Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby balkanski spijun » 16 Jul 2024, 20:44

Pripremne utakmice.Poraz nije uopste vazan i ne treba da se dozivljava traumaticno.

Vazno je sad da se eksperimentise,proba da bi se kad je vazno znalo sve,a ne da se onda kombinuje.
balkanski spijun

Postby Puta Tapar » 16 Jul 2024, 20:47

Da smo zakazali malo mečeva pisalo bi se kako smo nesposobni da zakažemo bilo koga (kao lani). Pričao je Kari kod Luke i Kuzme da su bile ozbiljne pare od Arapa.
Puta Tapar

Postby Ćoba » 16 Jul 2024, 20:47

I da se vidi ko može a ko ne može. Ionako se sve svede na 8 do 9 igrača.
Ćoba

Postby NEDJA » 16 Jul 2024, 21:01

Vec se pisalo o tome a rekao bih da je tacno. Micic ne moze da igra u istoj petorci sa Bogdanom i Jokicem. On je igrac kome treba lopta u rukama i sloboda u igri, a nije igrac uloge koji ce kidati u odbrani a ni suter koji bi koristio na najbolji nacin udvajanja na Jokica.
On treba da bude predvodnik druge petorke, da igra kad su Bogdan i Jokic na klupi, ili da bude samo sa jednim na terenu, nikako sa obojicom.
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Dr. House » 16 Jul 2024, 21:42

Ispravka, vasa na terenu što manje a i to samo zato što nema ko drugi, menjao bih sva 4 spoljna sa ove utakmice , osim Vanje, za Stefana Jovića
Ionako imaju samo 4 utakmuce da se odigraju max
"There's no unconditional love, only unconditional need" Dr. House
Dr. House

Postby Loka » 16 Jul 2024, 21:48

Није добро што ће бити два везана пораза. Никада није добро када се губи јер се стварају напетости у саставу, па макар биле и пријатељске плус расте притисак јавности.

Али добро, Пешић је покушао данас са разним играчима једино ми није јасно зашто је онда толико форсирао Јокића, мислим да је играо 30 минута.
Loka

Postby Deran991 » 16 Jul 2024, 21:51

Šteta što nećemo gledati u paru BB-a i NN-a.
Ova reprezentacija plače za nečim takvim.
Deran991

Postby Pit Bull » 16 Jul 2024, 21:52

Ne postoji nista gore u sportu nego kad pobjedjujes u kontinuitetu u prijateljskim utakmicama.

Prijateljske utakmice najbolje posluze svrsi kad izgrijesis sve sto mozes i kad imas jasan pokazatelj gdje skripi i sta treba popravljati.

Kad ti pobjede u prijateljskim daju laznu sliku uslijed toga sto pojedini protivnici nemaju takmicarski motiv i koriste meceve za takticka uigravanja, lako se zna desiti kad krenu zvanicni mecevi vidis da to nije to, a onda vremena za popravku nema.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Zappa » 16 Jul 2024, 21:54

Dr. House wrote:Ispravka, vasa na terenu što manje a i to samo zato što nema ko drugi, menjao bih sva 4 spoljna sa ove utakmice , osim Vanje, za Stefana Jovića
Ionako imaju samo 4 utakmuce da se odigraju max

+10000
Velika bekovska rupa u srpskoj košarci... Kad je jedan rukometas Branko Lazić igrač Zvezde već 10 godina..
Prestao sam pratiti mladje kategorije, da li postoji neko barem potencijala Milosavljevica?

Pitanje za košarkaške istoričare, Miciceva dobra utakmica u reprezentaciji u bitnom meču?
Tegi wrote:Deksi-Bojdo-SrbinPG.
U pravu su ljudi koji tvrde da savezna UDBA nije propala.
Zappa

Postby Tegi » 16 Jul 2024, 21:56

Nijedna cela.

Odlučujuća trojka protiv Rusa u polufinalu 2017. i prvo poluvreme protiv Grka u Areni dok se nije povredio.

Košarkaški Sergej Milinković-Savić.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Hajzenberg » 16 Jul 2024, 22:35

Šta je konkretno sa Vanjom, nisam bio u prilici da gledam odokativno nekih 25 minuta efektivne igre kada se i dogodila ta povreda sa li bez navodnika ?

Sa Grcima u ponedeljak otvoreno za široke narodne mase ili opet da se fotografišu zapisnici sa utakmice i dele putem tog tvintera :biggrin:
Hajzenberg

Postby Bogun » 16 Jul 2024, 22:37

Neki udarac u kuk početak drugog poluvremena, to sam pročitao, dok sam gledao nisam video trenutak povrede. Posle toga se nije vraćao u igru, ali je ostao na klupi.

Mislim da i kod njega i kod Dobrića nije ništa strašno.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby tremi08 » 16 Jul 2024, 23:12

Pokusevskom prvi mec u reprezentaciji cini mi se i vec ste ga otpisali, dao trojku, bio uplasen u prvom poluvremenu, kao da ga je strah da uzme sut, na kraju se izvukao onom trojkom donekle. Treba mu dati sansu protiv slabijih repki
tremi08

Postby NEDJA » 16 Jul 2024, 23:33

Pit Bull wrote:Ne postoji nista gore u sportu nego kad pobjedjujes u kontinuitetu u prijateljskim utakmicama.

Prijateljske utakmice najbolje posluze svrsi kad izgrijesis sve sto mozes i kad imas jasan pokazatelj gdje skripi i sta treba popravljati.

Kad ti pobjede u prijateljskim daju laznu sliku uslijed toga sto pojedini protivnici nemaju takmicarski motiv i koriste meceve za takticka uigravanja, lako se zna desiti kad krenu zvanicni mecevi vidis da to nije to, a onda vremena za popravku nema.

Slazem se. Pred SP u Kini smo igrali mnogo prijateljskih, sve smo pobedili iako igra nije bila bas blistava ali su nas te pobede zavarale. S druge strane ostalo mi je u secanju da su Spanci u prijateljskoj izgubili od raspale Rusije sa preko 20 razlike pa znamo sta je na kraju bilo
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Pit Bull » 16 Jul 2024, 23:59

Ja recimo zbog prirode posla kojim se bavim ne gledam vec godinama prijateljske utakmice jer cesto daju potpuno iskrivljenu i netacnu sliku.

To je posebno u kosarci izrazeno.

Npr. jedan banalan primjer. Trener odluci da u toj i toj utakmici igra all switch odbranu svih 40 minuta bez pomaganja na low postu ili bez iskakanja na 45.

Apsolutno ga ne zanima da li ce protivnik to namjerno kaznjavati i ubaciti tako 30 poena ili nece. Zacrtao sebi i timu da je to plan i da hoce da istreniraju branjenje mismatcheva 1 na 1. I onda dodje neka objektivno losija ekipa i to kazni maksimalno sa takmicarskim pristupom, a ovu bolju to ne zanima jer nije cilj rezultat i ne prilagodjava se.

I onda dobijes iskrivljenu sliku da je jedna ekipa bolja nego sto jeste i obrnuto.

I ovakvih primjera u kosarci razlicitih moze da bude milion. Recimo odlucis za prijateljski mec da igras next odbranu za apsolutno sve situacije gdje moze. Itd. itd...

I ti onda kao gledalac ako ne posmatras pazljivo ne mozes to da uocis. A cak i ako posmatras pazljivo i ako znas da citas, opet nisi nacisto do kraja sta je plan za tu pripremnu utakmicu, a sta nije.

Ozbiljni treneri pripremne meceve koriste iskljucivo i samo da uigraju odredjene stvari i da vide kako tim reaguje u tim odredjenim situacijama. I vrlo cesto ono gdje su tanki najvise i forsiraju tj. svjesno dovode ekipu u neprijatnu poziciju da kroz utakmice poprave te stvari.

A kad krene zvanicno onda se maskiraju mane, a isticu vrline.

Rezultat tj. pripremu na protivnika i igranje takmicarskim meceva na rezultat u prijateljskim utakmicama rade samo neznalice i alibi treneri koji na taj nacin kupuju sebi mir pred start sezone.

Tako da gledanje na osnovu rezultata u prijateljskom mecu da li je neko dobar ili los... Potpuno neozbiljno.

Trinkijeri je npr. sa Bajernom u onoj sezoni kad je ispao od Milana u 1/4 EL na 10 dana od pocetka sezone gubio od Cedevite i slicnih timova u prijateljskim mecevima i to ubjedljivo. I onda su amateri govorili da Bajern pojma nema i da to nista ne valja.

To mi je ostalo jer su prvo kolo igrali protiv Milana i dobio sam vraski dobru opkladu da ce pokriti hendikep od nekih 7-8 poena. Bilo na zadnju loptu. :biggrin:
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

PreviousNext

Return to Reprezentacije