Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: KK Partizan 2011/12

Postby kojotppp » 05 Jan 2012, 03:07

irriducibili wrote:
kojotppp wrote:o cemu vi pricate, oko repke se desavaju odlicne stvaril. bili smo drugi u evropi i prakticno drugi na svetu. lose smo odigrali jedno prvenstvo, igracni nisu igrali u klubovima, povrede su nas ubile...

Kad bi se zezali. Lose smo odigrali prvenstvo gde su svi dosli sa ozbiljnim sastavima, a mi sa skrpljenim timom podobnih. To sto igraci nisu igrali, a i ne igraju u klubovima, najbolje ilustruje njihov kvalitet. Sto se mene tice, ono sto sam predvideo se i desilo. Isto se odnosi i na KKP ove sezone. Uvek ce biti vas koji ce velike neuspehe pokusati da neutralisu uspesima iz proslosti. Licno me to ne zanima, niko ne moze biti amnestiran od odgovornosti za brljotine u sadasnjosti, time sto je nekada imao uspehe. U ljudskoj je prirodi da uvek tezi boljem. Osim kod Zvezdasa, pa makar i bivsih poput tebe, kojima se vise svidja da se zamrznu u slavnoj proslosti. Donekle razumljivo...

ma ne, svestan sam ja limita nase reprezentacije, ali ponovicu jos jednom - drugi u evropi i prakticno drugi na svetu. to je ozbiljan rezlutat ako se pogleda da mi imamo samo 2 igraca koji su na vrhunskom nivou u evropi.

e sad, ono u litvaniji jeste bio neuspeh, ali samo ako gledamo rezultate na prethodnim prvenstvima. ako pogledamo nas roster, plus povrede, onda taj rezultat uopste nije neocekivan.
kojotppp

Re: ABA liga sezona 2011/12

Postby Statista » 30 Jan 2012, 19:17

AirBall wrote:Vrlo je tesko pronaci bilo kakve kosarkaske vesti... Jednostavno kosarka je nakon najnovijih uspeha srpskih sportista sasvim zasluzeno otisla u 2. plan...

Namerno kazem sasvim zasluzeno, jer smo sami krivi zbog situacije u kojoj se nalazimo...

Cini mi se da se opet blizimo tacki kada ce sem siljenja patke na lokalnom nivou to biti jedina kosarka koja ce se narednih sezona igrati u Srbiji na nekom ozbiljnijem nivou...

Iz dana u dan sve vise gubimo korak za najboljima...

Mnogo tužno ali i potpuno istinito.
Za vreme utakmice sa Hemofarmom, usled napada dosade kretoh, sa prijateljem, da diskutujem o reprezentaiji i o 12 koji bi je činili, ko, kako igraju, da li igraju, gde smo šuplji i koliko. Auuuuu kako smo se samo smorili, za medalju što kažu.

Evo možemo da krenemo sa tom diskusijom i ovde, odnosno na odgovarajućem PDF-u, tanki smo do bola, sa jako negativnom tendencijom i perspektivom. Za početak, Stefan Marković je ozbiljno povređen (mada ni zdrav nije bio od neke koristi) pa vas ja pitam ko nam je back up plej sada.
OSVOJILI SMO SVEEEEEEEEEE
Statista

Postby feanorlfc » 30 Jan 2012, 19:26

Statista wrote:
. Za početak, Stefan Marković je ozbiljno povređen (mada ni zdrav nije bio od neke koristi) pa vas ja pitam ko nam je back up plej sada.

Pa Pera Bozic.
feanorlfc

Postby Statista » 30 Jan 2012, 19:44

feanorlfc wrote:
Statista wrote:Za početak, Stefan Marković je ozbiljno povređen (mada ni zdrav nije bio od neke koristi) pa vas ja pitam ko nam je back up plej sada.

Pa Pera Bozic.

Draganče i Čaki na 2-3 i deljemo redom :laugh:

Uzgred na pleju nemamo rezervu ali zato na 2-3 nemamo ni prvu opciju :crybaby:
OSVOJILI SMO SVEEEEEEEEEE
Statista

Postby feanorlfc » 30 Jan 2012, 20:45

Statista wrote:
Draganče i Čaki na 2-3 i deljemo redom :laugh:

Uzgred na pleju nemamo rezervu ali zato na 2-3 nemamo ni prvu opciju :crybaby:

Ja se nadam da Milutinovic moze do reprezentacije. Al' opet nije to kvalitet za prvu opciju na beku (bar ne jos). Sve vise imamo fizikalaca i timskih igraca, ali ne mozes praviti tim samo od igraca takvih karakteristika. Bar ne ozbiljan tim.
feanorlfc

Re: KK Crvena Zvezda Beograd 2011/12

Postby CrniGuja » 30 Jan 2012, 22:10

AirBall wrote:
deki wrote:Vasiceva povreda je veliki plus za Zvezdu, decka niko iz Evrope nije hteo 2 godine.. sve jasno kao dan....

Nikola Vasic je jedan u nizu igraca u rotaciji koji sam po sebi nema neku veliku vrednost, ali se moze na odredjeni nacin inkorporirati u tim...

Inace ovaj igrac se kod nas dosta potcenjuje... Imao je velikih problema sa povredama koje su mu u mnogome zakomplikovale karijeru (povrede su hronicnog karaktera), a iza sebe ima 2 vrlo ozbiljna ugovora i to Alicante (potpisao na 4 godine 2006.) u Spaniji i Triumph u Rusiji... Tamo nije bas da svako moze da igra... Odigrao je jedan kratak vremenski period i za Fuenlabradu...

Uz to srpsku kosarku ne treba gledati kroz pojedinacni kvalitet igraca, vec kako izgledaju kao ekipa...

Samim tim sto postoji jedno mesto u rotaciji manje dovoljno govori da je odredjeni nedostatak u pitanju...

Svakako, Alikante i Trijumf su giganti evropske kosarke.
CrniGuja

Postby AirBall » 30 Jan 2012, 22:13

CrniGuja wrote:Svakako, Alikante i Trijumf su giganti evropske kosarke.

To objasni Nenadu Krsticu koji je igrao za isti taj Triumph, ili Kyle Singleru koji je sezonu zapoceo u Alicanteu, sto se Fuenlabrade tice za njih su igrali minorni igraci poput Batiste, Ayona, ili Biyomba koji je otisao u NBA kao 7. pick ove sezone...

Najlakse je slajmaru prosuti po decku, ali kao sto rekoh, njemu povrede ne samo da su unistile karijeru vec i zivot tako da je svakako imao neku odredjenu ulogu u KKCZBGD...

To nase stalno nipodastavanje nas je i dovelo ovde... Kako stvari stoje nasi igraci ubuduce i nece moci da dodju do Alicante-a i Fuenlabrade...

Kosarka nam se raspada, ali bitno je da se pokenjamo po svima ostalima...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby feanorlfc » 30 Jan 2012, 22:18

Ocigledno da se mnogi ne secaju Vasica iz vremena dok je igrao za FMP i prvih godina u inostranstvu. Nikola Vasic iz najboljih dana je ozbiljniji igrac od mnogih koji su sada prvi bekovi ABA ligasa (Milosavljevic, Jeremic, Sinovec, Salin, Krstovic itd). On je bio sjajan suter, a uz to je imao odlicne atletske sposobnosti. Retkost kod danasnjih igraca na ovim prostorima. Nazalost (kao sto je Air vec napisao) brojne povrede su mu unistile karijeru.
feanorlfc

Postby irriducibili » 30 Jan 2012, 22:31

feanorlfc wrote:Ocigledno da se mnogi ne secaju Vasica iz vremena dok je igrao za FMP i prvih godina u inostranstvu. Nikola Vasic iz najboljih dana je ozbiljniji igrac od mnogih koji su sada prvi bekovi ABA ligasa (Milosavljevic, Jeremic, Sinovec, Salin, Krstovic itd). On je bio sjajan suter, a uz to je imao odlicne atletske sposobnosti. Retkost kod danasnjih igraca na ovim prostorima. Nazalost (kao sto je Air vec napisao) brojne povrede su mu unistile karijeru.

Sve stoji, samo bih dodao da je on jos jedan u nizu, koji je prerano otisao preko, a sve zarad toga sto je halapljivi gazda samo jurio pare, a igrace stancovao kao na traci. Moglo mu se, tada je imao bazu, a kada je presusilo. prisvojio je nesto mnogo vece od njega, sto mu ni na koji nacin ne pripada, a sto planira da debelo unovci...
irriducibili

Postby feanorlfc » 30 Jan 2012, 22:42

irriducibili wrote:Sve stoji, samo bih dodao da je on jos jedan u nizu, koji je prerano otisao preko, a sve zarad toga sto je halapljivi gazda samo jurio pare, a igrace stancovao kao na traci. Moglo mu se, tada je imao bazu, a kada je presusilo. prisvojio je nesto mnogo vece od njega, sto mu ni na koji nacin ne pripada, a sto planira da debelo unovci...

Svakako da ima tu istine, ali ima tu jedna jos ozbiljnija stvar. Srpski klubovi generalno izbacuju malo igraca evropske klase. Evo, sada je 2012 godina, a mi imamo svega cetiri igraca koji imaju bitnu ulogu u ozbiljnim evropskim klubovima. Jedan je vec pri kraju karijere(Rakocevic) i trojica su aktuelni reprezentativci (Teodosic,Krstic i Savanovic). Pre nekoliko godina, bila je jos gora situacija. Ako je za neuspeh FMP-ovih igraca odgovorna pohlepa gazda Cove, ko je odgovoran za ostalo? Zasto Partizan za 10 godina glorifikovanog sistema i uspeha koji idu uz to nije izbacio bar 5 igraca evropske klase(meni na pamet padaju samo Krstic i Vujanic)? Ako je Partizan najodgovorniji za uspehe reprezentacije 90-ih, zar nije najodgovorniji i za pad koji je usledio posle?

Samo da me ne razapnu sad branioci Duletovog Partizana. :bleh:
feanorlfc

Postby irriducibili » 30 Jan 2012, 22:45

feanorlfc wrote:
Statista wrote:
. Za početak, Stefan Marković je ozbiljno povređen (mada ni zdrav nije bio od neke koristi) pa vas ja pitam ko nam je back up plej sada.

Pa Pera Bozic.

:lol:

Ficatm pokraden, za Peru ima vremena...
irriducibili

Postby AirBall » 30 Jan 2012, 22:54

Ma nece te niko razapeti... Srpska kosarka je vec godinama u krizi i svako ima neko opravdanje zbog cega je tako... Sto se Vasica tice on je Sapcanin i jedno vreme je igrao za cacanski Borac dok je Covic kontrolisao ovaj klub i taj cacanski Borac za koga su igrali Teo, Erceg, Vasic i kompanija je bilo nesto zbilja odlicno za srpsku kosarku... Uz to tada je Rasa Radovanovic radio vrhunski skauting i dovodio je sve najtalentovanije iz citave Srbije u Zeleznik... Rase u kosarci nema vec neko vreme, a ovi sto su ga nasledili nisu mu ni crno ispod nokta...

Sto se Vujosevicevog Partizana tice on je pravio tim po svojoj potrebi to jest spajao je puzle u kompaktnu celinu i kao tim su bili odlicni, ali sem Pekovica, McCalebba i Marica kroz Partizan poslednjih 7-8 godina nisu prolazili jaki individualci... Nazalost nijedan od njih nema srpski pasos... Najvise se ocekivalo od Novice koji je vrlo verovatno imao najvece sanse da napravi neku jacu karijeru, ali sto zbog fizikalija, sto zbog Messine, a sto zbog nekih drugih stvari plasim se da je i on bespovratno izgubljen za najvece domete...

Jos veci problem je taj sto vise niko (cak ni FMP poslednjih godina svog postojanja) nije uspevao da uradi kvalitetan prelaz iz juniorske u seniorsku kategoriju...

Poslednji igrac koga smo napravili, a da znaci nesto u evropskim okvirima je Teodosic koji uskoro puni 25 godina...

Srpska kosarka je u ogromnoj krizi, a sve je to bilo zamaskirano rezultatima reprezentacije i Partizana u Evropi...

Kada se tu dodaju sujete i sta sve ide uz to dobijamo jedan veliki problem...

Pogledajte sad srpske timove u ABA (Partizan, Radnicki, Zvezda i Hemofarm)... Koliko tu realno ima kvaliteta u srpskim igracima?

Vrlo malo, a kada se otpisu pozajmice ne ostaje apsolutno nista...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby irriducibili » 30 Jan 2012, 23:01

feanorlfc wrote:Svakako da ima tu istine, ali ima tu jedna jos ozbiljnija stvar. Srpski klubovi generalno izbacuju malo igraca evropske klase. Evo, sada je 2012 godina, a mi imamo svega cetiri igraca koji imaju bitnu ulogu u ozbiljnim evropskim klubovima. Jedan je vec pri kraju karijere(Rakocevic) i trojica su aktuelni reprezentativci (Teodosic,Krstic i Savanovic). Pre nekoliko godina, bila je jos gora situacija. Ako je za neuspeh FMP-ovih igraca odgovorna pohlepa gazda Cove, ko je odgovoran za ostalo? Zasto Partizan za 10 godina glorifikovanog sistema i uspeha koji idu uz to nije izbacio bar 5 igraca evropske klase(meni na pamet padaju samo Krstic i Vujanic)? Ako je Partizan najodgovorniji za uspehe reprezentacije 90-ih, zar nije najodgovorniji i za pad koji je usledio posle?

Samo da me ne razapnu sad branioci Duletovog Partizana. :bleh:

Nisu tu mnogo komplikovane stvari, stvar je jednostavna i lako objasnjiva...

Mi smo mala zemlja, sa isto tako malim brojem stanovnika. Nije moguce da se ekstra talenti stancuju kao na traci, po zakonu verovatnoce ih ne moze biti. Cokijutm se zalomilo svojevremeno par dobrih generacija, ali treba imati u vidu da je prakticno imao monopol na mlade igrace. Njegovo je pravo kao privatnika da radi sta hoce zarad svog profita. Druga je stvar sto smatram da bi vise profitirao da nije gledao da brze bolje proda igraca. A usput bi dobila i srpska kosarka...

S druge strane, opredeljenje KKP su bili rezultati, a ne stvaranje igraca. Vec sam konstatovao da to podrzavam. Tako da i igraci koji su stasali u Partizanu, dobrim delom ne igraju za nasu reprezentaciju. Ali, to je vec druga tema i nije za ovaj topik...
irriducibili

Postby feanorlfc » 30 Jan 2012, 23:07

@ Airball
Pa dobro, bilo je tu nekoliko igraca za koje se bas mislilo da mogu postati ozbiljni igraci na evropskom nivou. Npr. Tepic. Decko koji zna sve o kosarci, tehnicki i takticki savrseno obucen, inteligentan igrac. Jedini njegov nedostatak je ta nesigurnost u zavrsnicama( dobro i sut, ali nije to toliko lose). Meni nejasno sta se s njim desilo kada je otisao u Pao. Novica se zakopao u Realu, ovo sa povredama ga je dotuklo. Tripkovic je bio jedan od najvecih suterskih talenata u evropi. On je uspeo da nazaduje u svim elementima igre ukljucujuci i sam taj sut. Luka Bogdanovic je bio veliki talenat, ali on jos u Partizanu nije mogao da prelomi i postane ozbiljan igrac.

Ne ukljucujuci pozajmice zaista ima malo kvalitetnih igraca(srpskih) u nasim klubovima. U Zvezdi samo Milutinovic. U Radnickom nema nijedan. U Hemofarmu Jeremic (mada i u njegove domete sve vise sumnjam). U Partizanu ima nekoliko korektnih bek ap igraca (Lucic, Cakarevic i Milosavljevic), ali nijedan koji bi mogao da bude nosilac igre, mozda Andjusic. Naravno ovde izuzimam igrace koji jos nisu dobili pravu sansu (Miljenovic, Bogdanovic, Cvetkovic, Dangubic...).
Last edited by feanorlfc on 30 Jan 2012, 23:09, edited 1 time in total.
feanorlfc

Postby CrniGuja » 30 Jan 2012, 23:09

AirBall wrote:
CrniGuja wrote:Svakako, Alikante i Trijumf su giganti evropske kosarke.

To objasni Nenadu Krsticu koji je igrao za isti taj Triumph, ili Kyle Singleru koji je sezonu zapoceo u Alicanteu, sto se Fuenlabrade tice za njih su igrali minorni igraci poput Batiste, Ayona, ili Biyomba koji je otisao u NBA kao 7. pick ove sezone...

Najlakse je slajmaru prosuti po decku, ali kao sto rekoh, njemu povrede ne samo da su unistile karijeru vec i zivot tako da je svakako imao neku odredjenu ulogu u KKCZBGD...

To nase stalno nipodastavanje nas je i dovelo ovde... Kako stvari stoje nasi igraci ubuduce i nece moci da dodju do Alicante-a i Fuenlabrade...

Kosarka nam se raspada, ali bitno je da se pokenjamo po svima ostalima...

Uopste ne pljujem Vasica, zao mi je sto se povredio i postujem njegovu karijeru, ali kada se kaze da ne moze svako da igra u Alikanteu i Trijumfu, stice se utisak kao da govorimo o nekim gigantima, a ne o timovima za koje pitanje dal su i culi svi prosecni ljubitelji kosarke, a o boji dresova i utakmicama tih timova koje su gledali da ne pricamo...
Inace, ko je bio Kajl Singler pre nego sto je zaigrao u tom Alikanteu, talentovani prosprekt...
Isti je slucaj i sa tim igracima iz Fuenlabrade, jednostavno proizvodnja, i svaka im cast na tome.
Da su to podigli na evropski nivo kao Partizan, koji je 40 godina na Evro sceni pa ajde, a ovako se jednostavno radi o prosecnim prvoligasima Spanije i Rusije, sta su ti klubovi uradili u svojoj istoriji?!
Da se razumemo, jeste veliki uspeh doci i do tog nivoa, bez dileme, ali poserem se u nasu kosarku ako cemo da se molimo da nam igraci dodju i do takvih velicina kao sto su zamisli molim te, Alikante i Trijumf :laugh:

e da, nemojte molim vas o Tepicu, samo to ne! :girlcry:
CrniGuja

PreviousNext

Return to Reprezentacije