolentan.
KP: Ja sam protiv svakog nacionalizma, jer je nacionalizam najnizi oblik drustvene svesti.
kocha popovich

Postby Radonjaa » 18 Jul 2024, 13:56

Чонси wrote:Ja mislim da ne treba da mislimo mi šta Pešić misli nego da zaključujemo na osnovu dokaza. Tipa minutaže pa i još po nečega. Recimo, Pešić svi znamo da stavlja akcenat na agresivnost bekova u odbrani. Prilično se lepo čuo na ovom turniru kad postavljamo presing pa govori igračima "licem u lice", čak se jednom jako dobro čulo kad je rekao mislim Guduri "uzmi mu loptu" u klasičnoj 1 na 1 situaciji prilikom postavljanja napada. Složićeš se da je to način na koji želi da postavi ton igre u odbrani i da pripremi i odbranu od pika jer način na koji mi branimo pik sa usmeravanjem na čeoni podrazumeva jedno od njegovih osnovnih pravila "no middle" što znači da bek mora da otera igrača sa te pozicije agresivnošću. Ta vrsta odbrane podrazumeva rizik koji je Pešić očigledno spreman da prihvati. Nije isto naravno kada tako igraš protiv Francuske sa onim bekovima i protiv SAD sa Karijem. Ali nama generalno ne bi trebalo da bude cilj da pobedimo Amere. Ko misli da tu imamo šansu se opasno zaluđujemo.

Pa pitao si me zašto Avramović igra, a ako je evidentno da igra, ne znam kojim dokazom bih mogao to da razjasnim ili opovrgnem, osim da pretpostavim zašto igra, inače mi nije jasna svrha pitanja :biggrin:
Ako nisam bio dovoljno jasan, ne mislim da Pešić ne traži agresivnost od njega, ali mislim da prihvata da kod Avramovića ne postoji sredina. U smislu da se neće zadovoljiti da natjera protivničkog pleja da potroši 6-7 sekundi na prenos ili ostane bez driblinga čim pređe u prednje polje, nego i kad uspije da oteža organizaciju, nastavlja da insistira na napadanju lopte i nerijetko iz posjeda koji ne vodi ničemu poklanja protivničkoj ekipi faul ili ,,višak''. Ne može odbrana da se igra na isti način pod protivničkim obručem i na 7m od svog koša, a kod Avramovića često nema razlike.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Uroš Tripković » 18 Jul 2024, 14:34

U kojoj varijanti izbegavamo amere u polufinalu?
Uroš Tripković

PreviousNext

Return to Reprezentacije