black swan wrote:
Pa imao je u 1/4 neki sudar kasnije sam video da u drugom je bio u civilu dal je ozbiljno ne znam, pa i nije bas dobro da sada budemo suterski aktivni doci ce to.............
Sudar sa Goberom, ali je posle igrao samu završnicu druge četvrtine, moguće da je u poluvremenu prijavio bol i da su odlučili da ne rizikuju sa njim u drugom
Ćoba wrote:Jokić i Milutinov zajedno je košarkaški smrtni grijeh.
U principu se slažem, ali to može da bude posebna varijanta za Francuze i eventualno Njemce (Amerikanci bi nas izbušili), protiv ostalih teško da bi imalo potrebe i smisla da se tako ,,blindiramo'', pod uslovom da imamo 2 zdrave četvorke. Bitno je da je noćas uradila posao, ako sam dobro brojao, kombinacija Jokić-Milutinov:
1. četvrtina
6 minuta 25 sekundi, 13:15
2. četvrtina
4 minuta 4 sekunde, 14:0
3. četvrtina
5 minuta 13 sekundi, 9:8
Ukupno 36:23, odnosno +13 za 15:42
Mnogo veća tragedija od Jokića na 4 bi bila da nas neka siledžijska ekipa kao Francuzi dobije na druge napade i neiskustvo naših visokih.
Kalinić i Lučić su otkazali, ako zbog povrede ne bude Jovića (i Davidovca), a Pešić procijeni da Pokuševski nije spreman da uskoči (što uopšte nije nerealno), to je onda objektivan problem na četvorci, ne Pešićevo eksperimentisanje iz hira. Ostaje Petrušev, ali bi bilo neozbiljno osloniti se samo na njega i nemati rezervni plan.
Na kraju krajeva, uz svo uvažavanje Jokićevog vanserijskog kvaliteta, Pešiću je osnovni zadatak da napravi najbolji mogući tim, pa tek onda da napravi najbolju moguću situaciju za Jokića. Najbolje bi bilo oboje, ali ako dođemo u situaciju da nas neko ubija preko krilnog centra, a da niko drugi ne može da pomogne, naravno da treba probati sa Jokićem na 4.
Pešić je čitavu četvrtu igrao sa varijantom Petrušev - Jokić koja u trenutnim okolnostima i djeluje kao najlogičnija, ali ne može tako 40 minuta, a ako se ne vrati Jović, ili barem Davidovac, opcije su nam dosta ograničene.
Jeste malo čudno što Pokuševski nije igrao ni sekunde, jer je realno da bude u 12 sa kakvom god ulogom, čak i ako otpada samo Jović, kamoli ako neće biti ni Davidovca. Možda je to zapravo dobar znak u pogledu ove dvojice