Чонси wrote:Ja mislim da ne treba da mislimo mi šta Pešić misli nego da zaključujemo na osnovu dokaza. Tipa minutaže pa i još po nečega. Recimo, Pešić svi znamo da stavlja akcenat na agresivnost bekova u odbrani. Prilično se lepo čuo na ovom turniru kad postavljamo presing pa govori igračima "licem u lice", čak se jednom jako dobro čulo kad je rekao mislim Guduri "uzmi mu loptu" u klasičnoj 1 na 1 situaciji prilikom postavljanja napada. Složićeš se da je to način na koji želi da postavi ton igre u odbrani i da pripremi i odbranu od pika jer način na koji mi branimo pik sa usmeravanjem na čeoni podrazumeva jedno od njegovih osnovnih pravila "no middle" što znači da bek mora da otera igrača sa te pozicije agresivnošću. Ta vrsta odbrane podrazumeva rizik koji je Pešić očigledno spreman da prihvati. Nije isto naravno kada tako igraš protiv Francuske sa onim bekovima i protiv SAD sa Karijem. Ali nama generalno ne bi trebalo da bude cilj da pobedimo Amere. Ko misli da tu imamo šansu se opasno zaluđujemo.
Pa pitao si me zašto Avramović igra, a ako je evidentno da igra, ne znam kojim dokazom bih mogao to da razjasnim ili opovrgnem, osim da pretpostavim zašto igra, inače mi nije jasna svrha pitanja
Ako nisam bio dovoljno jasan, ne mislim da Pešić ne traži agresivnost od njega, ali mislim da prihvata da kod Avramovića ne postoji sredina. U smislu da se neće zadovoljiti da natjera protivničkog pleja da potroši 6-7 sekundi na prenos ili ostane bez driblinga čim pređe u prednje polje, nego i kad uspije da oteža organizaciju, nastavlja da insistira na napadanju lopte i nerijetko iz posjeda koji ne vodi ničemu poklanja protivničkoj ekipi faul ili ,,višak''. Ne može odbrana da se igra na isti način pod protivničkim obručem i na 7m od svog koša, a kod Avramovića često nema razlike.